View Full Version : :( molq vi pomognete mi!!!!! ne izdurjam pove4e ;(((((
roni9043
05-03-2012, 09:33
Здравейте! пиша тук, защото... имам наистина нужда от съвети и помощ!
И така.. аз съм едно 18 годишно момиче... живея в малък град.
Още от малка бях унижавана...
Още в началното училище преди да дойда да уча в гимназията, ми се подиграваха и ме малтретираха по всякакъв начин... имах си тогава някакви приятелки... които уж ми бяха приятелки, но после ме зарязаха... оказа се, че само са ме използвали... и оттогава останах напълно сама... после влязох и в гимназията с надеждата, че нещата ще се променят, но... нищо не се промени... даже стана и по-зле! И тук ми се подиграваха и малтретираха... по всякакъв начин...
Нямам си приятели... супер затворен човек съм... не излизам много... а и родителите ми не ме разбират... споделяла съм с тях и те обикновено винаги ме обвиняват, че сама съм си виновна и не искат да ми помогнат...После си намерих някакви приятели по интернет но после разбрах че само са ме лъгали накрая започнаха и по интернет да ме тормозят ;((((( ... не знам вече какво да правя... много се отчаях... чувствам се като една развалина... напълно ме пометоха и разбиха всичко в мен... не ми остана вече нищо.... нищо за което да се хвана... около себе си изградих три пласта стени, които да не позволяват на околните да виждат развалината в мен... сложих си маската, за да се правя, че всичко е наред... а всъщност нищо не е!!! Омръзна ми вече! Усещам че губя сила... и отчаяно имам нужда от помощ... от това някой да ме разбере!
SELENAesuper
05-03-2012, 10:11
Здрасти! 5-ти клас съм и съм в същото положение като теб! От 1-4-ти клас абсолютно всички ме обиждаха, биеха, малтретираха по всякакви начини. Казвах на родителите ми и на братовчедка ми и единствено тя ме разбра както трябва! Тя всъщност е била и така, но после се оправили нещата. :) Не ми се разказва за мен... на зеленото училище ми премазаха крака, скубеха ме, биеха ме, обиждаха ме, аз плачех - те ми се подиграваха - пълен АД! Аз също, въпреки че си бях единствена на себе си! :( И ми викат че съм дебела, грозна и какво ли не - не че сега са спрели, но в момента почти целия клас са ми приятели, сближих се и с по горните класове и съм си супер - има кой да ме защитава! :) Ето го и ключа към оправията :D Просто ако някой те обиди ти просто отвръщай! Ако ще да те обиждат по какъвто и да е гаден начин! Другото нещо е, да кажеш на някое момиче от класа да сте приятелки! Аз така и направих! Момичето беше от групата, която ме мразеха и т.н. :D, но сега сме BFF и сме си страхотно! Сега тя ме запозна с целия клас (като приятели) и много хубаво! Или пък бъди приятелка с някое момче :D Добре, надявам се да си ме разбрала, и дано ти провърви! Късмет и не забравяй "Ако не пробваш няма как да решиш че е така!" :)
NomNomNom
05-03-2012, 11:54
Хайде сега да кажете ЗАЩО точно са ви обиждали и за КАКВО точно са се подигравали? Опишете няколко случая, в които да кажете и какво у вас е провокирало негативното поведени.
И аз съм била във вашата ситуация, но знам каква беше причината у мен и я коригирах, за да не дразня и за да не провокирам.
А родителите ви трябва да взимат мерки, като сте малки, безхаберието им е направо незаконно.
Изглеждате ли добре, дебели ли сте? На мен ми се подиграваха по едно време, че съм дебела и приличам на мъж, че имам огромен нос, всекидневно. И в прогимназията съм имала такива периоди, и в гимназията, и в началното.
Всъщност изглеждам съвсем нормално, не приличам на мъж, но поведението ми беше/е леко неадекватно, което предизвиква противоречиви реакции в околните.
Просто споделете тук за какво точно ви гаврят и ще се опитвваме да мислим решения заедно.
Посетете училищния психолог !
mimess93
05-03-2012, 12:01
И аз бях в такава ситуация. Май всички сме били. Но се научих на едно - "Който с мене, и аз с него" .. Както се държат с вас, така и вие постъпвайте. Вярно е, не трябва на омразата с омраза да се отвръща, но някой хора явно това заслужават. Бъдете смели, уверени и не се давайте. Бъдете такива ,каквито сте.. нищо че не им харесва на другите. Не се променяйте, запазете дори и лошите си черти, и добрите и странните и всичко. Ще се намери кой да ви хареса, но едно запомнете, никой няма да ви помогне. Приятелите ще ви защитават до време, родителите ще са с вас до време. Сами се пазете и градете уважение и респект. Не се предавайте хора, млади сме и има цял един живот пред нас, не позволявайте на някой да ви обижда или унижава, или ще ви харесва или да хваща пътя. Това е моя съвет, на това се научих аз и това ми помогна, и ми помага. Повече вяра и самочувствие. Успех !
