Влез

View Full Version : Печалба и пестене на пари - как?

SELENAesuper
05-01-2012, 13:56
Здравейте приятели! Имам въпрос и ще си го задам:
Как да изкарам пари и после как да ги спестя, че да не ги изхарча? :D Ако си събера примерно от два дена джобни - общо - 4 лв. то къде да ги събера, а и има ли смисъл щом за една седмица джобните ми са 10 лв? Но като имаме в предвид, че харча всеки ден почти всичките 2 лв и даже не ми достигат, та взимам от приятели и после едвам, едвам връщам :(
Другият въпрос:
Как да ПЕЧЕЛЯ пари?
Правила съм поне две такива теми, за което се извинявам, но все не успявам да открия начина. Да кажа, че съм на 12 и за промоутър не ставам... малка съм иначе през лятото щеше да ми е тъкмо ... ама какво да се прави! Моля, предложете нещичко, поне малко!

Wikito
05-01-2012, 14:21
амии като трябва да се купи нещо за дома искай ти да ходиш и прибирай рестото от баба дядовции примерноо :Д а иначее слагай ги в някъква касичка дето не може да се отваря и так събирай (знам че не съм слагала точки и запетайй бързахх )

SELENAesuper
05-01-2012, 15:14
Мерси, ще пробвам, но може да не се получи :(

SisiStrange
05-01-2012, 15:41
Намери си някаква лекичка работа за събота и неделя. Call center, примерно. Това е подходящо за непълнолетни.

Спестявай в касичка.

SELENAesuper
05-01-2012, 15:48
Хах мерси! :D Може ли повече инфо?

xoxi
05-01-2012, 15:58
Пак ли ти? :D
С малко повече воля и по-малко оправдания, ще можеш да си събереш пари.
Аз за няколко месеца събрах над 50лв. от стотинки по 1 и 2.
Каквото ти остане от джобните го слагаш някъде и не пипаш повече там. Това е цялата философия.

SELENAesuper
05-01-2012, 17:34
Пак аз :D :D :D Просто мислих че съм изтрила другата публикация :D :D Сега по темата! :) Няма как щом имам 2 лв джобни да си спестявам, защото даже не ми стигат, дават ми вече по 2.30 лв и ми стигат точно :) 1.50 лв за хамбургер и млечен сос от МакДоналдс и 70 ст за сокче от дупката. Всеки ден е така, знам но си е навик, че така се яде, ама не дебелеем много ;) Така че ако спестя нещо на другия ден трябва да връщам на приятели и за това няма как да събирам! Има ли някой да помогне да ми каже в Бургас къде търсят промоутъри? :D

SisiStrange
05-01-2012, 17:41
Мили Боже, ако ядеш всеки ден хамбургери, ще заприличаш на буре. о.О

Разтърси се из гугъл за call center. Работех в такъв преди 3-4 години и не помня вече много подробности, пък и със сигурност са се променили нещата.

Зайче..
05-01-2012, 17:42
За лятото можеш да си намериш работа като например да раздаваш листовки в Слънчев Бряг /щом си от Бургас едва ли ще е проблем да пътуваш, и мисля че там приемат и непълнолетни/.

пс: И аз съм от Бургас, така че може да се познаваме.. :D

FuCKkK13
05-01-2012, 17:43
имам една такава приятелка дето пари при нея не оцеляват и аз съм и касичката..аз и ги събирам,не и казвам колко има събрани колкото и да ме моли и като и потрябват за нещо важно и ги давам.. :)

SELENAesuper
05-01-2012, 17:51
хах Зайче... може :D Ем.. аз мн се дразня щот промоутър не мога да си намеря сега за лятото... :( В Слънчев бряг не знам къде!

SELENAesuper
05-01-2012, 17:52
Хей SisiStrange! :) Не всеки ден ям хамбургери ... има си някакви граници :D Казвам максимум 2-3 пъти седмично и много рядко!

FuCKkK13
05-01-2012, 18:15
^ аз ти казах най-добрия вариант.. т.е. не е най-добрия, най-добрия е волята,но твоята явно хич я няма...

