View Full Version : Ужасни родители
JustForFun
05-11-2012, 14:42
Попринцип се разбирам с наще, ама сега просто прекалиха отвсякъде. Вече съм почти на 15 и заминаха за 4 дни на почивка. И досега винаги когато нашите са ги нямали, а и брат ми като го няма, мама вика баба ми но само колкото да ме наглежда за 2-3 часа или да ми направи вечеря/обяд. А сега, като вече съм по-голяма, майка ми е извикала леля ми (която НЕ понасям и майка ми го знае) за да ме "гледа", а истината е, че няма да прави нищо, ще трябва АЗ да готвя и то не само за мен и брат ми , а и за нея. На всичкото отгоре, ЩЕ СПИ У НАС и то в моето легло!!!!!!!!!!! Просто не го разбирам! Какво изведнъж им стана на наще, уж голямо доверие ми имаха , а пък сега се държат с мен все едно съм 5 годишно лапе. Не стига това , ами и вместо да излизам с приятелки, ще излизам с леля ми (не защото тя иска да ме изведе някъде, като на кино или по магазините), а защото леля ми ще си изиза с нейна приятелка , и аз не може да съм някъде другаде или вкъщи!!!!! Е к'во е това, кажете ми ?!?!?! И има и още. Трябва да отида У БАБА за няколко часа, за да сготвя вечерята. Представяте ли си ?! Попитах приятелките си и при тях ли е така,но те ми казаха, че когато техните са извън града, им дават да канят приятели у тях си за преспиване. И аз точно това мислех да направя, или пък някой малък купон но след като леля ми ще е тук няма никакъв шанс. Няма да може да направя купон, няма да имам време да излезна с приятелки, защото ще съм заета да ГОТВЯ и да се влача с леля ми. Да не говорим и колко домашни имам. Това ще са най-лошите дни от мнооого време досега. Ще кажете , че съм капризна, но не е така, леля ми наистина е непоносима, идва у нас и се държи като шефка и ми казва в 10 часа да съм в леглото. И днес,когато родителите ми го казаха, аз им се разкрещях и тръшнах вратата и се махнах от вкъщи. По пътя за даскало се разлаках, защото си помислих как можах да ги изпратя по този начин, но сега като се замисля ИЗОБЩО не ми е гузно. И дори като ми се обаждат да ме чуят ще им затварям. Просто ми обяснете на какво се дължи това странно държание? Питах майка ми , която уж голямо доверие ми има, а тя каза, че не може да ме остави сама? ПРИ ПОЛОЖЕНИЕ, че хиляди пъти съм седяла сама у нас, дори без брат ми...
DisappointedDreamer
05-11-2012, 15:08
Държиш се като дете. И наистина си такова. Само на 14 си. Какви купони, какви 5 лева?
Напълно нормално е родителите ти да извикат някой роднина да се грижи за теб, когато тях ги няма за цели 4 дена. През това време ще трябва да се готви и да се яде, и те се притесняват, при положение че ти си само на крехката възраст 14. Напълно разбираемо е те да искат възрастен и голям човек да е при вас, за да може те да си прекарат хубаво, без да се притесняват за теб и брат ти.
Ти се държиш като малко ощипано детенце, което е толкова ядосано, че не е получило своето. Мрънкаш как трябва да готвиш за всички, да си пишеш домашните и да предоставиш леглото на леля си. Абе, дете, осъзнай се. Аз на твоите години готвех и чистех и правех и струвах, и на всичкото отгоре и домашните си пишех. Ученето ти е задължение, което въобще трябва да отпишеш от списъка със задачи. То е задължително, и за него нямаш никакво право да се оплакваш. Трябвала да готви. О, горката. Че не можеш да свариш едни спагети или да опечеш едни картофи.
Родителите ти въобще не са ужасни. Ти си ужасната. Държиш се като 5 годишно лапе, да. Порасни и се осъзнай, и се извини на родителите си.
SlowDownBaby
05-12-2012, 06:05
Аз пък те разбирам,не съм била на твоето място,но мисля,че на 14 си достатъчно голяма за да останеш сама за 4 дни...когато аз бях на 14 нашите заминаваха на село и ме оставяха сама,но може би разликата между теб и мен е,че аз нямах намерение да вдигам купони,не пия и не пуша.Вярно,канила съм приятелки да спят у нас,но само до там.Според мен не мисля,че е нужно леля ти да идва да те гледа.Ако бях на твое място щях да отида аз да спя в приятелка и да обясня на майка ми защо съм го направила.Все пак трябва да стигнете до някакъв консенсус,не само тя да вика леля ти,ти да се сърдиш и винаги да е така...
