PDA

View Full Version : Голям проблем! Батко ми си хвана за гадже мъж :(

Фил
06-09-2012, 16:08
Хора, помогнете със съвет! Много съм объркан и не знам какво да правя. Преди известно време батко ми доведе едно момче вкъщи и каза на мама, че го обича и иска да живее с него. Лошо ми стана. Майка ми от тогава реве като луда по цял ден. Баща ми като разбра и него го хванаха лудите, ошамари батко ми и го изгони от нас. И двамата ми родители реагираха много зле. За капак си организираха няколко качествени скандала. Аз в началото бях супер смутен, вбесен, разочарован и т.н. Като мина малко време си дадох сметка, че ако не преглътна някак ситуацията ще остана без брат, а той ми е най-близкият човек. Не знам как да обработя родителите си да си променят поведението. Майка ми в момента си мисли, че с психиатър ще "излекува" батко ми. Разбирам колко и е кофти, досега го чакаше да се ожени. Баща ми пък си мисли, че батко ми ще се налудее и ще се прибере вкъщи да се извини за поведението си. Иначе се държи все едно само аз съм му син. Лошото е, че въпросната персона, която е гадже на батко ми не само ме отвращава, но и здраво ми лази по нервите. Просто не мога да го понасям, отвратителен е. И като характер, и като държане. Не знам как да контактувам с него. Притеснявам се и как ще реагират приятелите ми, ако им кажа за него, а и определено ме е срам да го споделя. Батко ми винаги е бил по-добър от мен във всичко и аз винаги съм се гордял с него, но този човек не е нещо с което бих се похвалил. Изобщо не знам как да постъпя и как да сдобря нашите с батко. Имате ли някакви съвети? Да кажа ли на най-добрите си приятели или да си мълча?

viktora
06-09-2012, 16:25
Приеми го какъвто и да е, защото няма да се промени. Или стани и то гей за да го разбереш ;) Не змам чувал съм, че е генетично. Може и да ти хареса. Спорет мен не ви трябва лекар, а екзорсист за такива хора.

marilyn
06-09-2012, 16:31
Брат ти е голям човек, щом му е добре с мъже, значи трябва да го приемете. Трудно ще ги сдобриш. И аз имам брат, той е водил в къщи приятелки които нашите не са харесвали и колкото и голямо влияние да имам, не можах да ги убедя в това, което исках. Просто подкрепяй батко си и не си късайте отношенията по никакъв начин.

Фил
06-09-2012, 16:41
Брат ти е голям човек, щом му е добре с мъже, значи трябва да го приемете. Трудно ще ги сдобриш. И аз имам брат, той е водил в къщи приятелки които нашите не са харесвали и колкото и голямо влияние да имам, не можах да ги убедя в това, което исках. Просто подкрепяй батко си и не си късайте отношенията по никакъв начин.

И аз не искам да си късаме отношенията, но той направо насила ме кара да го приема онзи. Всичко това ми дойде като студен душ, защото досега батко ми е водил вкъщи само момичета. И аз тайно се надявам да си хване пак някоя. Но за да стане това нашите трябва да се държат нормално. Сега направо го амбицират да им прави напук.

marilyn
06-09-2012, 16:49
И аз не искам да си късаме отношенията, но той направо насила ме кара да го приема онзи. Всичко това ми дойде като студен душ, защото досега батко ми е водил вкъщи само момичета. И аз тайно се надявам да си хване пак някоя. Но за да стане това нашите трябва да се държат нормално. Сега направо го амбицират да им прави напук.

Поговори с брат ти, но когато сте си сами. Кажи му, че ти трябва време да приемеш новия му приятел, опитай се да го опознаеш, според мен подсъзнателно те отблъсква, че той е с мъж. А това, че е решил да прави на пук на родителите ви... той си знае, но все пак така на дали ще постигне нещо.

heartshapedbox
06-10-2012, 07:33
Не харесваш това, че брат ти е хомосексуален, или конкретния приятел?
Според мен ще мине време и вашите ще се поуспокоят и ще го приемат-син им е все пак.

Фил
06-10-2012, 10:32
Не харесваш това, че брат ти е хомосексуален, или конкретния приятел?
Според мен ще мине време и вашите ще се поуспокоят и ще го приемат-син им е все пак.

