View Full Version : шаляляля
Май много различни езици говорим с хората около мен. От известно време не ми се получава комуникацията, пък интересното е, че даже не ми и пука кой знае колко. Просто на моменти ми е много социално; не че като цяло съм някъв изявен интроверт, де. Всъщност екстраверсията и интроверсията рядко се срещат в чист вид, ама тва е друга тема. Мисълта ми е, че просто наистина не ми се получава да се сближа истински с някого. Излизаме, говорим с разни хора, даже на моменти ми грабват интереса и нещата придобиват други краски, обаче е за кратко. Все ми се струва, че не е в моя телевизор проблемът; не мисля, че съм скучен събеседник (е, може малко да е объркващо, че постоянно скачам от тема в тема :Д, ама е за предпочитане пред дефицита), пък и усещам, че някак несъзнателно предразполагам към споделяне и съответно сближаване. Аз самата не съм такъв тип, който споделя кой знае колко. Абе не знам, като си анализирам поведението вЕрно не намирам сериозни пробойни, обаче пък от друга страна не мога винаги да търся причината у другите. Като се замисля - имало е хора, с които наистина сме си допадали, били сме близки и сме говорили за всичко, но по тва време много неща в мен не бяха квито са сега. Към момента съм по-изградена като характер (нещо днес ми става :Д, по принцип не ме кефи да си давам оценки, 'щото така един вид рамкирам, пък хората сме склонни към промяна), обаче парадоксът е, че точно сега нямам такива човечета около мен. Май ми е грешка, че понякога много бързо отписвам заради някое кофти качество и пропускам фактора моментно поведение и разните му там производни, ама от друга страна въпросните неща съм ги приела като такива, с които не правя компромис.
Абе ако продължа да пиша, най-много още по-объркано да стане. Не очаквам кой знае кво, проветрявам си пръстите?! просто хД. И подозирам, че може би ше е tl;dr. :)
loveca777
05-06-2012, 11:35
Хайде сега се отпусни и ни разкажи с 2 изречения на разбираем език какво точно искаш ;d
за тази игра трябват двама;
след като предразполагаш хората, остава да им покажеш, че и те ти действат по сходен начин. иначе е преливане на пусто в празно, мисля си.
NomNomNom
05-06-2012, 13:06
Хайде сега се отпусни и ни разкажи с 2 изречения на разбираем език какво точно искаш ;d
Тъкмо, я дай по същество, че не мога да го прочета.
После ще го видя :Д
djipsito
05-06-2012, 13:38
Брао, ма! Щях да пускам тема за интровертите и екстровертите и дали от едното можеш да минеш на другото. Или просто си едно от двете и няма мърдане. Аз съм голям интроверт, доколкова, че идва момент, в който се усещам, че не забелязвам външния свят и кво се случва около мен, щото живея в себе си.
Та така де, нещо като при тебе. Отписвам хора заради някви работи, дето не щЪ да правя компромис с тях.. В същото време не допускам хора много близо до мене.. на никой не искам да се доверявам. Не се откривам, щото не искам да ме разгадаят, не искам да съм отворена книга за никой. Не знам що, не виждам нищо лошо в тва. Понякога ми се иска да се показвам повече такава, квато съм, ама нещо ме спира.. И тва нещо е оценката на другите. Винаги искам одобрение и често не реагирам, за да не предизвикам неодобрение.. Някви такива глупости. Тря да го поправя тва нещо, ако има поправка.. сигурно има.
И така.. Ако се чувстваш добре, не го мисли. На мен ми се иска да съм отчасти по-различна в някои отношения, ама съм била в някви странни периоди, изкарвала съм на показ тва, което ми се е искало и винаги съм криела.. а крайния резултат не ме караше да се чувствам добре. За тва мисля, че е по-добре да не се опитвам да променям още неща в себе си, които накрая могат сами да ме тушират.
Приеми се квато си.. Аз за себе си стигнах до мисълта, че съм перфекционист, ама последно време хич не се старая да съм перфектна, щото няма шанс да съм такава. Искам си бъговете и си ги пазя, дори да не си ги харесвам ;р
Ако скачам в девета глуха, сори, ама нещо ме изби пак.
kalpazanka
05-06-2012, 13:44
Май ми е грешка, че понякога много бързо отписвам заради някое кофти качество
Разпознах се и аз тук и ме сърбят пръстите да драсна, че колкото пъти съм правила компромис, все съм сбъркала. Вече не позволявам съвестта да ме гложди за отписаните дущици и си се харесвам интроверт. Предпочитам да имам 2 приятелки, ама да са хора на място!
Ей, Евтерпа, бре! Откога не съм те виждал :)
1. Лесно стигаш до цветущи взаимоотношения, които са без кавги, но са някак празни. Щото и двете страни задържате в себе си същественото и ви е страх, че ако го разкриете, ще стигнете до чернилката.
2. Проблемът не ти е, че не правиш компромиси. Проблемът е, че не се одобряваш докрай, че не правиш компромиси. Струва ти се, че е грешка. Понякога да направиш грешка се оказва правилната постъпка. Грижи се и за емоционалната си част.
3. Г'лътай витамини В комплекс. А може и хормончетата да са се поразподскачали. Просто щото си се замислила много за тия неща и не в светъл план.
4. Що не натрапиш на хората всичко наивно, което си потиснала в себе си и не отговаря на характера ти? Май имаш нужда да го излееш.
5. Върни се малко у форума, че те забравихме, пък пишеше интересно. :)
Тъкмо, я дай по същество, че не мога да го прочета.
После ще го видя :Д
Днес ми е многословно нещо, та няма да ми се получи 8-) Общо-взето автомобилът е машина, дето те движи по земята и в същото време земята се движи под теб. 8-)
Относно компромисите - случва се да правя, ама и аз като калпазанката после винаги съжалявам. Пък гледам уж да се абстрахирам от предубежденията.
Като цяло си ми е ок така, просто явно тва е един от ония моменти, дето са по-особени и ме избива на стремеж към контакти. Xax, cигурно прозвуча сякаш съм човекът охлюв :Д
Chacho, топло посрещане 8-) :) Не е точно страх, много е странно някво. Не знам и аз как да го обясня. Трябва като ми дойде музата да пиша хД