View Full Version : За и против умалителните имена
unknownnnn
05-08-2012, 08:01
Здравейте
Кой как нарича своята половинка. И имали хора, които не обичат да им викат с умалителни имена било то животински или други. Най-интересното е дали има момиче което да не обича да и викат пиленце, маценце и теб подобни. :)
ronyrony
05-08-2012, 08:29
Аз не обичам
unknownnnn
05-08-2012, 08:32
Значи само по име така ли?
ronyrony
05-08-2012, 08:33
Да букви букви
SisiStrange
05-08-2012, 08:47
Пиленце и маценце ми звучат ужасно. :D Той най-често ми вика Сиси, съкратено от Стела. За животински... понякога сме на "зайо". Не ме дразни то. Заради ей това:
http://www.youtube.com/watch?v=z5bF4cw52z8
DisappointedDreamer
05-08-2012, 09:28
Умалителни имена от истинските, да. Като например Стела-Сиси, Виктор-Вики, Ивон-Иви, и т.н. Но зайо, меченце, миличко, и т.н. просто не ми харесват. Противни са ми.
Принципно не си падам по умалителните. Като цяло името ми е дълго (Надежда) и ми викат Наде, Наденце, Нади така приемам, даже ми е кеф. Ама някви слънчице, захарче, зайченце, патенце, прасенце... айде не, мерси! Много повече ми харесва едно момче да ми каже "Наде"...
Violenza
05-08-2012, 10:42
Обичам да ми казват по име, но цялото, не някакви производни умалителни.
shmatarok
05-08-2012, 10:46
За животински... понякога сме на "зайо". Не ме дразни то. Заради ей това:
http://www.youtube.com/watch?v=z5bF4cw52z8
Ооо, и на мен така ми казваше бившият, точно заради същото клипче. 8-)
Единственото, което аз съм си позволявала да нарека е Секси и то мноого рядко. Мразя да ми говорят на умалителни на мен, направо настръхвах при "принцесо" [-( и производните (и се потръпвам, ужааас). Търпях единствено въпросното "зайо". :D
Иначе винаги съм предпочитала да ми използват цялото име.
Някои - да, някои - не. От истинското име винаги може да се направи сладуресто умалително.
Но мило, котенце, пиленце и тем подобни са си откровено казано дразнещи.
heartshapedbox
05-08-2012, 10:50
На мен той ми казва "слънце". Нямам против, сладко ми е даже.
Обаче аз не мога да му викам някакви такива умалителни,
просто ми е супер смешно да се обърнеш към някой, висок 2 метра (примерно), и да му кажеш "мишленце" :D
IseeDEADbodies
05-08-2012, 10:51
Еми ако не са прекалено лигави, и не се повтарят през 5 минути, защо не ?
In*The*Face
05-08-2012, 11:22
Обръщаме се с имената си или когато сме сериозни или когато се караме. Иначе не.
SmilezZz
05-08-2012, 11:27
Мен си ми харесва да се обръщаме с умалителни имена - сладурско и нямам нищо против. А и какво ще го различава него, когато ми вика като всички други? Та, той е специален за мен и всичко, което казва и прави ми харесва.
Коте и мечо не ми харесват. :D Зайо също. Ама пък и той ми казва само "бебе" и ми харесва.
anonymous708973
05-08-2012, 13:02
Мен си ми харесва да се обръщаме с умалителни имена - сладурско и нямам нищо против. А и какво ще го различава него, когато ми вика като всички други? Та, той е специален за мен и всичко, което казва и прави ми харесва.
О, няма значение колко човека ми викат по определен начин... само гласът му придава ебати особеното звучене.
Ние минаваме без обръщения, в повечето случаи просто си говорим на "ти". Понякога на "любов", супер нежно е.
Нямам против милички обръщения, стига да не са прекалено лигави. "Коте", "принцесо", "мило", "мила" са окей, ама разните патенце, бебо и производни... тцъ.
wannago0
05-08-2012, 18:44
И на мен не ми харесват умалителни имена. Смисъл животинските, то кой не обичат да ти викат умалителното име на самото име. С моите бивши приятели сме си викали най-много мило, миличко..
brutaLxxbunny
05-08-2012, 19:10
Твърдо против. Нежността може да се изрази с тонът, казвайки името му/ѝ, а не си хиляди, противни умалителни.
SisiStrange
05-08-2012, 19:53
Не са противни, когато те погледнат с грейнал, влюбен поглед. :)
Понякога прекалявате с осъдителния тон.
Повече против съм.
Харесва ми как произнася името ми, дори и да е в битов разговор.
Имаше период, в който ме наричаше с името на котката ми и беше много сладко.
След него имаше кратък период, в който ме наричаше Мъри (от мъркане), което също ми харесваше.
Меченца, милички, зайченца, бебенца.. и всякакви такива - не, мерси.
Въпреки всичко, предпочитам си името.
Него също го наричам по име, не използвам никакви други лиготийки.
ShtrudeL
05-08-2012, 20:27
Не обичам да ми казват цялото име. :> Чувствам се тъпо, официално ми е, бляя ужасно е. Едно 'Мише' е достатъчно.
Иначе са ми казвали всякак... ъъ не говоря за половинката... "Миш, Мишка, Миша, Мишок, Миш, Мишони, Миши, Мишле(нце), Мишо" (т'ва последното всъщност е мн яко, нищо, че е някак в мъжки род :О :3)
А пък от любовна гледна точка :3... Никога не бях казвала на някого 'мило, слънце' и т.н, а толкова исках... някак не ми е идвало от вътре... и все съм го карала по име (умалително)... и към мен са се обръщали по име и си ми харесваше.
