Влез

View Full Version : Харесвам го, но тя ми е приятелка

Shadyy777
05-05-2012, 15:21
Здравейте, от скоро ползвам този сайт и реших и аз да публикувам нещо ;Р
Скоро се запознах с едно момче. Излизахме с него и на последната ни среща той ме целуна .. до тук вскичко перфекно, но ето, че идва и проблема. Той не отдавна скъса с неговото гадже, с което сме много добри приятелки ! Проблема е, че аз бях първия човек, който разбра за тяхната връзка и като сме излизали двете тооолкова много ми говореше с него, може да се каже, че тя се беше влюбила, та те изкараха 3 месеца :) Иии така де, сега съм на кръстопът - дали да си запазя приятелството с нея или да бъда с него ? Моляяя помагайте, вече съм се отчаяла ;ss

Chacho
05-05-2012, 15:24
Нали нямат нищо общо вече, няма за какво да те кара приятелката ти да избираш между нея и него. Ако ти е приятелка, ще те разбере.

Shadyy777
05-05-2012, 15:37
Според теб, няма ли да ме помисли да двулична ? В началото като разбрах толкова се радвах за нея и изведнъж, те късат и аз тръгвам с него ..

Зайче..
05-05-2012, 15:44
Нали нямат нищо общо вече, няма за какво да те кара приятелката ти да избираш между нея и него. Ако ти е приятелка, ще те разбере.

да, ама ако още има чувства към него няма да я разбере колкото и да са приятелки.

Зайче..
05-05-2012, 15:45

да, ама ако още има чувства към него няма да я разбере колкото и да са приятелки.

Chacho
05-05-2012, 15:52
Тя, че няма да я разбере, няма да я разбере. Аз не бих се съобразил с нея. Ако ще да разбира, ебал съм я у гъза, не може да си гледа само собствения кеф. Ако го е искала, да се е постарала да не скъсат.

Зайче..
05-05-2012, 15:58
Аз пък бих се съобразила, защото тя ми е приятелка и може би ще и бъде гаден целия пейзаж. Ако знам 100%, че за нея няма проблем - ок, обаче иначе е много кофти.
Моят съвет е разговор между двете момичета и да си изяснят ситуацията. :)

Chacho
05-05-2012, 16:00
Щото приятелката й не може да се съобрази и е единствената, която има чувства и може да излезе наранена от цялата работа, така ли?

ЕДИТ:

Аре да си не премълчавам. Може да тръгнеш с него и твойта ще почне да разправя налево-надесно ква си предателка, изменница и кучка. Ще пуска фейсбук статуси и ще настройва хората срещу теб, нема да го преживее и него лесно, и ще й е крив света дълго време. Като й говориш няма да те чуе, ще спре да контактува с теб, ще си намери нови приятелки и ще се опита да ти отмъсти или изпъкне пред теб. В нейните очи ще си грешница и това е.

Почти съм сигурен, че това ще е реакцията. Не значи, че тя е права, просто е егоистка. Двама души се харесват, свободни са и искат да се вземат, а за несполуките във собствената й връзка сама си е виновна. Завлича те и теб в дупка, заради нея стоиш на едно място и си изпускаш възможностите. Ако ти е приятелка, ще спре да се фокусира само върху себе си. Ти така или иначе ще си до нея и с времето ще го преглътне.

Ако с мой авер сме свободни, можем да се пробваме с кое да е момиче. Ако изберем едно и също, по-добрият печели. Въпреки всичко запазваме приятелските си отношения и уважаваме другия. Това са ни правилата и всичко ни е 6.

Зайче..
05-05-2012, 16:03
Не, обаче е доста подло да "се радвам за нея, когато тръгнаха", а след това "аз да тръгна с него"..

Chacho
05-05-2012, 16:08
Не, обаче е доста подло да "се радвам за нея, когато тръгнаха", а след това "аз да тръгна с него"..

Радвала се е, после я е свалял и се е появило привличане. За мен това не е двуличие. Нито пък й е правила номера, за да ги раздели.

