View Full Version : МАТУРА 2012 - Български език и Литература ! ! !
Bak1t000
05-08-2012, 22:06
Здравейте, тук можете да питате всичко, което е свързано с матурата - проблеми с правопис,пунктуация,лексик а;проблеми с авторите,техните произведения и така нататък. Аз имам един въпрос към вас;" Според вас кой автор ще се падне на 41 въпрос " ? Честно казано според мен е или Христо Ботев или Елин Пелин ! Кажете вашите мнения :)
Cold_Tearsss
05-08-2012, 22:19
30 стотинки за Димитър Иванов.
DieselBlood
05-08-2012, 22:56
Смирненски,Димов.
heartshapedbox
05-09-2012, 12:28
Предчувствам, че ще е Йовков.
Аз имам молба: Някой има ли списък с героите на всяко произведение и ако да, може ли да го публикува?
atractive
05-09-2012, 12:58
да, това би било полезно :)
unknowname
05-09-2012, 19:54
Предчувствам, че ще е Йовков.
Стига с тоя Йовков. Нека да е Христо Ботев!
mariqanastasova
05-10-2012, 06:42
Аз бъркам сложните съставни изречения... :(
NomNomNom
05-10-2012, 07:03
Хора от даскалото сънуваха, че ще е Йовков :Д:Д
mariqanastasova
05-10-2012, 07:12
Нищо не се знае !
kuklichka_bg
05-10-2012, 07:56
Яворов
Аз искам Ботев или Железният светилник. :D
всъщност ми е все тая,не мога да ги пиша тия неща без това.
News_hr3k
05-10-2012, 08:07
Искам Зимни вечери, Хр. Смирненски. :)
aDItYyY`
05-10-2012, 16:54
ето това намерих аз :)
http://pisalka.eu/?p=488
wartburg353
05-10-2012, 21:30
кво толкова го мислите какво ще се падне. Гледайте да завършите просто :)
иначе аз съм се подготвил вече психически да влизъм в бисерите и пожелавам един мъжки полов орган на матурите и теа които са ги измислили.
heartshapedbox
05-10-2012, 21:52
ето това намерих аз :)
http://pisalka.eu/?p=488
Благодаря, мн е полезно!
shmatarok
05-12-2012, 15:05
И около мен се говори за Ботев - имало някакво честване уж и имало голяма вероятност да го изтеглят. Оо
Ако е така, ще съм много щастлива.
Ще съм доволна и на Яворов и Йовков. :D
Muaythaifighter
05-12-2012, 15:10
na maturata po bel she fana minimum 5.60 shot sam mn highskill ama drugata matura nz kak she q izbutam
unknowname
05-12-2012, 15:21
И около мен се говори за Ботев - имало някакво честване уж и имало голяма вероятност да го изтеглят. Оо
Ако е така, ще съм много щастлива.
Ще съм доволна и на Яворов и Йовков. :D
Ако се падне Ботев, ще крещя от радост. Дано е той. Да се падне стихотворението "Майце си" и темата да е Самота и отчуждение. И 30-те ми точки са в кърпа вързани... Ще се радвам да дадат и Багряна. Тя е също много лесна за писане. Йовков вече се е падал на двете матури от 2008 и 2011. Стига вече с него. Само се моля да не е роман..нито Димов или Талев..Тогава вече ще падна и ще умра....
heartshapedbox
05-13-2012, 13:25
^2011 се падна Далчев.
unknowname
05-13-2012, 14:35
^2011 се падна Далчев.
Знам. Дано тази година е или Ботев, или Багряна... Ще се радвам много..
NomNomNom
05-13-2012, 14:54
Не съм написала и една тема, и граматиката ми е зле, на пробните имах +- 5.40, може са седна след 2 дни да погледна някакви работи.
Матурите са много тъпа работа.
Безумно тъпа.
Малко ли предварителни + редовни изпити имат хората, та и държавен, задължителен по БЕЛ.
То го изкарват всички катили, неграмотните даже хващат четворки.
Не виждам смисъл, наистина.
sunrisee6
05-13-2012, 16:46
http://zamatura.eu/proizvedeniq
всички произведения, които могат да се паднат на 41ви въпрос
LoupGarrou
05-13-2012, 17:19
Само да не са Ботев и Вазов, не ми харесват, с тяхното творчество нещо не ми се получава ...
Славейков(ите) винаги са ми били някакви безлични, може би, защото всеки път се чудя кой кой е.
Багряна е благодатна, Елин Пелин и Йовков са супер, Вапцаров е приятен, може доста да се пише по него.
Димчо Дебелянов не ме кефи, а Яворов предполагам, че е добре, там сам съм си виновен, че не знам, но преди матурата ще го припомня : ) !
unknowname
05-13-2012, 18:10
Само да не са Ботев и Вазов, не ми харесват, с тяхното творчество нещо не ми се получава ...
Славейков(ите) винаги са ми били някакви безлични, може би, защото всеки път се чудя кой кой е.
Багряна е благодатна, Елин Пелин и Йовков са супер, Вапцаров е приятен, може доста да се пише по него.
Димчо Дебелянов не ме кефи, а Яворов предполагам, че е добре, там сам съм си виновен, че не знам, но преди матурата ще го припомня : ) !
Защо не Ботев? И той е як..там да разтягаме локуми за свободата, самотата и др. Ако се падне Славейков, нека поне да е "Ралица". Багряна е супер..и аз съм за нея. Йовков вече много пъти са го давали...малко ме съмнява пак да го дадат.. Дано да е някой лесен за писане автор...Да не ни забият с нещо..
Аз много исках Дебелянов. Но и Далчев не беше зле. Матурата миналата година беше повече от елементарна. На нито един въпрос нямах колебания. Дано и тази година да е така. Успех на всички.
Мисля, че ще е Ботев.
DieselBlood
05-13-2012, 20:17
Искам Димов,а темата да е "Деградацията на човек".Там няма начин да сбъркам.
heartshapedbox
05-13-2012, 21:28
Аз пък се надявам да не са Димов, Талев или Вазов.
На всичко друго ще съм доволна.
Иначе и аз не съм писала теми, че и някои произведения не съм ги чела даже..
А остана 1 седмица,ужас.
unknowname
05-14-2012, 09:57
Багряна- Копнежът по волност
Ботев- Свобода и робство
Дебелянов- Копнеж по родното или Невъзможното завръщане
Вапцаров- Човекът и историята
И да има някаква интимна лирика на Яворов... Това е, което искам...толкова ли е многооооооо :(
Искам да се падне Далчев!
