PDA

View Full Version : След 12 клас ?

FoolofRemorse
04-27-2012, 15:34
Здравейте на всички :)
Първо, приятно ми е, не съм от най - активните коментатори и умници на форума, но следя долу-горе какво става :)

По темата: Значи, аз сега съм 8 клас, уча в езикова гимназия, 1-език Немски и 2-ри Английски :) Бих казал, че двата езика ги знам на разговорно и писмено ниво дотолкова, доколкото да мога да се оправя и да се изразя правилно без да се излагам :) Тоест не знам термини и подобни неща :)

Искам да попитам, къде да кандидатствам и как да се подготвям за напред ? Нямам намерение да оставам в България, насочил съм се към Германия и Австрия. Исках да ми препоръчате някой университет там, който е на добро ниво :) Нямам предвид "Гьот институт" който доколкото знам е нещо като Кембрич /. Та, насочил съм се към Програмиране!!!...
Занимавам се така общо с компютри, и се надявам да се занимавам с това и за в бъдеще :) Някой ще си помислят "Божее тоя какво прави, има още 4 години, за къде бърза" Отговора на въпроса който има шанс да бъде зададен от някой е "Какво правя ли :) Просто искам да съм подготвен, защото ей така ще си минат 4 години, и ще се чудя какво да правя тогава" Не съм някакво разлигавено богаташче, а точно обратното, живея в средно семейство, не съм лишаван от нищо и се старая да помагам с каквото мога на родителите ми :) Имам предвид, че нямам паричен проблем, просто искам да знам какви са таксите там, кога се кандидатства, как, и за да живея там какво ми трябва ( не съм много навътре за това питам ) :) //* Благодаря на всички които ще отговорят, и искам да кажа на хората които веднага ще почнат да коментират колко съм тъп според тях да си запазят мнението... Благодаря, приемам всякакви критики ...
Поздрави

bowlingForBeer
04-27-2012, 17:25
Единственото, което ще ти кажа, е, че хора, които са на по 18-19-20 години си нямат и на идея с какво искат да се занимават. Всеки си мисли, че знае, когато е на 15, но не е така. Животът е непредвидим, живей си го засега, учи си, недей да бягаш от часове много. Защото просто не си в състояние да кажеш, че искаш да се занимаваш с програмиране до края на живота си в момента. Не бива да правиш такива решения. Затова в много университети и колежи в Щатите е практика първите две години да нямаш профил и час накрая на втората да го запишеш. Фикс идеите са много страшни и гледай да ги избягваш.

Иначе, ако си от София, отиди във Фондация Кирил и Методий, която е дo народната библиотека и се консултирай. Супер печени са и ще ти отговорят на абсолютно всички въпроси. Ще ти трябват изпити, есета, тем подобни. Общо взето идеята за чужбина е да те приемат в университет и чак след това си избираш профил. Може да е веднага, може и да, както вече казах, след 1 или 2 години, ако е на кредитна система.

FoolofRemorse
04-27-2012, 17:32
Ами като цяло съм отличник, нямам отсъствия, и с доста неща бях започнал да се занимавам :) Музика спорт и т.н. Но просто няма как :D Тоест как да ти го обясня, разбирам те какво искаш да кажеш, не искам да се хваля но ми върви долу горе според мен в компютрите, нямам предвид CS и малко HTML, ами повече неща :) Които не са много за пред хора... Така де не съм и от София, от Шумен съм :)

bowlingForBeer
04-27-2012, 18:56
Гледай да си поддържаш успеха, което не е особено тръдно в гимнацията, като трябва да си гениялно тъп, за да не си отличник.

Това, че ти върви в нещо, не е причина да се занимаваш с него.

draid
04-27-2012, 20:40
Подготвяш се добре 12 клас и кандидатстваш Информатика в СУ или ТУ и това е.

FantaMen
04-27-2012, 22:06
До 12 клас ще си промениш мнението 5 пъти.Тогава родителите ти може да имат повече пари и да имаш възможност да учиш в Сащ например.Може и да нямат пари и да трябва да учиш тук в България.След 5 години програмистите може да са толкова много че с лопата да ги ринеш и да няма никаква реализация.Така че не му мисли сега.Има си време за всичко.Учи си както казаха по-горе като стане време ще си вземеш решението.Но от сега и да искаш да си подготвен незнаеш какво ще ти поднесе живота утре какво остава за след 5 години.И аз като бях в 5 клас исках да ставам Архитект после минах на Технически университет ( КСТ) после пък беше Икономика накрая кво стана кандидатствам с Право ?!Има си време не му мисли от сега :)

FoolofRemorse
04-28-2012, 09:11
Да благодаря :) Може би ще му мисля, след около 2-3 години :) Въпреки това, съм решил да се занимавам с това защото ми е приятно :) Просто искам да ставам с кеф и да отивам на работа с кеф :) Не да стана и да си викам "оооо днеска пак съм наработа :( :( :( )

NomNomNom
04-28-2012, 09:36
Подготвяш се добре 12 клас и кандидатстваш Информатика в СУ или ТУ и това е.
Именно.
За СУ в бала ти влиза математика, за ТУ - и математика, и физика от дипломата.