Зайче..
05-01-2012, 18:46
Е, кажи на майка ти или баща ти да разпита къде в слънчев бряг търсят момиче под 18, което да раздава по цял ден листовки.. :д ама друг е въпроса дали ще са съгласни, защото някои родители възприемат това като долнопробна работа. :D :)

PullMeCloser
05-01-2012, 18:48
И аз не мога да пестя пари, дават ми на месец и харча всичко. Ама всичко. И не е като да ми дават супер малко пари, просто аз харча доста и поне по 70лв на седмица ми отиват. А ако излизам по-често, примерно всеки ден през седмицата (не, че от училище има как...) или ако си купувам нещо, скача сумата
Обаче сега трябва да спестя за едно нещо и направо се изненадах от себе си-за 2 дни, без да правя никаква твърде голяма промяна си спестих 10лв :Д Сега ще си ги оставя някъде и няма да ги пипам.
Така че ако наистина ти се наложи да пестиш за нещо, ще намериш начин. Личен опит! :Д Казвам го като човек, който през целия си почти 18-годишен живот съм спестила 7лв за 1 месец. Сега си минах личния рекорд.
Просто си понамали разходите. Примерно ако ходиш на кафе, вместо фреш, си поръчай някакъв сок или вода с лимон и лед(много е яко) и ето ти ги 2-3лв спестени.

Anonys
05-01-2012, 18:51
Току що си проверих касичката и вътре имаше 837лв и 31 стотинки о_O. Все пак не съм я отварял от година. Няма да я отварям и за 3 години напред, така че.. Има много вариянти, както казах и в другата ти тема, СПАМЕРЧЕ малко !! Отиди да раздаваш вестници/листовки; дистрибутор на някоя фирма. Ходи ако искаш и на нивата, да им береш прасковите, че да ти дадът някой лев. Като искаш - намираш.

Nakadah
05-02-2012, 05:14
Някой от вас осъзнава ли, че авторката е на 12 години? Кой подяволите би наем 12 годишно детенце да работи, тъй като на 12 години не знаеш какво искаш и утре ще напусне?

Сега по темата... Като за начало вместо да ядеш мак доналдс и да си купуваш сокчета си приготвай храна в къщи и си я носи на даскало. Аз където съм студент и нямам никакви проблеми с парите го правя.

Когато имаш рожден ден/ имен ден и тн искай твойте подаръци да са под вид на пари, така че да можеш да ги събираш и после да си купиш нещо което ти искаш. Аз не съм получавал подарък от както се помня, и ако някой ми подари нещо отива в боклука веднага.

Когато имаш рожден ден, вместо да го празнуваш някъде където ваш'те ще изхарчат 120-150лв го празнувай във вас с 2-3 приятели, и искай родителите ти да ти дадът парите които са били заделили за рождения ти ден. Ако не си го празнуваш още повече пари ще спестиш. И не, не е странно да не искаш да си празнуваш рождения ден.

Попитай майка ти или баща ти дали можеш да им помагаш с нещо дребно в работата им и да ти дадът некой лев за това. Не, няма да те държат там цял ден и даже ще видят волята в тебе за което ще си си заслужила паричките.

Попитай вашите ако бършеш прахта във вас, хвърляш боклука и пускаш прахосмукачка веднъж седмично дали биха ти дали някой и др лев.

Има толкова много начини да събереш/спестиш пари стига да имаш воля... Когато не зачиташ парите и те няма да те зачитат. Научи се да ги зачиташ и винаги ще имаш!

SELENAesuper
05-03-2012, 10:55
Nakadah - мерси за изчерпателния и най-важното ТОЧЕН отговор! ;)

SmilezZz
05-05-2012, 11:49
Ти искаш , искаш , ама нищо не правиш по въпроса. Не става само с казване, нали знаеш?
Просто си наложи тая воля, мамка му стара и недей да харчиш, нито пък недей да искаш пари от приятели и подобни. Нормално е щом вземаш от другите - да се наложи да връщаш и да не можеш да спестяваш. То си е близо до акъла , все пак. Вземи си една касичка, която няма как да се отвори и си ги спестявай там. Работа на 12 малко трудно ще намериш, освен при някои роднини.
Също така можеш да събираш рестото, ако баба и дядо дават пари и така. Просто си наложи воля и ще видиш, че не е толкова трудно да спестяваш.

hayely
05-07-2012, 07:53
Охх, в същото положение съм и аз. На 12 съм, лятото ставам на 13... /бай дъ уей профилът не го използвам само аз, а още две момичета също, така, че не се очудвайте! :D / Аз от една страна, хем искам да работя, хем не, защото искам през лятото да имам време за себе си ... това със спестяването ми е много трудно. Все се изкушавам :X