Ама иначе ми е все тая, без това няма нищо да направя... :D
screw the rules
05-14-2012, 22:23
А дано само не е Багряна :Д ама като си знам късмета, като нищо ще се падне тя :Д
Вярно ли е, че от тази година ще сме разбъркани(по различни стаи) на матурата по БЕЛ?
screw the rules
05-15-2012, 14:42
даже в различни училища
E при всеки е различно, защото аз на матурата по БЕЛ и повече от половината ми клас не стига че сме в моето даскало, ми и повечето сме даже в една стая :Д
shmatarok
05-16-2012, 08:44
Ние пък сме в различни училища, но за сметка на това сме поне по3-4 от клас и около 7-8 от випуска като цяло в стая. :D Аз съм доволна, паднала съм се с умни хора, ако имам възможност или нужда да сверявам отговори. :D
mlakniwe
05-16-2012, 09:57
НЕ ИСКАМ ДА СЕ ПАДА:
Под игото
Тютюн
Железният светилник
Септември
Далчев
Не мога да ги разбера и не мога да разсъждава върху тях, другите не са проблем за мен
Искам да се падне нещо от сорта на някое разказче на Елин Пелин или Йовков или пък Бай Ганьо, Смирненски също е лесен
unknowname
05-16-2012, 19:05
Хора, само аз ли се стресирам преди матурата, или преувеличавам?? Притеснявам се да не ни забият с нещо гадно на теста..Казаха, че тази година ще се наблегне много на пунктуацията и правописа. Да не ни забият и с някои тъпи литературни въпроси, че....
Аз пък чух, че ще има много въпроси със свободен отговор... пффф ;/
ПС: по БЕЛ
unknowname
05-16-2012, 20:42
Аз пък чух, че ще има много въпроси със свободен отговор... пффф ;/
ПС: по БЕЛ
Ето го примерния вариант за 2012г. http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/dzi/dzi-example/primeren_test_bel_2011-2012.pdf Гадничко е....
DieselBlood
05-17-2012, 18:48
Елин Пелин също е добър вариант.
Просто усещам или Елин Пелин, или Багряна, или Йовков!! Бъдете сигурни, че един от тях ще се падне.. Поне аз мисля така де, нямам никаква информация, но шестото ми чувство е на доста добро ниво ;d Стихотворенията ми са по-лесни не знам защо, а романите просто ги МРАЗЯ! Но ако се падне "Тютюн" ще мога да се справя, но само толкова! Разказите са по-лесни в сравнение с романите (поне за мен е така!) :) Успех на всички, много малко остана! С нетърпение чакам понеделника :d
Вярно ли е, че от тази година ще сме разбъркани(по различни стаи) на матурата по БЕЛ?
Ти говориш за различни стаи, аз ще съм в много тъпо даскало ..защо не съм била абитуриентка миналата годинааа?? Толкова елементарна беше! А и последната задача беше толкова лесна! (за мен) :(
според мен пък йовков е невъзможно да се падне ,тъй като се е падал два пъти в последните 5-6 години
Станахме двама с това усещане,обаче аз имам и четвърти вариант за Димов ;д ;х А точа,че Йовков се е падал няма никакво значени,все пак компютър избира темата.
unknowname
05-18-2012, 13:44
Просто усещам или Елин Пелин, или Багряна, или Йовков!! Бъдете сигурни, че един от тях ще се падне.. Поне аз мисля така де, нямам никаква информация, но шестото ми чувство е на доста добро ниво ;d Стихотворенията ми са по-лесни не знам защо, а романите просто ги МРАЗЯ! Но ако се падне "Тютюн" ще мога да се справя, но само толкова! Разказите са по-лесни в сравнение с романите (поне за мен е така!) :) Успех на всички, много малко остана! С нетърпение чакам понеделника :d
Дано те лъже шестото ти чувство. Дано се падне Багряна, за да може да пишем. Какво толкова видяхте в Елин Пелин направо не знам. Много са му тъпи разказите. Особено Ветрената мелница. Като цяло много скучно творчество. Аз даже не знам, ако се падне Пелин, какво ще пиша--и идея си нямам..какво толкова има да му се разсъждава? Ако е някое добро стихотворение- супер ще е. Само се моля да не се падне пак Йовков. На септемврийската сесия са го дали с темата за изкуплението и възмездието в разказа Индже. То и Шибил са давали, и Индже са давали.. Дано не ни закопаят.. Стискам палци за Ботев или Багряна..
ПП. И на мен стихотворенията са ми по-лесни.
unknowname
05-18-2012, 13:45
според мен пък йовков е невъзможно да се падне ,тъй като се е падал два пъти в последните 5-6 години
ДАНО да не се падне,че.....
и аз ги мразя - Елин Пелин и Йовков! (и техните произведения) Багряна може,абе да бъде стихотворение пък от кой автор ще е за мен няма значение (само да не е Ботев или Вазов!) :)
unknowname
05-18-2012, 13:55
и аз ги мразя - Елин Пелин и Йовков! (и техните произведения) Багряна може,абе да бъде стихотворение пък от кой автор ще е за мен няма значение (само да не е Ботев или Вазов!) :)
Ти ги мразиш, аз пък ги ненавиждам :D.. Не искам да се пада и Вазов- особено пък, ако е някаква от неговите тъпи оди, или от Под игото..Направо ще ни закопаят от всякъде. Силно се надявам да е Ботев или Багряна... стига с тия разкази, пък паднели се Железния светилник, направо съм туш.... Пък и тази година се навършва и 100 години от ПФК Ботев :D.Знае ли човек..може пък тия от МОМН да са написали 30 теми от някой автор и да се тегли измежду тях... никой не знае какви ги вършат...
pifiella
05-18-2012, 16:41
Аз все си мисля,че ще е Елин Пелин,не знам защо, такова ми е предчувствието.
Дано не се падне Гео Милев,че не мога да го понасям....
shmatarok
05-18-2012, 21:54
Дано те лъже шестото ти чувство. Дано се падне Багряна, за да може да пишем. Какво толкова видяхте в Елин Пелин направо не знам. Много са му тъпи разказите. Особено Ветрената мелница. Като цяло много скучно творчество. Аз даже не знам, ако се падне Пелин, какво ще пиша--и идея си нямам..какво толкова има да му се разсъждава? Ако е някое добро стихотворение- супер ще е. Само се моля да не се падне пак Йовков. На септемврийската сесия са го дали с темата за изкуплението и възмездието в разказа Индже. То и Шибил са давали, и Индже са давали.. Дано не ни закопаят.. Стискам палци за Ботев или Багряна..
ПП. И на мен стихотворенията са ми по-лесни.
О, не, не, не, само не и Багряна. Тази ми е по-ужасна и от 'Тютюн', което даже не прочетох >.<
За Ботев съм навита, донякъде и за Славейков, разказите пък са ми супер лесни и за тях изобщо не се притеснявам. 8-) Вазов също не го искам. :D Нито пък Димчо Дебелянов.
Честно казано, българският изобщо не ме притеснява, ама този 41-ви въпрос може да ме поозори - нещо не мога да си се представя да напиша 4 страници тема. х.х
FantaMen
05-19-2012, 08:17
И да го мислите ... няма полза.Темата вече се знае (който си е платил също ще я знае) Така че освен да отидете и да напишете каквото знаене НЕ може да направите :) А и за вас няма ли микрослушалки като ви е толкова голям проблем тая тема ? :D Матурите са направени да се взимат...ако искаха да ни пресеят можеха да го направят много по лесно...не е в ничия полза да пишат 2-ки на ДЗИ щото схемата е като скачени съдове (туко виж някой не влизал в часовете по химия/физика и незнае що е туй)Не стига че никой не печели ами дори е голяма загуба ако има много 2-ки...За държавата и за едни други хорица а с тях шега небива :)
shmatarok
05-19-2012, 11:06
Коя е? 8-)
И из нашите бойни редици се дочу нещо такова.