Shadyy777
05-05-2012, 16:13
Именно ! Точно това е проблема. Мислех си, че ако тръгна с него няма да се получи нищо и само дето съм си развалила приятелството и съм си загубила времето. Чудя се, дали въобще да ризкувам, може да се окаже поредния бройкаджиия. Пък от друга страна тоолкова е хубав .. :D

Shadyy777
05-05-2012, 16:17
Oфф, сега още повече ме объркахте .. :D

SisiStrange
05-05-2012, 16:19
Ако е била много влюбена, аз не бих се впуснала с нищо в момчето. Що пък да е чак егоистка? Ми нараяващо е да си бил хлътнал до уши по някого и след малко да гледаш близките ти приятелки с него. После какво? Ще излизат тримата и ще разиграват "Здрач" пред очите и ли?
За мен гаджетата на приятелките ми винаги са били безполови създания. Без да имам задни мисли към тях. Ако се появят все пак такива мисли, избираш. Или пича, или приятелката. Защото просто няма как и двете. Дори да не реагира грозно, да не те оплюе, да се усмихва и държи уж разбиращо, отвътре и е гадно и не и се занимава да говори с теб. Да слуша колко си щастлива с някого, с когото на нея и се иска. И ви се разреждат срещите, и спирате да си говорите, и КРАЙ. Хора сме всички все пак. С чувства.

Shadyy777
05-05-2012, 16:25
толкова си права .. :) Благодаря и на теб за мнението :)

Chacho
05-05-2012, 16:30
Ако е била много влюбена, аз не бих се впуснала с нищо в момчето. Що пък да е чак егоистка? Ми нараяващо е да си бил хлътнал до уши по някого и след малко да гледаш близките ти приятелки с него. После какво? Ще излизат тримата и ще разиграват "Здрач" пред очите и ли?
За мен гаджетата на приятелките ми винаги са били безполови създания. Без да имам задни мисли към тях. Ако се появят все пак такива мисли, избираш. Или пича, или приятелката. Защото просто няма как и двете. Дори да не реагира грозно, да не те оплюе, да се усмихва и държи уж разбиращо, отвътре и е гадно и не и се занимава да говори с теб. Да слуша колко си щастлива с някого, с когото на нея и се иска. И ви се разреждат срещите, и спирате да си говорите, и КРАЙ. Хора сме всички все пак. С чувства.

Да, правата Сиси. Само дето не е нужно да излизат тримата. Нито е нужно да говори пред нея.

И най-вече, ако зареже момчето, познай кой ще е нещастният и наранен? И при двете е въпрос на време да го преодолеят. Само че, ако отстъпи авторката и двете ще са срванително мрачни, а в другия случай - само приятелката. Никой й не е виновен, че на оная в момента й е крив света. Зрял човек ще се научи да преживява бившите си и в момента на раздялата - край, финито, ариведерчи. Щото, ако беше 10 месеца по-късно, надали щеше да има проблем. Ма не може да си надмогне моментните настроения.

Ма така или иначе приятелката й няма да я разбере по тоя начин. Момчето или приятелката ще е.

SisiStrange
05-05-2012, 16:40
Не са всички чак толкова силни, Chacho. И аз си мисля, че за 3-месечна връзка не са се привързали чак толкова много, че да е непреодолим. Зависи обаче точно колко е хлътнала. Ако не е кой знае каква луда любов, да, не е голям грях да се вземат и си мисля, че мацката, ако е точна, няма да вдига голям шум.
Ако иде реч за много силни чувства и да говори нон стоп за него, да го мисли още и да страда за него, не е същото. Такива неща се лекуват с времето и волята, но като видиш близката ти приятелка с него и влюбени, става една голяма идея по-трудно. И запазването на приятелството е почти невъзможно. Дори при много добри чувства и спокойно приемане на ситуацията, пак няма да се запази. Тя просто няма да иска вече да е близо до авторката. С най-добри мисли и пожелания, ще се отдалечи. Всичко останало прилича на мазохизъм и наливане на сол в раната.

