View Full Version : Как да накарам нашите да ми се доверят ? ..
stephaniexx
04-28-2012, 17:24
Значи..проблемът ми е,че нашите не ми имат доверие и не ме пускат до 20ч. сега през пролетта. На 14г. съм и по принцип трябва да се прибирам в 18ч., но това не е нормално, защото могат да ме пускат поне до 20:30 защото е светло отвънка. Правят ми проблем ако закъснея с 10 мин., всичките ми приятели се прибират по-късно от мен. Все пак не съм мн малка, но не съм и мн голяма, ама според мен 20ч. е нормално време да се прибирам. Живея в малък град, всички се познаваме, нашите познават приятелите ми и пак ми нямат доверие. Дайте ми съвети как да ги спечеля и да ме пускат до по-късно :) ^^
p.s сори за правописните грешки :)
nIkEnCeTy_bE
04-29-2012, 18:36
Нормално е да са консервативни. Все пак знаеш какви са повечето момичета и момчета на твоята възраст. Седни и поговори с тях.
Говоренето не помага. Аз с майка си 1 свестен разговор не мога да проведа. Моя вечерен час е 20:00 а съм на 16. Когато заговоря за това тя казва нещо от сорта на "Не ме занимавай с глупости", така че.....
Доверие се гради трудно, не забравяйте. На 14 е нормално да искат да си се прибрала по рано, но все пак може да те пускат лятото до 20:00, когато е светло, поговори с тях и им разясни че ако ги разочароваш, ще се върне 18:00
Абе моите са ми развързали каишката по отношение на прибирането ;) обикновено като се прибера към 11-12 вечерта ми теглят една дълга реч или ми се правят на сърдити, но им минава.. КОгато ги помоля да спя у приятелка е многоооо трудно, в крайна сметка ме пускат .. Наскоро обаче ми се наложи да ги излъжа .. казах, че ще спя у приятелка, а заминах извън София.. за щастие не ме хванаха, така че ето.. не ги занимавам да си блъскат главата и да се чудят къде съм, с кой съм и какво правя (ще предпочетат да им го спестя :D ) не правя нищо лошо де, но така.. по-добре.. в приятелка съм и толкова ;)
(впрочем като се върнах и трябваше да обяснявам, че смучките не са ми от момичетo у което спах :D )
Не знам.. според мен просто привикни по-добре към тях и се научи как да ги забаламосваш, че в крайна сметка да е в твоя изгода ;)
SmilezZz
05-08-2012, 18:12
Доверието отнема време, докато се изгради. А в случая не мисля, че ти нямат доверие, а просто се притесняват. Все пак се знае какви са повечето момчета и момичета на тая възраст. Поговори с тях, помоли ги поне да удължат това време поне с 1 час.
И при мен е горе/долу същото.. На 15 съм и нашите ме искат 21, най-късно 21:30 вкъщи... И това през лятото, когато се стъмва в 21-22 часа.
Имам и по-малка сестра, която стои навън почти колкото и аз. Не смятам, че е честно и мисля скоро да проведа един разговор с тях относно това.
Не знам какво можеш да направиш, освен да поговориш с тях. Обясни им, че всички излизат по това време и че никой не се прибира толкова рано. Знам колко е гадно, защото и аз съм в същото положение, но какво да се прави, родителите са си родители. :D
PullMeCloser
05-13-2012, 09:08
С вечерния час мен започнаха да ме държат по-свободно лятото, когато станах на 16. Аз и никога не съм прекалявала, де, прибирах се най-късно към 22:30-23:00, а когато ще закъснявам(което става рядко) им казвах и винаги е имало кой да ме кара до нас, винаги са знаели с какво ще се прибирам.
На 14 наистина и според мен е рано да се прибираш в 18:30, при положение, че лятото моят брат(12) се прибира към 20:00... Говори с тях, обясни им, че в 20:00h е още светло, ако трябва им казвай с кого излизаш, с какво ще се прибираш...
А мацката над мен изобщо да не мрънка... Знаела колко е гадно, хаха, при положение, че авторката е до 18:30, а ти си до почти 22:00. Не мисля,ч е имаш право да мрънкаш, ама айде!
sunrice55
05-13-2012, 16:15
Аз съм 15 години и се прибирам 21:30 най-късно в 22:00..Постоянно се карах с майка ми за това че е много рано,но всъщност малка част от мен осъзнава,че тя има право,защото ходя на близо 1,5 километра от вкъщи с колелото,при най-добрите ми приятели..Ако съм си пред вкъщи или пред съседите ще ме пусне до към 1:00 някъде..Според мен е относително кеде си-дали близо или далече от увас.Имаш право да молиш поне до 20:00...Ти си на 14 трябва да имаш лична карта вече,а щом я носиш със себе си може да стоиш до 22:00 по закон..Не знам какво да те посъветвам за да убедиш вашите..Все пак ти пожелавам успех ;)
scrooper
05-13-2012, 19:20
Според закона имаш право до 22:00. Предложи им компромис- 20:00.
