View Full Version : госпожата ме мрази
despinabs
05-01-2012, 13:48
Здравейте,имам проблем с госпожата ми по химия.Проблема е че не ме оценява по това да ли знам материала а просто не ме харесва и родителите ми не са и приятели,защото с тези който ги харесва и имат роднински или приятелски връзки им пише добри оценки (това са 4-5 човека) а останалия клас получаваме 4 .Дори се гаври с някой много жестоко,следния пример:едно момче си е научило урока и го казва доста добре,но тя започва да се дразни с него,да го прекъсва да каже преди него така че вместо той да говори,говори тяи в крайна сметка му казва не го беше научил сядай и му пише 3 вупреки че той го каза за почти 6,минимум 5.Така прави и със мен и просто не иска да ни пише хубави оценки.Това което ме интересува е дали има комисии по оценяване или нещо подобно където да отида на изпит и да ми пишат оценката която заслужавам,благодаря на всеки който ще ми даде съвет и най вече тези който са минали този път.
Има изключително много вариянти. Следните които мога да ти предложа:
Клип на госпожата.
Разговор с директора по тази тема, ако трябва, ще се намесят и от МОМН.
Разговор с родителите ти(да им кажеш какво става).
Разговор с госпожата (записваш разговора с телефон/диктофон) и я питаш защо пише тези оценки.
Научи си урока един път за 6, дигни ръка, кажи на някой съученик да снима как разказваш, ако госпожата отново ти се изрепчи, покажи този клип на директора или направо отиди с родителите си в общината, където има служители на Министерство на образованието, младежта и науката.
Тъпото е, че в една развита държава, това няма как да стане, а тука ако я запишеш (според мен) най-много да ТЕ изгонят от училище.. на тея от момн им е през кура (БЕЗ извинение)..
Тъпото е, че в една развита държава, това няма как да стане, а тука ако я запишеш (според мен) най-много да ТЕ изгонят от училище.. на тея от момн им е през кура (БЕЗ извинение)..
Някога така случайно да си живял в развита държава? Тука където аз живея в университета ако се осмелиш да запишеш професора без негово съгласие проваляш курса и те изхвърлят от университета. Но не само това, ами и нямаш право да кандидатстваш в друг университет в следващите 2 години и винаги това ще ти е на рекорда.
Мислиш си, че всички са усмихнати и те носят на килим? Не е така!
Мислиш си, че оценките рефлектират това което знаеш? В някой класове въобще не е така.
Авторке, добре дошла в света. Свиквай!
despinabs
05-02-2012, 13:09
А нямали някаква комисия при която да се явя за да ме изпитат.Относно предложението да я запишем няма как да стане защото тя не е тупа и сляпа (много е наблюдателна ,хваща всички с пищови.А и да я запишем то си е нейно правото да ни пише каквато оценка реши проблема е че пише само на приятните за нея хора които са 5-6 човека другите сме ей така за 3 и 4.
мисля, че можеш да се явиш на изпит за промяна на оценка
ооо аз с такива даскали знаеш ли как процедирам? почвам да се заяждам с тях дори почвам и тъпи въпроси да им задавам по време на урока или да ги поправям за дори най-малката грешка! (правила съм го 2 пъти е не по химия де по други предмети)другият вариант е да й се подмазваш и така :D заяждай и се ох леле като се замисля искам да дойда да се видя на по кафе с даскалката ти :D
despinabs
05-02-2012, 17:40
мисля, че можеш да се явиш на изпит за промяна на оценка
И по точно как става.
anonimen123456789
05-02-2012, 17:45
Да не би да сте се я обидили ако не просто е една от гадните госпожи иди при директора и се оплачи
Аз в 6 клас не учих по нищо, но много знаех. По принцип си имам слухова памет и всичко, което ми кажат/прочетат/аз си прочета и го запомням на момента. Имах една такава госпожа и знаех, че ако се трудя само, за да й показвам, че знам - няма да стане. Цяла година ми писа 2 и 3. Искаше да завърша с 2, но извиках комисия от София и реалната ми оценка беше 5.38 :D
Sladichkoto0
05-03-2012, 12:42
Такива учители и аз много мразя ...
Има изключително много вариянти. Следните които мога да ти предложа:
Клип на госпожата.
- ще й кажат, че няма право да заснема учителя
Разговор с директора по тази тема, ако трябва, ще се намесят и от МОМН.
- директорът на 99,9999999% ще застане зад колегата си и ще каже, че проблема е във вас/теб
Разговор с родителите ти(да им кажеш какво става).
- не винаги ще ги вземат под внимание
Разговор с госпожата (записваш разговора с телефон/диктофон) и я питаш защо пише тези оценки.
-същото като първото- ще кажат, че няма право да записва..
Научи си урока един път за 6, дигни ръка, кажи на някой съученик да снима как разказваш, ако госпожата отново ти се изрепчи, покажи този клип на директора или направо отиди с родителите си в общината, където има служители на Министерство на образованието, младежта и науката.
Изводът е, че един учител като е решил да те прецака може да го направи по ВСЯКАКЪВ начин за жалост.... да те изгони/ да ти пише 2, защото нямаш учебник или тетрадка, да те забие със супер ужасно изпитване или контролно и т.н.
