View Full Version : Задушавам се от толкова внимание ..
littlecrush
05-18-2012, 15:48
От няколко дена ходя с едно момче.Той е чудесен-грижовен,любвеобилен,истин ски .. но това се дължи и на факта , че е с 5 години по-голям от мен.Аз го харесвах още преди да ми предложи .. ние си писахме доста време а и сме в едно училище (бяхме) и той ме познава перфектно ..излизали сме и преди да имаме връзка.Проблема е , че се чувствам като момиче което не знае какво иска.Тоест винаги съм искала сериозна връзка като тази , ала винаги съм попадала на несериозни момченца.Та това момче вече 5ти път ми казва , че ме обича .. говори на приятелите ми колко съм важна за него , на своите приятели също.... и знам , че е така защото го познавам и той е много по-наясно с чувствата си от колкото аз със моите като цяло .. а и е пълнолетен .. много по-зрял е.Е , аз обаче нито един път не му отговорих .. правя се , че нищо не е казал и си продължавам с нещо друго.Той ме задушава ! Прекалено сериозен е .. не че бих го скъсала заради това , обаче ... чувствам се прекалено притисната с това ' обичам те ' .... знам , че го чувства (вероятно) обаче ако продължа да не отговарям може да му стане гадно :/ .. а аз не възнамерявам да му го кажа преди да го почувствам .. soooo помогнете ми .. моля ви......
Някои момичета могат само да си мечтаят за такова момче :( Поговори с него. Кажи му, че разбираш, че държи на теб, но няма нужда постоянно да ти го казва. Но бъди деликатна и внимавай как ще започнеш темата :) За да не се обиди момчето и да си помисли нещо грешно! Аз лично мисля, че това е прекрасно и толкова много мечтая да срещна такова момче, ама .. :D Но щом казваш, че не ти е приятно ..
littlecrush
05-18-2012, 16:10
Не казвам , че не ми е приятно ... но се чувствам неловко когато не отговоря със същото .......
Ти на колко си?
От няколко дни ходите, той само повтаря, че те обича и пълни с глупости главите на приятелите ви. + че е 5 години по-голям от теб.
Повярвай ми, това не е голямата ти любов.
Ако си девствена и той го знае, разбирам положението.
Същата работа беше и при мен. :) Това всекидневно "Обичам те, липсваш ми" + умалителните думички ми идваха в повече. Един ден просто не издържах и му казах, че ме задушава с всичкия тия неща. Последва 5-часов разговор и след всичките неща, които си казахме той най-после ме разбра... аз него също.
Сега нито той ме задушава, нито на него му липсва нещо от моя страна.
Така че... говорете, това е ключът към една хубава връзка, в която и двамата да се чувствате добре.
Друг начин няма. : )
littlecrush
05-18-2012, 16:17
Пишем си от 4ри месеца + той ми пише пръв не аз .. и никога не сме говорили за това (секс) дори си мисля , че е девствен , защото е имал само една сериозна връзка преди години ...............................
Ами явно не си пасвате. Не мисля, че връзката ви ще издържи дълго при това положение.
littlecrush
05-18-2012, 16:20
Страх ме е да не го нараня .. бил е нараняван преди и от тогава до сега не се е занимавал с момиче ИЗОБЩО а е доста добре изглеждащ всъщност .. не знам дали мога да говоря спокойно с него за това ...
mrazqkindergarten
05-18-2012, 16:26
Майкоо, защо свестните момчета винаги ходят при пикли, които не знаят къде ги сърби?Зарежи го и да си намери по-добра.
Разбира се, че можеш, та нали ти е гадже и се очаква да си споделяте и да разговаряте за всичко, което включва и нещата, които не ти харесват.
Започни от далеч. Разбери дали се е държал по същия начин и в миналата връзка... Може просто да е... такъв тип момче и да изразява така любовта си. После му обясни ти как гледаш на нещата и как би се чувствала по-добре. Предполага се, че трябва да те разбере...
littlecrush
05-18-2012, 16:45
Единственото което знам за предишната му връзка е че .. по неговите думи ' беше повече от любов ' :/ ...... знам , че ме обича .. и вероятно има нужда да е обичан .. но все още нямам толкова дълбоки чувства.
Определено иска да бъде обичан, но не е нужно да го лъжеш.
Предполагам, че ако не му отговаряш на "вниманието" още дълго време, той сам ще повдигне темата. Ако не искаш ти да го правиш, изчакай този момент (ако не е прекалено късно тогава...)
anonymous708973
05-18-2012, 17:24
Така. Не се чувствай по-малко човек или недостойна за него, защото си с 5 години по-малка. Усещам го в писанията ти.Това нищо не значи. Това са просто едни глупави цифри.
