PDA

View Full Version : дайте ми съвет ;хх

DanieLa_SmiLe
06-02-2012, 09:53
И така.. казвам се Даниела.. и имам 1 проблем. Сега съм 11. клас и все още не знам с какво искам да се занимавам в бъдеще. Попринцип съм много отговорно момиче, уча в езикова гимназия и успехът ми е 5,60 (тази година се поизложих първия срок, но да се надяваме че втория ще продължа традицията си да завършвам всяка година с 6.00) .. но това няма толкова голямо значение. Харесват ми почти всички предмети в училище, интересно ми е.. уча си уроците ден за ден и за контролни само си преговарям.. НО за жалост много бързо променям решенията си. Миналата година се бях насочила към медицина или фармация, тъй като обичам биологията; но се отказах от тези специалности заради ХИМИЯТА - не ми е толкова лесна и интересна ( доста самокритична съм-задачите ми куцат);химията трябва да се разбере, а на мен не ми е толкова приятна.. Иначе фармацията ми харесва като специалност и се взимат добри пари. Но вече няма за кога да се готвя.Всички, които ще кандидатвстват в МУ ходят на уроци от началото на 11. клас.. а аз почти го завърших.. Ох.. Дали имам шанс за точно 1 година да се подготвя?

Харесват ми специалностите Международни отношения, Финанси,Администрация и управление (УНСС), Българска филология, Право, Туризъм, Биотехнологии.. Искам в бъдеще да работя нещо интересно и да вземам повечко пари. С каквото се захвана, да се надяваме,че ще се справя,защото съм доста амбициозна..

Физиката ми е най-омразният предмет.. с нея категорично не искам да се занимавам повече .. :Д

Извинете,ако сте изгубили от времето си да четете изповедта ми, НО имам нужда от съвети; моля някои по-запознат да изрази мнението си :Д ... Разкажете от вашия личен опит учите ли висше, кои университети в София са добри. Изобщо всичко за кандидатвстването, за реализацията и т.н.

БЛАГОДАРЯ ЗА ВНИМАНИЕТО! Помогнете ми с някакви съвети, ако желаете Моля, без излишни комплексарски мнения

bloodyF
06-02-2012, 10:27
и аз съм 11 клас, и аз не знам
за медицината-никакъв шанс, познавам хора, които ходят на уроци от 9 клас и още не са готови
в София-СУ за всичко горе-долу , а УНСС-икономически специалности
НБУ съм чувала,че има добра подготовка, но пък той е платен
като цяло и аз съм се насочила към Администрация и управление май
исках право, но тия теми ме изплашиха образно казано и не мога да ги науча, не съм толкова способна просто и не искам да си давам напразни надежди и накрая благодарение на собствената си глупост да кисна 1 година в нас, преди да мога да запиша нещо изобщо
имаш време макс. до септември месец
мисли си лятото, седни и си напиши плюсовете и минусите на всяка специалност
успех