Има някои, които са ми мега лигави като: бебе, прасковке, тиквичке и такива ти неща :3
GreenFairy
05-08-2012, 20:28
За! Смятам, че е хубаво да има разграничение между начина по който се обръща гаджето към теб и начина по който примерно приятелите ти казват. Ние сме на "мило" и "слънце" предимно.
TheBeliever
05-08-2012, 20:39
Имаме само едно умалително име, което и аз не знам със сигурност от къде се появи, но си остана като обръщение и за двама ни. Умалителни от имената ползваме също, но по-рядко и предимно когато има публика.
Флора, фауна и небесни тела не приемам за обръщения, просто не мога да се обърна към някого по този начин. Прекалено лигави ми идват. "Мило" ми е по-дразнещо от всички останали взети на куп, а ако е казано от мрънкащ женски глас направо се изприщвам.
don't say anything.
05-09-2012, 05:25
Най-интересното е дали има момиче което да не обича да и викат пиленце, маценце
Точно тия са ми адски противни. Въпреки че всичко, казано от моя, звучи ужасно сладко.
Не съм против, сладичко е, миличко е.
anonymous708973
05-09-2012, 05:47
Харесва ми как произнася името ми, дори и да е в битов разговор.
Абсолютно. Обожавам.
DisappointedDreamer
05-09-2012, 06:16
Не са противни, когато те погледнат с грейнал, влюбен поглед. :)
Не. Наистина са ми противни. Бебе, патенце, пухчо и всички такива просто ме отвращават. Склонна съм само на мишо.
SisiStrange
05-09-2012, 06:24
Ами то всеки си има нещо, на което е склонен. И на тон, с който да се казва. На мен патенце, пиленце и тн. + всички видове бебета и бебсита ужасно не ми харесват. На други им харесва. "Мило" с лепкав тон е дразнещо, с нормален - нормално. Мишо не ме кефи никак. Всеки с предпочитанията си. Само че без значение кой как обича, тези неща са израз между двама влюбени и ми се струва доста грозно някой да ги нарича "противни", само защото на него не му допадат. Така, грубичко е.
Colouring
05-09-2012, 07:34
Много ме дразнят.Прекалено лигави са ми.
DisappointedDreamer
05-09-2012, 07:45
Ами то всеки си има нещо, на което е склонен. И на тон, с който да се казва. На мен патенце, пиленце и тн. + всички видове бебета и бебсита ужасно не ми харесват. На други им харесва. "Мило" с лепкав тон е дразнещо, с нормален - нормално. Мишо не ме кефи никак. Всеки с предпочитанията си. Само че без значение кой как обича, тези неща са израз между двама влюбени и ми се струва доста грозно някой да ги нарича "противни", само защото на него не му допадат. Така, грубичко е.
Хубаво, Мишо не те кефи никак, но не скочих, казвайки колко грубо е, че не го харесваш.
Пак повтарям, грубо или не, патенце, мило и т.н. са ми противни.
SisiStrange
05-09-2012, 08:48
Да де. Аз най-мирно си изказвам мнението, че не харесвам точно това умалително. Не ти казвам: "иу, противно е, лигаво и ми се обръщат червата като го чуя". Границата е мега тънка между изразяване на мнение и обида.
IWannaBeSedated
05-09-2012, 18:59
Умалителни имена от истинските, да. Като например Стела-Сиси, Виктор-Вики, Ивон-Иви, и т.н. Но зайо, меченце, миличко, и т.н. просто не ми харесват. Противни са ми.
same.
/10 букви /
Не обичам умалителни имена.Дори мразя този,с който съм да ме нарича така,както е наричал бившата си.Разбира се ,понякога и аз бих казала нещо от рода на 'милоо' ,но като цяло не си падам по тия неща.
Харесва ми само ,ако е някакво специфично и измислено в някакъв момент.
Примерно ... гаджето ми вика 'мъфин' ,а един приятел 'принцесин' ...един друг 'мъниче' -тези си ми харесват.
noneofyourbusiness
05-09-2012, 19:45
Звучи ми прекалено лигаво, най-добре по име.
djipsito
05-09-2012, 20:25
Обичам да се обръщат към мен по име, без съкращения и галени простотии. Кристияна. Толкова.
Дори като ме викат да е пак - Кристияна, без да променят последната гласна, въпреки че последно време взеха да се обръщат към мен (или ако в разговора става дума за мен) с Кристияне.
"КристиАне днес донесе еди кво си."
Начина им на произношение звучи супер готино и ми харесва.
cecomuhata
05-10-2012, 14:12
Тя ми вика с умалително, а нейното име е малко странно и въпреки, че си има умалително аз обичам да й казвам цялото.
Dagichka
05-10-2012, 17:00
зайче, пиле, коте и тн. ги мразя, все пак тука да не е ферма. виж да му креснеш на мъжкото "говедооо" вече е друго :Д аз така наричам един приятел, а той мен - овцо :Д // иначе за влюбените, ако е нещо специално и с предистория за двамата, нямам против да си казват по различни начини, ама иначе не.
BrokenInnocence
05-12-2012, 18:30
Не обичам изобщо. Лигави са ми всичките. Даже само най-най близките ми приятели и семейството ми използват умалително на името ми, всички останали си ме наричат с цяло име и така си ми харесва.
mrazqkindergarten
05-12-2012, 19:56
Понякога не ме дразнят, но само някои.Например ми се повръща от лигавото обръщение "бебе".
+1.
Само за "заьо" не съм съгласна. То ми е много сладко. <33 8-)
djipsito
05-12-2012, 21:38
Да беше научила как се пише като ти е толкова сладко ;р
Знам как се пише. Така ми е по сладко, пък! 8-)