Влез

View Full Version : Какво да правя?

gO0d_GiRl
05-28-2012, 07:18
Родителите ми искат да живеем в Германия... Правят всичко възможно по въпроса. Все пак, нищо не е сигурно, може плановете им да се провалят, но има голяма вероятност да напуснем България. Аз обаче не искам... Искам да живея в България! Да, всички казват, че съм наивна, глупава и много малка да решавам какво да правя, само на 15... Но нашите могат да ме оставят да живея при баба и дядо, които също живеят в града... Не искат! Мама е готова да уважи избора ми, но баща ми ме отряза... Какво да правя? Искам да остана Тук! :( Започвала съм живота си в нов град, в напълно непозната обстановка, с нови хора... Не е много приятно. Тук съм щастлива, имам приятел, който много обичам и не искам да загубя, защото това ще стане, ако замина... И то завинаги! :(

xoxi
05-28-2012, 07:25
На 15 си, рано или късно ще скъсаш с това момче.
Не пропилявай бъдещето си заради глупости.

DisappointedDreamer
05-28-2012, 07:27
Съгласна съм с горното мнение. Ще свикнеш. Казвам го като човек който е живял в 4 различни страни.

gO0d_GiRl
05-28-2012, 07:27

Не е само заради момчето. А и какво бъдеще ме чака Там? :( Да повтарям в училище, защото не знам езика, или да ходя на частни уроци... И защо, след като могат да ме оставят тук..?

dreamwalker
05-28-2012, 08:26
Там ще ти е по-добре, според мен. В началото ще ти е трудно (казвам го от личен опит), но за 1-2 години се свиква...

Nakadah
05-28-2012, 10:01
Отиди виж малко свят! Научи друг език! Никой не те кара да живееш там, може след някоя и друга година да се върнеш в България. Германия не е далече от България и често ще можеш да си ходиш до България да виждаш тоя и оня... След няколко години ще се радваш, че си заминала!

-meGusta-
05-28-2012, 10:36
Аз пък дето толкова искам да живея в чужбина :D

Вярно,че тук имаш вече определена среда и приятели.Но и там има хора.Ще свикнеш,даже може би ще ти хареса.Пък и компютри има-скайп,майп,няма да си на заточение :)

nIkEnCeTy_bE
05-28-2012, 10:52
След няколко години ще се радваш, че си заминала!

Само това мога да ти кажа! Няма да съжаляваш!

Your.Passion
05-28-2012, 11:47
Отиди виж малко свят! Научи друг език! Никой не те кара да живееш там, може след някоя и друга година да се върнеш в България. Германия не е далече от България и често ще можеш да си ходиш до България да виждаш тоя и оня... След няколко години ще се радваш, че си заминала!

Това е то !!

Lunin
05-28-2012, 11:50
Остани в България зарежи оня... и почвай да се друсаш тВа ни препоръчвам аз

lolipoop1
05-28-2012, 18:47
Щом искаш да останеш в България остани! Това е хубаво. Говори с вашите и просто им обясни, че искаш да си останеш.
И аз съм имал възможност да ходя в чужбина, но в люлин си ми е най-добре :D

gO0d_GiRl
05-28-2012, 19:21
Никой от двамата не иска да ме чуе.... Но няма да загубя живота си! Няма... :( Ще се боря до последно!!! До край! :(

ronyrony
05-28-2012, 19:54
аз не бих прехвърлила отговорността на баба ти и дядо ти вместо да си живеят старините спокойно ще се занимават с теб щом майка ти се застъпва зад решението ти да остане да те гледа тя ще видиш държавата такава каквато е след известно време приятелства се създават навсякъде и кой ти дава гаранция че като останеш тук ще съхраниш тези които имаш уважи решението на родителите си

denis92bg
05-28-2012, 21:48
НЕ! Прави всичко възможно да останеш.. От личем опит ти го лазвам .. Аз живях в испания 8 години и не мога да ти опиша каква носталгия и мъка изпитвах за България... И накрая направих всичко възможно да се върна... Единствено там ме крепеше това че имах приятели които бяха българи и контактувах с тях на български и сега и те искат да се връщат тук... Единия даже се върна... Не ги слушай тези дето пишат че единственото ти хубаво бъдеще ще бъде там... Ако си го търсиш тук то тук ще го намериш... И на мен приятелк от бг ми викат че съм луд щом съм се върнал... Но те не са били на моето.място и никога няма да ме разберат... Така че направи така както ти искаш.. А от.осно това че си имаш приятел, рано или късно ще се разделите за добро или лошо но ще си намериш друг... Това е от мен. :)

denis92bg
05-28-2012, 21:50
НЕ! Прави всичко възможно да останеш.. От личем опит ти го казвам .. Аз живях в испания 8 години и не мога да ти опиша каква носталгия и мъка изпитвах за България... И накрая направих всичко възможно да се върна... Единствено там ме крепеше това че имах приятели които бяха българи и контактувах с тях на български и сега и те искат да се връщат тук... Единия даже се върна... Не ги слушай тези дето пишат че единственото ти хубаво бъдеще ще бъде там... Ако си го търсиш тук то тук ще го намериш... И на мен приятелк от бг ми викат че съм луд щом съм се върнал... Но те не са били на моето.място и никога няма да ме разберат... Така че направи така както ти искаш.. А от.осно това че си имаш приятел, рано или късно ще се разделите за добро или лошо но ще си намериш друг... Това е от мен. :)

denis92bg
05-28-2012, 22:13
И ми ти изглеждаш надрусан... Няма смисъл да пишеш тъпи излишни коментари.