Батко ми е явно бисексуален. Хващал съм го няколко пъти на калъп с момичета. Не мисля, че бих приел лесно каквото и да е момче. Но този ми бърка в здравето просто. Добре, решил е да го слага на момче, можеше да намери някое тихо и скромно. Този е нагъл и арогантен, и много отворен. За капак е циничен, редовно ме апострофира и се пробва да ми дава акъл. Ужас. Нашите обаче се опитват по много глупав начин да се месят в живота на батко. Така насила нищо няма да постигнат. Баща ми не трябваше да го гони от нас и да му поставя условия. На батко не му е никакъв проблем да се издържа сам. За него може би е добре да си има собствено жилище. Само дето аз трябва да търпя сам караниците на нашите. А и с баща ми никак не се разбирам. Батко ми някак успяваше да контролира нещата в нас, ама сега си нямам подкрепа вкъщи. Гадна работа. А и минава време и започнаха да ме питат батко ми къде е, защо не го били виждали в квартала и не знам какво. Аз се правя на три и половина, ама с приятелите ми вече виждам зор.

ULTRASS
06-10-2012, 11:01
говори ти с брат си , кажи му че излага ваще и т.н. Лично аз мразя педалите и ако ми беше брат нямаше да го погледна .. ПРОСТО ОТВРАТ !!!

BloodyDreamer
06-10-2012, 11:16
Ъх... съжалявам, не мога да ти помогна, понеже нямам брат, а и приятелят на сестра ми е много готЯн, обаче евала на брат ти, че не го е срам да признае, че е различен! (ако ходи с него, защото наистина го харесва, а не да дразни вашите) И не мога да разбера - приятелите ти кво ги бърка дали брат ти е с мъж, или с момиче? O.o

fenasf
06-10-2012, 21:47
Няма изход от твойта ситуация :X

draid
06-10-2012, 23:55
Няма какво да направиш , за съжаление.

heartshapedbox
06-11-2012, 00:16
Може просто да разкажеш на приятелите ти от квартала, че се е изнесъл, за да е по-самостоятелен.
Не е нужно да им даваш обяснения.

Фил
06-11-2012, 07:33
Може просто да разкажеш на приятелите ти от квартала, че се е изнесъл, за да е по-самостоятелен.
Не е нужно да им даваш обяснения.

Така и казах на познатите си, но най-добрите ми приятели забелязват, че нещо не е наред. Познават ме много добре и няма как да ги преметна, че всичко е ок. Не знам дали да им кажа, пък и като знам как аз самият реагирах в началото...

ULTRASS
06-12-2012, 08:08
само не им казвай ... със сигурност ще се разчуе и теб ще почнат да те нарричат гей. педал и от тояя род ... убеден съм ... трай си ако пък те питат кажи им че се е скарал с ваще и се е преместил да живее отделно ... но в никакъв случай не им казвай че брат ти е педал

SisiJ
06-12-2012, 08:20
ами... Да по принцип Ултрасс е прав .. ако се разчуе ,теб ще те базикат най-много .. А до колкото до батко ти ,аз лично смятам че всеки има право на избор ,щом е решил и е намерил човека, няма нищо лошо. А вашите ? Какви са тези родители ... това че един човек има други наклонности не смятам че не е добре .. и не му е нужен психиатър за да го "ИЗЛЕКУВА" ! нужно му е време , но ако и тогава все още харесва момчета ,едва ли ще се промени :) .. В крайна сметка всеки има право на избор ! Нямате право да го упреквате ;)

Фил
06-12-2012, 14:52
Ултрасс, пич, да ти кажа имам гадното чувство, че си много прав. Ще почнат да си правят майтапи или да ме разпитват, а може и да почнат да ме отбягват. Като завърша даскало мога и да проверя кой ми е истински френд, ама в момента не ми стиска. Достатъчно ми е, че от време на време трябва да търпя присъствието на онзи и съм на тръни някой да не ме мерне някъде с него.

