View Full Version : Грим за начинаещи + добри евтини попадения :)
Здравейте, момичета :)
Какви продукти според вас са най-важни да притежава едно момиче с тесен бюджет? Кои са най-важните неща, за да може да има и разнообразие в гримовете?
Също така може да постваме имена на евтини, но добри продукти.
Например марка, която е сравнително евтина, но предлага и хубави неща, е Essence, поне според мен.
А вие какво мислите?
Essence е много подходяща за твоя въпрос..Римел също има някои евтини и качествени неща. :)
А иначе какво най-вече ти е необходимо-кремче за лице(Балеа,есенс), лек фон дю тен (ессенс например: Clear&Matte,6-7лв), гланцове и балсамчета-знаеш,спирала(за да не ти спластява миглите си купи такава,със силиконова четчица),черно моливче,ако се харесваш с него .
И ако вече ти останат парички си купи лека пудра(Римел може-10лв,Есенс-6,7лв някъде),сенки за очи(Руби Роуз за много хубави и евтини) ии един руж(Есенс имат и прахообразни и кремообразни)
Това е :)
kalpazanka
05-26-2012, 15:53
Сенки- Руби Роуз и Флормар. :)
Очна линия- Essence eyeliner pen- 5 лв, стига ми за поне 5 месеца.
Спирала- Maybelline One by one, 11.45, пак за толкова време ми стига.
Rebirthing
05-26-2012, 16:15
Първо започни с най-важните неща в бялата козметика, пък после чак декоративната...
Иначе Flormar, Essence, Alverde, Bell, Catrice имат хубави неща. Римел също предлагат качествени неща на по-ниски цени. Евтини и хубави лакове за нокти имат Catherine arley, Perfect и др.
Най-важните неща не могат да се конректизират просто така. За едни е важен фон дьо тена, за други не. Иначе основните са фон дьо тен, пудра, сенки, спирала, молив или очна линия, гланц или червило, също и руж ако имаш нужда, но не мисля, че всичко това ще ти е нужно.
Rebirthing
05-27-2012, 11:16
Реших да направя един списък с хубави и евтини неща които съм ползвала.
Сенки Флормар - моно, четирицветни и палитрата от 5 цвята. Новите им червила Pretty Cream & Glaze са страхотни.
Essence - единичните сенки, но от по-новите серии, имат и хубава четка за руж, както и хубав изсушител за лак за нокти с капкомер. Гланцовете им XXXL shine са добри за цената си.
Rimmel - имат хубави кремообразни сенки Colour Mousse, както и много яка спирала Glam Eyes със силиконова четчица.
Да попитам за кремообразните сенки на Римел,трайни ли са? :)
За мен най-важни са:
-пудра
-очна линия
-спирала
-сенки
-черен молив
и според зависи гланц
Спиралата на Bourjois ми харесва и е на приемлива цена
^Коя спирала по-точно? :)
anonymous708973
05-27-2012, 18:22
Сетих се за сенките на Moda. По 3 лв са, малко по-неизвестни, та сигурно ще ги има само по кварталните магазинчета... е, няма падане това нещо. Лягала съм си с тях, на сутринта бях все едно току-що гримирана.
PullMeCloser
05-27-2012, 18:28
Ето и от мен списък на евтини неща, от които съм доволна:
Коректор Артдеко- 10лв.
Пудра Римел Stay Matte(любима и страшно качествена въпреки ниската цена)-10лв.
Не ползвам сенки, но имам едни матови кафяви на Бел- към 3лв да са, не помня- страхотен цвят, наситен...страшни са.
Всъщност евтино е разтегливо понятие, така че може да кажете за какви пари говорим, за да си попълним хубаво списъците.
За мен най-важен е коректорът за сенките под очите ми. Без всичко друго мога да мина :Д
Ето и от мен списък на евтини неща, от които съм доволна:
Коректор Артдеко- 10лв.
Пудра Римел Stay Matte(любима и страшно качествена въпреки ниската цена)-10лв.
Не ползвам сенки, но имам едни матови кафяви на Бел- към 3лв да са, не помня- страхотен цвят, наситен...страшни са.
Всъщност евтино е разтегливо понятие, така че може да кажете за какви пари говорим, за да си попълним хубаво списъците.