SmilezZz
05-12-2012, 06:18
На колко години е брат ти? Ако е малък, е нормално да са викнали роднина - поради простата причина, че няма как напълно и както трябва да се погрижиш за брат си. Пък и си още малка, а се обясняваш за купони и подобни. Опитай се да ги разбереш. Можеш да не понасяш леля си, но вашите са решили, че тя е най-добрата възможност, за да се погрижи за вас. Друг е въпроса, ако почне да се държи по друг начин - казваш на вашите, ако те кара да готвиш - казваш. И всякакви други забрани и заповядвания, които родителите ти не те карат да правиш. Може би тогава ще те разберат.
shmatarok
05-12-2012, 12:44
Като ти се обадят недей да им затваряш, ще им развалиш на хората почивката, за да се тревожат за теб и дали си добре.
Дръж се на положение, уж разправяш, че си пораснала, а пък правиш световен проблем от нещо такова. Като дойде леля ти, седни и поговори с нея, може да се е променила, покажи й, че си зрял човек. Ако проблемът ти е толкова в готвенето - предложи й да направите нещо заедно - някакъв сладкиш примерно.
Още си на 14, времето за купони ще дойде, не се притеснявай.
BlackEyedPeas
05-12-2012, 13:44
Ами нормално да викат роднини, не си кой знае колко голяма, а и все пак 4 дена не са особено малко..
dreamwalker
05-12-2012, 17:25
Прочетох темата и не знам да се смея ли, да плача ли...
Поредното хлапе, на 14 купони ще прави. И кво ще се напивате с лимонада ли ? Или ще пиете водка от по 8лв бутилката и "уиски" от десет. Смешна работа.
Ах та не ви оставят без джобни и ядене някоя и друга седмица да видим колко ще сте отворени и как ще тръшвате врати. Аз на тая възраст гък не смеех да кажа на баща ми, да не говори да тряскам врати и да правя фасони като тия.
В 90% от случаите на тема: "проблем с родителите" се оказва, че проблема е с децата и е проблем на родителите.
NomNomNom
05-12-2012, 23:23
От на 13-14 живеех в студентско общежитие и имах отличен успех, не разбирам кво е сбъркано с родителите ти. Това е ужасно, да си бият шута и да те оставят с жена, която не харесваш.
На твое място в гнева си щях да потроша много неща.
Bananas :D Yeee
05-12-2012, 23:38
Случвало ми се е подобно но аз си бягам от нас и седя в някоя дискотека до към 3-4 и се прибирам да спя.. пък за теб незнам много е гадна твоята ситуация ама попринцип аз като не искам нещо просто си казвам че няма да стане и че съм достатъчно голям и така...
SisiStrange
05-13-2012, 05:33
Моралистите, и на вас нямаше да ви е приятно да ви затворят с човек, когото не понасяте и само ви командори. Аз затова мразех да ходя на село, а природата там е нещо уникално.
На 14 не е 8-годишно ужасено дете. Ако стане нещо, може да звънне на 911, да викне съседи, да реагира. Не е толкова малка.
Убедена съм, че под купон има в предвид да си пуснат музика с приятелките и да се лигавят кой си харесват. Вие го обърнахте на секс, дрога и водка. Едва ли.
Какъв е смисълът да и водят човек да и готви, ако тъй и тъй тя самата ще го прави? Да и оставят 40лв за продукти и да я оставят намира. Аз виждам проблема. То едно е да готвиш с кеф самичка в кухнята, друго е някоя досадна лелка да подвиква по тебе, да недоволничи и да ти се пречка.
Авторке, говори с тях защо този път са решили така. Може да има някаква определена причина.
Присъединявам се към мнението на Сиси. Със сигурност не е приятно да те оставят с човек, който не понасяш пък иии явно можеш да готвиш и да се оправяш. Говори с тях, кажи им, че следващият път искаш да останеш сама, че ще се оправиш и ще оправдаеш доверието им.
Какъв 911, какви 5 лева. Поамериканчихте се всичките ....
SisiStrange
05-13-2012, 13:39
Добре де, все тая. Идеята беше ясна, нали? Ако ще и 1867 да беше.
Родителите ти са постъпили гадно, да, обаче това за купона на дали би спечелило доверието им. Явно си те знаят каква си и за това ти казват колко голямо доверие ти имат, но и на дълбоко в себе си не искат да те оставят сама. На мен също са ме оставяли сама вкъщи и бая глупости съм вършила. За щастие имам спокойни родители, които реагираха съвсем нормално не всичко, но знам ли дали пак биха ме оставили пак сама. Може би не.
Та, мисълта ми е, че не ти имат достатъчно доверие. Обаче са постъпили и много тъпо. Ти да не си някаква готвачка там?! Пък и след като знаят, че не обичаш леля си не би било тактично да я канят у вас да те "гледа". Слагам го в кавички, защото какво има за гледане една 14-годишна? Нито ще я слага да спи, нито ще и сменя памперси.
