View Full Version : Обезкосмяване HELP!!!
CooL_GirL12
05-14-2012, 07:27
Така, значи аз съм момиче на 12 години. Пpеди 1 месец си обръснах краката и мишниците, без майка ми да знае. Когато разбра не ми се кара, а ми каза когато решавам да правя нещо такова да й споделям и че е по-добре с кола маска или епиратор. Хубаво, но аз и казах, че ми е неприятно да го правя с кола маска/епилатор.Казах и, че нищо нямя да ми стане като 3 пъти се обръсна и след време ще пробвам с тези неща, за които тя спомена. Но тя дори не ме изслуша. Забрани ми да се обезкосмявам. Обяснявах й, че така ми е неприятно да ходя, но нищо.Снощи пак си обръснах краката.Тя взе че разбра и ме наказа да не ползвам преса, маша, кремове против акне и всички такива козметични работи. Разреши ми само шампоан, сапун и четка и паста за зъби. Дори каза, да ходя с дънки цяла седмица, от което не виждям смисъл. Исках да й обясня ОТНОВО че по друг начин обезкосмяванито е неприятно за мен, защото съм с по-чувствителна кожа и ме боли от най-малкото, но тя не ме изслуша отново. Да, наруших една нейна забрана. Но все пак това си е моето тяло. Не искам да приличам на орангутан все пак. Посъветвайте ме какво да направя, за да си махне наказанието и да ми разреши да се обезкосмявам.
DisappointedDreamer
05-14-2012, 07:34
Трябваше да споделиш с майка ти. Тя е права - ако продължаваш да се обезкосмяваш със самобръсначка, космите на краката ти ще станат по-дебели и по-твърди, което после като поотраснеш ще се проклинеш че си го направила, и не си послушала майка си. Най-добре е с епилатор и кола маска, особено сега когато космите са още малки и тънки.
От друга страна това, което майка ти е направила, не е хубаво също. Как така ще ти взима кремовете против акне, и ще ти забранява да ги ползваш?
Моят съвет е да седнеш с нея и да поговорите. Обясни и че съжаляваш че не си я послушала, и че би искала да пробваш с кола маска и епилатор заедно с нея.
SmilezZz
05-14-2012, 16:51
Сядаш и говориш с нея. Права е за това, че не е добре да използваш самобръсначка, казаха ти вече защо. Аз също съм с чувствителна кожа, но издържам и не е болка за умиране.
Dreamer...
05-19-2012, 06:53
Еми, да, трябвало е да поговориш с нея. Колкото и космата да си, не е трябвало сама да предприемаш каквото и да било. Да, наистина като отидеш на кола маска (особено първия път) боли, но определено си заслужава. Пък и не мислиш ли, че майка ти знае по-добре от теб какво е ефикасно и какво - не.