SELENAesuper
05-03-2012, 17:56
NomNomNom - Ем, като искаш ще ти разкажа една случка:
Класната ни от 1-4ти клас се разболя и трябваше да отидем на зелено училище със заместничка. Тя естествено не знаеше, че аз съм по-чувствителна. :( Което беше огромен минус за мен и супер голям плюс за цялата група АНТИ ДЕСИСЛАВА (мен) и така... Отидохме и се настанихме. Бяхме с две мои приятелки - е, приятелки не големи, но едната беше с майка си и бяхме общо четири в една стая. Естествено всички си ме мразеха, а приятелките тогава се смятаха, като ти кажат само "Здрасти!" или пък "Ко праиш?!" и т.н.. :( И най-неудобният ми момент там беше, когато ми казаха, че има нещо интересно на терасата, а аз тъпата с хавлия излязох нали след баня беше и ... познай к'во!! Всичките момичета се събраха и ме заключиха и се подиграваха, а момчетата пък бяха с една тереса до нас и можеха да излязат и да отидат до мен.. .ауу..неудобно!..! И аз естествено - плач! Докато не им паднах на колене и тогава ме пуснаха! А аз преди си играех само на ПСП-то и нищо не съм им правела! Има и страшно много случки още, подигравки... моите родители знаят, казват ми все да не плача, да ги удрям, да ги обиждам и така и успях да преодолея! Двете които ме мразеха (едната, която водеше всичките) се махнаха от даскалото и се преместиха в ПМГ-то :) Суперско стана! Всичките бях като мухи без глави там :D И скоро всичко се размина!! <3
На мен преди едно момче /от класа/ ме гавреше за цигарите, обаче като си отворих и аз устата в един момент се спря. Та, авторке, ти пробвала ли си с думи? А иначе, ако не се оправям с думи започвам с шамарите, обаче това е крайно и не е за всеки.. /'щото не на всеки му е яко да виси при директора като сопол, заради някаква пикла примерно. Е, не че и на мен ми доставя прекрасно удоволствие, ама поне знам как да се оправдая и какво да кажа в повечето случаи/. 8-)
vikenceto1212
05-03-2012, 18:55
И аз съм била в това положение.Обиждаха ме, малтретираха ме, но аз се взех в ръце и започнах да отвръщам.А сега съм приятелка с всички, всички ме познават и се държат супер с мен, няма как да се оплача просто !! :D
charcoal
05-03-2012, 19:00
... Тя споменава, че са оказвали насилие спрямо нея, мислиш ли, че има смелостта да се опълчи, като знае, че после може да я боли.
Като постъпих 8-ми клас в новото ми училище и съответно първата година всеки гледаше да се докаже и сбиванията не бяха рядкост. В крайна сметка започнаха да ме уважават, срещнах преди година едно прекрасно момиче, покрай което се размекнах и сега ме гаврят, говорят зад гърба ми и т.н Като видят някаква слабост, повечето хора се опитват да я атакуват.
оф -.-
ми като не градиш някакъв респект, падаш им на колене и им се молиш за всичко ще е така
намери си приятели
освен ако не си някаква супер голямата мухла, не разбирам как така никой няма да те харесва?!
явно има нещо кофти , което не ни казваш..
anonimen123456789
05-03-2012, 19:08
Аз още съм си в това положение на 14 съм (края на 7 клас) и всички ми се подиграват понеже съм дебел (108 кила не е 5 6 кила над нормата като при повечето които ги обиждат) нямам приятели ритат ме ,бутат ме (понеже нямат какво да правят и се разведряват) викат ми зубър (щот съм с очила и имам само 5 и 6 въпреки че мразя да уча наизуст и вобще да уча ,запомням всичко в час) и така и аз съм развалина в училище подигравки вкъщи комп и реване (момче съм като гледам тука повече момичета пишат)
fifinkathefreak
05-03-2012, 19:08
Най-лошото е,че ти личи.Че хората,с които общуваш веднага надушват това,че си наранена и се възползват от това.Най-често ,за да избиват комплекси.
Ти завършваш тази или другата година.Каквото и да решиш да правиш с живота си ще имаш нова възможност да създадеш първо впечатление :)
При мен беше подобна ситуацията,но към 10ти клас май им съзряха тиквите,хората порастват,на това можеш да разчиташ..надявам се.
Ох, като и оказват насилие на нея ръцете и да не са били вързани?? Толкова ли не може да се защити? Ясно, че те са повече и т.н., но това не е оправдание. И толкова ли не може да се сприятели с някого, дори да не е от нейното училище? Аз си мисля, че и тя има вина за това тяхно отношение..