Chacho
05-05-2012, 16:42
И аз тва казвам. Ма, ако е готова да действа така, то и аз бих я заразял. Не искам да се съобразявам с човек, който не би се съобразил с мен.

Решението обаче си е на авторката. Аз съм краен понякога и си живея с крайностите си, привикнал съм им. Това, че е правилно решение за мен, не значи, че е и за теб.

SisiStrange
05-05-2012, 16:45
В случая, ако беше ти, кое би било правилно? Би си останал близък приятел с авера или просто би ги оставил да са си щастливи, ама малко по-надалече от тебе?

Chacho
05-05-2012, 16:49
Аз съм особена птица. Нямам против, ако са ме зарязали, да излизам с тях, ако го искат. Или да си поддържам добри отношения с кого да е. Просто лесно си преглъщам чувствата. А ако са зарязали авера ми и по някаква невероятна случайност ми се развият симпатии към мацката му, ще тръгна с нея. Близките ми приятели могат да го преживеят.

SweetySmallDevil
05-05-2012, 16:53
Ако не искаш да видиш приятелката си съсипана - не го прави това нещо ... преживявала съм го - гадно е! ... Накрая ше останеш и без момчето (не вярвам да останете завинаги заедно), и без приятелката си, защото това е един вид нож в гърба! .. Пък и в тоя живот, който гледа да прецака всички, освен семейството най-важни са приятелите, защото ако утре ти се случи нещо гадно, ше отидеш да плачеш на рамото на приятелката си, нали? Момчетата идват и си отиват, приятелите са най-важни ... или поне моята гледна точка е такава, затова помисли добре преди да решиш какво да правиш..

valdesbg
05-05-2012, 16:56
Ааа Чочко ми взима думите от клавиатурата.

Присъединявам се към идеята "Щом дадена мадама е свободна в момента значи мога да я свалям или да ходя с нея." Чия мацка е била вчера, преди 5 дена, преди две години не ме вълнува. В момента тя е свободна, аз също => няма причина да се сдържам. Нямам проблем ако мой приятел ходи с бившото ми гадже(което се е случвало, и с тримата си държа отношения на ниво), не мисля че изобщо това трябва да се поставя на въпрос. Приятелите са си приятели, No matter what. Любовния ми живот не е предмет на обсъждане. Щом дадена връзка приключи значи всеки от двамата е свободен да си намери друга любов по всяко време.

li0n
05-05-2012, 17:01
Ако й е истинска приятелка дали няма да я разбере?

Обясни й, че имаш силни чувства към това момче и че не искаш да и е гадно, но просто така се е получило.. Питай я за мнението и по въпроса, дали има нещо против, дали не..

Chacho
05-05-2012, 17:11
Ако не искаш да видиш приятелката си съсипана - не го прави това нещо ... преживявала съм го - гадно е! ... Накрая ше останеш и без момчето (не вярвам да останете завинаги заедно), и без приятелката си, защото това е един вид нож в гърба! .. Пък и в тоя живот, който гледа да прецака всички, освен семейството най-важни са приятелите, защото ако утре ти се случи нещо гадно, ше отидеш да плачеш на рамото на приятелката си, нали? Момчетата идват и си отиват, приятелите са най-важни ... или поне моята гледна точка е такава, затова помисли добре преди да решиш какво да правиш..

Ще се учудиш как и приятелите могат да си идват и отиват, ако не могат да преживеят нещо такова.

Влади, на една вълна сме. Няма смисъл да ти повтарям написаното. С lion също.

SweetySmallDevil
05-05-2012, 18:35
Ще се учудиш как и приятелите могат да си идват и отиват, ако не могат да преживеят нещо такова.

Не го оспорвам това, но авторката сама каза, че момичето е било (може и все още да е) влюбено в него и постоянно е говорела за него ... тя е стояла, слушала е как приятелката и постоянно го вмъква в разговорите и в един момент тя тръгва с това момче ... малко е тъпо или поне аз не го приемам за разумно нещо. От друга страна съм леко афектирана от факта, че скоро ми се случи същото и бях на мястото, на което е приятелката и в момента, и се почувствах необяснимо ужасно. За това съм твърдо ЗА да не причинява подобно нещо на приятелката си.