Miiimiii
05-19-2012, 12:17
Искам да ви попитам къде мога да намеря примерен тест за външно оценяване за 7-ми клас?? Ако може ми пуснете линк!! П.С. -ако може да има ключ с верните отговори!! :)
Miiimiii
05-19-2012, 12:39
нуждая се от помощ!! Ако някой е насреща да ми помогне да пише!! :)
DieselBlood
05-19-2012, 17:58
Ако се падне Гео Милев,Дебелянов,Далчев или Смирненски,директно си излизам.Багряна също не я долюбвам много,но е за предпочитане пред другите четирима.
Темата е :Свобода и робство в поемата "На прощаване" ,хаха шегувам се,просто се надявам да се падне това :Д
unknowname
05-19-2012, 18:27
Темата е :Свобода и робство в поемата "На прощаване" ,хаха шегувам се,просто се надявам да се падне това :Д
АМИН! :D Дано.....
Просто усещам или Елин Пелин, или Багряна, или Йовков!! Бъдете сигурни, че един от тях ще се падне.. Поне аз мисля така де, нямам никаква информация, но шестото ми чувство е на доста добро ниво ;d
И моето 6-то чувство е доста развито, имам чувството, че ще е Йовков.
А и два пъти го сънувах... сънувах и конкретно Индже, ама пак нещо имам съмнения относно Индже...
А и едно момиче от др форум каза, че е сънувала 3 пъти Йовков.
Въххх...
Искам да ви попитам къде мога да намеря примерен тест за външно оценяване за 7-ми клас?? Ако може ми пуснете линк!! П.С. -ако може да има ключ с верните отговори!! :)
Тук не е за 7- ми клас изпити; прегледай мненията, отнасят се само за ДЗИ 12 клас....
Без да се шашкаме, и аз сънувах Йовков 0.o
mlakniwe
05-20-2012, 09:06
Тук голям дъжд вали-дано да ни върви по вода и всички да изкараме хубави оценки! Успех на всички!
unknowname
05-20-2012, 09:39
Без да се шашкаме, и аз сънувах Йовков 0.o
Стига дееее!! Писна ми с тоя Йовков! Падал се е и с Шибил, и с Индже. Оффффф
unknowname
05-20-2012, 09:40
Тук голям дъжд вали-дано да ни върви по вода и всички да изкараме хубави оценки! Успех на всички!
От твоя пост, в божиите уши :D
unknowname
05-20-2012, 09:45
Обаче предчувствам, че довечера няма да мога да заспя, пък представете си да имам някой кошмар с Йовков :D
heartshapedbox
05-20-2012, 10:02
Успех на всички утре! :)
kindergarden
05-20-2012, 10:26
Успех зрелостници! :D
Да минават тези матури и да се свършва вече, че на есен ни чакат нови мъки :D:D
цитирам: "Утре, ако не можете да напишете нещо на 41 въпрос, пишете следното: "Дал Бойко 3." Не бъдете скромни! Включете и хвалебствия по негов адрес за по-висока оценка..." (rofl)(rofl)
unknowname
05-20-2012, 10:58
цитирам: "Утре, ако не можете да напишете нещо на 41 въпрос, пишете следното: "Дал Бойко 3." Не бъдете скромни! Включете и хвалебствия по негов адрес за по-висока оценка..." (rofl)(rofl)
Ти ме разби... :D
Абе хора ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО напишете нещо,защото дори и повечето да не е вярно пак ще получите точки за нещо! Дори и да е само страница или каквото и да е... Не се отказвайте от 41 въпрос!!!
Абе хора ...ЗАДЪЛЖИТЕЛНО напишете нещо,защото дори и повечето да не е вярно пак ще получите точки за нещо! Дори и да е само страница или каквото и да е... Не се отказвайте от 41 въпрос!!!
Бате, не виждаш ли, че се шегувам...
Естествено, че ще пишем нещо, дори да са само глупости..
"Под Игото" на Вазов...ама никой от вас не позна до тука,че въобще може да е Вазов. Само се надявахте да НЕ е той ,хъхъ
Леле...лично на мен хич не ми харесват нито Вазов, нито Ботев... Надявам се да сте се справили с темата!
Между другото , не знам дали знаете ,но :
Преди време тези,които правят матурата са избягвали да слагат най-тежките произведения(мисля,че и "Под Игото" беше едно от тях,но не съм сиг) ,за да е по-леко и на зрелостника, и на проверяващия.НО оная тъпа пача (която била дъщеря на един от тези,които правят матурата),разбрала каква тема ще се падне, и след това казала на ГАДЖЕТО СИ(,който също бил зрелостник),той започнал да ПРОДАВА темата в нета. Обаче го хванали и от там и момичето и баща и се разбрал кой е -него го уволнили,на нея май не и се зачела матурата ,не помня ...
И сега вече тези,които правят матурата слагат абсолютно всички теми,които могат да се паднат и НЕ правят компромиси.
Овца с овца...
Foreverbg
05-21-2012, 08:41
Някъде има ли го качен теста? Стига с тези глупави произведения :D
Какво се падна за 41-ви въпрос?
^ отговорът ;д
"Под Игото" на Вазов...ама никой от вас не позна до тука,че въобще може да е Вазов. Само се надявахте да НЕ е той ,хъхъ
Леле...лично на мен хич не ми харесват нито Вазов, нито Ботев... Надявам се да сте се справили с темата!
Между другото , не знам дали знаете ,но :
Преди време тези,които правят матурата са избягвали да слагат най-тежките произведения(мисля,че и "Под Игото" беше едно от тях,но не съм сиг) ,за да е по-леко и на зрелостника, и на проверяващия.НО оная тъпа пача (която била дъщеря на един от тези,които правят матурата),разбрала каква тема ще се падне, и след това казала на ГАДЖЕТО СИ(,който също бил зрелостник),той започнал да ПРОДАВА темата в нета. Обаче го хванали и от там и момичето и баща и се разбрал кой е -него го уволнили,на нея май не и се зачела матурата ,не помня ...
И сега вече тези,които правят матурата слагат абсолютно всички теми,които могат да се паднат и НЕ правят компромиси.
Овца с овца...
alskdjfhg
05-21-2012, 09:40
Леле, въобще не ви завиждам с тоя Вазов. А и самата тема, поне според мен, не е от най - лесните...
Темата си е трудно , трябва да имаш високи познания върху романа и върху творчеството на Вазов като цяло. Вазов е труден , винаги е бил, понякога ми е труден за четене,а какво остава за анализ ,ЛИС ,ЕСЕ. Доста трябва да се понапънат.
Леле, дано да са се справили! Аз даже не съм до чела цялото.. Ужас, другата година и мен ме чака матурка.
Мда... и аз не съм чела целия роман. Хич не ме кефи...Интересно ми е да разбера ,какво ще кажат зрелостниците ;д
Tediinkaa
05-21-2012, 10:22
Някой знае ли дали ще има отговорите днес на сайта на мон ?!
didenceeto
05-21-2012, 10:23
Теста като цяло беше лесен, ама тази тема, направо ме закопа
didenceeto
05-21-2012, 10:23
Някой знае ли дали ще има отговорите днес на сайта на мон ?!