От няколко дена ходя с едно момче.
Та това момче вече 5ти път ми казва , че ме обича ..
много по-зрял е.
Моето момиче, това не е зрялост, това е обсебване. Не е зрял. Зрелият човек има опит във връзките и знае, че не се избързва с такива обяснения. Няма да се учудя, ако е девствен.
SisiStrange
05-18-2012, 17:49
Или пък се привърза бързо, или я е харесвал дълго, или просто мисли, че ще я зарадва...
Cold_Tearsss
05-19-2012, 05:07
Човека от години не е имал връзка и не знае как да се държи.
БожиятАгнец
05-19-2012, 05:17
Тая връзка няма да я бъде. А готината част е че колкото повече бягаш толкова повече ще те гони т.е. колкото по-студена си толкова по-голяма лепка ще става.
Някой еше писал, че момичетата само може да си мечтаят за такова момче. Глупости. Това да имаме официална връзка от пет минути, а той вече да се държи все едно ще се женим ми говори за отчаяние, а за отчаяни хора не мечтая. И ми дреме на кура какво и на кого ще ми каже партньорът ми, всеки може да дрънка лиготии, не всеки може да действа. Това не е човек на място.
И смяташ, че връзката е сериозна, щото е казал две думи ли? Точно т'ва значи сериозна връзка, да.
SisiStrange
05-19-2012, 05:52
Според мен просто иска да те зарадва и мисли, че така го прави. Тук всякакви такива неща ги изкарват гига проблем, достоен за късане. Кажи му, че ти е рано и те смущава с това. Според мен хем ще спре, хем ще си каже точно защо се е държал така.
ScarlettS
05-19-2012, 11:11
Майкоо, защо свестните момчета винаги ходят при пикли, които не знаят къде ги сърби?Зарежи го и да си намери по-добра.
Пълни глупости. Подобно поведение от мъж ме отблъсква и не мисля, че го прави зрял, даже напротив. В очите на някои това може да е много яко и романтично, ама на мен ми изглежда отчаяно и жалко да се държи така. Говори с него, кажи му, че връзката ви още не е достатъчно сериозна. Конкретно това момче може наистина да е свестен и да греша за него, но познавам много подобни момчета, които задушават приятелките си и отстрани изглежда ужасно лигаво и досадно да имаш подобен 'мъж' до себе си. Ако действително го прави, защото си мисли, че ще те зарадва и че това ти харесва(?!), значи с един разговор би трябвало да се подобри положението.
kindergarden
05-19-2012, 11:20
Ужас!!!
Този изобщо не е зрял! Много мразя такива лигави истории, такова обсебване! Много ясно, че като ходите от няколко дена, е рано да му се обясняваш в любов. А и дори да се обичате, дори да сте n+k години заедно, това лигаво и обсебващо поведение не е изобщо признак на зрялост и на това, че е наясно с чувствата си. Точно обратното! Адски много ме отблъсква такъв тип поведение!
littlecrush
05-19-2012, 11:26
Да го зарежа защото ми показва чувствата си !? Няма ли да е нечестно !?
defender
05-19-2012, 11:42
.От няколко дена ходя с едно момче.Той е чудесен-грижовен,любвеобилен,истин ски .. но това се дължи и на факта , че е с 5 години по-голям от мен.Аз го харесвах още преди да ми предложи .. ние си писахме доста време а и сме в едно училище (бяхме) и той ме познава перфектно ..излизали сме и преди да имаме връзка.Проблема е , че се чувствам като момиче което не знае какво иска.Тоест винаги съм искала сериозна връзка като тази , ала винаги съм попадала на несериозни момченца.Та това момче вече 5ти път ми казва , че ме обича .. говори на приятелите ми колко съм важна за него , на своите приятели също.... и знам , че е така защото го познавам и той е много по-наясно с чувствата си от колкото аз със моите като цяло .. а и е пълнолетен .. много по-зрял е.Е , аз обаче нито един път не му отговорих .. правя се , че нищо не е казал и си продължавам с нещо друго.Той ме задушава ! Прекалено сериозен е .. не че бих го скъсала заради това , обаче ... чувствам се прекалено притисната с това ' обичам те ' .... знам , че го чувства (вероятно) обаче ако продължа да не отговарям може да му стане гадно :/ .. а аз не възнамерявам да му го кажа преди да го почувствам .. soooo помогнете ми .. моля ви......
Мисля, че като се ожениш друга песен ще пееш.
Според мен проблема е повече в тебе, отколкото в него.
ПП: кажи му че те обсебва, но по-тактично, ако не те разбере и почне да се обижда, тогава значи проблема е и в него. Но ако те разбере и се промени, ще черпиш.