Chacho
05-05-2012, 18:41
"Момчетата идват и си отиват, приятелите са най-важни "

Това каза ти. Аз казвам за приятелите. Както могат несериозните момчета да си отиват, така могат и несериозните приятели. За мен проблемът в случая е, че приятелката на авторката трябва да прояви разбиране, но надали е способна на това.

ledenakrasota
05-05-2012, 18:43
Това е изпитание за приятелството ви. Тя е минало. Ако ти е истинска приятелка, ще те те окуражи. :)

SisiStrange
05-05-2012, 18:54

Това каза ти. Аз казвам за приятелите. Както могат несериозните момчета да си отиват, така могат и несериозните приятели. За мен проблемът в случая е, че приятелката на авторката трябва да прояви разбиране, но надали е способна на това.

Може и да е способна. Това да проявиш разбиране просто не е равно на това да ти е леко отвътре и да ти е кеф да си до човека. Явно някои хора могат, като Влади. Повечето хора според мен не са в състояние. Аз съм някъде на границата. Случвало ми се е веднъж нещо подобно, не баш, запазих си милото отношение към мацката, не съм я чернила наляво надясно, но така и не останахме толкова близки. Преди това все си бяхме на гости, с часове по телефона, гледане на тийн сериалите и прочие. След това просто не беше същото. С тоя се разделиха след месец, но така и не се сближихме качествено. И не е нарочно, не е от неразбиране или някаква женска грозна злобица. Просто изстудяване.

Макар, че реално и двете спечелихме, че не останахме с него.

Не всички хора забравят толкова лесно или възприемат нещата с отворено сърце. Сигурно вие сте от по-адаптивната порода.

Hayashi
05-05-2012, 19:30
С бивши на най-добри приятели не излизам. Очаквам и същото от тях.

Chacho
05-05-2012, 19:32
Просто знам, че и аз бих го направил за приятелите си. Всички знаем, че чувствата не питат, като се появят.

SugarCane
05-05-2012, 20:38
Приятелството преди всичко!!! Връзки колкото искаш за в бъдеще ,но приятелите са малко трудно откриваеми ;) По-добре бъди подкрепа на приятелката си , отколкото предателка с нейния бифш ... ;)

li0n
05-05-2012, 20:50
Защо да е предателка като е с него? Тя не си е избрала да се влюби нали? Айде не влюбване.. не си е избрала да го хареса.. Тя ако й е истинска приятелка защо да не я подкрепи? Плюс това прочетох, че те са просто добри приятелки, а не най-добри примерно.. Ама тя си решава де, ние не знаем що за човек е приятелката и..

djipsito
05-05-2012, 20:56
Добре, че няам приятелки...

Съгласна съм и с чачовото и със сисито ;д А ся.

w0sh
05-05-2012, 21:48
Без да ви чета тоталните разсъждения ще се включа с дискретен намек, че чувствата на двете приятелки са в малко различни полюси и едното е значително по-травмиращо от другото, ако трябва да ви обяснявам кое, значи наистина трябва да прегледате тоталните си идеологии и да се свестите малко.

Емпатийният процес е дума табу в едно "тотално рационално" общество, което май се промотира в тази мъдра тема. Хайде осъзнайте се кой губи повече при влизане във взаимоотношения, където има чувства за отнемане и не достатъчно достойнство.

mrazqkindergarten
05-05-2012, 22:01
С бивши на най-добри приятели не излизам. Очаквам и същото от тях.

Да.И изобщо не поглеждам и не контактувам с момчета, които мои приятелки харесват/са харесвали.

Chacho
05-05-2012, 22:22
@w0sh, всъщност много ценна гледна точка. От поне 10 минути се потя да си напиша мнението. Имаш право. Ето все пак моята позиция:

Защо трябва да липсва емпатията? Тя трябва да доведе до диалог между двете. Факт е, че ни е спестено доколко са емоционално въвлечени двете момичета, за да преценим. Нито пък знаем на колко години са. Все си мисля, че има компромисен вариант, в който двете страни могат да излезнат доволни. Ако успеят да стъпят в чуждите обувки и вземат решението заедно, сами ще изберат един от двата варианта - с или без момчето.