Прави дребни неща за тях, които ще ги зарадват.
Сутришна бележка преди училище? - при мен номера действа :D "Мамо, тате добро утро!На училище съм - ще ви звънна в голямото.Обичам ви!".
Като се пребираш в 6:00PM ;)
Браат кротувай си :D и аз по едно време много им скачах и се бунтувах и какво ли не, но това само усложнява нещата. Седни си малко на гъза, покажи се като примерно дете известно време и само гледай "вратите на рая" как сами се отварят :D Това им е цаката на родителите... плюс това още си на 14.. раничко ти е за компании и приятели и т.н. Има време и за тея филми.. ;))
Леле, хора, като ви чета оставам с впечатлението, че за нищо ги нямате своите родители. Просто някаква досадна пречка! Много е тъжно наистина, че разсъждавате по този начин.
Опитайте се да осъзнаете, че родителите ви забраняват разни неща, защото тези неща не са безопасни за вас, а не за да ви дразнят и просто така да се намират на работа. И не защото ви нямат доверие. Колкото и банално да звучат изказвания, че те вече са минали по този път - това е самата истина. Това, което се случва сега на вас, неотдавна се е случвало и с вашите родители. Със съветите и забраните си, те искат единствено да ви спестят грешките, които самите те са допуснали навремето, да ви предпазят от неприятности и опасности. А и надявам се, си давате сметка, че поради хормоналната буря в организмите ви на този етап, не сте в състояние да вземате напълно трезви и разумни решения - това е научно доказан факт.
Запомнете - доброто поведение и любезното отношение към родителите е начинът да си постигнете своето. Една спокойна атмосфера у дома е от полза за всички членове на семейството.
Желая ви успех!
подпис : един родител
единият родител да ходи у форона на майките :)
а пък на 14 си много малка, аз на 14 се прибирах макс. в 7 и то през цялото време съм била пред вкъщи
сега съм на 17, навън ми разрешават легално до 11.30-12 макс. (петък или събота), дават ми да спя у приятелки, пък колко седим у приятелките е отделен въпрос :) и от време на време се измъквам, обаче тия неща ги правя от 4-5 месеца, не повече, така че просто седни и поговори с вашите, кажи им къде ходиш, с кого си и т.н.
crazy_Smile
06-10-2012, 12:00
.. Странно аз съм по-малка и никога не съм имала проблеми с това и седя до мн по-късно .. Но това е отделен въпрос .. Амии може да им спечелиш доверието като се почне с малки неща 100% имаш някакви задължения .. Върши ги редовно при всяка възможност им показвай, че си отговорна и да се надяваме, че ще те разберат
xco0kie_
06-10-2012, 15:42
Аз съм на 13 и се прибирам към 22;30-23, понякога малко по-късно, друг път по-рано. Иначе изпълнявай някакви задължения във вас, като: да измиеш чиниите, да простреш прането, да прибереш прането, да си почистваш редовно стаята, да гладиш дрехите :)
crazy_Smile
06-11-2012, 09:54
Аз съм на 13 и се прибирам към 22;30-23, понякога малко по-късно, друг път по-рано. Иначе изпълнявай някакви задължения във вас, като: да измиеш чиниите, да простреш прането, да прибереш прането, да си почистваш редовно стаята, да гладиш дрехите :)
+1 :)
10 букви
Sladichkoto0
06-15-2012, 08:07
Наистина раничък час са ти дали, но ги разбирам защо ... Колкото и да ви е малък града и всички да се познавате, навсякъде има лоши хора ... Пък и те гледат много телевизия и виждат какво се случва с момичетата на нашата възраст ... Аз лично съм ги питала и те това са ми казали, мисля, че донякъде са прави ... :)
Your.Passion
06-15-2012, 08:20
.. Странно аз съм по-малка и никога не съм имала проблеми с това и седя до мн по-късно .. Но това е отделен въпрос .. Амии може да им спечелиш доверието като се почне с малки неща 100% имаш някакви задължения .. Върши ги редовно при всяка възможност им показвай, че си отговорна и да се надяваме, че ще те разберат
+1 И аз съм така (нали сме съседки :D ) На мен ми даваха защото стоях само пред блока и чоплих семки с още 20 души (от които единият от тях беше брат ми който е по-голям) .
По темата : Потърпи малко..Изпълнявай ВСИЧКО което ти нареждат ... Пазарувай ,покажи ,че си отговорна :) . Според мен трябва ПОНЕ до 20:00 да те пускат амаа ..