PDA

View Full Version : Преместване след 8 клас в друго училище ?



transformable
06-05-2012, 22:16
Искам да попитам нещо.. : Аз съм 8 клас за 9-ти искам да се местя в друго училище понеже настоящето много не ми допадна.. Може ли да ми кажете кога трябва да подам документи за преместване в друго училище ?

П.С : Чух ,че в това училище където съм много , много не искат да се разделят с учениците си ( понеже НЕ са много ) и не им дават на някой отпусното.. Ако ми създадат някакъв проблем към кой трябва да се обърна.. ?

dildaaa
06-06-2012, 07:32
аз също съм 8 за 9 клас и искам да се изместя в друга гимназия .. моля някой да пише къде да си подам документи и за колко време евентуално ще ги одобрят :)

nIkEnCeTy_bE
06-06-2012, 07:40
Трябва видиш кога се подават документите след кандидатстване след 8ми клас. След като видиш датите в книжките там жълтите или питаш някого, отиваш с родител в твоето настояще училище, взема родителя отпусното и с него, отиваш когато трябва (датата) да си подадеш документите в новото училище. Това е.

SmilezZz
06-07-2012, 07:53
Първо трябва да поговориш с директор или учител от другото училище,в което искаш да учиш, за да разбереш всичко относно преместване - дати за подаване на документи, приравнителни изпити и подобни.

След това с родител отиваш при директора на настоящето си училище и си взимаш отпускното. Ако не ти го дадат, заедно с родителя се обръщате към РИО, в краен случай към МОН.