след 3 часа гледай
Tediinkaa
05-21-2012, 10:25
след 3 часа гледай
Мерси, еми г/д си беше лесен.. като изключим тоя '' късмет '' че се падна точно Вазов.. дето не е хич лесно, особено за тия дето не са го чели , а са чели през редовете :Д ! А тая последната тема дето се падна Вазов... колко точки дава ако ти е вярно написано и добре развито ?
didenceeto
05-21-2012, 10:27
дава 30 точки :( аз написах 1 лист и блокирах. Вазов реших да го пропусна и точно той ни се падна. Егати късмета имаме
Tediinkaa
05-21-2012, 10:28
дава 30 точки :( аз написах 1 лист и блокирах. Вазов реших да го пропусна и точно той ни се падна. Егати късмета имаме
Е стига бе , значи съм -30 точки.. нищичко не написах .. ;х
didenceeto
05-21-2012, 10:33
Мхм темата беше отвратителна. И аз се надявам да получа 4, 5 точки с тоя лист :(
Tediinkaa
05-21-2012, 10:34
Мхм темата беше отвратителна. И аз се надявам да получа 4, 5 точки с тоя лист :(
Е като цяло теста си беше горе долу лесен, като изключим тая гадост дето ни се падна .. точно пък Вазов и как точно Под Игото ... ;хх
А каква по-точно е била темата за Вазов? Разбрах,че е била на цитат от романа,нооо не ми казаха нищо повече.
От здравия разум към поетическото безумство .!.
Може ли после да дадете линк към отговорите. То и теста ще го има, да се пробвам, да видя какво ще успея да направя.
А миналата година какво се беше паднало?
Може ли после да дадете линк към отговорите. То и теста ще го има, да се пробвам, да видя какво ще успея да направя.
А миналата година какво се беше паднало?
Атанас Далчев- Книгите ...и беше нещо свързано със тва как на лир говорител живота му е минал само в четене на книги (май?!) :D На мен ми хареса,имаха късмет набор 92 ,за разлика от 93....
Аз съм 94 и ДАНО и ние имаме късмет !
^
И аз съм. Дано да имаме!
Ще ви се падне ГЕО милев септември :D
Иначе разправят,че теста пък бил супер лесен.... Нямам търпение да се пробвам като го постнат в сайта на мон.
Ще ви се падне ГЕО милев септември :D
Еееееехеее тва колко е дългооо :Д:Д:Д
То май се взима в 12 клас?
Искам Елин Пелин да ни се падне...
mlakniwe
05-21-2012, 10:56
Под Игото-ужаааааааааааааааааас!!!!!!!! ! Писах някви глупости, теста го напрайх вярно уж надявам се на 5
абе теста не беше от най-лесните ама айде
да му сера на вапцаров и на яворов на тъпите произведения
и кви бяха тия лексикални норми кви грешки аз никъде не видях грешка там? нямам думи :X
и не теста сравнение с миналата година НЕ беше лесен!!
NomNomNom
05-21-2012, 11:04
Я споделете за упражнението с пунктуацията ( дето трябваше да я поставяме)
еми запетайка пред ,чрез които после двоеточие ,кавички на уважаеми зрители ли кво беше запетайка и после пак имаше няква запетайка ама не помня къде точно
Еееееехеее тва колко е дългооо :Д:Д:Д
То май се взима в 12 клас?
Искам Елин Пелин да ни се падне...
Аз искам Ралица. Нашата госпожа мислише, че тази година ще се падне, тя много ги познавала ама този път не можа.
Charismatica
05-21-2012, 11:09
Аз пък много се ядосах на упражнението с тъпите синоними.. нито едно не бях чувала.. играя с открити карти, плета кошница, не знам какво си... иначе първата ми работа беше да проверя какво е произведението и като видях под игото.... аз даже не съм го и чела ама написах 2 страници с мисли.. и съм си преписала отгорите ми на теста на едно листче и сега чакам само да излезе в някой сайт.. не ме свърта дано съм го взела!
Charismatica
05-21-2012, 11:16
Иначе за произведенията кой от кой е, героите от къде са и откъса- всичко съм познала: сега ги погледнах .. това за златния телец си мислех, че е символ, ама писах метафора и май съм се оплескала . с Пунктуацията съм се справила, и двата текста.. някой знае ли в коя творба имаше символи или символизъм.. или нещо подобно.. аз писах Цветарка на христо смирненски
Charismatica
05-21-2012, 11:18
и също за бездомния човек май е Смирненски , ама .. писах Гео Милев ... че не съм ги чела много много
А колко време имахте? 4 астрономически часа ли?
Charismatica
05-21-2012, 11:33
да, ама на ни ги раздадоха в 8и 30, беше едно бавене, една дезорганизация- и ни го удължиха до 12 и 30, но аз приключих в 11 и 50
Смирненски със сигурност ,а другото е символ и аз съм го оплескал :(
Charismatica
05-21-2012, 11:37
сега си блъскам главата, че на заточеници писах, че е поема ... а то било градушка. За кое е Смирненски? за Цветарка или за бездомника, защото аз пък си спомням , че той пишеше за гадния живот в града и за битката с живота или нещо такова.. лично на мен ми прилича на Вапцаров. И двамата пишат за сивото ежедневие.. ама като се замисля, вярно е Смирненки а не Гео Милев.. Пу да бях се замислила на матурата ><
LoupGarrou
05-21-2012, 11:39
Я споделете за упражнението с пунктуацията ( дето трябваше да я поставяме)
Cunt ти ги каза повечето. Запетая пред "чрез които", едно двоеточие, едни кавички, запетая на обръщението и една запетая имаше, заради разпокъсано изречение, ако не се лъжа ...
Tediinkaa
05-21-2012, 11:39
Ако излязат някъде отговорите по-късно.. някой да даде линк : )!
Всички искахте той и оня ама накрая ни го нахакаха със "Под Игото" всъщност теста изобщо не беше труден или поне на мен :D правила съм къде къдее... по трудни от тоя :D
Charismatica
05-21-2012, 11:40
иначе имаше една задача ... 3500 работника, ..лекари...техници.. инженери писах, че е работници.. че е грешно? а вие какво писахте
сега си блъскам главата, че на заточеници писах, че е поема ... а то било градушка. За кое е Смирненски? за Цветарка или за бездомника, защото аз пък си спомням , че той пишеше за гадния живот в града и за битката с живота или нещо такова.. лично на мен ми прилича на Вапцаров. И двамата пишат за сивото ежедневие.. ама като се замисля, вярно е Смирненки а не Гео Милев.. Пу да бях се замислила на матурата ><
нали имаше въпрос в кое произведения са използвани символистични похвати и отговорът е Цветарка на Смирненски -в това съм убеден
иначе не мога да се сетя за втория въпрос който питаш
иначе имаше една задача ... 3500 работника, ..лекари...техници.. инженери писах, че е работници.. че е грешно? а вие какво писахте
работника е грешно ,трябва да е работници
Charismatica
05-21-2012, 11:43
да,!!!уес! едно вярно . Да де- имах впредвид че работника е грешно, не работници
heartshapedbox
05-21-2012, 11:43
Де'ба тъпата тема.
