Влез

View Full Version : Малко помощ,моля!

zliat
04-28-2012, 11:48
С приятелката ми съксахме.Проблема е че аз все още я обичам.
Как за я забравя?Възможно ли е това?

Starless
04-28-2012, 12:35
Като си харесаш друга. Старата любов се забравя само с нова!

DisappointedDreamer
04-28-2012, 13:01

Това пък е толкова долно - да използваш някоя, за да забравиш друга.
Авторе, ще ти мине след време. Не е лошо да използвате търсачката, такива теми БОЛ

chikitaaa
04-28-2012, 13:03
тя ли те остави?

Starless
04-28-2012, 13:04
Къде съм казала, да я използва ?!?
Просто влюбиш ли се в друг/а, тогава забравяш предишния.

zliat
04-28-2012, 15:07
тя ли те остави?
Да....тъй като връзката ни беше дълга (поне според мен) 19 месеца.
Причината е,че за сега и стигало.

Не искам нова.... желая старата......пък и истинската любов ръжда не хваща.
За мен и според мен беше истинска.

ПП.:системата клин клин избива нямам нито желание,нито човек с който да я осъществя.

broken_devil
04-28-2012, 15:45
Ако я обичаш истински,трудно ще я забравиш..разбира се,обаче не е невъзможно!

blaaablaaablaaa
04-28-2012, 19:58
Съгласен съм с broken_devil. Истинската любов трудно и бавно минава. И боли много. Но не се забравя - времето може само да превърже раните, колкото да не се инфектират, но не и да ги излекува. Предполагам, не... Знам, че не само не искаш друга, а не можеш и да го направиш. Не можеш и да си го представиш по простата причина, че още си вързан с окови към старата любов. Следва болка, депресия, още болка и още депресия. Само не ставай някакъв супер асоциален тип, затворил се в себе си и плачейки вътрешно. Както казах, времето може да превърже раните - все е нещо. Рано или късно ще стане по-добре. След доста време, предполагам, може да се влюбиш отново...

zliat
04-28-2012, 20:44
Знам за какво говориш.
Не искам да минавам отново и отново през този порочен цикъл -запознаване,срещи,влюбване .....и раздяла.
Тази любов беше добра.Прекалено тежки и изморителни са за мен тези цикли....
Тези цикли са си пълна загуба на време.

blaaablaaablaaa
04-28-2012, 21:21
Ако си обичал и/или още я обичаш (т.е. е достатъчно силно), няма как да не минеш през този порочен цикъл. Не можеш просто да си кажеш "какво пък, нищо кой знае какво не е станало", защото вътрешно ще знаеш истината и това ще те разяжда като киселина. (или, ако си непукист, става, но това ще означава, че любовта ти не е била важна за теб, а май не е така). Не можеш да си изпържиш омлет, без да влезеш в кухнята. Понякога се изгаряш и боли. Това не са цикли, а последствия - понякога вървят в опаковка с тигана и яйцата. Можеш просто да продължиш напред като ранено животно, надявайки се, че раната ти ще зарастне. Можеш да пробваш да си върнеш въпросната приятелка - има шанс да успееш, има шанс и да сипеш сол в раната. Вече го обмисляш, а?

SmilezZz
04-29-2012, 06:11
Времето лекува всичко. Реално погледнато няма начин да забравиш този, който обичаш. Не можеш просто ей така да захвърлиш щастието, което си имал с нея. Но трябва да го направиш и да я запомниш с доброто старо време. Дълга и сериозна връзка е била, година и 9 месеца не са малко, но щом тя вече няма желание - няма какво да направиш. Намери си някакво хоби, излизай с приятели. Поне малко или много ще ти помогне да не мислиш за нея толкова много.

zliat
04-29-2012, 06:42
Времето лекува всичко. Реално погледнато няма начин да забравиш този, който обичаш. Не можеш просто ей така да захвърлиш щастието, което си имал с нея. Но трябва да го направиш и да я запомниш с доброто старо време. Дълга и сериозна връзка е била, година и 9 месеца не са малко, но щом тя вече няма желание - няма какво да направиш. Намери си някакво хоби, излизай с приятели. Поне малко или много ще ти помогне да не мислиш за нея толкова много.
Не знаех,че годината има 10 месеца.
Тя ме заряза защото връзката ни спря да се развива и не в продължение на 2-3 дни, а на месеци.Следващата стъпка/крачка беше да заживеем заедно.И двамата знаехме за това,но никой не го предложи,защото след ~2 месеца приятелката ми заминава да учи в чужбина.