Wazaap
05-28-2012, 22:55
Я се стегни ! Тук бъдеще за младите хора няма . Там в началото ще ти е трудно , но после ... Няма да съжаляваш .

gO0d_GiRl
05-29-2012, 04:58
Поне един човек ме уважи... Благодаря! :)

Nakadah
05-29-2012, 06:41
И аз съм имал възможност да ходя в чужбина, но в люлин си ми е най-добре :D

Това е защото ниско се целиш в живота ти!

Никой от двамата не иска да ме чуе.... Но няма да загубя живота си! Няма... :( Ще се боря до последно!!! До край! :(

Живота ти е загубен когато откажеш да опознаеш света! Да видиш как хора от други нации разсъждават и живеят. Да им видиш традициите и културата. Да пообиколиш света и да си обогатиш общатата култура. На 15 години ти живот нямаш! След време ако/като се върнеш в България ще те наемат ТЕБЕ а не драган само защото си живяла в друга държава и говориш 1 език повече.

Я се стегни ! Тук бъдеще за младите хора няма . Там в началото ще ти е трудно , но после ... Няма да съжаляваш .

Докато си мързеливо лайненце дето само обича да се оплаква никъде няма да има бъдеще за тебе! Вместо да си седнете на задниците в България и да почнете да живеете нормално, вие само хленчите че сте нямали бъдеще и перспектива докато висите по цял ден на кафененца с цигарките в устата а вечер си обикаляте дискотеките.

НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ДАДЕ КАКВОТО И ДА Е БИЛО БЕЗПЛАТНО!!! АКО НЕ ИСКАШ ДА СЕ ПОТРУДИШ ЗА ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО ТО ТОГАВА НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШ И НЕ ТРЯБВА ДА ГО КОМЕНТИРАШ!!!

Познавам много хора в България които живеят съвсем спокойно и са щастливи от живота защото са си седнали на гъза вместо да хленчат!

Kettch0
05-29-2012, 10:30
Съжалявам, аз мисля че ще е по-добре ако останеш. :(
Аз лично не бих се преместила дори да ми предлагат милиони - не искам да живея другаде.Може би след като завърша и се установя - тогава съм по-съгласна.

gO0d_GiRl
05-29-2012, 17:06
Това е защото ниско се целиш в живота ти!

Живота ти е загубен когато откажеш да опознаеш света! Да видиш как хора от други нации разсъждават и живеят. Да им видиш традициите и културата. Да пообиколиш света и да си обогатиш общатата култура. На 15 години ти живот нямаш! След време ако/като се върнеш в България ще те наемат ТЕБЕ а не драган само защото си живяла в друга държава и говориш 1 език повече.

Докато си мързеливо лайненце дето само обича да се оплаква никъде няма да има бъдеще за тебе! Вместо да си седнете на задниците в България и да почнете да живеете нормално, вие само хленчите че сте нямали бъдеще и перспектива докато висите по цял ден на кафененца с цигарките в устата а вечер си обикаляте дискотеките.

НИКОЙ НИКОГА НЯМА ДА ВИ ДАДЕ КАКВОТО И ДА Е БИЛО БЕЗПЛАТНО!!! АКО НЕ ИСКАШ ДА СЕ ПОТРУДИШ ЗА ДА ПОЛУЧИШ НЕЩО ТО ТОГАВА НЕ ГО ЗАСЛУЖАВАШ И НЕ ТРЯБВА ДА ГО КОМЕНТИРАШ!!!

Познавам много хора в България които живеят съвсем спокойно и са щастливи от живота защото са си седнали на гъза вместо да хленчат!

Ти кой си, че да ме обиждаш!??!?!?! ПОЗНАВАШ ЛИ МЕ?! Че да казваш, че само се оплаквам... Е това сайт за обиди ли е?!?!? Идиотите са навсякъде... :X

bReAk3R
05-29-2012, 17:40
2 години подред лятото ходих там на почивка и мога да ти кажа, че няма да съжаляваш никак. Послушай Nakadah... Но пък по-добре сама си изграждай мнения...

Поне един човек ме уважи... Благодаря! :)

Значи ти искаш съвет и когато някой напише каквото ти мислиш, той те е уважил, другите, които също са писали мнения, не, защото не мислят като теб?

Който те съветва да идеш там, го прави с добра цел... Обаче не мога да не призная, че наистина образованието е проблем, т.е. ако почваш отначало...

gO0d_GiRl
05-29-2012, 17:58
2 години подред лятото ходих там на почивка и мога да ти кажа, че няма да съжаляваш никак. Послушай Nakadah... Но пък по-добре сама си изграждай мнения...