За мен най-важен е коректорът за сенките под очите ми. Без всичко друго мога да мина :Д
И аз с тези сенки под очите..същата работа :D
Спиралите на AVON са хубави и евтини, хумата за почистване на лице, днес си купих и един лосион на Shelley, който мирише уникалноо, на Balea нещата са хубави, мляко за почистване на грим на Кря-кря, също така и гланцовете от 1 лев с различни плодови миризми
nIkEnCeTy_bE
05-27-2012, 19:40
Пудра и фон-дьо-тен не ползвам, така че ги отписвам. На руж не наблягам и най-обикновен ми върши работа. Сенки рядко, но на Ruby Rose са хубави. Най-вече залагам на спирала, за нея бих дала и 15-20лв. Без очна линия също не мога, тъй като я ползвам повече от молива. На Есенс е добра, за начинаещи евтина може и на Голдън Роуз да свърши работа. Есенс определено имат хубава козметика във всяко отношение. Гланц не ползвам, така че общо взето е това.
brutaLxxbunny
05-27-2012, 19:49
Реших да направя един списък с хубави и евтини неща които съм ползвала.
Сенки Флормар - моно, четирицветни и палитрата от 5 цвята. Новите им червила Pretty Cream & Glaze са страхотни.
Essence - единичните сенки, но от по-новите серии, имат и хубава четка за руж, както и хубав изсушител за лак за нокти с капкомер. Гланцовете им XXXL shine са добри за цената си.
Rimmel - имат хубави кремообразни сенки Colour Mousse, както и много яка спирала Glam Eyes със силиконова четчица.
Извинявай, може ли да покажеш снимка на тези кремообразни сенки на Римел, не се сещам как изглеждат? Благодаря ти. :)
MaLkaTa_LaDy
05-27-2012, 20:38
Никой не спомена в темата, а аз за себе си много държа на молива за вежди.
Имам един на Импала от години сигурно... Няма свършване това нещо. Само четчицата му се захаби.
kotenciiity
05-28-2012, 08:27
Черният молив на Impala е водоустойчив и струва около 2.60 и този на golden rose е хубав, мек и пак към 2.60
Има едни балсамчета на Hilips, които миришат страхотно и са по левче. С плодови аромати.
Друго не се сещам :)
Rebirthing
05-28-2012, 10:57
Извинявай, може ли да покажеш снимка на тези кремообразни сенки на Римел, не се сещам как изглеждат? Благодаря ти. :)
Ето тези са -
http://www.5starcosmetics.co.uk/images/uploads/rimmel_mousse.jpg
anonymous708973
05-29-2012, 07:14
Не се ли събират в гънчиците на клепача, когато се поизпоти?
kalpazanka
05-29-2012, 07:16
Удачно ли е под тях да се слага база?
Какви продукти според вас са най-важни да притежава едно момиче с тесен бюджет? Кои са най-важните неща, за да може да има и разнообразие в гримовете?
Лично аз предпочитам да имам от всичко по малко, но просто не го купувам на веднъж.
Това какво искаш да имаш като козметика се определя от личните ти предпочитания.
Не бих се лишила от нищо до най - малката новост при гримовете и не само.
Евтини марки са всички в дрогериите като DM. :)
Rebirthing
05-29-2012, 09:38
Може и с база, но те са си наситени. При мен не се събират в гънките на клепача, но ако си с мазна кожа сигурно е възможно...
brutaLxxbunny
05-29-2012, 14:30
Може и с база, но те са си наситени. При мен не се събират в гънките на клепача, но ако си с мазна кожа сигурно е възможно...
Оохх, на мен това ми е най-големия проблем - сенките ми се събират в гънките :( Ужасно е, аз с моята адски мазна кожа...
kalpazanka
05-29-2012, 15:24
^Artdeco eyeshadow base ;)
Оохх, на мен това ми е най-големия проблем - сенките ми се събират в гънките :( Ужасно е, аз с моята адски мазна кожа...
Какво използваш против мазна кожа?
Аз понеже нямам такава,не мога да те насоча към нещо,но бих ти препоръчала медицинска бяла козметика..има много видове кремчета,гелове и т.н. Защо не се заинтересоваш? Поне ще си сигурна,че парите, които даваш не са напразно :)
Ми като за начало и като по-евтино в близката козметика има тия дребни нещица които мацките по-горе споменаха: спирала, гланц, черен молив са ти достатъчни. Не знам на колко си затова няма да казвам очно линия, не че нещо, има опасност да не знаеш как се слага точно и да се получи не това което очакваш, затова тия са ти достатъчни !! :)
brutaLxxbunny
05-29-2012, 18:52
Какво използваш против мазна кожа?