Ако си обичал и/или още я обичаш (т.е. е достатъчно силно), няма как да не минеш през този порочен цикъл. Не можеш просто да си кажеш "какво пък, нищо кой знае какво не е станало", защото вътрешно ще знаеш истината и това ще те разяжда като киселина. (или, ако си непукист, става, но това ще означава, че любовта ти не е била важна за теб, а май не е така). Не можеш да си изпържиш омлет, без да влезеш в кухнята. Понякога се изгаряш и боли. Това не са цикли, а последствия - понякога вървят в опаковка с тигана и яйцата. Можеш просто да продължиш напред като ранено животно, надявайки се, че раната ти ще зарастне. Можеш да пробваш да си върнеш въпросната приятелка - има шанс да успееш, има шанс и да сипеш сол в раната. Вече го обмисляш, а?
50/50 е реалният шанс искаш да кажеш?
Знам,че трябва да опитам,но нищо не ми идва като идея.Понеже много говорихме по телефона и и звъннах,
но отдругата страна не беше това момиче, което оставих.Усетих студенина в думите и.

chikitaaa
04-29-2012, 10:44
99 % причината да те остави не е била, че "й" стигало толкоз.. помисли си добре дали не си сгрешил с нещо пред това момиче, нещо, което за теб да не е било от значение, но за нея да е значело много, дали наистина сте били сходни характери, приятно ли ви е било един с друг.. Има връзки,в които хората са толкова подвластни на чувствата,че си затварят очите за другите крепежни елементи на взаимоотношенията - разбирателството, сходните интереси, сходните ценности и т.н. Може твоето момиче просто в един момент да е осъзнало, че няма как и какво да гради с теб,предвид и заминаването и да е преценила,че е по-добре да "те пусне" за общото благо.В крайна сметка пък и да няма такова нещо, когато един човек обича истински някого, няма как да му "стига". Най-доброто, което можеш да направиш е да я оставиш да си живее живота, и ти да си припомниш твоя преди да я срещнеш и да продължиш напред с наученото от тази връзка :)

beboliani
04-29-2012, 11:09
Вероятно наистина причината не е само в това " че й е стигало толкова " . За да й стига толкова , значи това е било провокирано от нещо , което си направил или не си направил. :(
Успех със забравата, но няма да ти е лесно. Моят приятел винаги е позитивен и покрай него се старая да съм позитивна и аз. Ако не се вглъбяваш толкова в случващото се ще ти е много по-лесно. Излез, забавлявай се , опитай за момент да я забравиш ( не казвам да използваш друга, защото е ясно , че ако обичаш тази в момента не искаш да поглеждаш друго момиче) , но ако приемеш нещата може да успееш да преодолееш болката и тъгата от липсата й.

zliat
04-29-2012, 17:02
99 % причината да те остави не е била, че "й" стигало толкоз.. помисли си добре дали не си сгрешил с нещо пред това момиче, нещо, което за теб да не е било от значение, но за нея да е значело много, дали наистина сте били сходни характери, приятно ли ви е било един с друг.. Има връзки,в които хората са толкова подвластни на чувствата,че си затварят очите за другите крепежни елементи на взаимоотношенията - разбирателството, сходните интереси, сходните ценности и т.н. Може твоето момиче просто в един момент да е осъзнало, че няма как и какво да гради с теб,предвид и заминаването и да е преценила,че е по-добре да "те пусне" за общото благо.В крайна сметка пък и да няма такова нещо, когато един човек обича истински някого, няма как да му "стига". Най-доброто, което можеш да направиш е да я оставиш да си живее живота, и ти да си припомниш твоя преди да я срещнеш и да продължиш напред с наученото от тази връзка :)

Вероятно наистина причината не е само в това " че й е стигало толкова " . За да й стига толкова , значи това е било провокирано от нещо , което си направил или не си направил. :(
Успех със забравата, но няма да ти е лесно. Моят приятел винаги е позитивен и покрай него се старая да съм позитивна и аз. Ако не се вглъбяваш толкова в случващото се ще ти е много по-лесно. Излез, забавлявай се , опитай за момент да я забравиш ( не казвам да използваш друга, защото е ясно , че ако обичаш тази в момента не искаш да поглеждаш друго момиче) , но ако приемеш нещата може да успееш да преодолееш болката и тъгата от липсата й.