SisiJ ами нашите са някакви консерви. Баща ми да не го обиждам, ама е много спрял човека. Каквото и да е направил батко не може да го гони от дома му. Наскоро се питах, ако батко беше казал, че е бутнал човек с колата баща ми какво щеше да направи. Предполагам че побесня така, защото батко за него винаги е бил идеалният син, пък аз съм нещо като черната овца. Той от много отдавна е решил, че от мен нищо няма да стане и само ми навираше батко ми в носа - виж той това, виж той онова. И изведнъж хоп батко му води за снаха мъж.

Аз сега убеждавам майка ми да се вземе в ръце и да почне да се държи като човек. Все пак батко ми е възрастен човек и ще си живее живота така както му се иска на него, а не на нас. Не може да го зачеркнем от живота си заради това.

Ivaaaaa
06-12-2012, 17:12
Не забравяй все пак, че той ти е брат и това не може да бъде променено от никакво обстоятелство. Приеми го и толкоз. Той е достатъчно голям, за да реши с кого да живее(дори това да е мъж). Не се знае един ден и на теб ще ти трябва със сигурност подкрепа в негово лице и си помисли дали ще ти бъде приятно той да те зареже. Хората не трябва да те интересуват. И за Бога какво е това остаряло мнение на някои да мразят гейовете. Всеки е свободен да живее както иска и ние не трябва да му пречим. Аз нямам нищо против тях.

IseeDEADbodies
06-12-2012, 18:50
Okey troll ^_^

heartshapedbox
06-12-2012, 22:09
Според мен пък не троли, напълно възможна ситуация.

ForzaFelipe
06-13-2012, 00:56
Той ти е брат,трябва да го приемеш какъвто е...според мен са го ударили лимките,щом до сега е водил момичета,според мен сегашното му е просто някаква лимка.Или се ташака с вас?!?Не го знам бунтар ли си пада,но може би просто е искал да пробва нещо различно...Няма значение,той е твой брат и винаги ще си остане такъв,говори с него за приятеля му,явно не е някой приятен тип,говори с брат ти насаме за това как се държи приятеля му...
И пак казвам,според мен е някаква временна тръпка...за глупости...

Scarface_
06-13-2012, 09:59
черта ... аз лично бих го зачеркнал от живота ... дано на никой не се случва...звучи ужасно ... Дори и увлечение да е , после ще му е доста трудно да си намери жена, децата му също биха имали проблеми...

BLUEBLOODD
06-13-2012, 12:56
Чиста работа дей казва на никого ... май така ще е най-добре ... пък и може да се разчуе и ваши семейни приятели ще разберат че брат ти е обратен ... трай си за ся ...оисле ще му мислиш

Фил
06-13-2012, 14:35
BLUEBLOODD пред семейните приятели ще се червят майка ми и баща ми. С приказки да се вразуми се оказа, че нищо няма да стане, защото батко ми е крил връзката си с този година и нещо. Той затова е толкова нагъл онзи. И явно му е писнало да крие или пък е искал да се махне от нас вече. Не знам. Чувствам се страшно тъпо, направо ми е крив света.

AfraidToDream
06-14-2012, 19:08
Поговори с майка си, те винаги разбират. Кажи й да се опита да накара баща ти да размисли.
Надявам се всичко да е наред.

Je7
06-14-2012, 22:12
ти на колко години си и брат ти на колко години е??

Фил
06-15-2012, 13:27
Батко ми завърши висше и работи вече, аз съм на финала на даскалото.

BLUEBLOODD
06-16-2012, 14:13
Фил ... кво не ти ли пука ваще как ще изглеждат пред хоратаа .. Я глей ги тва са родителите отгледали педал ...Просто ще е кофти ... Остави го брат ти дда се спасява сам ...

Фил
06-16-2012, 19:07
Повече ми е притеснено аз как ще изглеждам пред приятелите ми и пред мацето, което свалям, ако разберат, отколкото какво ще си помислят някои от приятелките на майка ми. Не мога да се нервя и за тях. А най много ми пука някой да не ме види някъде с онзи, защото от време на време се налага да се виждам с него и на вън. Не че на челото му е написано, че е гей, но само фактът че аз го знам ми е достатъчен. Писна ми да говоря това афиширане на тяхната връзка какви проблеми ще създаде на мен и нашите. Онзи ме направи на две стотинки като ме чу веднъж - те имали чувства един към друг, имали право на личен живот, не трябвало външни хора да им се месят във връзката, какво толкова ме вълнувало, че батко ми му вдига краката, да не съм искал да им светя... А и понеже неговите родителите си го подкрепят си позволи да ми каже, че нашите били назадничави, със средновековно мислене и еснафи. Идеше ми се да го размажа. Но няма да зарежа батко ми заради това говедо, без друго на него съм разчитал цял живот и имам нужда от него.

