View Full Version : Трябва да се грижа за дете, което май не обичам
NomNomNom
05-06-2012, 21:05
Не ме изкарвайте безсърдечна жена
Здравейте! Може би ще ме нападнете, но аз имам свое мнение, което искам да споделя с вас.
Семейна съм от 3 години. За мен това е първи брак, но съпругът ми е бил женен и преди и има едно момиче.
Доскоро детето живееше с майка си. Тя обаче се разболя тежко. Тогава се заговори за възможността момичето да дойде да живее с нас. Аз обаче нямах време да реша, тъй като бившата жена на съпруга ми почина бързо и детето нямаше при кой друг да отиде.
И така сега у дома има дете, за което аз трябва да се грижа, но което май не обичам.
Тя се нанесе в стаята, която трябваше да е за моите деца. С мъжа ми опитваме от известно време, но не се получава. Сега той обаче сякаш и не иска да пробваме вече. Той си има едно дете и за него това е достатъчно. Започна да ми намеква, че трудно ще се справим с две и повече деца. Да, но това дете нито е мое, нито аз изпитвам някакви чувства.
Приех го просто защото наистина няма къде да отиде да живее, пък и защото е негова дъщеря.
Вече обаче започвам да се замислям, че това беше грешка, защото в един момент ще се окаже, че аз няма да имам собствени деца, защото съм се грижела за неговото. Той това не го разбира, но аз съм напълно наясно и това много ме тревожи.
Как да му го обясня на него обаче? Давайте съвети!
http://uteha.bg/tryabva-da-se-grija-za-dete-koeto-mai-ne-obicham/
не е хубаво да се подиграваш с чуждото нещастие и болка
NomNomNom
05-06-2012, 21:13
Темата там съм я писала аз :)))))
Бракът е именно затова, да не бягаш, когато видиш трудности. За мен консенсусът е да продължи да се грижи за детето и да убеди съпруга си да работят по вариант, в който ще имат възможност да гледат още едно дете, като махнат факторът "трудно".
Всъщност, към момента не искам да се обяснявам защо така мисля. Ако реша, може по-късно да пиша повече.
откога се казваш Мая и си от Хасково/
NomNomNom
05-06-2012, 21:24
откога се казваш Мая и си от Хасково/
От както искам да съм анонимна в мрежата, и както виждаш, можеш да напуснеш темата, защото нито имаш мъж, нито деца, не можеш да си полезна.
Чачо, това планирам да правя, мерси много !!!!
преориентирай се към бг мама или по-добре си намери качествен психолог , нещо е сбъркано
нещо е сбъркано
Има една такава работа май...
По темата: Не си готова за брак. Научи се да правиш компромиси. Аз съм на страната на детето - в такъв труден момент трябва да е с баща си. Щом не го разбираш (или не издържаш), какво правиш там? Мъчиш себе си, детето и бащата.
ПС: Дори и темата да не е фейк, не знам какви адекватни отговори търсиш в тийнфорум.
Sarafina
05-06-2012, 21:43
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/518994-%D0%A2%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%8F%D1%8F%D1%8F!
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/518994-%D0%A2%D1%80%D1%8F%D0%B1%D0%B2%D0%B0-%D0%BC%D0%B8-%D1%81%D1%8A%D0%B2%D0%B5%D1%82-%D0%BC%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D1%8F%D1%8F%D1%8F!
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/518968-%D0%91%D0%B5%D0%B7%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BB%D0%B8%D 1%87%D0%B8%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-%D0%B1%D0%B5-%D0%B4%D0%B0-!
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/518983-%D0%9A%D0%9E%D0%9B%D0%9A%D0%9E-%D0%92%D0%A0%D0%95%D0%9C%D0%95-%D0%B8-%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D0%BC
Вижте последните коментари... профилът й е бъгнат...
NomNomNom
05-06-2012, 21:46
ARRR MRAZA ЖОСИ ВЛИЗАЛА МИ Е ПРОФИЛА КАЗАХ Й ДА СИ ПИЕ ЛЕКАРСТВАТА ШИЗОФРЕНИЯНАТА КУЧКА
ilikeitdirtyX
05-06-2012, 21:48
Има една такава работа май...
По темата: Не си готова за брак. Научи се да правиш компромиси. Аз съм на страната на детето - в такъв труден момент трябва да е с баща си. Щом не го разбираш (или не издържаш), какво правиш там? Мъчиш себе си, детето и бащата.
ПС: Дори и темата да не е фейк, не знам какви адекватни отговори търсиш в тийнфорум.
edit: темата е фейк.
Все пак беше интересен казус :/ И темата, и на Ева диагнозата. Излезе крайно нормална.
NomNomNom
05-06-2012, 21:58
Авв, даже след малко бих си легнала <3
Искам голям бан, за да спра да пиша за известно време <3
Искам голям бан, за да спра да пиша за известно време <3
Нема ми крадеш идеите
NomNomNom
05-06-2012, 22:04
Нема ми крадеш идеите
Аввв, "кой превари, той завари", бан ще има само за един.
Ти имаш прекалено много виртуални образи, за да се бъде ефективен само един бан. Аз съм първоестествен и неподправен, което по дефиниция е нездравословно за чуждото его, тъй че на мен се полага бана.
SmilezZz
05-07-2012, 16:26
Тъпотии.
Не бива да се подиграваш с чуждите нещастия и болки. За тебе това може да изглежда супер тъпо и забавно, но хората, което го изживяват - никак не са на едно и също мнение с тебе. За интересна ли се мислиш или какво?
scrooper
05-07-2012, 17:18
Фейк, не фейк- такива ситуации има. Като съпруга мацката трябва да е готова на жертви- щом има възможност да се грижи за детето- просто от човешка гледна точка. Като човек пък има правото да се бори и за свое дете. Това ще бъде компромис от двете страни.
SlowDownBaby
05-11-2012, 18:20
Колкото и егоистично да звуча,не бих гледала чуждото дете.Вярно е,че ще е на мъжа ми и тн,но при условие,че той не иска наше и аз трябва да се задоволя само с чуждото...мне.Щом той не е съгласен да си имаме наше,и аз не бих се съгласила да гледам неговото.
cannibal.angie
05-12-2012, 13:55
Може би след времето ще заобичаш детето...още не сте имали повече време заедно, не знам какво е да гледаш чуждо дете, надали е лесно, но може след време да го заобичаш и той да поиска и второ дете. Според мен трябва да мине малко време и всичко ще стане ясно. :)
cannibal.angie
05-12-2012, 13:59
ии сега виждам, че темата е фейк... отиди се скрий някъде по-добре, аман от прости хора, тъпо е да се *баваш така...