Влез

View Full Version : Боята не хваща

shakalaka
06-01-2012, 19:06
Купих си полуперманентна лилава боя, но не хваща изобщо. Не се изрусих , защото косата ми е светла, и не искам да я увредя още повече. Една моя приятелка с по - тъмна коса, без да се изруси й хвана. Аз стоях 20, а тя 10 минути. Нейната е тюркоазена. Някой може ли да ми каже как да я боядисам без да трябва да се изрусявам?
БТВ : Тя каза, че като се изплаквала, косата и пусала много боя, а моята не пусна никаква боя изобщо

marin4itu
06-01-2012, 21:46
Каква е тая полуперманентна боя? Я покажи..

BrokenInnocence
06-01-2012, 23:31
Веднъж съм се боядисвала с полуперманентна боя без да изсветлявам преди това и ми хвана, но цвета беше тъмен (пак лилаво, но много тъмно)... ти казваш, че си със светла коса, значи проблема най-вероятно е в боята, виж дали нещо не е била стара кутия. Може да пробваш с нова кутия от същата, или друга марка... но по принцип тея полуперманентните са малко... едни такива никакви, вземи си най-добре нормална перманентна боя.

shakalaka
06-02-2012, 09:13
1.http://www.prikachi.com/images.php?images/158/4843158i.jpg - такава е, само че в лилаво
2. Не искам да се боядисам с перманентна, защото не мога да намеря правилния цвят. Пък и аз само експериментирам. Иначе аз съм виждала полуперманентни само на stargazer. Ако знаете някакви други бои, ще съм много благодарна да и ги кажете.

marin4itu
06-02-2012, 16:30
За първи пък ги виждам..
Каква е разликата с перманентните?

mimsSss96
06-02-2012, 16:40
^Полу-перманентната боя се отмива след 20-26 измивания с шампоан, а постоянният цвят издържа 6 до 8 седмици или дори по-дълго.

AliceSw
06-02-2012, 19:01
^Глупости само говорите, аз ако си измия 26 пъти косата за 6 седмици, ще опада половината коса и цялата боя, тва е миене през по-малко от ден по дяволите...

Тази се води полуперманентна, защото е безамонячна, а цветовете са доста изхакани....

MaLkaTa_LaDy
06-02-2012, 21:26
^Глупости само говорите, аз ако си измия 26 пъти косата за 6 седмици, ще опада половината коса и цялата боя, тва е миене през по-малко от ден по дяволите...
Пустата му математика...

shakalaka
06-03-2012, 06:53
Не спорете затова колко издържа, ако не си се изрусил е около седмица - две. Ако си се изрусил може и повече. Това забелязах при приятелката ми поне. Все пак ако някой има някакви мнения по въпроса ще се радвам да ги сподели.

akira_takemasa
09-13-2012, 21:09
Ще споделя и моя случай. Косата ми беше тъмно кестенява. Изрусих се и стана жълто. Реших да си направя косата синя и си взех боя на STARGAZER. Отидох на фризьор да ме боядиса. В корените ми не стана почти нищо, а в краищата на косата ми малко повече. Ако имате кестенява коса, няма как да ви хване боята. Моята беше жълта (защото се боядисах за първи път) и не стана така, както го очаквах. За да хване боята на STARGAZER трябва да имате много светла коса. Моята приятелка си взе лилава (косата и беше кестенява) и не помръдна ... Така, че ако искате да си направите шарена коса, обизателно трябва да се изрусите или обезцветите (това е по-лошият вариант за косата ви, защото ще изгори много повече).