пс: И аз имам доста неща останали в миналото, но никой не се възползва от тях като мои слаби страни. Явно ти, авторке, си провокирала у тях нещо, което да ги накара да се държат по този начин.
anonimen123456789
05-03-2012, 19:10
Вие явно попадете на хора има такива които се забавлят като тормозят някого и да му подиграват(ако ще и най-добрия човек на планетата да е)
DisappointedDreamer
05-03-2012, 19:15
.......
Разбира се, че ще ти се подиграват. Какво по дяволите означава "аз съм по-чувствителна :("? И мен са ме заключвали гола по хавлия на терасата, ама на всички ни е било смешно и сме се хилeли докато коремите ни заболяха. 8-)
Общо взето, проблемът е в теб самата.
Не, просто вие сте толкова черногледи, че няма някъде.. как може да си мислите, че всеки ще се/се гаври с вас и т.н.. Да, случвало се е да споделя нещо на някого и после да ме разнасят насам и натам подигравателно, но съм далеч от мисълта, че винаги ще е така.
SELENAesuper На мен веднъж ме заключиха на тъмно и студено и ме караха да пея мръсни песнички, за да ми отключат. Просто ми спря дъха от смях, пък ти се дразниш.. ей, не разбирате от майтап значи..
Съгласна съм с bloodyF и DisappointedDreamer.
dreamwalker
05-03-2012, 19:29
Тя ясно дава да се разбере, че това не и харесва, Зайче..
anonimen123456789
05-03-2012, 19:32
Мен пък са ми взимали домашното и са ме карали да псувам 12 класници за да ми го върнат и аз трябва да избирам 2 или бой и попринцип избирам бой
dreamwalker
05-03-2012, 19:39
Авторке, стегни се. Нямаш ли интереси извън училище?
mileycyrus1992
05-03-2012, 19:42
ами била съм в твоето положение, мила.
Пиши ми на скайп и няма да те предам : )
Скайп: tsvetoslava99
Самоубийството е добро решение. Напиши трогателна бележка. Като започнете с тия стени и простотии, родителите ти са много прави, че сама си го причиняваш всичко.
Знаете ли, животните нападат хората, когато усетят в тях страх и чувство за надмощие. Никога няма да излезете от положенията си когато падате на колене, плачете и се молите, така само показвате на "врага" колко много той Ви превъзхожда.
DisappointedDreamer и Зайче..
като на човек не му е до шеги едва ли ще му е яко да го заключат по хавлия на терасата! има си хора които ще се смеят(естествено ако са приятели мн ясно че ще се смее)и такива които няма(са разбира се кой знае как злобарската са се отнесли с момичето и то затова се е разревало!)
мене също са ме тормозили ама не в такава степен (аз на тия нищо не им бях направила бяха няколко човека които постоянно искаха да преписват от мен домашните или преди тест ме "заобичват" а после забравят че съм им окзала помощ да изкарат хубава оценка и ми правят гадно -еми сори ама не е честно нали?) просто тогава имаше други деца които тормозеха далеч повече от мятаха им чантите разпиляваха им нещата и ги ритаха...вадиха им тетрадките/купените учебници и ги късаха/настъпваха ....побоища не ставаха макар че в новото ми училище нещата са по далеч друг начин- има няколко неземни богини които само очакват от нас останалите да им се кланяме колко са невероятни(каквито същност не са) и който надигне глава става голяма разправия....макар че от мен като че ли изпитват някакъв страх като се замисля...права ги на две стотинки(словесно) до толкова че се отказват дори да ми посегнат ,за мен боя не е опция....
а и съм забелязала че има три типа тормоз
единия е шега но за съжаление "жертвата" не го възприема като такава
второто си е избиване на комплекси и мачкане на другите за забавление без причина
и третото е тормоз само че в случая има причина която дразни другите и това ги кара да взимат такива мерки
DisappointedDreamer
05-04-2012, 11:47
Абе, моля ти се. Авторката си е виновна. Представям си колко зле трябва да си, че да се разревеш. Дори и да не и е било смешно, винаги е можела да остане навън, с нацупена физиономия, докато и отворят, дори да се развика и ядоса. А тя, наща хубавица, ПАДНАЛА НА КОЛЕНЕ (моля зебележете) и го ударила на РЕВ. Е, и аз бих се смяла. Ебахти, реакцията на 4 годишно детенце.
Знаете ли, животните нападат хората, когато усетят в тях страх и чувство за надмощие. Никога няма да излезете от положенията си когато падате на колене, плачете и се молите, така само показвате на "врага" колко много той Ви превъзхожда.
Драид е прав. След тази нейна тъпа реакция, те още повече са я взели за мезе. Сама си е виновна. От тук нататък, каквото и да прави никога не ще може да промени мнението на тези хора за нея.
Тя самата трябва да се промени и да порасне, за да може другите да я харесват. В случая тя е кривото колело.