пAteNцЕ
06-17-2012, 08:36
1во евала на брат ти че им е казал за това
2ро вашите са реагирали остро,което не носи плюсове- ай караници ок,нормално,но да го изпъдят от вас само прави обстановката по-гадна и нажежена
значи, ти си като страничен наблюдател,за съжаление ти си пешката и не може нищо да направиш
а ония,къде се води приятел на батко ти - просто го отбягвай,не контактувай с него,дори кажи на брат ти, че искаш да си говориш повече с него,отколкото с приятеля му
определено си в кофти ситуация,не губи връзка с батко си,самият ти казваш че ти е много близък
а колкото за разбирането от другите за това, хората са гадни,ще те вземат на мушка за това,трай си

DennisCobain
06-17-2012, 08:47
Абе вие кога ще проумеете че има гейове, лесбийки, трансджендъри и какви ли още не. И те са НОРМАЛНИ ХОРА като нас!
Това, че брат ти си е хванал за гадже мъж не означава, че трябва да им се бъркаш в живота и да ги разделяш. Ако са щастливи заедно - радвай се и ти! Той ти е брат, за бога! Той не е СТАНАЛ гей, а се е родил такъв. Нямаш никакво право да го обвиняваш за това, че не си харесва момичета! Обвинявай майка си и баща си. Те са го създали.

ioscha99
06-17-2012, 20:39
Приеми това, че той е гей. Всички живеем по свой собствен начин. Решил е, че така му е по-добре. Ако си сигурен, че е щастлив, не му отнемай щастието. Колкото до родителите ти, те трябва да разберат, че на този свят не всеки е перфектен и трябва да го приемат. Запази връзката с брат си, покажи му, че поне на теб не ти пука какъв е, все пак както ти каза той ти е най-близкия човек.;) Покажи му, че си готов да му помогнеш.:D

Denince
06-18-2012, 10:16
Абеее, кво ти пука какъв е брат ти? Вие сте братя, един ден няма да ги има майка ти и баща ти, може би няма да си и със същите приятели, ама брат ти ще ти е брат цяяяяяял живот. И за въпросните приятели...еми ебати приятелите, ако започнат да ти се подиграват, заради постъпките на друг и даже и да не ти влязат в положението и да се опитат да проумеят, че ти е кофти. Такива комплексари не ти трябват...

Фил
06-19-2012, 14:43
1во евала на брат ти че им е казал за това
2ро вашите са реагирали остро,което не носи плюсове- ай караници ок,нормално,но да го изпъдят от вас само прави обстановката по-гадна и нажежена
значи, ти си като страничен наблюдател,за съжаление ти си пешката и не може нищо да направиш
а ония,къде се води приятел на батко ти - просто го отбягвай,не контактувай с него,дори кажи на брат ти, че искаш да си говориш повече с него,отколкото с приятеля му
определено си в кофти ситуация,не губи връзка с батко си,самият ти казваш че ти е много близък
а колкото за разбирането от другите за това, хората са гадни,ще те вземат на мушка за това,трай си

Няма как да не контактувам с онзи. Батко ми настоява да го приема и да съм в добри отношения с него. Още повече, че благодарение на глупостта на баща ми те на практика живеят заедно. Поне колкото пъти съм отишъл до батко ми онзи е там. Проблема е че не мога да го понасям, колкото и да се опитвам да се държа прилично ме избива да се заяждам и му говоря през зъби. Той ме прави буквално на луда калинка, спори с мен и ме поучава. Айде батко ми като ми приказва така дет се казва слушам и изпълнявам, ама тоя да ми дава акъл не мога да го понеса просто. Оплаках се на батко ми от него и той естествено ми каза, че аз съм виновен, защото съм се държал кофти. За капак му е казал и на него и той ме побърка. Да съм се държал като мъж, а не като лигльо, и като съм имал забележки към него да съм ги изкажел лично.