Значи ти искаш съвет и когато някой напише каквото ти мислиш, той те е уважил, другите, които също са писали мнения, не, защото не мислят като теб?

Който те съветва да идеш там, го прави с добра цел... Обаче не мога да не призная, че наистина образованието е проблем, т.е. ако почваш отначало...

Не, исках да кажа, че поне един човек мисли като мен... Уважавам всяко мнение и знам, че може би е за мое добро.. Но аз не искам да заминавам, това е....

anabel_lee
05-31-2012, 19:49
Ей, чакай сега, защо нападна Nakadah? Във втората част той не говореше за теб, а за този Wazaap, който ти обясняваше, че в България нямало бъдеще за младите. Чети по-внимателно!!

gO0d_GiRl
06-01-2012, 16:41
Ей, чакай сега, защо нападна Nakadah? Във втората част той не говореше за теб, а за този Wazaap, който ти обясняваше, че в България нямало бъдеще за младите. Чети по-внимателно!!

Без лоши чувства! Извинявам се, не разбрах правилно.... :)

SisiStrange
06-01-2012, 17:00
Полезно ще и бъде, ако го иска. Иначе все едно я пращат насила. На този етап и аз не бих заминала.

Стига с тези ниски цели, които човек имал и само, ако замине някъде можел да постигне повече. Аз лично имам за цел да бъда щастлива. Вашите цели не знам какви са. Щастието не е само кариерата, то е душевно равновесие. Зависи от много неща. Ако тя е от тези домошари, които обичат да се установят някъде, правят здрави приятелства и се привързват към дома си, няма да и е хубаво там. И няма да извлече всички ползи.

Познавам един българин, който ходи да учи в Холандия. Е, такава носталгия го тресеше човека. Само за прибиране говореше. За някои хора може да е лесно заминаването, за други не е. И е кофти да си принуден.

gO0d_GiRl
06-04-2012, 16:10
Aз съм 100% сигурна, че искам да остана. Нашите категорично отказват да ме разберат. Питам дали мога да ги накарам да се откажат от родителските си права? А мога ли да ги съдя?

dreamwalker
06-07-2012, 08:16
^
Да ги съдиш? O.O Не мисля, че ще постъпиш правилно. Хората искат най-доброто за теб.

AnOHuMeH
06-07-2012, 09:18
В България няма нищо интересно, да свикнала си - имаш приятел, но едва ли ще е единственият. В началото ще ти е трудно докато свикнеш, но после ще се радваш че не си останала в България.

SmilezZz
06-08-2012, 05:38

Никой не може да гарантира, че ще скъсат. Никой не може да бъде сигурен, дали ще се разделят или ще са си заедно до гроб, както се вика. Така, че твоето беше глупост.

*/*/*
Ти си решаваш, авторке. От една страна е добре да отидеш, положението там е може би по-добре от този в България, но ако си убедена, че искаш да останеш - седни и поговори с родителите ти. Обясни им всичко, като голямо момиче, което може вече да взема решения относно своя живот.

gO0d_GiRl
06-09-2012, 18:25
Никой не може да гарантира, че ще скъсат. Никой не може да бъде сигурен, дали ще се разделят или ще са си заедно до гроб, както се вика. Така, че твоето беше глупост.

*/*/*
Ти си решаваш, авторке. От една страна е добре да отидеш, положението там е може би по-добре от този в България, но ако си убедена, че искаш да останеш - седни и поговори с родителите ти. Обясни им всичко, като голямо момиче, което може вече да взема решения относно своя живот.

Напълно съм съгласна с теб! И говоря с нашите... Но не знам дали ще има ефект...........

SHPAIdURmeN
06-10-2012, 00:03
Nakadah направо ги заковаваш всичките, обаче си абсолютно прав.. Според мен ти(good_girl) търсиш някой човек, който да е на твоето мнение и съм сигурен, че ще заминеш. За повтарянето на училище едва ли ще става на въпрос, а пък за езика лесно се учи, обаче трябва да се УЧИ наистина

gO0d_GiRl
06-11-2012, 15:40
Nakadah направо ги заковаваш всичките, обаче си абсолютно прав.. Според мен ти(good_girl) търсиш някой човек, който да е на твоето мнение и съм сигурен, че ще заминеш. За повтарянето на училище едва ли ще става на въпрос, а пък за езика лесно се учи, обаче трябва да се УЧИ наистина

Не бъди толкова сигурен!! ;) И кой е казал, че не уча тук?! Не търся само човек, който да е на мое мнение, само исках да видя кой какво мисли... Ето - не съм сбърканата аз, за това, че не искам да замина! Щом не искам, не трябва да заминавам. За жалост родителите ми не са съгласни с това.

Sladichkoto0
06-15-2012, 06:42
Аз също мисля, че не трябва да заминаваш, защото тук има доста неща, които ще ти липсват ... Разбирам, че чувството после ще е много гадно ... От друга страна наистина в чужбина си е по-добре, но какво значение ще има това, след като всичките ти мисли и чувства ще са в България :) В крайна сметка не го решават ти, а родителите ти ...