Аз понеже нямам такава,не мога да те насоча към нещо,но бих ти препоръчала медицинска бяла козметика..има много видове кремчета,гелове и т.н. Защо не се заинтересоваш? Поне ще си сигурна,че парите, които даваш не са напразно :)
Оо, аз се грижа много педантично за кожата си принципно. Матиращи кремове, маски, измиващи гелове.. наясно съм :D Но не се гримирам кой знае колко и нямах информация до сега как да предотвратя този досаден страничен ефект, благодаря kalpazanka! :)
Пудра: мисля да си взема тази на rimmel
Гланц: Essence XXXL shine
Спирала: Maybelline One by One
Руж: Maybelline
За мен най-важните са :
-коректор- ползвам на афинитон http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&pwst=1&rlz=1C1AVSX_enBG416BG416&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=dr1q2OPSOrnEDM:&imgrefurl=http://www.aptekadara.com/product.php%3FProductID%3D6189&docid=W3qRL440Vd8QvM&imgurl=http://www.aptekadara.com/userfiles/productimages/product_6917.jpg&w=278&h=320&ei=3zPFT-_cKYrQtAaL_dTvCg&zoom=1&iact=rc&dur=340&sig=103138903430446555616&page=1&tbnh=140&tbnw=122&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0,i:67&tx=55&ty=113
-спирала - one by one blach нещо си. добра е
-миглоизвивачка - никой не спомене, според мен е важна, в ДМ май има някви за по 4-5лева
-очна линия - на есенс е хубава, по-горе споменатата
-черен молив - нз с къв съм :Д
-аз по принцип сенки не ползвам,но има хубави палитри на руби роуз и на есенс има едни нови по 4-5 цвята, хубави са
-гланцове и червила -съвсем забравих за тях ама мн са и не ми се пише сори :)
за тези които по-горе споменаха, че коректора им е най-важен, мои хора сте :)
kalpazanka
05-30-2012, 05:30
^Миглоизвивачките са по 2.80 с четчица за вежди подарък :D Не всичко в ДМ е изгодно ;)
За мен най-важните са :
-коректор- ползвам на афинитон http://www.google.bg/imgres?um=1&hl=bg&sa=N&pwst=1&rlz=1C1AVSX_enBG416BG416&biw=1366&bih=667&tbm=isch&tbnid=dr1q2OPSOrnEDM:&imgrefurl=http://www.aptekadara.com/product.php%3FProductID%3D6189&docid=W3qRL440Vd8QvM&imgurl=http://www.aptekadara.com/userfiles/productimages/product_6917.jpg&w=278&h=320&ei=3zPFT-_cKYrQtAaL_dTvCg&zoom=1&iact=rc&dur=340&sig=103138903430446555616&page=1&tbnh=140&tbnw=122&start=0&ndsp=20&ved=1t:429,r:0,s:0,i:67&tx=55&ty=113
-спирала - one by one blach нещо си. добра е
-миглоизвивачка - никой не спомене, според мен е важна, в ДМ май има някви за по 4-5лева
-очна линия - на есенс е хубава, по-горе споменатата
-черен молив - нз с къв съм :Д
-аз по принцип сенки не ползвам,но има хубави палитри на руби роуз и на есенс има едни нови по 4-5 цвята, хубави са
-гланцове и червила -съвсем забравих за тях ама мн са и не ми се пише сори :)
за тези които по-горе споменаха, че коректора им е най-важен, мои хора сте :)
Хубав ли е коректора на Мейбълин?От много време му се чудя и на него..:)
bubs3420
08-27-2012, 13:46
аз имам друг проблем по принцип не се гримирам много, много и се харесвам така.. но понякога вечер като излизам е тъпо да съм само с молив и спирала..някой може ли да ми каже как да нанасям по-подходящ грим (сенки и т.н) някакви съвети за начинаещи?
Гледай видео уроци.
http://www.youtube.com/watch?v=yQgfjiT-7mk&list=PL9F829777420AEFE1&index=2&feature=plpp_video
http://www.youtube.com/watch?v=f0vEP5-A_wo&feature=g-user-u
lovelywords
08-27-2012, 17:11
Оо, аз се грижа много педантично за кожата си принципно. Матиращи кремове, маски, измиващи гелове.. наясно съм :D Но не се гримирам кой знае колко и нямах информация до сега как да предотвратя този досаден страничен ефект, благодаря kalpazanka! :)
Моля те кажи ми какви продукти ползваш, че е зле положението. Ако искаш ми пиши лс :)
По темата:
ползвам миглоизвивачка- около 3 лв., очна линия Есенс- 5-6лв., коректор Лореал- 15лв., спирала Римел - беше около 8-9лв., но мисля да си купувам някоя от новите на Голдън Роуз, защото много ги хвалят., руж Мейбълин- 10-15лв.