Но айде това е единия проблем. Идва рождения ден на батко, трябва да му подарим нещо. Баща ми не ще да чуе да му купим подарък, не го бил заслужил тази година. Батко ми пък не ще да чуе нищо за нашите и им е сърдит. Майка ми и тя вместо да се вземе в ръце, се пита къде е сбъркала с батко ми та се е стигнало до тук. Ужас просто. Това безсилие направо ме побърква.

Emilen
06-20-2012, 12:17
Опитай се да обясниш на майка си, че това са неща, които нямат нищо общо с възпитанието. Гейове винаги е имало, дори когато не само са им се присмивали, а са ги вкарвали в затвора или убивали за това(което и до днес е практика в някои държави).
Колкото до въпросния екземпляр, който толкова те дразни... ти сигурен ли си, че те дразни самият той, а не е естествена реакция заради това, което е и което ти причинява?
Що се отнася до аргументите му за "средновековно мислене" на вашите, спокойно можеш да му кажеш, че както той има право на сексуално определение, така и вашите имат право да харесат или не някого, даден модел на поведение и имат право да решат дали искат или не да са в контакт с даден човек. Т.е. както него никой не бива да се опитва да промени, така и подобно нещо спрямо тях не е в реда на нещата. И че ако човек претендира за своите права, трябва да се съобразява и с правото на другите.
За теб е най-добре да приемеш приятеля на брат си така, както би приел жена, която не ти допада. Абстрахирай се от факта, че е мъж... На приятелите си не казвай истината. Има неща, които е по-добре да останат в семейството.

vladislavcheto
06-20-2012, 18:04
Не зная,дали би приел съветите на по - малък от теб (7ми клас),но ще се опитам и аз да ти дам съвет,защото ситуацията,в която си в момента,прилича на сюжет на бразилска теленовела.От коментарите ти ,аз предвиждам два хипотетични сценария,които евентуално биха могли да ти се случат,и съответно съветите ми как да се спрявиш с тях.

Според мен,родителите ти,и по - специално баща ти,в опит да запазят семейна част,да спасят на семейството ви от "срама" да имат хомосексуално дете,ще те накарат да спреш да общуваш с брат и ще те настроят против него,привичките му,интересите му и дори гаджето му(което би било лесно,след като ти не го харесваш).Това не бива да те обижда или да те кара да чувстваш зле по какъвто и да е начин!Това е една съвсем нормална реакция в средно-статистическото българско семейство,поради простата причина,че принципите на тяхното поколение са КОРЕННО различни от нашите.Пък и ти си в края на училището (10-11 клас) и би трябвало да разбираш някои неща за отношенията между хората (било то сексуални,емоционални,бито ви и т.н.).Не бива,къде заради хорското мнение,къде заради подсъзнателните ти предрасъдаци,къде заради родителите ти или гаджето му,да обръщаш гръб на брат си!Не бива за нищо на света!Както каза някой по-горе - братът си е брат!Родителите ще ги изпроводиш до гроба,приятелите ще се забравите,с гаджето ще се разделите,но брат ти ще остане такъв до гроб!Аз съм единствено дете и имам една братовчедка,която е на твоите години,и за нея скачам в огъня!

Другата възможна ситуация,според мен,е брат ти да се опита,къде заради гаджето си,къде заради егоизъм или отмъщение,да те настрои против родителите ви.Не бива да правиш и това.Родителите си остават родители,те са причината ти да си тук сега и да искаш помощ в този форум!

В крайна сметка,границата между това да обидиш някой от тях и да угодиш на другия,е много тънка!Смисълът на целия ми пост беше,че искам да ти кажа да не се влияеш от ничие мнение!Брат ти и родителите ти са ти най - близките хора,с приятели се размотаваш непрекъснато,гаджето има страхотен задник,но ТИ си си ТИ!И никой няма право да се меси в живота ти,решенията ти и изборите ти!Животът си е твой,не се влияй от ничие мнение и общувай с този,с когото ти е приятно и така няма да има наранени чувства!