Теста беше лесен, ама тоя Вазов ни закопа отвсякъде..само "Под игото" не бях чела :х
Писах 2 страници, не знам и аз откъде си ги изсмуках :Д
Айде като излязат отговорите пуснете линк :)
Charismatica
05-21-2012, 11:45
хехех и значи и за Цветарка ми е вярно, а относно другия въпрос, имаше кой пише за самотния и бездомен човек- Гео милев, христо смирненски Елин Пелин ( ако не се лъжа) и още един, които изключих, тъй като съм запозната с творчестовото му ( май беше Дебелянов)
eми точно Дебелянов е верния отговор :)
литературните въпроси не бяха трудни ,но граматичните и тоя за лексикалната грешка бяха мн кофти :x
Charismatica
05-21-2012, 11:49
хахах браво на мен..какво съм помнила -.-
Според мен пък беше точно Дебелянов там - самотата и отчуждението са едни от ключовите мотиви при него. Пример - "Спи градът" и "Пловдив"...
Charismatica
05-21-2012, 11:51
имаше един граматичен много подвеждащ- пишеше предават, а то е придават .. и аз трябваше да го прочета 3 пъти, за да се усетя
Charismatica
05-21-2012, 11:53
ами значи аз го бъркам доста сериозно с някой друг автор... не се събират 24 часа, в които да съм учила за тая матура , вчера прочетох набързо каквото мислех, че ми трябва :Dи въпреки това мисля, че съм я взела поне с 4+ , заради другите неща.. айдеее чакаме отговорите ...
unknowname
05-21-2012, 11:53
Темата беше ОТВРАААААТТТТИИИИТТЕЕЕЕЕЛ НАААА. Дано експертите и тоя, дето изтегли темата, да гният в кал и нищета. Дано да се разболеят от нелечима болест и да умрат- Да отидат в ада, ДАНООООООООООООООО. Как може да дадат тоя простия Вазов и тая тъпа тема. Дадоха ни толкова малък откъс и такава тъпа тема, а искат да пишем 4 страници. КАКВО Е ТОВА??????????????? Кой ще седне да ти чете това тъпо произведение, АЛО МИНИСТЕРСТВОТО??????? Вярвайте ми, мях съгласен дори на Гео Милев, но не и Вазов. Всичко бях прегледал, но не и Под игото................................. Потресен съм
make_me_love_you
05-21-2012, 11:55
Амии честито на печелившите.. :D
Аз само като видях "Под игото" и ми стана лошо. Да не говорим, че и темата беше ужасна..
Инъче за теста.. не знам.. стори ми се лесен, ноо като излязат отговорите ще видим
Хора, забравих да напиша дали е интерпретативно или есе, според вас ще бъде ли фатално?
Found_a_lover
05-21-2012, 11:58
На "Под игото" да не можете да напишете нещо, по-добре не завършвайте. :D Априлското въстание, българските ценности преди Освобождението... "Пиянството на един народ", "Пробуждането", все може да се напише нещо.
^^ да, просто самият Вазов си е малко тегав за писане, не че не го знаем :) Някой ще ми отговори ли на въпроса по-горе?
Ами няма как да знаем дали е фатално. По принцип трябваше да се напише.
unknowname
05-21-2012, 12:01
На "Под игото" да не можете да напишете нещо, по-добре не завършвайте. :D Априлското въстание, българските ценности преди Освобождението... "Пиянството на един народ", "Пробуждането", все може да се напише нещо.
Я да ти дадат тази тема да видим ти колко ще напишеш, при положение че нито времето е достатъчно, нито темата е някаква, върху която да може да се разсъждава. Те от мон видяха, че миналата година има повече шестици и сега решиха да ни го изкарат на нас през носа. Майната им на мон- дори няма да го напиша с главни букви. По-проста и тъпа тема не можеше да се даде.
make_me_love_you
05-21-2012, 12:03
Хора, забравих да напиша дали е интерпретативно или есе, според вас ще бъде ли фатално?
Ами мисля, че взимат някви точки, защото нашата госпожа постоянно ни повтаряше "Да не забравите да напишете какво е''. На някакъв ученик миналата година му взели не знам си колко точки за това...
mlakniwe
Дали ще ми дадът точки ако съм написал че Вазов е мноо велик автор и го наричали народен поет и има голямо по обем творчество и разнооббразно, също така един от най-известните му романи е под игоото и тнт и после писах че много хора са се пробудили и са се жертвали, проляли кръв и тнт и после писах че благодарение на въстанието после сме се освободили и тва писах общо взето-дано да ми дадат 5-10 точки от там
NomNomNom
Аз съм против литература на матурата, ако беше само езика - всеки трябва да знае езика си, литературата - да я осъвременят малко.
wakethedead
05-21-2012, 12:05
според мен не е много добро това което си писал за увод
на мен поне увода ми е добър ,но нататък е трагедия
кур за Вазов и министерството на образованието
mlakniwe
05-21-2012, 12:06
Кво писахте където беше на Задушница 2-рият въпрос 39 май се падаше където тряяше да дадем примери там да съпоставяне на образи с ирония или нещо такова-там нищо не можах да измисля
Charismatica
05-21-2012, 12:07
Айде дееее нЯМА ЛИ ДА ПУСНАТ тоя тест накрая!
Ще е ужасно да ми вземат точки за това, че не съм написала какво е, при положение, че написах толкова много и изчерпателно по темата :(
94 , НИЕ СМЕ СЛЕДВАЩИТЕ ;(
Charismatica
05-21-2012, 12:09
ми аз на 39 писах за тая сухата мома и лудия христо
Charismatica
05-21-2012, 12:11
не е нужно да измисляш- трябва да дадеш цитат от текста.. а за парите вие каква тема писахте..на 32 аз писах Информация за парите: контрол и възникване или нещо подобно .. 5 минути се чудех каква ли ще общата тема на два текста, които нямат нищо общо
heartshapedbox
05-21-2012, 12:12
И аз писах Дебелянов, мисля, че е той :)
unknowname
05-21-2012, 12:14
ОТГОВОРИТЕ http://mon.bg/top_menu/general/dzi/dzi2012/2012_bel-21_mai.pdf
heartshapedbox
05-21-2012, 12:16
Мерси за линка.
Charismatica
05-21-2012, 12:17
нека се помолим на дядо Бойко, преди да видимотговорите.. АМИН!
Вазов ви се е паднало. Ебати кефа. xD
Сега ме е страх да го направя тоя тест, щото сигурно ще изкарам 3.50. >w<
Късмет на всички и много отлични оценки иначе!
wakethedead
05-21-2012, 12:26
- десетина точки на теста и минус 15 да кажем на съчинението тва ква оценка прави?
kindergarden
05-21-2012, 12:26
Страх ме е да гледам отговорите! Няма да ги гледам.... направо оценката юни месец... :D:D
Нека и аз да си изкажа мъката от темата и откъса... ебати откъса хора... т`ва направо ти ебава цялата майка ;/
http://www.minedu.government.bg/opencms/export/sites/mon/top_menu/general/dzi/dzi2008/08-06-13_dzi_skala_ocenjavane.pdf
mlakniwe
05-21-2012, 12:27
http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/dzi/dzi2012/2012_bel-21_mai.pdf
айде проверявайте
Аз на теста мам около 60точки значи 4,50 и на съчинението ако ми сложат 10 точки някъде между 4,50 и 5,00 ще ми е оценката
heartshapedbox
05-21-2012, 12:28
Имам -7 точки на теста, дано да имам над 15 на съчинението...
