View Full Version : Нацъфтяла коса, изгорена от преса/маша!!
PeaceOfMe
05-28-2012, 18:41
Здравейте.Забелязах, че косата ми е мното изгорена и от няколко седмици съм спряла всякакви уреди, на 2 седмици някъде ползвам сешоар. Когато изляза от баня е без форма, на следващия ден вече се омазнява малко и започва да прилича на нещо. В дъждовен ден накъсаните краища започват за стърчат над косата. Може ли да ми кажете някоя маска за изтощена коса, на вас ставала ли ви е така? Днес си купих тривитаминол, на него пише витамин АДЗЕ но не пише че е за разтеж на козината а някакви болести, чудя се да не съм объркала нещо http://www.raboteshtomomiche.com/images/articles/709_1.jpg ето такъв е моя. За тривитаминола почти всичко ми е ясно, само няколко въпроса за него: ще помогне ли за изтощената коса, безопасен ли е , и може ли да предизвика окосмяване по тялото?
Малко объркано стана и така като обобщение темата я направих, ако може да ми дадете примерни маски използвани от вас, за накъсана и изтощена коса ( може и шампоани или купени маски) и въпросите и за тривитаминола.
:) :) :) :) :) :)
Тривитаминолът няма да ти навреди, безопасен е, в него има само витамини. Ще ти подхрани косата. Ти ще си правиш маски на косата, няма как да имаш окосмяване по тялото.
А нацъфтелите и изгорени краища трябва да се подстрижат, няма как да се оправят по друг начин. Можеш да си вземеш пшеничено масло и да си слагаш на краищата като маска и след баня по една капка.
M.siHurt
05-28-2012, 18:53
Амиии всъщност най-лесно е като я подстригваш по-често, защото маските е възможно само да увредят косата ти още повече, както и да доведат до кожни проблеми. На мен лично ми се е случвало и щом се подстригах косата ми се окопити (така да се каже) Моя приятелка беше използвала маска на водна основа или нещо подобно и сега се едно има пърхот. По добре използвай шампоани с различни билки ако не искаш да се подстригваш! Успех :)
PeaceOfMe
05-29-2012, 18:33
Благодаря ви но не мога да я отрежа, защото ще трябва да остана без коса, бих искала да я възстановя. Ще пробвам тривитаминол, ако не се оправи като порасне ще отрежа нацъфтялото, въпреки че нямам търпение вече да порасне.
cheburashka
05-29-2012, 20:56
нацъфтелите краища ги подрязвай поне на 6 седмици, 2 месеца най-много, подхранвай я с маски, масла и внимавай да не прекалиш с тривитаминола, да не ти окапе косицата... например 2 пъти седмично и след 1-2 месеца направи почивка за месец и после можеш пак
Glam0rous
05-29-2012, 22:37
Фризьорът е единственото решение. Особено като редовно я изправяш. Ходи редовно да я подрязваш, както казаха на 2 месеца някъде и ще бъде хубава въпреки пресата.
strawberry88
05-30-2012, 05:10
Съгласна съм с горните мнения.Нацъфтелите краища НЯМА да се оправят с маски!!!
breathless
05-30-2012, 05:11
Всъщност тривитаминолът може да ти навреди.На някои хора действа отрицателно и започва да им пада косата, но трябва да го пробваш все пак, да видиш на теб как ще ти се отрази.
strawberry88
05-30-2012, 05:12
^+1 Не го ползвай повече от 2 пъти седмично и слагай 1-2 суп.л.
PeaceOfMe
05-30-2012, 07:02
Аз мисля даго слагам един път в седмицата по една лъжичка. Вече не използвам преса, чак сега забелязах, че косата ми е хубава и без нея :D Благодаря ви за отговорите. :)
Какво ли не съм мазала по тази коса ,но за нацъфтяло няма лек
само Фризьор
Чудя се да не съм объркала нещо?
Не си. Така изглежда тривитаминолът. Това, което пише на него е съставът му - вит. А,Д3,Е.
ще помогне ли за изтощената коса?
Ако имаш нужда от горенаписаните витамини ще помогне за растежът на нова, но не и за изтощените дължини.
безопасен ли е?
Повтарям се - ако имаш нужда от тези витамини е безопасен, но ако ги имаш в достатъчни количества може да се получи - хипервитаминоза. Честата му употреба без почивки също не е желателна.