Добре де, разбирам да се разреве един два пъти-са , не всички сме от камък,но да не и пред тях! Смисъл да се сдържи на момента да е силна и после когато е сама да си излее сълзите че и кофи да напълни....да не показва че е слаба....
Аз на момента отвръщам и то тъпкано па после у нас си рева на леглото гушнала възглавицата (ако ми е тъжно де) :cool:
SmilezZz
05-04-2012, 12:17
Имаш малко или много вина и ти. Позволяваш им да те нараняват и обиждат, а това ти е грешката. Принципно отдалече си личи, че си наранена и с ниско самочувствие, а когато го подуши някой комплексар , се възползва от случая и нападат. Както ти дадоха по - горе примера с животните.
Просто бъди по - уверена в себе си. Намери си някакво хоби или занимания извън училище. Запознай се с нови хора и всичко ще се оправи. Аз също съм била в твоето положение , но в момента всичко е повече от добре. Пък след кратко време ще си в университета, а там хората са вече пораснали. Сега просто трябва да не позволяваш на другите да те обиждат и подобни.
StolenBliss
05-04-2012, 12:34
Зайче..Не всичко, може да се приема на майтап..Ся много зависи кой е решил да се 'майтапи' с теб и по какъв начин. Ако някой ти го направи, които знаеш, че не те харесва примерно и ти се е подигравал да кажем, няма да ти е смешно, най-малкото ще се ядосаш.
Както казаха горе изобщо не тряя да се молиш и да плачеш и т.н. Показва се много голяма слабост и едновременно се дава зелена светлина на хищника да напада още по настървено.
Не съм съгласна, че хората на които им се подиграват са си виновни сами. Може да е така в някои случаи, но абсолютно не е така винаги. То зависи най-вече от подиграващия се, каква е причината да го прави. Много често е завист, понякога няма и за кво да завижда на практика, но го прави. А най-често е просто пубертет. Той най-яко тресе момчетата, те и като цяло момчета се подиграват много повече отколкото момичета.
Към авторката - И аз бях така. Не виждах причина когато започнаха, тя спира и да е толкова важна, когато видят, че действа тва което ти говорят. Аз лично се дразнех и то като личи, те дай още повече. Да, ама тва беше до 3ти клас. До 3ти клас ревях и блала(не пред тях, а вкъщи), ама след тва почнах да ги бия наред. За момчета става на въпрос. Момичета не са ми се подигравали. Ритах колкото мога, в гъза ;д пък те после ми се оплакваха, че не могат да сядат. Та те се поспряха малко. Аз далеч не ти казвам да идеш да ги нариташ, ама най-малкото психически не им давай да те достигнат. Доста е трудно е така да спре да ти пука, ама работи върху тва. Пробвай също и с игнор. Някой спират така. Прави се, че не съществуват, подминавай ги като пътни знаци, не им казвай и дума и то ше им писне след определено време, щото главната причина да го правят е щото успяват да ти повлияят и им обръщаш внимание.
Баси дългия пост ;д
roni9043
05-05-2012, 08:01
IZVINETE NO ISTORIQTA MI E TAZI : Регистриран на
Oct 2011
Град
Vidin
:( molq vi pomognete mi!!!!! ne izdurjam pove4e ;(((((
Здравейте! пиша тук, защото... имам наистина нужда от съвети и помощ!
И така.. аз съм едно 18 годишно момиче... живея в малък град.
Още от малка бях унижавана...
Още в началното училище преди да дойда да уча в гимназията, ми се подиграваха и ме малтретираха по всякакъв начин... имах си тогава някакви приятелки... които уж ми бяха приятелки, но после ме зарязаха... оказа се, че само са ме използвали... и оттогава останах напълно сама... после влязох и в гимназията с надеждата, че нещата ще се променят, но... нищо не се промени... даже стана и по-зле! И тук ми се подиграваха и малтретираха... по всякакъв начин...
Нямам си приятели... супер затворен човек съм... не излизам много... а и родителите ми не ме разбират... споделяла съм с тях и те обикновено винаги ме обвиняват, че сама съм си виновна и не искат да ми помогнат...После си намерих някакви приятели по интернет но после разбрах че само са ме лъгали накрая започнаха и по интернет да ме тормозят ;((((( ... не знам вече какво да правя... много се отчаях... чувствам се като една развалина... напълно ме пометоха и разбиха всичко в мен... не ми остана вече нищо.... нищо за което да се хвана... около себе си изградих три пласта стени, които да не позволяват на околните да виждат развалината в мен... сложих си маската, за да се правя, че всичко е наред... а всъщност нищо не е!!! Омръзна ми вече! Усещам че губя сила... и отчаяно имам нужда от помощ... от това някой да ме разбере!