NomNomNom
05-21-2012, 12:28
Имам към 56 от 70 на теста и на есето дал бог 10, постарах се много.
heartshapedbox
05-21-2012, 12:29
- десетина точки на теста и минус 15 да кажем на съчинението тва ква оценка прави?
Слаб 2 до 22,5 т. вкл.
Среден 3 (3,00-3,49) 23 т. – 40,5 т. вкл.
Добър 4 (3,50-4,49) 41 т. – 58,5 т. вкл.
Много добър (4,50-5,49) 59 т. – 76,5 т. вкл.
Отличен (5,50-5,99) 77 т. – 94,5 т. вкл.
Отличен 6 95 т. – 100 т.
Заповядай!
unknowname
05-21-2012, 12:30
На теста имам сама две грешки- едната е на 10 въпрос- и то, защото аз го прочетох в кое Е допусната...аман....и и другата е на 27 въпрос...вместо кавички, съм сложил тире...всички друго ми е вярно..ако ми оценят резюмето и тезата и максимума токи и на темата изкарам 10-15 точки..имам шанс за 5,50
Ебати... Сериозно ли 23 точки за 3 бе? O_____o
wakethedead
05-21-2012, 12:33
Слаб 2 до 22,5 т. вкл.
Отличен 6 95 т. – 100 т.
Заповядай!
мерси
ех значи на всички въпроси ,които се колебаех ,съм дал грешен отговор
деба и пустия късмет
screw the rules
05-21-2012, 12:44
Карах го на спомени, и го докарах до 44 точки, но не е сигурно.. може да има + - някъде.. но със сигурност минимум 3 съм хванал.. дано поне до 4 да съм стигнал !
mlakniwe
тряят ми 17 точки на съчинението за 5,50, а аз ще имам най-много 10-15макс-ЗАЩОООООООООО
Charismatica
50 точки без тезите и 41ва задача
DieselBlood
05-21-2012, 12:45
Кур за тоя дето е изтеглил тая тема.
screw the rules
05-21-2012, 12:49
Аз не мога да разбера какъв е тоя '' КЪСМЕТ '' дето го имаме тая година ?!?! Няколко години подред се падат разкази и далеч по лесни произведения и точно тая година ни натресоха Вазов и то пък точно " Под Игото '' ...
didenceeto
05-21-2012, 12:51
Ауу събрах 62 точки от теста :)
didenceeto
05-21-2012, 12:52
За съжаление на есето се представих ужасно и не очаквам повече от 10 точки
screw the rules
А кога точно излизат официално резултатите ? Юни.. ама г/д коя дата някой знае ли ?
heartshapedbox
Дано тезата и резюмето да ни ги оценят по-благодатно :д
Резултатите излизат на 10ти юни.
Colouring
05-21-2012, 12:56
Жестоко са ви прецакали с тоя Вазов. Ужас!
Аз да не се бутам много между шамарите, ама тестът (без литературните въпроси) ми се стори доста лесен, даже го направих преди малко.
Дано все пак да се измъдрили нещо. 'Айде, мислете за другата матура вече!
Имам към 56 от 70 на теста и на есето дал бог 10, постарах се много.
same дал бог добри проверяващи..
имам 1 грешка на теста хахаха :D:D:D
Лелеее http://nenovinite.com/news.php?ID=1772 ..
heartshapedbox
05-21-2012, 13:32
Да бе .
Ако беше вярно,до сега да са пуснали и в другите сайтове тази новина.Самият сайт е някъв смешен ,не се хващайте. Никой професор не би си позволил да говори по тоя начин пред медии и тн ... Измислици тотални.
shmatarok
05-21-2012, 13:50
Кур за тоя дето е изтеглил тая тема.
Точно!!!
Офф, много се ядосах на тая матура. И на собствената си тъпотия, имам около 62 точки на теста (като съм си дала максимума на резюмето и тезата :D ) и то само, защото не съм видяла, че става въпрос за кои са верните твърдения, а аз съм писала грешните и... ОХХХХ.
А темата... малеее... 4 страници написах, ако ми лепнат по-малко от 20 точки за мъките, които преживях докато напиша това есе, просто ще се гръмна.
Ебати шибаната матура, просто... ебати късмета, дето имаме 93 набор. Направо нямам думи.
mlakniwe
05-21-2012, 13:51
Ако това е вярно
http://nenovinite.com/news.php?ID=1772
http://static.fjcdn.com/comments/Am+_8930d882c53cf3ab00f9c23f76eb9411.jpg
Ок теста беше лесен , ама темата беше ужасссссссссссссссссссссс
kuklichka_bg
05-21-2012, 13:58
Теста беше лесен имам 3 грешки,но на темата.....писаах 1 страница и половина,но такива простотии моля се за 10-15точки поне. :D:D Искам да ми е над 5.Ако темата не беше толкова шибана всичко щеше да е различн
Слаб 2 до 22,5 т. вкл.
Отличен 6 95 т. – 100 т.
Заповядай!
Сигурна ли си че така се оценява?
Иначе много мерси
Теста беше лесен имам 3 грешки,но на темата.....писаах 1 страница и половина,но такива простотии моля се за 10-15точки поне. :D:D Искам да ми е над 5.Ако темата не беше толкова шибана всичко щеше да е различн
Не си единствена И аз писах една страница с глупости . Само и само нещо да има :D
heartshapedbox
05-21-2012, 14:01
Така пише У интернетО. ;д
Така пише У интернетО. ;д
може ли линк ?
heartshapedbox
05-21-2012, 14:06
http://zamatura.eu/matura/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8-2012/
News_hr3k
05-21-2012, 14:06
58 точки...
Как ще ме е яд, ако 0.5 точки не ми достигнат за 5-ца.
http://zamatura.eu/matura/%D1%81%D0%BA%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%86%D0%B5%D0%BD%D1%8F%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D 0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B8-2012/
Ахам , мерси много !!!
heartshapedbox
05-21-2012, 14:08
Ахам , мерси много !!!
Няма проблем! :)
Добре да се надяваме на добре резултати , въпреки гадната тема Успех на всички за следващата матура !!!
Charismatica
05-21-2012, 14:27
ако ми дадат 10 точки на 2те страници интерпретация хващам 5.. някой знае ли по какви критерии се оценява това литературно интерпретативно
shmatarok
05-21-2012, 14:29
есето - http://www.myschoolbel.info/Pomagala/PomagaloDZI/Dokuments/DZI/DZI-2008_iuni_BEL_var2_kriterii_ese.pdf
лис - http://www.myschoolbel.info/Pomagala/PomagaloDZI/Dokuments/DZI/DZI-2008_iuni_BEL_var2_kriterii_interpr.pdf
heartshapedbox
05-21-2012, 14:35
Нямам представа как да се самооценя по тези критерии :д
Нямам представа как да се самооценя по тези критерии :д
Ами ,сложи 1во нещата,в които си сигурна,че си хванала точки и след това да кажем сложи още 5-6 .Аз така правя или го давам направо половината точки,демек 15 ,което горе долу е за 4 в даскало ;д
Здравейте и от мен!
