View Full Version : 1-ва езикова гимназия или 5-та?
vicky9810
05-11-2012, 08:48
Предстои ми кандидатстване и дилемата ми е винаги м/у 1-ва с немски и 5-та с немски във Варна .Къде повече се учи , къде са по-добри учителите и тн?
nIkEnCeTy_bE
05-11-2012, 12:19
В 1-ва повече се учи, според мен и доколкото съм чувала, и повече наблягат на езика. Но си зависи в коя страна искаш да отидеш, защото за Германия - 5-та е най-добре. И в двете гимназии смъкнаха баловете, така че ще успееш да влезеш, макар че 1-ва се стремят да поддържат един стабилно висок бал. Учителите са различни навсякъде - едни са добри, други лоши, при едни не учиш, при други да, но всичко си зависи и от теб. Аз ако бях ще да избера - 5-та.
vicky9810
05-14-2012, 08:13
Благодаря.Аз искам да уча в Германия,ама маика ми иска да вляза в 1-ва с немски .Ще бъда благодарна за още мнения!
Ако искаш да учиш немски език- мястото е само едно -> 5та езикова. Не слушай хора, които "от приятели са чували". Аз съм завършил там и мога да ти кажа, че немският се учи много добре - се пак 5та си е "немската". Има специализиран клас по немски (лайстунг) за напреднали, от който се издава специална немска диплома, призната от Германия!
vicky9810
05-14-2012, 19:52
Благодаря и доколкото знам и в 1-ва има лаинстун клас и се дават еднакви дипломи. Аз мисля да пиша на първо желание 1-ва ЧЕ/НЕ и на второ желание 5-та ЧЕ/НЕ и където ми е писано да ме приемат. Почти всички в моя клас ще си пишат така желанията.Сравнение с другите училища сме силен клас.Още мнения по въпроса?
Добър избор. Важното е като влезеш да учиш, а не да лентяйстваш, защото все пак си влязла да учиш език, а той се учи с упоритост и четене. В която и от двете гимназии да влезеш, няма да сбъркаш. И двете имат, както добри професионалисти за преподаватели, така и тук там пълни идиоти и тъпанари. Желая ти успех и дано останеш доволна от избора си :) !
1ва ег :))
Така казва баба ли? Нито си била в първа, нито в пета, че да коментираш къде е по-добре. Най-добрият по немски в България е от ПЕТА, даже е от съседния клас и сме, смея да твърдя, добри приятели. Един съученик размаза на втори кръг по английски почти цяла Варна, а познанията му идват от сайтове като 4chan, youtube и форуми. Само за справка: победи хора, които сигурно откакто са родени, ходят на уроци по английски, ама на... потенциал. Не се лъжете, деца, първа не превъзхожда с нищо пета, изберете там, където мислите, че ще ви е по-добре. Аз за трите си години освен 148, друг проблем не съм видял. Страшно готини хора, разбрани учители и позитивна атмосфера. С английски не знам дали все още сме добри, тъй като аз имах късмета да работя с преподавател като Велико Маринов малко преди да се пенсионира (Ние бяхме 25-тия му последен клас, но този път се оказахме близо - бяхме предпоследните) - този човек беше страхотен. Сега обаче преподават специалисти като Фокова, която е бивша класна на сестра ми и мой преподавател по СИП-английски в девети клас. Също така преподаваше на другата група, познавам я не от вчера - много разбран човек е. За Велева не гарантирам, не я познавам, но нейните класове също не са слаби. По немски няма какво да говорим.. там база за сравнение няма. По-добри сме и то с доста. Казвам го не от пристрастие, а от потвърдени резултати. От класа на сестра ми (2008 година завърши тя) 19 човека от 27 имат сертификат C1. Говоря с цифри, а не наизуст. Който иска, да казва каквото си ще. Само ще спомена, че почти всички, които са влезли тук, са с трето или четвърто желание (аз съм от малкото изключение, знаех какво искам от доста отдавна), но не познавам НИТО един, който да съжалява за пропуснатия шанс. Останалото го оставям за вас. Лека вечер!
MariieLLa
06-14-2012, 16:14
Въобще не слушай майка си. Кандидатствай там където ти искаш. Аз уча в ПЕТА (8-ми клас, но с АЕ) и мога да ти кажа, че тук немския се учи много здраво. Аз продължавам да поддържам контакт със старите си съученици от началното, които учат в немските паралелки, и даскали много здраво държат на високия успех.
nIkEnCeTy_bE
06-14-2012, 18:38
Така казва баба ли? Нито си била в първа, нито в пета, че да коментираш къде е по-добре. Най-добрият по немски в България е от ПЕТА, даже е от съседния клас и сме, смея да твърдя, добри приятели. Един съученик размаза на втори кръг по английски почти цяла Варна, а познанията му идват от сайтове като 4chan, youtube и форуми. Само за справка: победи хора, които сигурно откакто са родени, ходят на уроци по английски, ама на... потенциал. Не се лъжете, деца, първа не превъзхожда с нищо пета, изберете там, където мислите, че ще ви е по-добре. Аз за трите си години освен 148, друг проблем не съм видял. Страшно готини хора, разбрани учители и позитивна атмосфера. С английски не знам дали все още сме добри, тъй като аз имах късмета да работя с преподавател като Велико Маринов малко преди да се пенсионира (Ние бяхме 25-тия му последен клас, но този път се оказахме близо - бяхме предпоследните) - този човек беше страхотен. Сега обаче преподават специалисти като Фокова, която е бивша класна на сестра ми и мой преподавател по СИП-английски в девети клас. Също така преподаваше на другата група, познавам я не от вчера - много разбран човек е. За Велева не гарантирам, не я познавам, но нейните класове също не са слаби. По немски няма какво да говорим.. там база за сравнение няма. По-добри сме и то с доста. Казвам го не от пристрастие, а от потвърдени резултати. От класа на сестра ми (2008 година завърши тя) 19 човека от 27 имат сертификат C1. Говоря с цифри, а не наизуст. Който иска, да казва каквото си ще. Само ще спомена, че почти всички, които са влезли тук, са с трето или четвърто желание (аз съм от малкото изключение, знаех какво искам от доста отдавна), но не познавам НИТО един, който да съжалява за пропуснатия шанс. Останалото го оставям за вас. Лека вечер!
Ти в 5-та ли си учил/ш, че от поста ти не разбрах? И сестра ти 5-та ли е завършила с немски през 2008-ма?
Ти в 5-та ли си учил/ш, че от поста ти не разбрах? И сестра ти 5-та ли е завършила с немски през 2008-ма?
Да, последни дни до края на 10 клас, а сестра ми завърши през 2008-а :)