View Full Version : Как да се разбера с баба ми.
Преди 7 дена наще заминаха в Гърция и трябваше да оставят баба ни да ни наглежда. Проблемът е, че тя просто много се притеснява за нас. Знам че това е нормално при повечето роднини, но това просто не се търпи. Вчера 2 часа трябваше да се разправяме да изляза за малко с колелото до гребната. Щяла да ме блъне кола. Нищо че 1000 пъти съм ходил там. И веднага щом разбра, че губи спора започна с обичайните "боли ме главата" "стига, че ми стана лошо" и просто ми стана гузно. Въпросът ми е ясен- как да и покажа, че вече не съм 5 годишен и мога да поемам отговорност. Знам, че трябва да търпя, обаче не знам как ще издържа още седмица. Благодаря предварително.
malkasladka
06-08-2012, 14:27
Да, не си 5 годишен, но след като ваще са те оставили тя да те гледа, тя поема отговорност за теб, притеснява се, освен това е възрастна жена, трябва да проявиш разбиране и да стиснеш зъби докато родителите ти се върнат. Може и милиард пъти да си ходил на гребната, това няма да попречи на инцидент, представи си се случи нещо, какво ще прави баба ти? Как ще се чуства иии как ще каже на родителите ти? По този начин те ще загубят доверието си към нея и тя ще се поболее...нищо няма да ти стане да я слушаш малко и да не и създаваш главоболия.
SmilezZz
06-08-2012, 14:36
Може да не си 5-годишен, но тя е поела отговорност за теб - още повече, когато е възрастна и знае какво може да ти се случи на улицата. Поговори с нея. Обясни й , че разбираш, че се притеснява и я увери, че няма за какво , че можеш да се грижиш сам за себе си.
Имам брат на 4. Ясно е, че не мога да отговарям за него. За съвета горе- не помага :D
Преди 7 дена наще заминаха в Гърция и трябваше да оставят баба ни да ни наглежда. Проблемът е, че тя просто много се притеснява за нас. Знам че това е нормално при повечето роднини, но това просто не се търпи. Вчера 2 часа трябваше да се разправяме да изляза за малко с колелото до гребната. Щяла да ме блъне кола. Нищо че 1000 пъти съм ходил там. И веднага щом разбра, че губи спора започна с обичайните "боли ме главата" "стига, че ми стана лошо" и просто ми стана гузно. Въпросът ми е ясен- как да и покажа, че вече не съм 5 годишен и мога да поемам отговорност. Знам, че трябва да търпя, обаче не знам как ще издържа още седмица. Благодаря предварително.
Положението ти е много сложно, но и на нея не и е лесно. Едно на ръка, че се притеснява за вас. 2-ро, че се притеснява за ваще ако се случи нещо с теб. 3-то че ако става нещо ще стане при нея и тя ще е виновна. Замисли се. Можеш да пробваш като излизате с нея някъде да си много внимателен. Един вид вместо тя да се плаши от коли и тнт ти да се правиш на уплашен и да я даваш напътствия как да пресича и да внимава. Надуй и главата както тя ти я надува. Така ще получи доверие в теб.
Мечо_Буболечо
06-08-2012, 17:31
То, че не си 5 годишен- не си, ама тя носи отговорност, ако се случи нещо с теб. Ако наистина стане някакъв инцидент, представяш ли си, как ще я обвиняват вашите, а и самата тя никога няма да си го прости.
Но иначе те разбирам- много неприятна ситуация. Може би, ако си без колелото ще те пусне просот да се поразходиш някъде. По улиците наистина стават инциденти, страхува се жената.
По улиците наистина стават инциденти, страхува се жената.
...........