Влез

View Full Version : противозачатъчни

sambadance94
05-16-2012, 09:05
Здравейте, знам че има много темички, но искам да попитам нещо относно хапченцата.
Преди около 2 седмици отидох на гинеколог и поисках да ми изпишат противозачатъчни. Взех си ДЖАЗ. Вчера след обяд ми дойде и до вечерта много се чудех дали да ги почна, защото точно в последния момент прочетох по форуми, че има смъртни случаи; разбира се прочетох листовката няколко пъти поуспокоих се днес, и искам да ги започна. Обаче те трябва да се започна да се пият от първия ден, а сега мие 2рия. Та въпросът ми е по някакъв начин ще се измени ли схемата на ползване на хапченцата?

PePsSsSs
05-16-2012, 11:53
Няма проблем да ги започнеш и от днес,освен че няма да си предпазена в следващите 7 дни друго няма от какво да се притесняваш.Виж си на кое хапченце пише сряда започваш от него и продължаваш по схемата.

kalpazanka
05-16-2012, 11:59
Трябвало е да попрочетеш, преди изобщо да си помислиш да пиеш ОК.

В листовката ти пише да започнеш приема на първия ден, нали? Значи чакаш следващия цикъл и следващия първи ден. ;)

sambadance94
05-16-2012, 13:58
Да, няма да съм предпазена 7 дена, но това засега не ми е проблем :)

Violenza
05-16-2012, 15:01
'94 и пият противозачатъчни за кеф. Мъка...

Както ти каза Калпазанка, след като в листовката пише от първия ден, изчакай. Тези хапчета се пият стриктно.

sambadance94
05-16-2012, 15:16
Не ги пия за кеф! Щом съм поискала от гинеколожката ми значи има защо. А в листовката, както казах пише, че може да се вземат и от 2рия до 5тия ден, но тогава няма да съм предпазена 7 дни. Добре съм прочела листовката, добре съм запозната с нещата. Просто попитах за схемичката ;)

kalpazanka
05-16-2012, 15:20
Хм, нали говорим за Джаз и това са хапчетата, които имат 4 плацебо таблетки? Аз не видях да пише това за вземането 2-5-ти ден...
http://static.framar.bg/documents/yaz-harakt.pdf

Поликистоза ли лекуваш?

Violenza
05-16-2012, 15:23
Не ги пия за кеф! Щом съм поискала от гинеколожката ми значи има защо.
Ако ги пиеш заради някакъв проблем - извинявам ти се, не съм те разбрала.
С това "поисках" реших, че ще ги пиеш само за да се предпазваш от бременност.

sambadance94
05-16-2012, 15:25
Да.
Иначе пише го на 24 страничка на листовката "Можете да започнете също и в ден 2-ри до 5-ти от цикъла, но тогава трябва да взимате допълнителни предпазни мерки..." и т.н.

kalpazanka
05-16-2012, 15:28
Да разбирам, че ти сама си поискала противозачатъчните за лечение?
Изследвания прави ли си?

sambadance94
05-16-2012, 15:35
Ходих преди време при една гинеколожка, която ми беше казала че имам кистичка от едната страна и затова ми закъсняваше. Тя замина за Англия (доколкото знам) и трябваше да се насоча към друга. Този месец ми закъсня с 14 дена отново, прегледаха ме, каза ми, че всичко е наред, но мен това лично ме притеснява при положение, че водя и полов живот, и попитах дали е възможно да ми изпише и така.. Имам доста нередовен цикъл и се надявам да ми помогнат

kalpazanka
05-16-2012, 16:55
Трябвало е да видиш функцията на щитовидната и дали имаш проблеми с хипофизата.