View Full Version : Малко помощ,моля!
С приятелката ми съксахме.Проблема е че аз все още я обичам.
Как за я забравя?Възможно ли е това?
Starless
04-28-2012, 12:35
Като си харесаш друга. Старата любов се забравя само с нова!
DisappointedDreamer
04-28-2012, 13:01
Това пък е толкова долно - да използваш някоя, за да забравиш друга.
Авторе, ще ти мине след време. Не е лошо да използвате търсачката, такива теми БОЛ
chikitaaa
04-28-2012, 13:03
тя ли те остави?
Starless
04-28-2012, 13:04
Къде съм казала, да я използва ?!?
Просто влюбиш ли се в друг/а, тогава забравяш предишния.
тя ли те остави?
Да....тъй като връзката ни беше дълга (поне според мен) 19 месеца.
Причината е,че за сега и стигало.
Не искам нова.... желая старата......пък и истинската любов ръжда не хваща.
За мен и според мен беше истинска.
ПП.:системата клин клин избива нямам нито желание,нито човек с който да я осъществя.
broken_devil
04-28-2012, 15:45
Ако я обичаш истински,трудно ще я забравиш..разбира се,обаче не е невъзможно!
blaaablaaablaaa
04-28-2012, 19:58
Съгласен съм с broken_devil. Истинската любов трудно и бавно минава. И боли много. Но не се забравя - времето може само да превърже раните, колкото да не се инфектират, но не и да ги излекува. Предполагам, не... Знам, че не само не искаш друга, а не можеш и да го направиш. Не можеш и да си го представиш по простата причина, че още си вързан с окови към старата любов. Следва болка, депресия, още болка и още депресия. Само не ставай някакъв супер асоциален тип, затворил се в себе си и плачейки вътрешно. Както казах, времето може да превърже раните - все е нещо. Рано или късно ще стане по-добре. След доста време, предполагам, може да се влюбиш отново...
Знам за какво говориш.
Не искам да минавам отново и отново през този порочен цикъл -запознаване,срещи,влюбване .....и раздяла.
Тази любов беше добра.Прекалено тежки и изморителни са за мен тези цикли....
Тези цикли са си пълна загуба на време.
blaaablaaablaaa
04-28-2012, 21:21
Ако си обичал и/или още я обичаш (т.е. е достатъчно силно), няма как да не минеш през този порочен цикъл. Не можеш просто да си кажеш "какво пък, нищо кой знае какво не е станало", защото вътрешно ще знаеш истината и това ще те разяжда като киселина. (или, ако си непукист, става, но това ще означава, че любовта ти не е била важна за теб, а май не е така). Не можеш да си изпържиш омлет, без да влезеш в кухнята. Понякога се изгаряш и боли. Това не са цикли, а последствия - понякога вървят в опаковка с тигана и яйцата. Можеш просто да продължиш напред като ранено животно, надявайки се, че раната ти ще зарастне. Можеш да пробваш да си върнеш въпросната приятелка - има шанс да успееш, има шанс и да сипеш сол в раната. Вече го обмисляш, а?
SmilezZz
04-29-2012, 06:11
Времето лекува всичко. Реално погледнато няма начин да забравиш този, който обичаш. Не можеш просто ей така да захвърлиш щастието, което си имал с нея. Но трябва да го направиш и да я запомниш с доброто старо време. Дълга и сериозна връзка е била, година и 9 месеца не са малко, но щом тя вече няма желание - няма какво да направиш. Намери си някакво хоби, излизай с приятели. Поне малко или много ще ти помогне да не мислиш за нея толкова много.
Времето лекува всичко. Реално погледнато няма начин да забравиш този, който обичаш. Не можеш просто ей така да захвърлиш щастието, което си имал с нея. Но трябва да го направиш и да я запомниш с доброто старо време. Дълга и сериозна връзка е била, година и 9 месеца не са малко, но щом тя вече няма желание - няма какво да направиш. Намери си някакво хоби, излизай с приятели. Поне малко или много ще ти помогне да не мислиш за нея толкова много.
Не знаех,че годината има 10 месеца.
Тя ме заряза защото връзката ни спря да се развива и не в продължение на 2-3 дни, а на месеци.Следващата стъпка/крачка беше да заживеем заедно.И двамата знаехме за това,но никой не го предложи,защото след ~2 месеца приятелката ми заминава да учи в чужбина.
