PDA

View Full Version : Много съм мълчалива

aluy
05-10-2012, 12:08
Здравейте! От скоро се виждам с едно момче от моя квартал. Той почти всеки ден ми звъни и ме кани да излезем, но винаги сме с неговата компания. Всички там са по-големи от мен и не знам за какво да си говоря с тях. Момчето, с което излизам седи плътно до мен, а аз седя със "скръстени" ръце. Постоянно ме пита "защо мълчиш? кажи нещо" и всеки път му отговарям, че не знам какво да кажа. Приятелите ми, както и самото момче, ме съветват да слушам за какво си говорят другите и да се включвам в разговорите. Това и правя, но просто нямам идея какво да кажа. В повечето случай си казвам, че няма да ги интересува какво съм правила през деня и какво ми се е случило. Просто си стоя при тях с часове, слушам ги, смея се с тях и после си тръгвам...

DisappointedDreamer
05-10-2012, 12:11
На колко са те и на колко си ти?

И недей да се страхуваш да говориш. Грешно мислиш, че това което ти се е случило тях не ги интересува. Нали точно така се завързват разговори - единия казва какво му се е случило, друг и той се съгласява, казвайки че същото нещо се е случило и на негов приятел и т.н. Толкова ли няма какво да споделиш, толкова ли нямаш свое мнение, което да изразиш?

aluy
05-10-2012, 12:16
те са на по 20, а аз на 15 :D честно казано само с тях съм така, иначе с приятелите на сестра ми, които са на същите години си говорим доста!

sapphirr
05-10-2012, 12:16
Или ти идва отвътре да си отворен и нахакан или просто не се правиш на нещо ,което не си (т.е да се насилваш).Приятеля ти много правилно те е посъветвал.Възрастовата граница ме съмнявам да е чак такъв фактор, че една обща тема да не намерите.Щом и твоя приятел е по-голям ,значи с него вече сте намерили общи теми.Никой не гради връзка само заради красивите очи на другия...

SmilezZz
05-10-2012, 12:17
Не му мисли много. Не вярвам да си нямаш лично мнение, което да споделиш или нещо друго, че да се получи един разговор. Говорете си за твоите и техните интереси ,нали все пак трябва да се опозната и да се поотпуснеш малко.

Furious?
05-10-2012, 12:18
Ха , има потенциал в теб.Не си спомням дали и аз бях така грамотен на твоята крехка възраст , хаха . Намери си връстници да излизате заедно

DisappointedDreamer
05-10-2012, 12:21
те са на по 20, а аз на 15 :D честно казано само с тях съм така, иначе с приятелите на сестра ми, които са на същите години си говорим доста!

Просто изглежда че не ти е добре в тази компания. Намери си приятели на твоята възраст.

IseeDEADbodies
05-10-2012, 13:13
Седи си у вас на филмче, ефекта - същия :lol:
Много сте ми странни такива А-социални... без да те нападам. К'во ще рече не знаеш к'во да им кажеш оО Ми най-малкото можеш да се включваш в разговорите. Пример : днес ходих еди къде си нан ан на , и ти изцепваш иии верно и аз от кога се каня да отида там, или пък еди какво си. Т'ва е мега глупав пример между другото, но това ми хрумна в момента :D Винаги има за какво да се говори, стига да искаш ;) Съмнява ме да ядат малки момиченца xD Keep calm and... TALK ! :lol:

p.s. - само не разбрах т'ва к'во общо има с любовта и etc...

scandalousLady
05-10-2012, 14:55
Не се срамувай да говориш.Щом са те приели в компанията им то ще уважат това,което ще кажеш и т.н. я давай по-смело ;) .

Anonys
05-10-2012, 14:58
Ух бабанко.. На село само ми дай 20-25 годишни и като почнем едни разговори едно нещо.. нямаме спирка :D По-готино е да си бъбриш с по-големи, тоест с по-развити мозъчни клетки :D Че повечето на моята възраст не могат да мислят нещо... (15) :D

IseeDEADbodies
05-10-2012, 20:52
Ух бабанко.. На село само ми дай 20-25 годишни и като почнем едни разговори едно нещо.. нямаме спирка :D По-готино е да си бъбриш с по-големи, тоест с по-развити мозъчни клетки :D Че повечето на моята възраст не могат да мислят нещо... (15) :D

Ай стига вече с тия клишета, че почвате да дразните..

marilyn
05-11-2012, 14:39
Постарай се да си намериш някви общи теми с тях. Ясно е, че те са някви доста по-големи, ама щом ти можеш да си говориш с приятеля ти, значи и с тях трябва да можеш. Нищо, че са на по 20. И моето гадже са седи и да мълчи непрекъснато... ще ме дразни... :D

Glamour92
05-11-2012, 18:17
Не сте се опознали и не знаеш кои са ви общите теми на разговор?
Или пък все още ти е неудобно да им се разкриеш-респектира те може би възрастта им,или пък това,че са ти съвършено непознати? Или друго?
Какъвто и да е случаят, нещата би трябвало да се оправят щом прекарате известно време заедно и се напаснете.
Споменава все пак,че като се намираш в по-позната среда,когато си "плуваш в свои води" нямаш такъв проблем.
Просто си дай време и си направи труда да се внедриш в компанията и ще се получи.Още повече,че и те нямат нищо против теб и се държат прилично...

assd
05-11-2012, 22:15
ми говори бе