И аз много се ядосах на темата, която се падна. Г-жата ни беше предупредила че това ще е годината или на Елин Пелин или на Ботев ама.... Иначе аз написах страница и половина на "Под игото". Честно казано доволна съм от написаното. Разбира се, имаше още какво да се желае, ама за сметка на това пък нещата много точно си ги описах. Матурата не ми се стори много трудна тая година, като изключим последната задача за Вазов. Очаквам оценка над 5.00
heartshapedbox
05-21-2012, 14:53
Ами ,сложи 1во нещата,в които си сигурна,че си хванала точки и след това да кажем сложи още 5-6 .Аз така правя или го давам направо половината точки,демек 15 ,което горе долу е за 4 в даскало ;д
Ако ми дадат 15-16 точки ми е перфектно :]
unknowname
05-21-2012, 15:38
Ако ми дадат 15-16 точки ми е перфектно :]
И аз за толковА се моля, въпреки че ще е трудничко с тая тъпа тема...
Офф,мисля, че се справих добре ама забравих да определя жанра на писмената ми работа-литературно интерпретативно съчинение, според вас какви последствия ме очакват, като се има предвид че работата ми няма нищо общо с есе.
Само да ви кажа,че това със точките,които сте дали е малко субективно,тъй като те ще се изкарат след края на матурата,след проверката имам предвид, защото се смята по процент дадени верни отговори , за да се уеднакви с миналогодишните. Таз годишната матура е по-сложна от миналогодишните, и като тест,и като тема за размисъл (41).
Така -искам да кажа само да не се надявате на тези точки дадени там , в горните постове, защото може и да падне критерия и с 40 точки пак да хване някой 4 например.
Все пак година с година не са еднакви , затова се смята процента точки за 3 ,след като бъдат проверени матурите.
Съгласете се,че едно е Далчев, едно е Вазов!
heartshapedbox
05-21-2012, 15:53
Еми ако се смъкнат критериите, още по-добре, ще ни се дигне оценката.
unknowname
05-21-2012, 16:04
Еми ако се смъкнат критериите, още по-добре, ще ни се дигне оценката.
Yesssss beeee :*
shmatarok
05-21-2012, 16:05
Само да ви кажа,че това със точките,които сте дали е малко субективно,тъй като те ще се изкарат след края на матурата,след проверката имам предвид, защото се смята по процент дадени верни отговори , за да се уеднакви с миналогодишните. Таз годишната матура е по-сложна от миналогодишните, и като тест,и като тема за размисъл (41).
Така -искам да кажа само да не се надявате на тези точки дадени там , в горните постове, защото може и да падне критерия и с 40 точки пак да хване някой 4 например.
Все пак година с година не са еднакви , затова се смята процента точки за 3 ,след като бъдат проверени матурите.
Съгласете се,че едно е Далчев, едно е Вазов!
Дано да смъкнат малко, 'щото си е подигравка, да му се не види. Не стига, че дадоха мега забилия откъс, ами остава и точките да са като за Далчев. :Д
wakethedead
05-21-2012, 16:16
абсолютна подигравка е
миналата година и теста и съчинението бяха далеч по-лесни
явно нашия випуск ни смятат за супер умните и винаги ни прецакват :D
Не ми се коментира дори. Темата, поне за мен, беше трудна.
А и точно "Под игото" не се бях подготвила, защото си мислех, че няма как да се падне - прекалено трудно е.
Не знам дали някой бъдещ дванедесетокласник чете това, но ако да - не допускай никога такава грешка, кратуно! Учи си по всичко старателно, че не се знае какво ще се падне.
Надеждите ми за 5,50 и нагоре се изпариха доста бързо. Сега очаквам доста по-нисък за моите критерии резултат.
Просто беше ужасс!!! До сега (без есе-то) имам 65т. и ако не ми дадат минимум 12т. отивам на кино.. Не мога да си предстаям, че имам 5,45 :х
Доколкото Вазов мразя го! Точно пък най-тъпото и трудното (за мен) произведение се падна.. Писах каквото се сетих близо 2 страници ама не знам вече! :( С таково лошо настроение почнах теста, че не може да бъде ..
sunrisee6
05-21-2012, 17:07
Темата беше ужаснаааааа... реве ми се.. наивните ми надежди за 5.50+ се изпариха още с първия поглед на 41ви въпрос :( надявам се поне на втората матура да се справя по-добре. значи до 10 юни чакаме присъдите? :D
http://www.plovdiv-online.com/konflikti/item/36809-mon-se-ok%D0%B0k%D0%B0-n%D0%B0-test%D0%B0-greshki-%D0%B0d
А вие какво отговорихте ?
unknowname
05-21-2012, 17:22
Просто беше ужасс!!! До сега (без есе-то) имам 65т. и ако не ми дадат минимум 12т. отивам на кино.. Не мога да си предстаям, че имам 5,45 :х
Доколкото Вазов мразя го! Точно пък най-тъпото и трудното (за мен) произведение се падна.. Писах каквото се сетих близо 2 страници ама не знам вече! :( С таково лошо настроение почнах теста, че не може да бъде ..
Ние на какво се надявахме, то какъв..... се падна... Ако включим резюмето, тезите и другите глупости, на тестовата чест, без ЛИС имам 68 точки...надявам се поне на 10 точки МИНИМУМ за страница и половина без правописни или други грешни, смислен увод за място на Вазов в нашата класика, малко преразказ, малко измишльотини..... и така..... :D
heartshapedbox
05-21-2012, 17:47
Дано да смъкнат малко, 'щото си е подигравка, да му се не види. Не стига, че дадоха мега забилия откъс, ами остава и точките да са като за Далчев. :Д
http://www.plovdiv-online.com/konflikti/item/36809-mon-se-ok%D0%B0k%D0%B0-n%D0%B0-test%D0%B0-greshki-%D0%B0d
Аз писах 4.А) и 8.Г)
Другите?
Moderatorius
05-21-2012, 18:07
За въпрос 4 съм сигурна 100%, даже в книжката ми с правила ясно си пише "Всички сложни думи с първа съставна част ски- се пишат полуслято!!!!" Даден е и пример точно със ски-състезание! Не ме интересува от кой пореден речник ми гледат, но когато има неяснота, не е зле да не включват такива въпроси!
И аз за толковА се моля, въпреки че ще е трудничко с тая тъпа тема...
Хей, спокойно, не си само ти :)
wakethedead
05-21-2012, 18:24
на четвърто съм писал ски състезание ,че е грешен отговор ,защото и според мен е с тире
въобще безумен тест
uaredeadlol
05-21-2012, 18:34
1-40 63-64 точки
41 писах 3 страници и половина - изкл. професионално , с много добър увод. трябва +20т. да ми дадат
Hristov30
05-21-2012, 18:49
В моята книжка е написано : Сложни съществителни с първа съставна част ски-, кафе-, началник- е прието да се пишат полуслято : ски-спорт,ски-СЪСТЕЗАНИЕ,ски-спускане ............................ !
wakethedead
05-21-2012, 19:02
има ли някаква вероятност да зачетат и този отговор за верен?
shadowcrew
05-21-2012, 19:04
Аз също отговорих на въпрос №4 с отговор В заради ски-състезанието. Учуди ме верният според МОМН отговор.