Дано съм помогнал и успех! :)))

Фил
06-22-2012, 09:22
Emilen, вероятно отношението ми към него е смесица от естествена реакция, чиста доза нехаресване и колкото и да е абсурдно някаква ревност. С батко ми сме и много добри приятели, а тоя имам чувството, че се меша между нас и в отношенията ни. Да не говорим, че батко ми му е споделял прекалено много и онзи е в час за всичко, касаещо нашето семейство. Иначе ако изключим фасоните дето ги прави и това, че се изживява компетентен по всичко, е точен. Каквото каже го прави и цепи минутата. Но е невероятен дразнител. Батко ми не може да види какво представлява реално, защото с него е като кученце. Само му се свира в краката и му прави евалата. Абе захапал е кокала и не пуска.

vladislavcheto, благодаря за съветите и разбирането. Баща ми и батко ми се скараха не само заради онзи, но и за неща, касаещи нашето семейство. Не искам да ги пиша тук. Затова и толкова време не си говорят. Аз няма да допусна да го играя ничий агент. Майка ми трябва да се вземе в ръце, за да се урегулира малко тая ненормална ситуация. Но още не може да излезе от шока. То и аз съм част от проблема де. Ще се опитам да се държа по-приветливо с онзи да видим дали може да се постигне нещо. Но не съм сигурен, че ще съдейства батко и нашите да си оправят отношенията. То него ситуацията го устройва. Трябва да поговоря с него, но се притеснявам да не объркам още повече нещата. Не го познавам добре просто.

Ilikeliljon
06-22-2012, 09:32
Фил това, че искаш да се разбираш с брат си не означава безрезервно да приемаш гаджето. Няма значение от какъв пол е. Така като го описваш онзи май изобщо не си е за харесване:)

Furious?
06-22-2012, 21:52
педераст ли е брат ти ве

mart678
06-23-2012, 09:26
Здравей!
Като изчетох темата ти дотук, се умилих. Аз отдавна не съм тинейджър, но ситуацията, в която се е озовало семейството ти, ми е позната, най-добре от гледната точка на мъж, който е бил в положението на приятеля на брат ти.
Ето няколко идеи и от мен.
Помогни на родителите си да станат най-добрите родители, които биха могли да бъдат! БЪДИ ТЪРПЕЛИВ С ТЯХ – пренагласата може да им отнеме години и дори десетилетия, по-специално на баща ти.
Ревнувай брат си от приятеля му, но не предавай батко си! Покажи му, че продължаваш да разчиташ на него, не на квартала, КАКТО И ЧЕ ТОЙ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА ТЕБ, АКО И ДА НЕ МОЖЕ ДА РАЗЧИТА НА КВАРТАЛА – макар да си по-малкият от двамата, вече си голямо момче. Докажи на брат си, че го избираш пред квартала.
Направи каквото зависи от теб, щото с приятеля на батко си да се сприятелите! Постарай се да спечелиш доверието му и му позволи и той да се опита да спечели твоето. Използвай познанството ви, за да разговаряте без задръжки за секса. Повярвай ми, с този човек би могъл да говориш за секса толкова свободно, колкото не би могъл нито с родителите си, нито с брат си, нито с приятелите си от квартала или от форума. ТОВА ЩЕ ТИ ПОМОГНЕ ДА ОПОЗНАЕШ СЕБЕ СИ, както и приятеля на брат си, а покрай него – и батко си.
Съсредоточи се върху най-важната си задача! А предвид възрастта ти най-важната ти задача е да разбереш кой си ти и какво искаш за себе си, КАТО СЕКСЪТ Е САМО ЧАСТЕН СЛУЧАЙ.
Накрая нека те уверя, ЧЕ СЕМЕЙСТВО КАТО ТВОЕТО МОЖЕ ДА ФУНКЦИОНИРА НОРМАЛНО, за разлика от половината от „нормалните“ семейства. Брат ти може да има своето евентуално еднополово семейство. Ти можеш да имаш своето дай боже разнополово семейство. Родителите ви могат да помагат в грижите за внуците си. Двамата с брат си можете да помагате на възрастните си родители.
Много здраве на всички! И успех на всеки по пътя му!