Ако си обичал и/или още я обичаш (т.е. е достатъчно силно), няма как да не минеш през този порочен цикъл. Не можеш просто да си кажеш "какво пък, нищо кой знае какво не е станало", защото вътрешно ще знаеш истината и това ще те разяжда като киселина. (или, ако си непукист, става, но това ще означава, че любовта ти не е била важна за теб, а май не е така). Не можеш да си изпържиш омлет, без да влезеш в кухнята. Понякога се изгаряш и боли. Това не са цикли, а последствия - понякога вървят в опаковка с тигана и яйцата. Можеш просто да продължиш напред като ранено животно, надявайки се, че раната ти ще зарастне. Можеш да пробваш да си върнеш въпросната приятелка - има шанс да успееш, има шанс и да сипеш сол в раната. Вече го обмисляш, а?
50/50 е реалният шанс искаш да кажеш?
Знам,че трябва да опитам,но нищо не ми идва като идея.Понеже много говорихме по телефона и и звъннах,
но отдругата страна не беше това момиче, което оставих.Усетих студенина в думите и.
chikitaaa
04-29-2012, 10:44
99 % причината да те остави не е била, че "й" стигало толкоз.. помисли си добре дали не си сгрешил с нещо пред това момиче, нещо, което за теб да не е било от значение, но за нея да е значело много, дали наистина сте били сходни характери, приятно ли ви е било един с друг.. Има връзки,в които хората са толкова подвластни на чувствата,че си затварят очите за другите крепежни елементи на взаимоотношенията - разбирателството, сходните интереси, сходните ценности и т.н. Може твоето момиче просто в един момент да е осъзнало, че няма как и какво да гради с теб,предвид и заминаването и да е преценила,че е по-добре да "те пусне" за общото благо.В крайна сметка пък и да няма такова нещо, когато един човек обича истински някого, няма как да му "стига". Най-доброто, което можеш да направиш е да я оставиш да си живее живота, и ти да си припомниш твоя преди да я срещнеш и да продължиш напред с наученото от тази връзка :)
beboliani
04-29-2012, 11:09
Вероятно наистина причината не е само в това " че й е стигало толкова " . За да й стига толкова , значи това е било провокирано от нещо , което си направил или не си направил. :(
Успех със забравата, но няма да ти е лесно. Моят приятел винаги е позитивен и покрай него се старая да съм позитивна и аз. Ако не се вглъбяваш толкова в случващото се ще ти е много по-лесно. Излез, забавлявай се , опитай за момент да я забравиш ( не казвам да използваш друга, защото е ясно , че ако обичаш тази в момента не искаш да поглеждаш друго момиче) , но ако приемеш нещата може да успееш да преодолееш болката и тъгата от липсата й.
99 % причината да те остави не е била, че "й" стигало толкоз.. помисли си добре дали не си сгрешил с нещо пред това момиче, нещо, което за теб да не е било от значение, но за нея да е значело много, дали наистина сте били сходни характери, приятно ли ви е било един с друг.. Има връзки,в които хората са толкова подвластни на чувствата,че си затварят очите за другите крепежни елементи на взаимоотношенията - разбирателството, сходните интереси, сходните ценности и т.н. Може твоето момиче просто в един момент да е осъзнало, че няма как и какво да гради с теб,предвид и заминаването и да е преценила,че е по-добре да "те пусне" за общото благо.В крайна сметка пък и да няма такова нещо, когато един човек обича истински някого, няма как да му "стига". Най-доброто, което можеш да направиш е да я оставиш да си живее живота, и ти да си припомниш твоя преди да я срещнеш и да продължиш напред с наученото от тази връзка :)
Вероятно наистина причината не е само в това " че й е стигало толкова " . За да й стига толкова , значи това е било провокирано от нещо , което си направил или не си направил. :(
Успех със забравата, но няма да ти е лесно. Моят приятел винаги е позитивен и покрай него се старая да съм позитивна и аз. Ако не се вглъбяваш толкова в случващото се ще ти е много по-лесно. Излез, забавлявай се , опитай за момент да я забравиш ( не казвам да използваш друга, защото е ясно , че ако обичаш тази в момента не искаш да поглеждаш друго момиче) , но ако приемеш нещата може да успееш да преодолееш болката и тъгата от липсата й.