На въпрос №8 също отговорих с В,защото не виждам грешка в Г.Интересно ще е дали ще има последствия и какви.
Аз току що направих теста да видя,какво ще излезе и имам 52 точки без онази теза и без 41ви въпрос ест. После видях,че съм допуснала 5 много тъпи грешки ...Лейм работа съм.
Anonimen358
05-21-2012, 19:23
Какво да говорим БЪЛГАРИЯ .. Аз на 4 писах В с идеята, че ски-съзтезанието се пише с тире (полуслято) и сега няма да ми го зачетат до последно се двуомях между А и В, но писах В относно темата :) Под игото .. единственото, което не съм чел от литературните стихотворения през четирите години било то стихотворения, романи, поеми, елегии, а бе въобще всичко, да никой не ми е виновен .. ще кажете .. пак казвам Под игото добре ... но темата за Под игото беше отвратителна ! :X
LoupGarrou
05-21-2012, 19:54
4 Б) писах накрая. Г) отговор го изключих веднага. Останваха А,Б,В . А) и В) ми се струваха и двата напълно правилни (според условието, тоест с грешки в тях) и писах Б) ... В крайна сметка се вкарах във филм, че се бъркам и "поддържам" се пише с едно "д".
На 8-мо си писах Г)
heartshapedbox
05-22-2012, 08:31
По какво ви е другата матура?
Моята е по английски.
Успех утре!
Мойта е по Философия и очаквам сравнително по висок успех там
по Биология и все още се притеснявам :x
uaredeadlol
05-22-2012, 11:09
математика , мн зле
DieselBlood
05-22-2012, 13:58
Руски.Много съм добре.
shmatarok
05-22-2012, 15:45
И аз съм с английски, надявам се да компенсирам.
Вие дето сте с английски ходихте ли на уроци през годината?
Знаете ли дали е фатално,ако X-овете в листа за отговори излизат от кръгчето?
Furious?
05-22-2012, 17:09
мишки , дайте линк към матурата , че не мога да я намеря нещо
интересно ме дали само ние бяхме благословени с лесен тест
http://www.minedu.government.bg/top_menu/general/dzi/dzi2012/2012_bel-21_mai.pdf
kuklichka_bg
05-22-2012, 19:54
да не трябва да се излиза,защото се чете от компютър!
uaredeadlol
05-22-2012, 20:02
мишки , дайте линк към матурата , че не мога да я намеря нещо
интересно ме дали само ние бяхме благословени с лесен тест
не са превъзбужай е палячо , потърси в нета , линк ще ти дават , паляк
shmatarok
05-22-2012, 20:03
Вие дето сте с английски ходихте ли на уроци през годината?
Лично аз не съм ходила, 'щот съм в езикова. 8-)
arhimedooo
05-23-2012, 08:24
Както каза и моята преподавателка по български език - провинциални преподавате ли търсят сензация и повод да блеснат с академични знания :) Нямам грешка и на двата въпроса. Пък и се знае от НАЧАЛОТО на годината, че новите правописни норми влизат в матурата от догодина. А че сте си купили книжки не означава, че всичко в тях е ок. Може и сто да сте си взели, но това не гарантира нито успех, нито достоверност на информацията в тях. Деятелното причастие също си е без грешка. Пълни глупости са това, че имало грешки в тези въпроси. Аз лично имам 3 грешки от 1 до 30 :)
Темата беше малоумно формулирана, но не невъзможна за писане. Произведението "Под игото" е едно от най-стойностните в българската литература и е написано по превъзходен начин. Самата тема беше формулирано противоречиво и грешно. Съмнявам се само за въпросите с отворен отговор. Шаблоните, които видях не ми вдъхват много доверие. 38 и 39 въпрос бяха доста нескопосани. Оства ни само да чакаме резултатите :)
Втората ми матура беше по биология. Направих я за час и половина и я проверих три пъти. Очаквам 5.90+, като най-вероятно ще имам 6.00 :)
Поздрави :)
screw the rules
05-23-2012, 09:02
А бе хора да ви питам , някой гледа ли записите от тъпите камери или гледат само по време на матурата ?!
shmatarok
05-23-2012, 09:16
Да се надяваме, че не ги гледат, 'щото не спрях да се въртя. :lol:
Предполагам, че на никого не му се занимава особено да ги следи.
screw the rules
05-23-2012, 09:21
Дано не гледат записите , че аз и още 2 яко се издънихме днес :Д
матурата по английски я пръснах (sun)
heartshapedbox
05-23-2012, 10:39
матурата по английски я пръснах (sun)
Май и аз, такова сърцераздирателно есе написах, че направо.. :D
Лично аз не съм ходила, 'щот съм в езикова. 8-)
И аз така.
heartshapedbox
05-23-2012, 10:41
Айде като пуснат отговорите на тая по английски някой да даде един линк? :)
Charismatica
05-23-2012, 11:35
и по Философия .. хехе
screw the rules
05-23-2012, 11:53
И аз чакам по География :Д , би трябвало към 15:00, 15:30 да ги постнат в сайта на МОН, ама може и да се забавят, защото днес имаше матури по 3000 предмета :Д
Charismatica
05-23-2012, 11:57
откакто съм се прибрала освен да седя и да гледам кога ще пуснат отговорите и да броя вторичните трусове , които тресат в момента друго не правя..
screw the rules
05-23-2012, 12:01
откакто съм се прибрала освен да седя и да гледам кога ще пуснат отговорите и да броя вторичните трусове , които тресат в момента друго не правя..
И аз от сайта на МОН не съм излизал от обяд :Д чакам си , ям пред компа, говоря пред компа :Д не мърдам :Д !
Charismatica
05-23-2012, 12:11
Чухте ли МОН! Чакаме си отговорите :Д
(лиМОН)
screw the rules
05-23-2012, 12:18
Тия никакви ги няма .. |(
Някой знае ли на коя дата излизат оценките ?
screw the rules
05-23-2012, 12:45
Някой знае ли на коя дата излизат оценките ?
За точно дата не съм сигурен, само знам че най-късно до 11ти юни трябва да са излезли резултатите !
mlakniwe
05-23-2012, 12:47
На 11 юни мисля
ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗАТ ТЪПИТЕ ОТГОВОРИ В САЙТА НА МОН????????????
screw the rules
05-23-2012, 12:51
На 11 юни мисля
ЗАЩО НЕ ИЗЛИЗАТ ТЪПИТЕ ОТГОВОРИ В САЙТА НА МОН????????????
И аз това се чудя, ама все си мисля че е защото днес имаше матури по доста предмети.. не само по 1 !
Charismatica
05-23-2012, 12:51
Защото са бавни.. как пък и изпита не почна в 8 , в колкото трябваше, ами все в 8и 30, в 9 без нещо.. само ни карат да чакаме
Толкова ли е трудно до пуснат едни отговори да му се :D
georgi.anev3
05-23-2012, 12:55
мега е лесна
georgi.anev3
05-23-2012, 12:56
мега лесна е нече нещо
screw the rules
05-23-2012, 12:56
Почнах да губя търпение вече :Д то бива чакане.. ама от 1 до сега не съм мърдал от скапания комп. направо се схванах да чакам :Д