PDA

View Full Version : Ниско кръвно!

nelito2903
06-03-2012, 16:18
Здравейте!Проблема ми е,че от 2 месец имам много ниско кръвно!Не знам на какво се дължи това.Ям добре.В училище си купувам принцеси,пици и др.неща.В средата на Април припаднах два пъти поради ниското ми кръвно!Много често ми причернява пред очите пак заради кръвното ми!Онзи ден ходих на лекар и кръвното ми наистина беше много ниско.Докторката ми каза да пия айрян с повече сол,но и това не помага!Искам да ми дадете съвет!Ще съм ви много благодарна! :)

nelito2903
06-03-2012, 17:03
Моля ви!Помогнете ми! :(

пAteNцЕ
06-03-2012, 17:24
колко вода пиеш? и изобщо течности?

the_world_around_me
06-03-2012, 17:24
Шоколад,кафе ..нещо такова . И аз имам ниско кръвно , но чак като теб никога не съм била

BrokenHearth
06-03-2012, 17:25
И аз съм като теб. Кръвното ми не се вдига над 90 на 60.. Ходих на лекар и ми изписа някакви капки.. обаче не ми помогнаха и се научих да живея така - с ниско кръвно. Когато отида до личната тя ми казва, че се правя, че ми е лошо и идвам за извинителна бележка което не е вярно. :( Отиди на лекар, искай да ти пусне пълна кръвна картина а не да ти дава само съвети. Не е шега работа.

Sarafina
06-03-2012, 17:25
И аз имам ниско кръвно, като стане топло, както и през цялото лято, изправя ли се рязко, ми причернява пред очите или ако съм навън, започва да ме боли глава. Управия няма, освен пий кафе, яж шоколад и айрян със сол :) слава богу не съм припадала обаче... колко ти е кръвното?

пAteNцЕ
06-03-2012, 17:29
^ и без натоварване :Д
повече на сянка (не стой когато е горещо под слънцето много много) течности кафе (кола може) шоколад
сладоледи и светли дрехи (за да не прегряваш-тъмните привличат светлина и топлина повече :Д)

nelito2903
06-03-2012, 18:01
Ами ям много шоколад..даже бих казала прекалено много :D Течности си пия нормално.Онзи ден имах кръвно 9 над 40.. :(!Изобщо много съм се наплашила! :(

nelito2903
06-03-2012, 18:03
Поправка.. 90 над 40 :D ..извинете ме :)

nelito2903
06-03-2012, 18:34
BrokenHearth ще ми кажеш ли как става това с пълната кръвна картина?Смисъл какво ти показва?Малко глупав въпрос,но досега никога не към ходила да ми правят кръвна картина :D

utro
06-04-2012, 06:26
И аз бих те посъветвала да пиеш кафе и кола - те вдигат кръвното. Както и пиенето на повече вода.
Пълната кръвна картина - взимат ти кръв от вената.

nelito2903
06-04-2012, 06:49
Аз си пия нормално вода.Явно трябва да започна с колата и кафето :D..А до пълната кръвна картина-май ще се откажа..мразя да ми взимат кръв от вените :( ..:D

nelito2903
06-04-2012, 06:49
Благодаря ви много за съветите!Страхотни сте! :)

BrokenInnocence
06-04-2012, 16:49
Кафето би трябвало да помогне. Майка ми е с много ниско кръвно, ако сутрин не пие кафе започват едни главоболия, причерняване и т.н. Винаги си носи шоколад с теб, че ако се наложи спешно да можеш да хапнеш малко. И мисля, че по едно кафе сутрин ще нормализира положението поне малко.

nelito2903
06-05-2012, 06:31
Много ви благодаря! :)

lolipoop1
06-05-2012, 08:39
спортувай и яж киви и други плодове, но кивито е задължително

Xriis..
06-05-2012, 09:28
Няма какво да се притесняваш .Ходила съм по доктори - казват,че е заради пубертета ;)

Съвсем нормално си е , не е сериозно ;) Трябва да свикнеш . Нз дали шокото помага .. аз лягам и си затварям очите , когато стане и после пия вода .. Не се натоварвай физически , не стой на горещо/не се къпи с вряла вода и не ставай рязко . :)

П.С - А кръвното ти постоянно ли е ниско,или се сваля рязко понякога ?

babati
06-05-2012, 10:38
Здравейте!Проблема ми е,че от 2 месец имам много ниско кръвно!Не знам на какво се дължи това.Ям добре.В училище си купувам принцеси,пици и др.неща.В средата на Април припаднах два пъти поради ниското ми кръвно!Много често ми причернява пред очите пак заради кръвното ми!Онзи ден ходих на лекар и кръвното ми наистина беше много ниско.Докторката ми каза да пия айрян с повече сол,но и това не помага!Искам да ми дадете съвет!Ще съм ви много благодарна! :)

Я ходи на друг лекар - специалист и се изследвай специално да нямаш някоя малка язва в корема и да губиш кръв. Дано се оправиш. Много мъчно ми става, когато видя момиче със здравословен проблем.

babati
06-05-2012, 10:42
спортувай и яж киви и други плодове, но кивито е задължително

Вземи млъкни с това спортувай при ниско кръвно. Иначе за плодовете си прав. Ако яде кофти храна дразни язвата (ако е това проблема). Да пие и минимум по литър вода на ден. Не студена и не на веднъж.

nelito2903
06-05-2012, 15:32
lilipoop1-Редовно ям плодове,обаче не спортувам..:D
Xriis-Не.Понякога си е нормално,но това е много рядко!Благодаря ти за съвета! :)
babati-Охх..специалист ама при кой?От Ямбол съм и не познавам такива! :(..Иначе до храната: ами по-често ям принцеси.Абсолютно всеки ден в училище в голямото междучасие си купувам принцеса.Все това ям в училище.А и да ти кажа там не са много хубави,но просто няма какво друго да се яде в нашето училище.Дали еднообразнта храна,която ям ми е повляла на кръвното? :(

Xriis..
06-05-2012, 17:05
Я ходи на друг лекар - специалист и се изследвай специално да нямаш някоя малка язва в корема и да губиш кръв.

Каква язва , какви глупости ! Само я стресираш излишно !