Ти си такъв и такъв-еми не е вярно.Следях мисълта,интересите,мненият а,възгледите и коментарите и.
Бях нежен към нея когато трябваше,бях опора за рискованите неща,бях приятел или гадже когато трябва.
Не съм и изневерявал.Спрямо останалите си приятели бях един от най-добрите гаджета,не съм бил перфектен,защото това не е възможно,но бях добър и не само за своите очи,а и останалите и приятели ми го казваха.
Каква е истинската причина можем само да гадаем.Тя беше искрена с мен и смятам,че това,което ми е казала е истината.
beboliani
04-29-2012, 19:51
Колкото и тъпо да звучи понякога прекаленото внимание, което си й обръщал може да я е отблъснало..
Сега всеки мъж ще каже, те жените не знаят какво искат ... в действителност може би е така, но замисли се че еднообразието също е фактор,който води до такъв изход на отношенията ви :)
Да му се невиди ще трябва да се живее :(
Темата е за триене
vesito13
05-01-2012, 05:33
Така между другото си споменал, че след 2 месеца тя заминава в чужбина, не се ли замисли, че това може да е причина да не иска да бъде с теб? Казваш, че от доста време връзката ви не е имала развитие, защото не се е стигнало до това да заживеете заедно. След 2 месеца какво мислиш, че ще е развието? Тогава освен, че няма да живеете заедно, ще сте и далече един от друг.
Иначе с времето се забравя. За това ние няма как да ти помогнем.
Говорихме си за този период когато тя замине и започне да учи в чужбина.....поне тогава нямаше никакви намеци за това,че ще зареже.
Не знам..не сме говорили на тази тема.Може би родителите и не бяха съгласни.Моите родители също не бяха съгласни.
Нито аз,нито тя работи следователно няма как без съгласието на родителите ни.
Ако бяхме заживели заедно...след 2 месеца щеше да е доста странно.....и кофти,че тя трябва да замине.......
Можеше да намерим начин и да заживеем заедно,но не стана.Реалността е гадна и брутална.
Не знам твоето мнение,но аз смятам,че не направиш нещо когато е трябвало,след време ще е наистина късно.
Прави това,което трябва,когато трябва.
не я забравяй-тя е част от миналото ти няма как! просто е преодолей - така че като се видите да ти е безразлична(не все едно не я познаваш) но просто дори да е около теб да е равна и на останалите , които не са ти близки приятели но и не са ти непознати ,за които ти е все тая
Една приятелка също остави гаджето си по този начин. Нейната причина беше "За мен тази връзка беше дълга, еднообразна и към края си скучна". Помисли над тези фактори :)
Не познавам приятелката ти,но така като чета имам чувството,че изобщо не го е обичала.
Накрая е на доизживяване връзката.Когато хем знаеш че ще се разделите то взима и се случва.
Когато знаеш,че ти предстои раздяла за няколко месеца с човека когото обичаш е друго и пак се случва.
Съдбата веднъж ме събра с това момиче,веднъж ме раздели.Сега какво ли следва?
Сигурно след време пак ще ме събере?Времето ще ми покажа отговорът.
На дъното на кутията останала надеждата.
Ето нещо,което обеснява нещата донякъде :
http://iwoman.bg/majete-za/zashto-myjete-stradat-poveche-sled-kraja-367890.htm
Не си довърших поста. Ядох. Та слушай какво стана после - Не бяха заедно към 3 месеца и после тя разбра, че той е за нея, след като имаше малко "свобода". Обичаше го много, но както казах, станало е "еднообразно". Събраха се и до момента са заедно.
o.0
Как беше сега онова лафче- когато загубиш нещо разбираш всъщност колко много си го обичал.
Надявам се и моята приятелка да го осъзнае....горе-долу след толкова време.Пък ако стане ще черпя.
Everytime
05-01-2012, 09:46
Времето нищо не лекува.Стига сте си въобразявали..това,което е било остава завинаги..
Времето нищо не лекува.Стига сте си въобразявали..това,което е било остава завинаги..
Нали?
Най-лесно е да не се влюбваш!