Питаш дали ще е нечестно?А дали ще е честно да стоиш с него само,защото си мислиш,че ако го зарежеш няма да е честно?Глупаво е.Предишния ми приятел беше такъв.Оставих го и не съжалявам.Сега всичко е много по-добре.Той продължава да си ми пише,но не му позволявам да ми казва каквото и да било на тази тема.Много мислих преди да скъсам с него и накрая си казах:По-добре сега!Знам,че ще му е трудно,знам,че ще го нараня,но ще мине и така ще е много по-добре отколкото да се задушавам непрекъснато и да съм с него след като не мога да отговоря на чувствата му.И проблема не е в теб.Не мисли,че като го зарежеш всички ще те мислят едва ли не за най-долното същество,защото си му разбила сърцето.
SisiStrange
05-19-2012, 13:43
Вие започвате да откачате. Да го скъса, защото и говори мили неща? Вие в ред ли сте? о.О Да говори и да каже, че не е толкова романтично момиче - мда. Да обясни, че и е рано - ок. Да му каже в прав текст: "Пич, по-леко." - бива. Ама да го скъса чак -? В тоя форум всеки съвет на всеки мини проблем е: "Скъсай го." Хора, вие всичките си проблеми ли решавате така? Представям си един ден като проимате семейства колко разводи ще навържете, защото хората не са ви стока в e-bay с удобни настройки. Не може да ги държите на конци да реагират и да се държат във всеки един минимален аспект, както на вас ви се ще.
SmilezZz
05-19-2012, 15:30
Уж сериозен и зрял, а още няма и седмица, повтаря колко много обича даден човек. Просто имам чувството, че си наивна, за да го повярваш , а той не знам какъв е. Та, както и да е - не е моя работа това. Иначе поговори с него. Но започни темата по-деликатно и му обясни по по-нормален и нежен начин, че все още е рано за това и че всичко с времето си.
djipsito
05-19-2012, 15:38
Сипи им Сиси, сипи им!
In*The*Face
05-19-2012, 17:05
Да го зарежа защото ми показва чувствата си !? Няма ли да е нечестно !?
За нечестно не знам, но ще е адски тъпо. Просто следващият път когато ти го каже, го хвани за ръката, погледни го в очите, бъди нежна и деликатна и му кажи, че го харесваш ужасно много, но ти е нужно време, за да преминете към тези думи. Кажи му, че искаш да ги произнесеш когато си сигурна и когато го чувстваш, а не просто защото трябва да отговориш. И му кажи, че за изграждането на сериозна връзка е нужно време и търпение, а на теб ти се струва, че малко избързвате. Това е всичко. Той не е врачка и няма как да знае, че се чувстваш неловко или неудобно от подобно признание. Все пак някои момичета биха се радвали на подобно внимание и отношение. Но да скъсаш с него понеже е много добър. Не слушай "какичките" и "батковците", които те съветват подобни неща. Просто си дайте шанс и време.
cool_angel
05-20-2012, 10:43
Много добре те разбирам, защото имах същия проблем. Ходехме от седмица, а постоянно ме разпитваше, ревнуваше, пишеше ми денонощно винаги пръв и беше изключително обсебващо... имам чувството, че сме по- зле и от женени. Всички, които "мечтаят" за такъв мъж не са срещали просто наистина обсебващо момче. Аз говорих с него няколко пъти, обясних всичко това и се разбрахме без обичайните разпити като : "Къде беше?", "С кой?", "Какво прави?" и аз когато искам ще му звънна или пиша. Всичко уж беше добре, докато не отидохме на кафе нас следващия ден с едни приятели и в този момент реши да звънне и чу мъжки глас ... голям скандал беше, а се бяхме разбрали аз да звънна. Общо взето още по.зле стана като му казах всичко и направо скъсахме. НО при теб може и да не е така, поговорете и може и да се промени... ама той човека явно си е такъв. Все пак успех :)
SisiStrange
05-20-2012, 11:41
Сипи им Сиси, сипи им!
Абсолютно.
someonerandom
05-20-2012, 11:59
Всички се скъсахте да слагата на авторката,обаче и на вас на първата седмица да ви изтърсят(неколкократно) "обичам те" така ще се изпарите,че човечецът няма да успее да ви види токчетата.
Според мен In*The*Face си го каза достатъчно добре.Не късай с него,обаче му обясни как се чувстваш,защото той явно не се усеща.И се постарай да го кажеш възможно най-меко,за да не си помисли,че реално нямаш никакви чувства.
SisiStrange
05-20-2012, 12:02
Казвали са ми го първата седмица и не съм се изпарявала. Един разговор обикновено е достатъчен. Тук половината я посъветваха да го къса директно, щото нямало да го бъде.