View Full Version : Ще ми върнат ли парите???
Вчера си купих летни сандали за 45 лв. и вече се скъсаха на едно място отпред. Моделът им е такъв, че дори и след ремонт съм сигурна, че пак ще се скъсат. Освен това се оказаха много неудобни. В гаранция са. Искам да ги върна, а от магазина да ми дадат парите. Има ли такъв вариант?
devil4e_kiss4e
05-10-2012, 13:17
Скоро имах подобен проблем с едни обувки, които си купих и не бяха евтини, та в магазина не забелязах да имат дефект, но когато се прибрах видях, че имаха разлепено на подметката, а също и велурът беше обелен на 1-2 места. На следващия ден отидох в магазина и след като обясних какъв е проблема предложиха да ми поправят дефекта или да ги сменя за други, както и да говорят с управителя на магазина да ми върнат парите. Опитай, може и да се съгласят, бъди по-настоятелна. Не забравяй касовата бележка. Успех
При теб какво се случи: ремонтираха ти ги, избра други или ти върнаха парите?
devil4e_kiss4e
05-10-2012, 13:34
избрах си други на същата цена, тъй като не беше страх какъв щеше да е резултатът след ремонта, защото имаха и друг дефект-токът на едната беше обелен и предложиха да го лакират, както и да е. Дано при теб също да няма проблем
По принцип не могат да ти върнат парите, тъй като тази стока вече са я декларирали и им излиза в отчета. Вероятно има случаи, в които се прави компромис, ако се разберат с управителя, но по принцип, или ще ти предложат да ти ги поправят, или ще ти кажат да си избереш други. Ако си избереш по-евтини - няма да ти върнат остатъка обаче. И така...оглеждайте повече като си купувате нещо. :)
Sarafina
05-11-2012, 20:39
Отиди разбира се. Говори с продавачката, обикновено споменеш ли, че искаш да говориш с управителя се плашат, но ако все пак се стигне до там - бъди настоятелна, покажи касовата бележка и вземи някой по-възрастен от теб за подкрепа :d