AnzaRe
06-23-2012, 09:37
педераст ли е брат ти ве

хвърли го в тъча ха-ха

Ilikeliljon
06-23-2012, 09:47
mart678 в повечето от нещата, които каза има смисъл, обаче ако онзи се държи като олигофрен няма смисъл да се опитва да го разбира. Тука става въпрос за човешки отношения, не за това дали приятеля на брат му е хомосексуален или не.

mart678
06-23-2012, 10:08
Надявам се, че преодолявайки собствените си предразсъдъци и опознавайки приятеля на брат си, Фил ще го хареса като човек и че харесването ще бъде взаимно.

Ilikeliljon
06-23-2012, 10:13
Ама защо смяташ, че предразсъдъците му пречат на момчето да хареса приятеля на брат си. Просто онзи е ръб и се държи гадно, няма значение тук ориентацията.

mart678
06-23-2012, 10:44
Фил признава, че не познава гаджето на батко си добре. Споделя, че доколкото го познава, у човека има както неща, които не му се нравят, така и неща, които му допадат. Мисля, че Фил е по-обективен от теб. :-)

mart678
06-23-2012, 10:51
Това с плитките и червилото не е мое дело. Всичко, което направих, беше електронна усмивка. Знаех си аз, че ми е минало времето да пиша в тинейджърски форуми. Следва електронно намигане на себе си, от което да видим какво ще излезе... ;-)

Chacho
06-23-2012, 12:21
С някои хора в живота си просто няма да се разбираш, няма смисъл да го насилваш тва нещо и брат ти трябва да е наясно. Като ти се налага да си в обкръжението на оня - бъди, но никой не те кара да му се мазниш. Взаимоотношенията ви са формалност заради брат ти, но реално ти търсиш батко си, не онзи - контактувай с батко си. И го остави да се оправя, пък той, ако има нужда от теб, ще те потърси.

Фил
06-23-2012, 17:09
mart678 мнението ти ме замисли за някой неща. Опитвал съм се да огледам ситуацията от позицията на нашите и батко ми, но не и от страна на онзи. И той си има гордост и от негова гледна точка нищо лошо не е направил, а аз и майка ми изобщо не го посрещнахме с хляб и сол. Така че има право да не сваля много гарда в контактите с мен. Все си казвам, че трябва да спра да се самонавивам и да търся с какво ме дразни, тъй като няма как да избегна общуването с него. Ако нашите бяха реагирали по-спокойно и изчаквателно този проблем нямаше да го има. Батко ми щеше да си е в нас, да си се вижда някъде навън с него и да не ми го натрапва. А те направо го подкараха с условията. И се получава така, че ако не го приема онзи, не приемам и батко ми.

Майка ми поне се размърда да направи нещо и каза на леля. Тя поне не предложи глупостите за психиатър и т.н. Но пък ни побърка с въпроси онзи от добро семейство ли е, здрав ли е, хубав ли е, дали не кръшка и абе едва ли не да си събирам нещата и да ходя у батко ми, за да го следя. Ужас, но пак по-добре от нашите де. Майка ми остана в дълбок размисъл ще видим какво ще направи. Впрочем аз подметнах на онзи за това, че батко ми не се е виждал с нашите от доста време и трябва да се направи нещо по въпроса. Изгледа ме като котка и изстреля, че ги чакал да дойдат на гости. Май беше сериозен, ама прекратих разговора на тази тема, за да не направя скандал.

mart678
06-23-2012, 18:11
Някога посещавах психотерапевт. Знаеш ли какво беше първото нещо, което ми каза, когато стана дума за нашите? „Никога не забравяй, че това е жестоко за родителите ти.“ Така че с брат си и гаджето му имайте милост към вашите. От друга страна, с вашите опитайте да го раздавате по-милостиво към гей двойката. Иначе просто не би било справедливо спрямо батко ти и приятеля му, разбираш ли? Общо взето, Фил, да бъдеш гей, е забавно само в кинокомедия.

chukipuki
06-23-2012, 18:20
Ти тъп ли си ? Какво ти пука ? Може ли да си толкова ограничен ? Това са въпросите, които ми дойдоха докато ти четях мненията. Няма да ти давам съвети, ще ти кажа какво бих направил аз. Щях да обясня на наще, че са зле и, че са супер тъпи и ограничени. Нямаше да крия нищо от приятелите си (ти приятели въобще имаш ли ? защото от това което разбрах, май нямаш) Щях да кажа на брат ми, че ми е брат и,ако ще и да се ебе с животни (образно казано, все пак с животни щеше да е малко прекалено) пак си ми е брат. Аа и също така, че не ми пречи това, че ходи с мъже, а просто не харесвам конкретния мъж, и както аз го приемам такъв какъвто е и го уважавам и той да уважи моето мнение :)

аа забравих да напиша и това, че най-вероятно поне 2, 3 ма от тия твоите "приятели" са хомота.

