View Full Version : Насочете ме
Всички знаем въпроса "Какъв ще станеш като пораснеш?" наскоро нашите ми го зададоха и аз нямах представа.Създавам тази тема , за да ме насочите кои учебни предмети какви професии отварят.Например, за да уча право трябва да наблегна на история и български.Най ми харесва Литературата и Биологията.Ако наблегна на тях каква професия бих могла да работя ?
Значи с биология може много неща да учиш като медицина(но и химията трябва да разбираш), ако си момиче може медицинска сестра, микробиолог, генетик, и много други разновидности.
С литературата не съм сигурен но може би журналистика.
Не е толкова важно какво те влече като предмети или пък че имаш 6 по даден предмет - премисли реално какво би искала да работиш. Въпреки че е доста рано в 7 клас да можеш да заковеш точно на дадено нещо и да кажеш "това ще е". До 12 клас ще се сменят множество идеи.
И още нещо - не очаквай някой тук да те насочва, това е изключително грешен подход. Трябва ти да го искаш. Естествено, аз мога да ти кажа "Стани космонавт", но това е едва ли ще стане, освен това е доста трудоемко.