Amore-Mio*
08-27-2012, 18:53
Golden Rose са доста евтина козметика, която предполагам, можеш да си позволиш. Харесват ми продуктите им, най - вече спиралите и лаковете. Решила съм да изпробвам една очна линия тяхна, която струваше към 4 - 5 лева. Impala също мисля, че са с достъпни цени, но не съм ползвала много техни неща. Гледала съм им фон дьо тените и имам една очна линия на тази марка, но не ми харесва особено. Само да уточня, че става въпрос за очна линия във формата на писалка.
MegiBoOm
08-27-2012, 19:00
-коректор (ползвам на Буржоа, който не е скъп)
-молив за очи (Ейвън, есенс)
-спирала (мейбълин)
-балсам за устни (Нивеа, Балеа и т.н.)
Евтини продукти, от които съм доволна са:
Моливите на Golden rose,
Очната линия на Golden rose,
XXXL Shine на Essence,
Лаковете на Flormar,
Някои сенки на Ruby rose.
Като цяло има доста евтина козметика с прилично качество, но нещата винаги са си на проба-грешка.
bilqnavod
08-27-2012, 20:30
Golden Rose са доста евтина козметика, която предполагам, можеш да си позволиш. Харесват ми продуктите им, най - вече спиралите и лаковете. Решила съм да изпробвам една очна линия тяхна, която струваше към 4 - 5 лева. Impala също мисля, че са с достъпни цени, но не съм ползвала много техни неща. Гледала съм им фон дьо тените и имам една очна линия на тази марка, но не ми харесва особено. Само да уточня, че става въпрос за очна линия във формата на писалка.
+1 И аз съм на това мнение :)
JanaO__O
08-28-2012, 13:02
В Lilly има една марка - Catrice , която е от семейството на Essence и е много добра и има повече разнообразие от Essence , но е малко по-скъпа ама като качество е супер !
препоръчайте достъпен коректор за очи?
Четох много добри мнения за коректора на Римел Wake me up,със светлоозаряващи частици е. А цената е около 10лв..:)
Sladurchoo
08-28-2012, 17:51
Най-важно е да имаш ФДТ, спирала, черен молив и гланц ... иначе може и някакви сенки и очна линия ..
Аз много харесвам гланцовете на Ейвън, много обичам розовите и не са скъпи
Pppplami
10-01-2013, 16:22
За мен най- важните са: Спирала (не мога без нея :D ), молив, ББ крем (по-лек е от ФДТ и това доста ми харесва), очна линия, и някой път си слагам леко сенки...
- за спиралата- Аvon mega effects (със странната четка)...много е хубава, първоначално се слага трудно, но после се свиква...струва около 11 лева...май :D
-молив- много съм доволна от този на Golden Rose
-ББ крем- сега ползвам този на Мейбалин.... не си взимайте на Гарниер...много е мазен
-очна линия- Golden Rose
А някой може ли да ми каже къде мога да си взема хубави сенки?
kaRamella
10-02-2013, 10:46
AVON- Спирали , моливи, гланцове, червила и парфюми
Oriflame, Maybaline - Фон дьо тени
За пудра още не съм открила "перфектната"
* Ще пиша още
blondeVIP
10-02-2013, 20:56
Когато започнах да се гримирам използвах фон дьо тен, черен молив, спирала и пудра - поръчвах си ги предимно от Avon и бях доволна сравнително от качеството и от цената им.
В момента използвам малко по-различен набор от декоративна козметика.
ББ крем - използвам този на Нивеа, той е по-малко от 10лв, единствения му минус е почти пълната липса на избор в цветовете. Мисля че има само светъл и тъмен или поне тях видях в dm.
Очна линия - имам много, но една от най-хубавите и евтини е тази на Classics - около 2.50-3лв е.
Молив за вежди - наскоро си купих нов на flormar за 4.50 и съм доволна от него.
Спирала - използвам една на Rimmel за около 10лв. Сравнително доволна съм от нея.
Руж - не съм сигурна, че съм си купувала от по-евтини ружове наскоро, но преди използвах на Classics бях доволна. Чувала съм също, че и тези на essens са хубави и евтини. :)
Аз от Голдън роуз не съм доволна. Моливите им за очи се размазват, а освен това много ми дразнят, сълзят ми очите и направо полудявам.