Фил
06-23-2012, 18:56
Нищо забавно няма в цялата тази история. Онзи стана залог за отношенията в семейството ни. Ами chukipuki
не е като да не ми пука след това, което ми дойде до главата. Първия път като се видях с онзи навън ми идеше да се завра в миша дупка като си извади цигарите Sobranie cocktail. А за приятелите наистина обмислям как да им кажа, защото вече не издържам да се правя на идиот пред тях. В момента ме спира това, че мога да им предавам и на тях моето отношение към ситуацията и към онзи, а това няма да е добре. Всъщност май ще е по-добре да почна първо с бестфренда, после с другите.

chukipuki
06-23-2012, 19:12
Не ми приличаш на тъп човек, защо се правиш, че не разбираш какво се опитвам да кажа ? А, ако не се правиш на тъп или не тролиш, значи те съжалявам.

Фил
06-23-2012, 19:44
Абе то така отстрани е много лесно. Като се изпокарам с нашите какво ще променя - нищо. Нали видях скандалите докъде докараха нещата. Трябва да се подходи по-дипломатично, насила хубост не става. И понеже пак ще повторя - не се разбирам с баща ми, затова трябва да обработя някак майка ми. Всеки е с различна нервна система, на нея и е кофти още. Доста написаха да подкрепя брат ми. Не може да подкрепиш някой само на думи. Трябва и на дела, а това означава да установя някакви отношения с онзи човек. А аз с това имам проблем, въпреки че се опитвам. Проблем са ми и нашите. И имам нужда от съвет, а не някой да ми обяснява колко са спрели родителите ми. Не съм си ги избирал.

chukipuki
06-24-2012, 08:00
И какво ти си героят, който ще подреди всичко в семейството си ли ? Опитах се да кажа, че всичко което можеш да направиш е да говориш с тях да говориш с брат си и да му кажеш как стоят нещата от твоя гледна точка и това е. Какви "дела" можеш да направиш ?! Те са големи хора ще се оправят... И нещо в историята ти не се връзва, нещо не искаш да кажеш или не знам.
А и извинявай, ако съм те обидил по-някакъв начин, просто казвам това, което мисля в прав текст.

anthy g
08-08-2012, 23:11
:D :D :D :D :D

twilightkid
08-09-2012, 06:37
Може би брат ти се е разочаровал от момичетата и не му е вървяло с тях и е решил да отиде до отсрещния бряг, просто за да види какво ще се получи, има я и тази опция.
Но той ти е брат, приеми го такъв, какъвто е. Света е голям , хора - всякакви ги има. Приеми ориентацията му като нещо нормално, не му натяквай постоянно, че не харесваш приятеля му, той има нужда от подкрепата ти, след като е останал без тази на родителите ти. Просто бъди до него и му докажи, че за теб не е важно каква е въпросната му ориентация, подкрепяй го, това е нещо нормално, той не е виновен, че е привлечен от мъж, ориентацията никой не си я избира, тя е зародена в самите нас. :)
А относно родителите ти - времето лекува всичко. Все някога и те ще променят закоравелите си разбирания, ще го разберат, времето подрежда всичко. ТЪРПЕНИЕ МУ Е МАЙКАТА ! Просто трябва да престанеш да натякваш на родителите си да го приемат и да се опитваш - те са възрастни хора и си имат различни разбирания от нашите. За нас (80 % от нашето поколение) е нормално да има бисексуални, хомосексуални и т.н, но те не го възприемат, защото по тяхното време не е имало такива неща и са били по - рядко срещани ... Имай търпение, всичко ще си дойде на мястото и поддържай връзка с брат си