И като заключение. Поговори с родителите си. Обясни им хубаво, че не обичаш много, много леля си, а и че вече не си малка. Малък е шанса, обаче да те разберат от първия път. :)
scrooper
05-13-2012, 14:49
Дръж се добре, обади се на ваште и бъди мила с леля си. Опитай човешки да се разберете като тя е навън с други лелки, ти да си другаде с приятелки. :)
Интересно ми е защо 99% от тоя род теми, все много обидени са момичетата, защо няма момчета на тая възраст да се жалват толкова.
DieselBlood
05-13-2012, 21:52
Просто,защото на момчетата им е през оная работа.
SisiStrange
05-14-2012, 04:05
Интересно ми е защо 99% от тоя род теми, все много обидени са момичетата, защо няма момчета на тая възраст да се жалват толкова.
Защото вас не ви ограничават толкова. Едно момче от бая по-рано го пускат навсякъде, преспиванията насам натам не са проблем (мда, няма да забременее) и не ви се държи толкова сметка. Винаги притесненията са насочени към момичето, което е слабо и потенциална жертва (силно казано, разбира се).
В тези теми имам чувството, че никой не се поставя на мястото на автора, а само се бори да трупа точки моралност. Не, че е голямото чудо и няма да го преживее. Просто знам, че е ужасно неприятно да те забутат в тясното апартаментче с човек, който не се държи добре с теб и отгоре на всичко е с разрешение да те командва. Пък не знам кой от вас никога не му е било приятно да се събере с приятели, когато техните ги няма. Ако беше заявила: "Ш'поканя ДрОгарската дрУжинка да друснем един гюбек на Азис и да довършим 2-3 бутилки долнопробна водка." или поне нещо в тоя дух, ок. Но за всеки от вас е било тръпка като малък да си покани гости с преспиване, дори да си остане за една нощ сам без техните вкъщи. Някои от вас са вечно на принципа: "Хранят те, значи ще си траеш." Добре де, хубаво, значи ли това, че за тоя период до 18-годишна възраст трябва да мълчат само, да кимат с глава и да не проявяват собствени желания, пориви за самостоятелност? Блазе им на вашите деца с тая гледна точка. Страшен характер ще изградят.
DisappointedDreamer
05-14-2012, 04:59
Въпросната авторка реве, че не няма да може да излиза със своите приятелки, защото видиш ли, щяла да бъде заета да готви. И това ми било дете на 14 години. Има деца, които къде-къде по-рано живота ги е очукал, и е им дал черпака да бъркат супата над котлона, тя седнала да се оплаква, че трябва да забърка вода и подправки.
На всичкото отгоре, не е приела всичко зряло, опитвайки се да ги разубеди, а като малко момиченце им се е разревало, разкрещяло, тръшнало вратата и напуснало. Ъ, родителите и са в пълното си право да доведат възрастен човек, дори такъв който тя не понася, да остане с нея и брат ти, който очевидно е по-малък, докато тях ги няма. Така те няма да се притесняват.
Sisi, поставял съм се на нейно място, когато съм бил на тази възраст, и аз съм протестирал, но когато пораснах и ми дойде акъла в главата разбрах че така трябва, за което съм благодарен на родителите си.
In*The*Face
05-14-2012, 09:28
Световният проблем и голямата драма, че 4 дни леля ти ще е у вас. Ами приеми го като възможност да засилиш доверието им. Дръж се добре с леля ти, обясни й човешки, че искаш да излезеш с приятелките си и толкова. Ако пък не стане, вместо да крещиш на родителите си, след като се приберат им обясни нормално, че искаш да ти дадат малко повече свобода. Макар че с намерението за купони не съм сигурна, че заслужаваш такава. А брат ти какво? Ти правиш купон или излизаш с приятелки и той си остава сам. Значи е логично да има възрастен в къщата. И не, не казвам, че е приятно да те ограничават, но проблемът идва от твоето поведение. Дръж се като голям човек, какъвто парадираш, че си, и току-виж следващият път ще ти възложат доверие за самостоятелността, която смяташ, че можеш да понесеш.
NomNomNom
05-14-2012, 16:19
Подканвам ви да си помислите защо " да се държиш като възрастен човек" означава да се държиш " както на другите им харесва, за да си почешат егото, или просто да се изкефят, и да ти дават да правиш каквото искаш"
Според мен в случая са напълно резонни всички нервни изблици, ако момичето се държи спокойно, а не е, може да си докара вътрешни проблеми.
Разбира се, не трябва да крещи, но не и да си трае и да се усмихва.
Родителите са направили простотия.
Как очакват тя да се научи да се справя сама, като не й дават възможност.
