Влез

View Full Version : Котка

LoveChocolate
05-02-2012, 07:22
Това лято има голяма вероятност да се местим да живеем в друг квартал. И си мислех дали котката ми може да изчезне някъде или да се изгуби ... не знам :( какво да правя .. той си е свикнал тук пък и по далеч от баира не е ходил и се притеснявам че може да изчезне когато се преместим :(

TheBeliever
05-02-2012, 07:27
Ами не го пускайте навън известно време. Нека свикне с новото място, да го приеме за неговия дом и след време като започне да излиза ще знае къде да се връща.

LoveChocolate
05-02-2012, 07:44
Ама той няма да си седи мирно вътре , ако иска да излиза няма да ни остави намира .. пък и е научен когато му се ходи по нужда да излиза навън , вкъщи нямаме котешка тоалетна.а не мога всеки път когато иска да излезе да излизам с него за малко че и после да го пребирам вътре :( :( :( :( :(

LoveChocolate
05-02-2012, 07:44
Страх ме е да не изчезне :(

DisappointedDreamer
05-02-2012, 08:25
Пише се прИбирам.

И ще му купите пък котешка тоалетна, или каишка, и ще го разхождаш, докато свикне с обстановката 8-)

Elli *
05-02-2012, 09:01
мдаа .. трябва малко грижи не може е така с магическа пръчка да станат нещата .. ;)

antineutral
05-02-2012, 09:08
Доколкото ми става ясно, ти май я гледаш по "смесения" начин - вън и вътре. Струва ми се че няма да имаш проблеми, особено ако котето е привързано освен към мястото и към вас като стопани и към това, което й давате, за да се чувства тя добре - храна и любов, които да са по-силни от първоначалния стрес :) Виж и първите 2-3 линка в гугъл по въпроса имаше интересни истории и съвети :)

In*The*Face
05-02-2012, 10:55
Нашият котарак изчезна точно след като се преместихме. Стреса за тези животинки е особено голям, защото за разлика от кучетата те са верни не на стопанина, а на дома. Ще му трябва време. Ако го пускаш свободно в началото шанса да избяга е голям. За това играй си с него навън и му обръщай повече внимание. Идеята за каишка никак не е лоша.

LoveChocolate
05-02-2012, 15:37
Пише се прИбирам.

И ще му купите пък котешка тоалетна, или каишка, и ще го разхождаш, докато свикне с обстановката 8-)

Да разхождам котката ? На каишка ??? :D да бе ..

DisappointedDreamer
05-02-2012, 15:39
Да разхождам котката ? На каишка ??? :D да бе ..

Е к'во? Тогава я остави да избяга. Тц. Хората прасета разхождат, ти....

toad
05-02-2012, 16:11
Възможно е . Нашият го разхождахме няколко пъти на каишка , но толкова беше уплашен от обстановката , че лазеше като войник на фронта . Ако е буен котак няма да издържи с каишка и ще бъде огромен стрес за него , но пък си струва няколко пъти да се опита .