Влез

View Full Version : Търси висок покрив, за да я заведа там.

nikolaybelobradov
05-06-2012, 08:18
Здравейте,
Не знам дали тук е правилното място за тази тема и се извинявам, ако не е така.
Към края на месеца с приятелката ми правим 3 месеца и мисля да я заведа на някой покрив на 17-18 етаж (примерно).
Въпроса ми е според вас добра ли е идеята и къде можем да се качим ?
Благодаря.

heartbeat11
05-06-2012, 08:25
Покрив ли? Не бих казала ,че е сред най-романтичните места поне не българските покриви.Повечето са мръсни , неподдържани и с камъни.Според мен много по-добра идея е ако искаш да се усамотите да излезете някъде на излет сред природата ,например.

nikolaybelobradov
05-06-2012, 08:47
Права си, но ако има някое хубаво местенце с хубав изглед ?

Anonys
05-06-2012, 08:53
Откъде си ?

За София :

Край село Бистрица – още на входа на селото завийте вляво и след това първата пресечка в дясно.

В полите на Лозенската планина, край село Лозен – може да посетите манастир “Свети Спас” и да си изберете някоя полянка край него.

Край Панчаревското езеро – около язовира има обособени места за отдих и риболов. Може да се разходите по екопътеката “Панчаревско езеро” и да се насладите на красивите гледки.

Язовир Студена – язовирът е вододайна зона и не е разрешен риболова, но край него има приятни места за пикник

Около село Кладница – край селото минава Кладнишката река. Има оформени огнища и маси за туристи.

В района на Дендрариум над Княжево – в посока Бялата вода. Има оформена туристическа алея с маси и пейки. Над кулата има подходящи полянки за пикник.

Язовир Долна Диканя – Около него или край малката рекичка край село Горна Диканя.

Клисурски манастир “Света Петка” – намира се между гард Банкя и село Клисура. Около него има подходящи полянки за пикник.

Около Кремиковският манастир в подножието на Стара планина.

Край язовир Бебреш

Между селата Боснек и Чуйпетльово – край рекичката.

Около хижа Селимица – има обособени кътчета, пейки и масички.

Край село Локорско - в подножието на Стара планина. Разположено е в красива местност с борова и широколистна гора. През селото минават три малки рекички, които почти пресъхват през лятото. На два часа път над него е връх — Драгунът 1110 м.

Златните мостове – каменна река на около 1400м надморска височина. Името идва от златист лишей, покриващ големите камъни. Предпочитано от много хора място за пикник край София.

Драгалевски манастир – близо до квартал Драгалевци в София – след разглеждането на манастира може да се почине на малка полянка до него. Недалеко са Алековите водопади.