PDA

View Full Version : Каква е разликата ?!

Th3Bl00D
06-04-2012, 16:13
Каква е разликата между привързаност и любов? За мене няма затова питам да ми обясните :)
Питам също така защото изпитвам някакви чувства към едно момиче ама не знам какво означават, а не ми е за 1-ви път.

nIkEnCeTy_bE
06-04-2012, 17:04
Привързаност може да изпитваш към родителите си, но не е любов, а обич, нали? Може да изпитваш привързано към приятел, без да е любов, нали? Ето това е разликата. Ти можеш да мислиш, че си влюбен, но по-скоро да си привързан. Ако те влече като външност, като сексуален обект да си го кажем, ако мислиш за нея постоянно, ако я ревнуваш и други признаци, значи си влюбен.

Th3Bl00D
06-04-2012, 18:17
По принцип имах предвид привличане а не привързаност. Но май няма разлика :/ ?
Иначе за момичето :
* В различни класове сме
* В междучасията и казвам това онова (много хубави дрешки; грим и т.н.). В началото беше просто да се пошегувам, и тя не реагира никак (пълен игнор :D). Но вече като и казвам нещо се смее и ми отговаря.
* Когато ме игнорираше реших да я обарвам леко по врата или просто някъде за да ме забележи (и пак на шега разбира се), а тя ми бие шамар през ръката (леко разбира се). Сега си позволявам повече (задник , гърди където ми отиде ръката:D) и тя пак ми се смее (приятелски) и ми подхвърля някакви смешки.

Странно от от 1-2 седмици постоянно я сънувам, и искам да да се шегувам с нея и да я обарвам по често :D .
Та това се чудих любов ли е или привличане :) .

valdesbg
06-04-2012, 18:20
А това ли било. Я вземи си гали делфина по честичко :)

DisappointedDreamer
06-04-2012, 18:24
По принцип имах предвид привличане а не привързаност. Но май няма разлика :/ ?
Иначе за момичето :
* В различни класове сме
* В междучасията и казвам това онова (много хубави дрешки; грим и т.н.). В началото беше просто да се пошегувам, и тя не реагира никак (пълен игнор :D). Но вече като и казвам нещо се смее и ми отговаря.
* Когато ме игнорираше реших да я обарвам леко по врата или просто някъде за да ме забележи (и пак на шега разбира се), а тя ми бие шамар през ръката (леко разбира се). Сега си позволявам повече (задник , гърди където ми отиде ръката:D) и тя пак ми се смее (приятелски) и ми подхвърля някакви смешки.

Странно от от 1-2 седмици постоянно я сънувам, и искам да да се шегувам с нея и да я обарвам по често :D .
Та това се чудих любов ли е или привличане :) .

Нито едно от двете. Валдес ти го каза.

Th3Bl00D
06-04-2012, 18:33
А това ли било. Я вземи си гали делфина по честичко :)

Колко е брат то ще почне да ме боли :D :D

Ако има значени на 15 съм

DisappointedDreamer
06-04-2012, 18:35
Тресе те хормона.

Irti
06-04-2012, 18:48
При едното си безкрайно заблуден, а при другото си безкрайно надървен..

valdesbg
06-04-2012, 18:55
Е да беше казал че си на 15. Зяпай голите каки, и не си мисли че желанието да хванеш момиче за циците/задника/бедрата/котето означава някакви кой знае какви чувства от твоя страна(че и от нейна).

Th3Bl00D
06-04-2012, 19:24
Е да беше казал че си на 15. Зяпай голите каки, и не си мисли че желанието да хванеш момиче за циците/задника/бедрата/котето означава някакви кой знае какви чувства от твоя страна(че и от нейна).

значи да продължавам просто така ?
Исках поне 1 от сънищата ми с нея да се сбъднат :S :D

valdesbg
06-04-2012, 19:25
Е само с искане не става. Сексовайте се щом ви е мерак, само не се лъжи че имаш някви чувства към нея.

Th3Bl00D
06-04-2012, 19:33
Е само с искане не става. Сексовайте се щом ви е мерак, само не се лъжи че имаш някви чувства към нея.

Едва ли ще стане. По точно само аз имам мерак за нея не съм сигурен :D Май е девствена на 16.
Може би усещам по скоро вълнение от от това, че за пръв път съм толкова близо да момиче. Щото аз нито съм се целувал, нито съм "сексосвал", даже за пръв път си барам така спокойно без ме интересува какво ще ми каже (но без грубусти разбира се) :D

x7aZzy
06-04-2012, 19:35
Когато се влюбиш истински, ще разбереш, че всичко предишно е било само привличане. Едва ли някой може точно да ти обясни какво значи да си влюбен, да обичаш.