SisiStrange
05-14-2012, 17:57
Sisi, поставял съм се на нейно място, когато съм бил на тази възраст, и аз съм протестирал, но когато пораснах и ми дойде акъла в главата разбрах че така трябва, за което съм благодарен на родителите си.
И аз съм благодарна на майка ми за някои ограничения, когато в тях има смисъл и логика. Не, когато са с цел просто да се наложи. Тя не е толкова малка. Може да си сготви, да сготви и на брат си, да заключи вратата преди лягане и горе/долу това се иска. Не мисля, че като си покани приятелки на гости с преспиване, ще стане кой знае какво. И да не го направи, пак няма да стане кой знае какво. Все си мисля, обаче, че да я оставят с леля и, щом не се понасят, е крайно нечестно.
DieselBlood
05-17-2012, 00:02
На авторката ще кажа,че е лигла от класа,а на другите-че има лични съобщения за спорове.Момичето иска съвети,а не трупане на мнения в темата и.
Държиш се като дете. И наистина си такова. Само на 14 си. Какви купони, какви 5 лева?
Напълно нормално е родителите ти да извикат някой роднина да се грижи за теб, когато тях ги няма за цели 4 дена. През това време ще трябва да се готви и да се яде, и те се притесняват, при положение че ти си само на крехката възраст 14. Напълно разбираемо е те да искат възрастен и голям човек да е при вас, за да може те да си прекарат хубаво, без да се притесняват за теб и брат ти.
Ти се държиш като малко ощипано детенце, което е толкова ядосано, че не е получило своето. Мрънкаш как трябва да готвиш за всички, да си пишеш домашните и да предоставиш леглото на леля си. Абе, дете, осъзнай се. Аз на твоите години готвех и чистех и правех и струвах, и на всичкото отгоре и домашните си пишех. Ученето ти е задължение, което въобще трябва да отпишеш от списъка със задачи. То е задължително, и за него нямаш никакво право да се оплакваш. Трябвала да готви. О, горката. Че не можеш да свариш едни спагети или да опечеш едни картофи.
Родителите ти въобще не са ужасни. Ти си ужасната. Държиш се като 5 годишно лапе, да. Порасни и се осъзнай, и се извини на родителите си.
a ти на крехката възраст 14 вече си се била проебала кво говориш изобщо
beach.ch
05-19-2012, 06:00
Ти пък да не си мислиш, че на леля ти тва и е мечтата да седи с тебе по цял ден.
И кво толкова 4 дена, айде стягайте се всички, 'щото прекалявате вече.
JustForFun
05-22-2012, 13:59
За всички, които ми се нахвърлиха за "купона". Първо да уточня, че аз нито пия, нито пуша. И под купон, имах предвид не 30 човека у нас, а 3 максимум 5 приятели.. И да, брат ми е много по-голям от мен-на 20. Както и да е, някои от вас не разбраха, че аз се ядосвам за това, че този път тя щеше да остане с преспиване. Попринцип винаги е идвал някой възрастен у нас, но само за вечеря и след това си е тръгвал. Затова този път се учудих, като разбрах, че леля ми ще остане и за преспиване.
Все пак, поговорих с майка си и и обясних, че може леля ми да не преспива у нас. Тя се съгласи и си решихме проблема. Просто не разбирам защо трябваше да ми се нахвърляте така, че съм пушила,пиела, че големите купони съм щяла да правя..
П.П. сега прочетох и това за джобните. На мен ми дават по 5 лв на ден, които не харча и връщам на родителите си. Така че за мен не е кой знае какъв проблем.
Имаш 5 теми с заглавие "Ужасни родители", осъзнай се малко и престани да ревеш за всяко нещо.
я кажи сегаа..мина ли ти кризата? (Ве4е сме 13.06.2012г.)
лолио xD 10 букви разбира6 ли? :Д
Sladichkoto0
06-15-2012, 06:28
Прочетох темата и не знам да се смея ли, да плача ли...
+1 .........
+1 .........
Смейте се :Д..Смехът е полезен
Sladichkoto0
06-16-2012, 07:38
Еми добре, щом казваш ... :D
Такива са родителите. Но да ти кажа, не са канили леля ти с нагласата да ти правят гадно.
hrisito0o
06-21-2012, 18:32
Постъпили са ужасно.И аз на твое място бих се разсърдила,както винаги правя като не стане моята.Разликата между нас е,че не обичам да оставам сама.Когато родителите ми отидат някъде и ако закъснеят им звъня да се прибират веднага.Не знам от какво е породен този страх,но вечер не ми е хубаво да съм само у нас.Може би е заради страшните филми,които постоянно гледам или заради развинтеното ми въображение.Сега съм на 13,може би след няколко години ще се чувствам точно като теб.