A VIE KOMENTIRATE PURVIQT KOMENTAR POD ISTORIQTA MI, V KOITO AZ NQMAM NI6TO OB6TO I MOQT PROBLEM E DRUG! - OT AVTORKATA
да но проблемът е сходен така че отговорът на проблема ти се крие в коментарите ни
dreamwalker
05-05-2012, 16:06
И какво сега? Авторката си е виновна за всичко, а останалите нямат никаква вина, така ли? Извинете, но мисленето ви е малко егоистично.
Да ти кажа честно аз съм в 7ми клас !! Никога не съм била в твоето положение !! Но имахме един от нашия клас .. с него бяхме от 1ви до 7 ми клас ама момчетата все го тормозеха ( бил с големи уши , разни тъпи песнички ) . По принцип ние момичетата в нашия клас сме повече пораснали от момчетата и не обръщахме внимание на това . Дойде момент в който майка му го измести в другия клас !! Сега ни е толкова гадно да го гледаме далеч от нас .. колкото и да ни е бяхме с него 7 години .. !! На всички ни липсва ужасно много ..( и даже и на момчетата макар и да не си признават ) !! Не знам ти си на 18 и щом си в гимназия не може да се изместиш в другия клас .. но моя съвет е : Просто ни и обръщай внимание !! Направи си фейсбук !! Запознай се с повече хора !! Общувай повече !! Хвани си гадже ( нали знаеш не е нужно да си хубав , нужно е да намериш същия индивид като теб ) !! или пък ако си дебела отслабни (знам не е лестно но имаш ли воля всичко се постига ) , започни си правиш прически (ако си с къдрава коса изправи и си дигни бритона на горе с фиба, а ако си с права коса ако е дълга подстрижи до раменете не много късо не много дълго , направи си плитки , или просто направи малко обем и бритона нагоре) !! Покажи и че и те се хубава както отвън така и отвътре !! Накарай момчетата да съжеляват че са те обиждали ! Не се затваряй !!
alskdjfhg
05-06-2012, 22:08
Аз едно не мога да разбера - какви, по дяволите, са тези родители?? Как няма да обърнат внимание на такива проблеми? Та психическият тормоз е нещо, което може да те травмира за цял живот.....
И аз горе долу бях в такова положение. На мен ми се подиграваха, защото съм слаба, но аз си имах една фр, с която се познавахме още от много много малки и не ми пукаше за никой. Все пак аз съм си така, какво ми пука дали другите ме одобряват, или не. Аз ще си живея по моите правила и стандарти. Учех си, бях отличничка, имах доста приятели. И всичко това е благодарение на това, че не ми пукаше дали другите ме възприемат таква каквато съм иначе ако им бях обърнала внимание поне веднъж, щях да рухна, но аз не го направих! Винаги съм силна по дух иначе физически съм доста слаба и благодарение на зддрават си психика успях да си намеря притятели, които в началото не бяха истински и ме използваха да преписват, но след време си сложих една маска на лицето, която винаги беше усмихната, сякъш живота ми е целия розов, изградих си съвсем нов характер и почти няма и помен от старата мен Мен ! И след тази вътрешна промяна успях да намеря много приятели, които да ме ценят и след това, всички ония хора, които ме използваха сега ме уважат и ценят, даже едната ми е най-добрата приятелка и с нея сме петърпяли толкова много обрати и пак сме заедно, и ето за това знам, че е истинска и незаменима !!!
А пък и честно казана, за какво ти е приятел или някой който да те разбира ?? Все пак на тоя свят живееш сама, е с родители и така, ама сама трябва да се оправяш !! Затова искарай добро образования, намери си работа, която харесва, дори и да не искарваш много пари, важно е да ти харесва. Направи си усмихната маска, влез в някой елитен унивеситет,не опитвай да търсиш приятелии, гледай да учиш , за да станеш след време преуспяла страхотна дама и да не ти пука за никой освен себе си. Стани егоистична кучка и ще видиш колко е яко чуството да гледаш другите от високо ;) Колкото и гадно да звучи, ние жените трябва да се стремим към това, за да не ни унищожат, приятелите са губене на ценно време ! Аз се стремя към това искам да стана безкруполна журналистка или адвокатка !! Но не съжалявам за приятелите си, даже ги обичам, но ако бях в твоето положение, нямаше да ми пука за никой, освен мен и семейството ми !