Така стоят нещата за съжаление казвам го от личен опит..
despinabs
05-04-2012, 12:52
Аз в 6 клас не учих по нищо, но много знаех. По принцип си имам слухова памет и всичко, което ми кажат/прочетат/аз си прочета и го запомням на момента. Имах една такава госпожа и знаех, че ако се трудя само, за да й показвам, че знам - няма да стане. Цяла година ми писа 2 и 3. Искаше да завърша с 2, но извиках комисия от София и реалната ми оценка беше 5.38 :D
Въпроса ми е точно как и къде се ходи на тази комисия,шанса госпожата да се познава с квесторите и т.н.
thespring97
05-04-2012, 13:25
Въпроса ми е точно как и къде се ходи на тази комисия,шанса госпожата да се познава с квесторите и т.н.
Ако не сте доволен/на от оценката на крайните изпити (или смятате, че заслужавате повече), можете да поправите оценката си пред комисия специалисти по дадения предмет, но знайте, че много добре трябва да се подготвите за тая комисия. :) И все пак, от личен опит ще ви кажа, че такива зверове са изцяло способни да прееб.. успеха ви.. Независимо дали ще се изправите пред комисия или пред някой друг. :)
Violenza
05-04-2012, 16:32
И аз помня, че имаше опция да си анулираш оценката от дадена година и да се явиш на изпит. Но май беше само в 12 клас, като можеш да анулираш оценка от която година ти искаш. Не съм сигурна как точно стояха нещата, най-добре говори с класния ръководител.
Но това си е голям риск, защото каквато оценка изкараш, нея ти пишат, а нямаш гаранция, че ще изкараш по-висока. Изпитът е на материал от цялата учебна година.
Иначе и аз имах една такава учителка в 11 клас точно по химия, хич не ме харесваше и само ми пишеше по-слаби оценки нарочно. Много проклета жена беше.
despinabs
05-06-2012, 18:01
И аз помня, че имаше опция да си анулираш оценката от дадена година и да се явиш на изпит. Но май беше само в 12 клас, като можеш да анулираш оценка от която година ти искаш. Не съм сигурна как точно стояха нещата, най-добре говори с класния ръководител.
Но това си е голям риск, защото каквато оценка изкараш, нея ти пишат, а нямаш гаранция, че ще изкараш по-висока. Изпитът е на материал от цялата учебна година.
Иначе и аз имах една такава учителка в 11 клас точно по химия, хич не ме харесваше и само ми пишеше по-слаби оценки нарочно. Много проклета жена беше.
Забравих да спомена че ни е класна.
Общо казано ме съветвате да не ходя на тази комисия.А не може ли да се ходи първо на материала от 1 срок и след това за 2.
despinabs
05-08-2012, 06:50
Онзи ден изпита една от ученичките която харесва,тя нищо не каза по урока а и писа 6,ако някой друг от нашия клас повечето нали щеше да им пише 3 за същата информация,а на едно момче което силно мрази 2.
SmilezZz
05-08-2012, 14:59
Клип на учителката и директно отиваш в РИО на съответния град, в който живееш или направо в МОМН. Принципно ако си с родител, готови да "вдигнат цялата сграда на крака", най - вероятно ще се оправи проблема. Особено ако запишете ученик, който не казва нищо , а има 6 - и ученик, който казва всичко, а има 2-3.
slunchoy
05-26-2012, 15:31
Ами вземи й кажи на тази учителка,че няма право да постъпва така с вас.другия вариант е да кажеш на родителите ти и те да говорят с нея.Но и ако това не стане с вашите отивате при директора и той да взима мерки защото това на истина е ужасно!
ecstatic
05-26-2012, 16:29
На изпит за промяна на оценка имаш право в края на 12. клас( и можеш да анулираш или оценката от един клас (например 9-ти), или за целия гимназиален етап. Оценката, която получиш, е окончателна. Имаш право на максимум 3 изпита за промяна на оценка (от теб зависи дали е примерно химия, математика, БЕЛ за по една година(клас), за целия гимназиален етап или пък смесица от тези неща). Много хубаво трябва да си помислиш обаче дали си струва да се явяваш, защото в бившето ми училище един приятел падна от 5-ца на 3-ка по математика за 9-ти клас. До колкото разбирам си учиш и има смисъл да се явиш и да си подобриш оценката ако по друг начин не се разберете с тази проклета учителка. Предлагам ти целия ти клас да се оплачете на класния ръководител преди да снимате клип или да пробвате нещо друго.
Още нещо. Ако си 7-ми клас оценката по химия за никъде не ти трябва, освен ако не ти е балообразуваща при кандидатстване в гимназия(примерно биология и химия профил). Ако си 8-ми непрофилиран или 9-ти клас в езикова/да си имала подготве/ оценката по химия пак за никъде не ти трябва. Не влиза в дипломата за средно изобщо - само 10. и 11. клас влизат, а 9-ти отива в дипломата за основно. Ако ще си при друг учител догодина може да не си струва главоболията да занимавате РИО макар и учителката ти да е голяма гад ако си 7/8/9-ти подготвителен клас.
Успех :)
nepoznat.metodieva
09-17-2013, 20:44
аз имам същата госпожа и то по химия тя не само че не ме оценява по това да ли знам материала а и обвинява мен и 1 друго момиче че сме и хвърляли боклуци в двора и. Тя си мисли че сме ние защото сме и съседи
baby_baby
09-18-2013, 19:47
първо разкажи на ваще после кажи и на директора
Бич плийз, ако съм учител и ме снимат със скрита камера, ще направя всичко възможно да не завършите. Като сте такива мъже - станете и й го кажете това в лицето, а не хленчете по форумите.
Оценките които получаваме в училище са изключително относителни и почти никога не могат да се използват като показател за това колко добре си усвоил материала, за жалост доста често срещан "факт" :(