може ли да предизвика окосмяване по тялото?
Ако го мажеш на различни места по тялото си - да. Ако обаче го нанасяш внимателно само в корените на косата - не.
може да ми дадете примерни маски използвани от вас, за накъсана и изтощена коса ( може и шампоани или купени маски)
Бих те насочила към професионални продукти. Домашните или купени маски (масови) биха ти дошли слаби и в случая са безполезни. Щом ти се омазнява косата на втория ден ти трябва лек, щадящ шампоан. Трябва да подстрижеш всичко изгоряло (дори това да отнеме доста от дължината). Според мен ти трябват като за начало подхранващи маски. В последствие можеш да помислиш за протеинче и задължително финиш продукт заключващ влагата в косъма.
Какви продукти ползваш в момента?
десет букви ..
Моята коса е много проблемна,въпреки че не я тормозя с нищо.
За нацъфтялите краища единствения лек е подстригването.Иначе ако ползваш много преса я маши с разни масла.Кристали преди преса...има едни масла на Икаров.Аз имам бадемово и се смесва примерно с яйце и се мажеш.Има си и стимулант за коса пак на Икаров,който е смес от различни масла и билки.Мирише малко странно,но помага.
Тривитаминол съм си взимала,но много ми омазняваше косата.
Иначе май е за животни с опадала козина след някоя болест...бях чела,че и за плодовитост се давало на пилетата :DDD
За нацъфтелите краища единственият лек е ножицата, няма как иначе .. След това маски. Както казаха по-горе яйцето е доста подходящо, защото съдържа протеин за заздравяване на косъма, след това и хидратация обаче :)
PeaceOfMe
05-31-2012, 17:41
Благодаря на всички за отговорите! В момента използвам хининова вода, един спрей за коса от Ейвън и балсам пак от там.
Ще си позволя още едно съветче :)
Може да замениш балсама с някоя маска, примерно маските на Глис за ценовия си клас са се справили доста добре със състава :))
Ако косата ти е силно чуплива или къдрава, значи се нуждае от някакъв продукт, с който да бъдат подпомогнати къдриците за еластичност, подреденост и т.н., може да си вземеш някакво балсамче без отмиване да го нанасяш на влажна коса : )))
FuckingFreak
05-31-2012, 18:01
С тези неща косата ти най-много още повече да цъфне и да се заглади малко, при най-добрите обстоятелства. Отиди да я подстрижеш, ако ще и 50 маски да си направиш, тя ще си седи цъфнала!
Естествено, ножицата първо.
PeaceOfMe
05-31-2012, 18:55
Направих си маската с тривитаминол, и косата ми наистина е много по-хубава, дано да расте и по- бързо. А ако са накъсани краища а не цъфнало, дали има как да се оправи, или то е едно и също?
strawberry88
05-31-2012, 19:02
Едно и също е!Абе подстрижи се бе 8-) хем ще се освежи.
PeaceOfMe
05-31-2012, 19:03
Ще си позволя още едно съветче :)
Може да замениш балсама с някоя маска, примерно маските на Глис за ценовия си клас са се справили доста добре със състава :))
Ако косата ти е силно чуплива или къдрава, значи се нуждае от някакъв продукт, с който да бъдат подпомогнати къдриците за еластичност, подреденост и т.н., може да си вземеш някакво балсамче без отмиване да го нанасяш на влажна коса : )))
Ами начупена е, но не чак толкова, ще си взема маска, благодаря :) Ще започна да следя и Всичко за косата да се надявам да се оправи до септември.
Спри с всякакви преси и сешоари. След като излезеш от банята, просто я начупи с арганово масло. Косата става по жизнена и здрава. А за омазняването, използвай сух шампоан или пудра (но не ежедневно, защото косата може да се изсуши). Надявам се да съм помогнала... :)
PeaceOfMe , пиши как се развиват нещата при теб : )))
PeaceOfMe
06-02-2012, 09:04
Ами мисля, че косата ми се пооправи малко, след като спрях всички уреди. Ваканцията ще отида да се подстрижа. :)
http://prikachi.com/images.php?images/84/4843084x.jpg ето снимка на косата ми сега
http://prikachi.com/images.php?images/82/4843082M.jpg а ето преди, и на двете е естествена