wannago0
05-09-2012, 18:37
Спокойно, ся завършваш .. стегни се още малко ти остана. След това като отидеш на учиш някъде бъди по общителна и си намери стойностни приятели. Започни отначало, нов старт! :) Успех
Дам знам кво ти и аз така от 1 до 4 клас след това отидох във друг клас които е специаллизиран по английски преди това ми се смееха че съм тъпа и не знам нищо но накрая всичко се промени драстично сега съм 6 клас но всички адски много ме уважават и никой нищо не смее да ми каже защото после много съжалява от миналата година нещата драстично се промениха както и да е...Аз мисля че ти трябва да се обърнеш към училищния психолог и да му обясниш за проблема си ако ли те е е срам просто докажи че не си такава за каквато те мислят другите
b0nBoNeVa
05-15-2012, 13:15
аз не съм в толкова гадно положение но пак си е гадно. Тази година се преместих в ново училище където всички уж бяха нови но една от общо 7те момичета в класа живее до училище и познава почти цялото училище. Аз съм единствената и конкуренция защото съм най умната в класа(наистина е така моля не ме критикувайте че съм голяма самохвалка просто искам да ви покажа в какво положение съм)обаче много спортувам и нямам време да излизам с другите деца затова тя много бързо се сприятели с тях и ги обърна срещу мен. не правя нищо вредно за нея нито каквото и да е което може да не и харесва. дори не се записах в проект успех за да не се засичаме и да не се гаври с мен но напразно. в училище постоянно ми се тръшка че само към нея съм гледала и да престана, да спра да си говоря с нейните общо 7 гаджета(само за един срок), казва ми че съм лесбийка тъй като и казах че не харесвам нито едно от момчетата в класа и тем подобни. Днес дори едно друго момиче в класа се разплака и когато аз и казах: "Спокойно всичко е наред. Няма защо да плачеш" гадината ми вика"Абе я млъкни щото тебе много пъти сме те виждали да плачеш за по тъпи неща!" аз и казах че само искам да успокоя криси а оная ми каза че тя вече я е успокоила и аз не съм приятелка на никого затова да не се обаждам. Вече съм приятелка с момчетата и заради това тя ми завижда и постоянно ми казва че съм курва. Наистина не знам как да и угодя МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!
alskdjfhg
05-15-2012, 15:07
аз не съм в толкова гадно положение но пак си е гадно. Тази година се преместих в ново училище където всички уж бяха нови но една от общо 7те момичета в класа живее до училище и познава почти цялото училище. Аз съм единствената и конкуренция защото съм най умната в класа(наистина е така моля не ме критикувайте че съм голяма самохвалка просто искам да ви покажа в какво положение съм)обаче много спортувам и нямам време да излизам с другите деца затова тя много бързо се сприятели с тях и ги обърна срещу мен. не правя нищо вредно за нея нито каквото и да е което може да не и харесва. дори не се записах в проект успех за да не се засичаме и да не се гаври с мен но напразно. в училище постоянно ми се тръшка че само към нея съм гледала и да престана, да спра да си говоря с нейните общо 7 гаджета(само за един срок), казва ми че съм лесбийка тъй като и казах че не харесвам нито едно от момчетата в класа и тем подобни. Днес дори едно друго момиче в класа се разплака и когато аз и казах: "Спокойно всичко е наред. Няма защо да плачеш" гадината ми вика"Абе я млъкни щото тебе много пъти сме те виждали да плачеш за по тъпи неща!" аз и казах че само искам да успокоя криси а оная ми каза че тя вече я е успокоила и аз не съм приятелка на никого затова да не се обаждам. Вече съм приятелка с момчетата и заради това тя ми завижда и постоянно ми казва че съм курва. Наистина не знам как да и угодя МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ!!!
Щом имаш приятели момчета те не те ли защитават? Намери си някой, който да й затвори устата.
~The Smile~
10-27-2012, 21:07
DisappointedDreamer и Зайче..
като на човек не му е до шеги едва ли ще му е яко да го заключат по хавлия на терасата! има си хора които ще се смеят(естествено ако са приятели мн ясно че ще се смее)и такива които няма(са разбира се кой знае как злобарската са се отнесли с момичето и то затова се е разревало!)
мене също са ме тормозили ама не в такава степен (аз на тия нищо не им бях направила бяха няколко човека които постоянно искаха да преписват от мен домашните или преди тест ме "заобичват" а после забравят че съм им окзала помощ да изкарат хубава оценка и ми правят гадно -еми сори ама не е честно нали?) просто тогава имаше други деца които тормозеха далеч повече от мятаха им чантите разпиляваха им нещата и ги ритаха...вадиха им тетрадките/купените учебници и ги късаха/настъпваха ....побоища не ставаха макар че в новото ми училище нещата са по далеч друг начин- има няколко неземни богини които само очакват от нас останалите да им се кланяме колко са невероятни(каквито същност не са) и който надигне глава става голяма разправия....макар че от мен като че ли изпитват някакъв страх като се замисля...права ги на две стотинки(словесно) до толкова че се отказват дори да ми посегнат ,за мен боя не е опция....
а и съм забелязала че има три типа тормоз
единия е шега но за съжаление "жертвата" не го възприема като такава
второто си е избиване на комплекси и мачкане на другите за забавление без причина
и третото е тормоз само че в случая има причина която дразни другите и това ги кара да взимат такива мерки
Аз са споделя,че имам в класа едно момче,което е с увреждания. Но детето е много добро. И умно също така. Но две или три момчета от класа ми,от по-яките дето са,пляскат шамари на момчето с увреждания. Тормозят го. И детето нали не може да се защити,гледа много жално...