Веднъж един човек ми каза, че ако заспивам и се събуждам с мисълта за някого, значи съм влюбена. После се влюбих. И разбрах, че не е бил прав. Любовта е силно чувство - изпълва те с енергия до такава степен, че всичко изглежда възможно. Това е чувството за неприкосновеност, сила, чувството, че никой никога не може да те спре, чувството, че си над нещата, че нищо лошо не може да ти се случи. Не е да заспиваш и да се събуждаш с мисълта за някого, не е да сънуваш някого, не е да спиш с някого. Любовта е знанието, че има някой, който е част от теб. Не някой, който ще те глези, ще ти купува неща или ще те води по екскурзии (не че е лошо, де). А някой, който просто е там. Ти знаеш, че този някой съществува, че е твой, че ти е достатъчен.
Когато изпиташ това, ще разбереш, че всичко останало е маловажно.

А привличането е нещо друго. Това е силната страст, желание не толкова да бъдеш с някого, колкото да го покориш. Виждаш някой, който отговаря на представите ти за "твоя тип" (колко тъпа фраза), и искаш да го имаш. Ако привличането е наистина силно, би направил всичко, за да имаш "обекта на желанията си". В повечето случаи привличането е чисто физическо, но може да бъде и интелектуално (случвало ми се е). При мен става така - искам някого, имам го, зарязвам го. Веднъж като получа това, което искам, повече не ми е интересно. Загубвам желание да съм с този човек.
Още нещо, което съм забелязала - в повечето случаи ни привличат хора, които ни виждат такива, каквито ни се иска да бъдем.

С две думи - обичта е върхът, а страстта е началото.

Привързаност може да изпитваш към родителите си, но не е любов, а обич, нали? Може да изпитваш привързано към приятел, без да е любов, нали? Ето това е разликата. Ти можеш да мислиш, че си влюбен, но по-скоро да си привързан. Ако те влече като външност, като сексуален обект да си го кажем, ако мислиш за нея постоянно, ако я ревнуваш и други признаци, значи си влюбен.

Тук не съм съгласна. Любовта не е само към партньора. Любов изпитвам към родителите си, сестра си, приятелите си. Понякога съм толкова изпълнена с любов, че обичам всичко и всички. За мен няма разлика, когато казвам "Обичам те" на приятел или на половинката. Защото наистина ги обичам. По-различен начин, но в основата си любовта е една и съща.
А това за ревността въобще не е вярно. Не ми се обсъжда, но ако аз никога не съм ревнувала никого, означава ли това, че никога не съм обичала никого?

Авторе, в твоята ситуация просто си horny. Като гледам мацката ти е навита, пробвай си късмета. Ако не - слушай valdes.

valdesbg
06-04-2012, 19:53
Авторе - само ти имаш мерак, тя още не знае каква лоша услуга си прави като ти дава да и шариш из географията просто така.

От сега да ти кажа няма да те огрее. Не се вълнувай от това че си близо до цици. В смисъл яко е, ама чак пък толкоз внимание да му обръщаш сякаш си срещнал папата.... Съсредоточи усилията си другаде.

anonymous708973
06-04-2012, 20:02
От сега да ти кажа няма да те огрее.

Айде бе. Доста добре си действа за 15-годишен, мадамата очевидно му е навита.
Продължавай в същия дух. Премераната шеговите наглост и чувството за хумор ти помагат много, добре си се насочил.

DisappointedDreamer
06-04-2012, 20:13
Няма да го огрее. Момичето само се подхилква и шегува, обаче дойде ли време за нещо сериозно, ще се надриска и избяга.

Th3Bl00D
06-04-2012, 20:28
Бали го в гъзеца :D
Продължавам така малко по малко пък квото стане. Просто за пръв път стигам толкова "далече" и ми е интересно какво ще стана накрая.
Ако стане - стане,
ако ли не - здраве да е. Все ще се намери някоя да натрупам опит :D

И все пак може ли някакви съвети как мога да си увелича шанса, щото май е нямала приятел до сега и може да не разбере евентуалните намеци.

babati
06-05-2012, 11:01
Каква е разликата между привързаност и любов? За мене няма затова питам да ми обясните :)
Питам също така защото изпитвам някакви чувства към едно момиче ама не знам какво означават, а не ми е за 1-ви път.

Като между захар и захарин ;) Почти няма. Любовта е свързана със сексуални емоции. Сигурно е това.