Като цяло за мен са важни моливът, спиралата, пудрата, червилото/гланцът и лакът за нокти. Молив съм си взела Боржуа, беше 8-9лв, но стига за страшно много време, не се размазва и е доста наситено черен. Спирала на Римел, черна с оранжева капачка, червила има хубави за не много пари на Cartice i Essence, гланцовете на Есенс ми харесват много. Пудра имам някаква на Флормар и не е лоша. Фдт не слагам. Лакове за нокти има хубави на есенс, но не всички цветове са хубави. Наскоро си купих Колорама за 2-3лв и са доста добри.
Иначе крем за лице и маска имам на Хималая, много съм доволна. Цената е страхотна, а след маската, кожата ми става много чиста и не ми опъва като прекалено премита.
kaRamella
10-03-2013, 14:52
Това което ми грабна окото и ми хареса като цветова гама , количество и качество са новите сенки на Ейвън ( 4 ка ) които си взех на скоро.
Ето снимка : http://instagram.com/p/e0X4t9Rxjd/
kaRamella
10-03-2013, 15:10
+ Лаковете на Flormar също са много хубави и трайни.
Допълвам още :
she stylezone mousse , но не мога да кажа същото за пудрата им.
+ http://www.makeupgeek.com/wp-content/uploads/2011/07/Maybelline-Concealer-011.jpg
sunshine :**
10-03-2013, 18:51
предполагам тук е мястото да попитам-трябват ми кремообразни кафяви сенки за очи , да но не с блестящ ефект.Търсих в дм , но намерих 1-2 вида и бяха блестящи,а не искам отново да се излъжа да си купя такива.Та моля ви предложете ми марка и къде мога да я намеря :) ако някой ползва и каже мнение ще е супер !!!!
kaRamella
10-05-2013, 09:26
Неща , които съм ползвала и са и харесали:
http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-sublime-bronze-%D0%B3%D0%B5%D0%BB-%D0%B7%D0%B0-%D1%82%D1%8F%D0%BB%D0%BE-p2019.html
http://www.ivis.bg/l%60or%C3%A9al-glam-shine-fresh-601-aqua-lemon-tonic-%D0%B3%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D1%86-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-p6688.html
http://www.ivis.bg/nivea-pure-%26-natural-milk-%26-honey-%D0%B1%D0%B0%D0%BB%D1%81%D0%B0%D0%BC-%D0%B7%D0%B0-%D1%83%D1%81%D1%82%D0%BD%D0%B8-%D0%BC%D0%BB%D1%8F%D0%BA%D0%BE-%D0%B8-%D0%BC%D0%B5%D0%B4-4.8%D0%B3%D1%80-p5866.html
http://www.ivis.bg/maybelline-affinitone-mineral-%D1%84%D0%BE%D0%BD-%D0%B4%D1%8C%D0%BE-%D1%82%D0%B5%D0%BD-p7954.html
http://www.ivis.bg/maybelline-affinitone-%D0%BA%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%BA%D1%82%D0%BE%D1%80-p8149.html
http://www.ivis.bg/maybelline-volum%26%2339%3B-express-colossal-cat-eyes-%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D0%B0%D0%BB%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%87%D0%B8-p5797.html
anonymous708973
10-05-2013, 10:54
предполагам тук е мястото да попитам-трябват ми кремообразни кафяви сенки за очи , да но не с блестящ ефект.Търсих в дм , но намерих 1-2 вида и бяха блестящи,а не искам отново да се излъжа да си купя такива.Та моля ви предложете ми марка и къде мога да я намеря :) ако някой ползва и каже мнение ще е супер !!!!
Имам кафяви кремообразни на Мейбълин, но не знам какво имаш предвид с "блестящ ефект". Лично аз не съм виждала матови кремообразни сенки. Тези, които аз имам, са shimmer, но в никакъв случай glitter.
Мажат се като масло и нямат махане :д
kaRamella
10-05-2013, 17:22
Имам кафяви кремообразни на Мейбълин, но не знам какво имаш предвид с "блестящ ефект". Лично аз не съм виждала матови кремообразни сенки. Тези, които аз имам, са shimmer, но в никакъв случай glitter.
Мажат се като масло и нямат махане :д
Мисля , че става дума за тези : http://www.ivis.bg/maybelline-color-tattoo-24hr-%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%BA%D0%B8-%D0%B7%D0%B0-%D0%BE%D1%87%D0%B8-p8522.html
anonymous708973
10-06-2013, 12:36
Ахам.
Третите отляво надясно на първи ред.
PullMeCloser
10-08-2013, 18:38
И аз имам от тези, Permanent Taupe е цветът и са абсолютен мат, понякога и за вежди ги ползвам :D
kaRamella
10-10-2013, 08:44
Така ли? Супер.. Днес ще ги разгледам : )