А не веднъж една съученичка обиждаше момчето с увреждания от класа ми. Наричаше го "идиот,тъпак,идиот,идиот!" Защото тя искаше да седне на неговото място,че да е по-близо до френдката си! И детето с увреждания се разплака,естествено,всички от класа бяхме на негова страна! Е,това какво е!??!?!?
Momo_ cacata
10-28-2012, 05:49
Az sam 5-ti klas i neshtata sa dobre (moje bi zashtoto sam momche). Ako neshto si gi provokirala ili puk si gi izdraznila e normlno no ako nishto ne si im napravila znachi e nenormalno taka da se darjat s ted. Az mislq che ako ne im obrashtash vnimanie te shte sprat, no ako ne sprat otivash v direkciata i se oplakvash che psixicheski ta tormoziat. I ako i togava ne sprat otivash i kazvash na roditeli te si che ako te ne napraviat neshto shte se maxnesh ot gimnaziata. Taka te shte se yplashat i shte otidat da govoriat s directorkata. Ako i tova ne podeistva shte zapochesh da gi maltretirash i ti samoche s boi , no tova v kraen sluchai!!!
~The Smile~
10-28-2012, 10:32
Az sam 5-ti klas i neshtata sa dobre (moje bi zashtoto sam momche). Ako neshto si gi provokirala ili puk si gi izdraznila e normlno no ako nishto ne si im napravila znachi e nenormalno taka da se darjat s ted. Az mislq che ako ne im obrashtash vnimanie te shte sprat, no ako ne sprat otivash v direkciata i se oplakvash che psixicheski ta tormoziat. I ako i togava ne sprat otivash i kazvash na roditeli te si che ako te ne napraviat neshto shte se maxnesh ot gimnaziata. Taka te shte se yplashat i shte otidat da govoriat s directorkata. Ako i tova ne podeistva shte zapochesh da gi maltretirash i ti samoche s boi , no tova v kraen sluchai!!!
Кирилица,бе, момченце!
roni9043
10-29-2012, 12:08
:)
~The Smile~
10-29-2012, 16:00
По темата: А пък ако си ги предизвикала с нещо,естествено,че ще искат да ти отмъстят! Не може просто така да те тормозят и да те се подиграват. Не им обръщай внимание и ще спрат,сигурно...
~The Smile~
10-29-2012, 16:10
Приятелка си с момчетата от твоя клас?! О,това е моя мечта! Представете си-аз приятелка с момчето,което харесвам(от класа ми) .
Amore-Mio*
10-29-2012, 17:51
Горе главата.
Каквото и да става, ти си си ти - перфектна си по твой си начин. А иначе напълно перфектни хора няма - всеки си има кусури, а някои комплексари си го изкарват на тия, които показват ниско самочувствие - това ти е грешката. Горе глава, повтарям ти отново. Учи си, прекарвай време със занимания, които те карат да се чувстваш добре. Поработи над себе си, вдигни си самочувствието и нещата ще се наредят.
Абсолютно подкрепям горното мнение. Занимавай се с неща, които те правят щастлива и те забавляват. Срещай се с нови хора, НО и се опитай да се промениш. ВСИЧКИ хора се променят, някой към добро, други към лошо. Предлагам ти да бъдеш от първите. Усмихвай се повече, спри да мислиш за стените, които си изградила около себе си и за лошите неща в хората. Стани по - позитивна. Обикни себе си, харесай се такава каквато си и другите ще те харесат. Звучи лесно, но не е. Не случайно ти казвам, че промяната е пътят към това да се чувстваш добре, защото няма значение дали си в началното училище, гимназията, университета, нова работа, курс и т.н. Ако не се промениш и гледаш на себе си като на човек, който цял живот е бил тормозен, то нещата няма да се променят. Започни да мислиш за себе си и да не обръщай толкова внимание какво ще кажат другите, какво ще си помислят, защото никога не можеш да бъдеш сигурна, а и има ли някакво значение?!