Ти си такъв и такъв-еми не е вярно.Следях мисълта,интересите,мненият а,възгледите и коментарите и.
Бях нежен към нея когато трябваше,бях опора за рискованите неща,бях приятел или гадже когато трябва.
Не съм и изневерявал.Спрямо останалите си приятели бях един от най-добрите гаджета,не съм бил перфектен,защото това не е възможно,но бях добър и не само за своите очи,а и останалите и приятели ми го казваха.
Каква е истинската причина можем само да гадаем.Тя беше искрена с мен и смятам,че това,което ми е казала е истината.

beboliani
04-29-2012, 19:51
Колкото и тъпо да звучи понякога прекаленото внимание, което си й обръщал може да я е отблъснало..
Сега всеки мъж ще каже, те жените не знаят какво искат ... в действителност може би е така, но замисли се че еднообразието също е фактор,който води до такъв изход на отношенията ви :)

zliat
04-30-2012, 21:01
Да му се невиди ще трябва да се живее :(
Темата е за триене

vesito13
05-01-2012, 05:33
Така между другото си споменал, че след 2 месеца тя заминава в чужбина, не се ли замисли, че това може да е причина да не иска да бъде с теб? Казваш, че от доста време връзката ви не е имала развитие, защото не се е стигнало до това да заживеете заедно. След 2 месеца какво мислиш, че ще е развието? Тогава освен, че няма да живеете заедно, ще сте и далече един от друг.

Иначе с времето се забравя. За това ние няма как да ти помогнем.

zliat
05-01-2012, 06:42
Говорихме си за този период когато тя замине и започне да учи в чужбина.....поне тогава нямаше никакви намеци за това,че ще зареже.
Не знам..не сме говорили на тази тема.Може би родителите и не бяха съгласни.Моите родители също не бяха съгласни.
Нито аз,нито тя работи следователно няма как без съгласието на родителите ни.
Ако бяхме заживели заедно...след 2 месеца щеше да е доста странно.....и кофти,че тя трябва да замине.......
Можеше да намерим начин и да заживеем заедно,но не стана.Реалността е гадна и брутална.
Не знам твоето мнение,но аз смятам,че не направиш нещо когато е трябвало,след време ще е наистина късно.
Прави това,което трябва,когато трябва.

пAteNцЕ
05-01-2012, 07:07
не я забравяй-тя е част от миналото ти няма как! просто е преодолей - така че като се видите да ти е безразлична(не все едно не я познаваш) но просто дори да е около теб да е равна и на останалите , които не са ти близки приятели но и не са ти непознати ,за които ти е все тая

Anonys
05-01-2012, 07:45
Една приятелка също остави гаджето си по този начин. Нейната причина беше "За мен тази връзка беше дълга, еднообразна и към края си скучна". Помисли над тези фактори :)

zliat
05-01-2012, 08:22
Не познавам приятелката ти,но така като чета имам чувството,че изобщо не го е обичала.
Накрая е на доизживяване връзката.Когато хем знаеш че ще се разделите то взима и се случва.
Когато знаеш,че ти предстои раздяла за няколко месеца с човека когото обичаш е друго и пак се случва.
Съдбата веднъж ме събра с това момиче,веднъж ме раздели.Сега какво ли следва?
Сигурно след време пак ще ме събере?Времето ще ми покажа отговорът.
На дъното на кутията останала надеждата.
Ето нещо,което обеснява нещата донякъде :
http://iwoman.bg/majete-za/zashto-myjete-stradat-poveche-sled-kraja-367890.htm

Anonys
05-01-2012, 08:28
Не си довърших поста. Ядох. Та слушай какво стана после - Не бяха заедно към 3 месеца и после тя разбра, че той е за нея, след като имаше малко "свобода". Обичаше го много, но както казах, станало е "еднообразно". Събраха се и до момента са заедно.

zliat
05-01-2012, 08:58
o.0
Как беше сега онова лафче- когато загубиш нещо разбираш всъщност колко много си го обичал.
Надявам се и моята приятелка да го осъзнае....горе-долу след толкова време.Пък ако стане ще черпя.

Everytime
05-01-2012, 09:46
Времето нищо не лекува.Стига сте си въобразявали..това,което е било остава завинаги..

zliat
05-01-2012, 14:29
Времето нищо не лекува.Стига сте си въобразявали..това,което е било остава завинаги..
Нали?
Най-лесно е да не се влюбваш!