Влез

View Full Version : Доста конкретен въпрос за противозачатъчните.

PrincessTiara
05-22-2012, 14:19
Знам си листовката наизуст, но единственото, което не успях да разуча е дали в пчелния мед се съдържа жълт кантарион и ако да, дали е в количества, които биха намалили действието на хапчетата.
Въпросът е плод на филмиране, свързано с 14 часовото закъснение на цикъла ми този месец (след обилно похапване на мед, който не бях близвала от години заради някаква измислена алергия). xD Вече дойде де, но за напред ще ми е по-спокойно, ако съм наясно.
Не ме изяждайте, моля!

cyclops
05-22-2012, 14:20
Не. Сигурна съм, че каквото и да е, не е заради меда. :)

DragonLady
05-22-2012, 14:32
Меда е продукт на пчелите, така че зависи те с какво са хранени. Има различни видове мед, за който е описано подробно тука: http://atanasov.alpobg.com/honey.php

MaLkaTa_LaDy
05-22-2012, 14:35
Явно аз не съм я чела толкова подробно... Не трябва да ядеш мед, ако си на хапчета?!

PrincessTiara
05-22-2012, 14:41
Явно аз не съм я чела толкова подробно... Не трябва да ядеш мед, ако си на хапчета?!

Не, не, но не трябва да приемаш продукти от жълт кантарион, а не намирам със 100% сигурност дали той се съдържа в меда.

Мерси на DragonLady за линка, на първо четене с Ctrl и F не намирам да се споменава, но ще го прегледам по-обстойно.

kalpazanka
05-23-2012, 09:46
И други работи, които действат като индуктори, не трябва да приемаш. Пчелният мед ти е най-малкия проблем.

TheBeliever
05-23-2012, 10:18
Жълтият кантарион е билка. Как така ще се съдържа в меда?

PrincessTiara
05-23-2012, 17:14
И други работи, които действат като индуктори, не трябва да приемаш. Пчелният мед ти е най-малкия проблем.

Би ли могла да дадеш примери? И да разбирам ли все пак, че има проблем с меда?

TheBeliever, не ги знам тия пчели по какво летят и съответно си представям най-драстичния случай.

N1ksun
05-23-2012, 19:12
Жълтият кантарион е билка. Как така ще се съдържа в меда?

Има пчели , които събират прашец само от билки . Прашеца събиран от дадената билка съдържа част от съставките на самата билка дори след преработката му от пчелите на мед . То и затова има различни видове мед ;)

kalpazanka
05-24-2012, 07:37
Би ли могла да дадеш примери? И да разбирам ли все пак, че има проблем с меда?

В листовката не ги ли пише?
Кажи какви пиеш и ще ти копна каквото трябва.

PrincessTiara
05-24-2012, 09:47
Доста накратко са дадени в листовката - антибиотици, лекарства за епилепсия и подобни, както и тоя пуст жълт кантарион, който забелязвам, че всички производители го споменават.
Пия Жанги.

kalpazanka
05-24-2012, 10:12
Накратко- каквото и да пиеш като медикамент, първо му четеш листовката! Пише ли, че е индуктор на чернодробните лекарстваметаболизиращи системи, значи действието на контрацептива е под въпрос.

anonymous708973
05-24-2012, 16:02
14-часово закъснение на цикъла? Сериозно ли?

PrincessTiara
05-25-2012, 18:01
14-часово закъснение на цикъла? Сериозно ли?

Имаш официалното разрешение да ми се смееш колкото искаш, но да, откакто съм на хапчета винаги ми идваше понеделник привечер, така че вторник сутринта вече бях полудяла и както се вижда от темата си измислих всевъзможни невероятни ситуации. xD
Някой ден сигурно ще си докарам фантомна бременност така.