lemon_bonbon
11-02-2012, 16:41
Щом никой не те харесва и приема,вероятно наистина си различна,в добрия смисъл предполагам.:) Никой няма право да те обижда и тормози,особено да те удря,каквато и да си.Не позволявай на тъпите хейтъри да те докарват до това състояние!Постъпваш правилно като не показваш отчаянието си,но започни да им отвръщаш!Щом видят,че не си нещо по-малко от тях,че си им равностойна и също можеш да играеш мръсно,вероятно ще спрат да те тормозят...Явно е,че трудно се сприятеляваш,но опитай се да си намериш приятели,които да те защитават.Не съм била чак в твоето положение,но съм имала проблеми с конкретни хора...Е сега никой не може да ме тормози.;)
DennisCobain
11-02-2012, 16:50
Посети психолог и заеби тъпите мнения на някои хора. И аз съм била в същата ситуация до 8-ми клас. На 18 си, пълнолетна си, потърси помощ от някой който наистина ще те изслуша. :)
Bloody Red
11-02-2012, 19:19
Аз бях/съм в подобно положение.. От първи до четвърти клас имаше закачки от време на време, но нищо сериозно. Но в пети клас дойдоха много нови хора.. Образуваха се разни групички на "готини" и "неготини" ;д Аз попринцип съм по-затворена, трудно се отпускам пред нови хора.. Вероятно затова и не успях да се впиша.. стоях настрани заедно с още едно момиче. И не е само това - до мен трябваше да седи едно момче.. то беше от "готините".. Отначало почти не си говорехме.. после започнахме, но бяха главно обиди, даже се сбихме няколко пъти ;д Може би отчасти заради неговите нападки аз започнах да приемам нещата доста навътре. Не знам струваше ли ми се, или тогава наистина всички започнаха да ме обиждат.. (момчетата) Имам.. хм, проблеми с кожата (не ми казвайте грижи се, ходи на дерматолог и т.н. - правя го и нещата горе-долу се оправят), освен това имам добри оценки.. И така. Заради тези обиди аз сякаш станах още по-затворена.. Така минаха две години.. Но по някое време нещата сякаш започнаха да се обръщат.. с въпросното момче всъщност станахме доста добри приятели, дори сме говорили на тези теми.. Аз все още се отпускам трудно пред хората, но се опитвам да работя върху това ии нещата сякаш се оправят.. Като се замисля напоследък никой не ме обижда и си говоря (макар и не много) с останалите.. Сега съм седми клас и макар и бавно, нещата се подобряват. Намерих и нещо, което ми дава сила когато ми е кофти.. Сега като се замисля за държанието си преди стигам до заключението, че не съм била невинна по отношение на обидите специално на въпросното момче - както казах, затворена съм и понякога май се държа дори малко враждебно.. Но наистина се старая и сякаш това дава ефект. Опитвам се да не ми пука.. не ми се получава особено, но ако не друго то поне не го показвам. А промяната до момента, макар и малка, ми дава надежди..
Мисълта ми е - опитвай се да бъдеш по-общителна, не показвай негативните си емоции (освен пред много близки хора). Потърси и в самата себе си - дали по някакъв начин не подтикваш останалите към такова поведение. Ако намериш нещо, опитай се да го промениш. Опитай се да станеш тази, която искаш да бъдеш. Опитай се поне видимо да не реагираш на подигравките и т.н. Опитай се да спреш да мислиш негативно.. Пробвай да намериш нещо, което ти дава сила. Ако харесваш нещо - група, спорт - едва ли би било трудно да намериш хора, харесващи същото - ще имате обща тема на разговор и ще ви бъде по-лесно да общувате. Освен това прави неща, които те карат да се чувстваш добре. Носи дрехи или си направи прическа, които те карат да се чувстваш красива. И отново - престани да гледаш миналото, опитай се да промениш нещата, бъди позитивна и помни че имаш един живот и не трябва да го пропиляваш по такъв начин.
Абе май всеки е изпадал в подобна ситуация.
И аз в 9-ти клас бях така,беше пълен кошмар.. Гимназия,нови хора,друго място.. аз бях единствения нов в класа (можете да си представите за какво става въпрос).
Всичко беше наред,започнаха да ме опознават,но ме гледаха толкова пренабрежително.. все едно съм извънземно :D
Октомври-Ноември тогава беше ад,обиждаха ме,а аз естествено отвръщах,дори се сбивах с някои,но то не може всички да надвиеш.В крайна сметка се затваряш в себе си,мъчно ти е и само при мисълта,че на другия ден пак трябва да търпиш всичко това,умираш от яд.
Не знам как,но с времето нещата се промениха,хванах си най-добър приятел от класа.
Започнах да се отварям повече,да съм по-приказлив и с повече самочувствие.В последствие с целият клас станахме приятели,но с някои още има известни прегради.Сега всичко е наред и съм част от класа (но съм вече 12-ти клас де ;д) и нямам такива проблеми.
Всичко зависи от самите нас,ако ние не си помогнем,няма кой.. лошо е когато няма на кого да споделиш,аз бях така и това ме убиваше,но не се отчайвайте.. винаги има решение! :)
Тази тема стана малко като "Искрено и лично" ;d
П.С-Спорта много помага,именно той е главната причина да добия повече самочувствие и да се оправи положението.
Бягането е изхода от всички видове депресии! :)
Bloody Red
11-03-2012, 13:21
Тази тема стана малко като "Искрено и лично" ;d
e па няма само авторката да се оплаква я..