За мен, между зрели хора и след кратка връзка, това ще е втория вариант.

ilikeitdirtyX
05-05-2012, 22:49

+1

Ако решите да развиете това харесване, ще е по-добре в началото да бъде вашата малка тайна.

Не е за предпочитане, да си слагате снимките в fb, разменяйки лиги и веднага да се обвързвате по начин, чрез който, всички ще разберат. И без това рано или късно, ще ви разкрият.
;>

anonymous708973
05-06-2012, 06:18
Или пича, или приятелката. Защото просто няма как и двете.

Точно.
Свалям шапка на чистите сметки на Чачо и въпросния приятел, ама... при момичета трудно ще стане.
Дай си сметка дали момчето само те привлича или наистина можеш да имаш нещо сериозно с него. Ама седни и помисли обективно. Ако мислиш, че може да е сериозно, давай.

SmilezZz
05-06-2012, 06:49
Аз пък щом имам чувства към момчето - бих опитала, без да се съобразявам с мнението на приятелката ми. Не може цял живот да бягаш от чувствата си, само защото някоя твоя приятелка или позната е била с него преди тебе. Тъпо е. Няма как момчето да ти е първото, все пак.

Така, че ти си решаваш, какво да правиш. Теоретично погледнато: тя трябва да те разбере, а не да ти прави проблеми и подобни. Реално погледнато: трябва да си готова за всеки случай, да чуеш неверни слухове , относно теб.

Chacho
05-06-2012, 08:03
Помислете над това, което w0sh каза.

anonymous708973
05-06-2012, 08:08
Да помислим кое е по-травмиращо? Дали момиче, което не познава момчето добре, респективно не знае какво предстои, следователно, какво би загубило, ако не се получат нещата, ИЛИ момиче, което ще гледа добра приятелка с бившия си, към когото все още има някакви чувства? Аз ли не разбирам или е ОЧЕВИДНО кое е по-кофти?
Била съм в позицията на човек, който има силно влечение към някого, кофти е, само за това мислех, докато не ми се получиха нещата, но второто е далеч по-травмиращо. Лично мнение.

Chacho
05-06-2012, 08:18
Точно. Тоест, въобще има ли смисъл да обсъждаме дали да пренебрегва приятелката си?

Аз така и не разбрах, нейната мацка още ли има някакви чувства, кой е скъсал другия, колко време се е минало, на колко години са и всякакви такива подробности.

marin4itu
05-06-2012, 09:06
Женското приятелство е различно от мъжкото приятелство. За това и гледните точки в темата са различни. Аз лично не мога да приема гаджето на моя приятелка като нещо повече от приятел. За това и не бих тръгнала с бивш на моя приятелка.Но съм наблюдавала как едно момче е с едно момиче, после тя е с негов приятел и си излизаха и нямаше проблем. В крайна сметка момичето се раздели с второто момче и момчетата все още са си приятели. При момичетата обаче е различно. На нас ни е гадно, чувстваме го като предателство. Ако на мен ми се случи моя приятелка да тръгне с мой бивш, да кофти ще ми стане, но не бих им се месила, особено ако към момчето вече нямам чувства. Тогава няма и да ми пука даже. Но ако все още ми е слабост, много би ми станало гадно.

li0n
05-06-2012, 09:52
Добре бе, ами ако след време нейната приятелка се хване с неин бивш? Няма ли да е леко прецакана? Както каза marin4itu - женското приятелство е доста особено.. Тя говореше за единия случай-аз ще заговоря за друг. Всеки знае, че момичетата си говорят зад гърба. Всички, без изключения. Според мен ако тя се събере с това момче, нейната приятелка ще се опита да и "очерни" живота. Ще говори против нея, ще се опита да я скара с приятелите и, примерно. Или има и друга страна-да приеме всичко спокойно и да не им се меси. Както казаха доста преди мен-това е изпитание за приятелството им!