Влез

View Full Version : Моля за помощ

mrankoniiii
05-06-2012, 12:34
Здравейте днес на нашия етаж видях едно мушкато което беше цялото изъхнало (има и зелени листа и зелено стъбло ) Никой не се грижи за него и затова го изчистих купих му пръст и го полях напръсках му листата със студена вода . Общо взето се съживи малко , но незнам как да го гледам и затова ви моля за помощ . Колко често да го поливам , нуждае ли се от много вода , да го пръскам ли с нещо по специално , тръбва ли му много слънче .

Благорадя предварително

faithh
05-06-2012, 13:20
Не съм цветарка, но трябва да го поливаш редовно ;) [то за всички цветя се отнася де] Ама да не вземеш да го попрелееш, че да не вземе да стане нещо от многото вода :D Иначе му трябва слънце. Майка ми има много мушкатота и цяло лято са на терасата и нищо им няма :) Някой, който е по-навътре с тия неща, ще ти каже по-добре от мен. Или се поpови малко в Чичkо Гугъл :D Айде успех! :)

mrankoniiii
05-06-2012, 13:52
Благодаря много ! <3

bloodyF
05-06-2012, 18:59
колко е голямо и в каква саксия е?
може да има нужда от пресаждане, като в момента сезонът е идеален
на недиректна слънчева светлина, защото слънцето сега е силно и може да го изгориш по тоя начин
и не се полива често,примерно по малко през 4-5 дни, защото иначе цъфтежа намалява значително, което за мушкатотата не е полезно