View Full Version : Объркана седмокласничка..
Здравейте,тази година съм седми клас и ми наближава кандидатстването. Бях решила да запиша на първо желание НПМГ с Физика,но всеки различно ми казва.Според някой не е добра паралелката - била с ниска дисциплина,нямало бъдеще с Физиката и т.н.,а пък др. мислят,че е добра - била най-задружната,ходело се на международни състезания ,много ученици са успели в чужбина и т.н.
Ако някой има някакви лични впечатления (ама не еди-кой си ми каза,че...) да сподели,ще съм му много благодарна..
П.С Мен най-вероятно ще ме приемат (дано!). Бала ми там е 29.825 (Миналата година минималният е бил около 23).А за езикова ми е 33,250.
krisence
06-12-2012, 21:25
Здравей, аз в момента уча физика в НПМГ (11ти клас съм). Аз лично супер много си харесвам класа и мога да кажа, че наистина сме си доста задружен клас, в началото бяхме супер палави и непослушни лапета, но израстнахме и както всички се оплакваха от нас сега повечето учители са доволни. Като цяло училището е гимназия като всяка друга, ако имаш желание да учиш можеш да постигнеш всичко.
За олимпиадите и състезанията, да ходи се и даже се представяме доста добре. Даже тази година двама мои съученици ще ходят на 3 международни олимпиади, което си е един доста добър успех. Има едно момиче от долния випуск, която също е много добра и също ходи по много състезания и олимпиади.
Като цяло моят съвет е, че ако ти се занимава нещо с физика през следващите 5 години, няма нищо лошо, тя е един много хубав предмет и добре ти развива мисленето, а после вече можеш да влезнеш каквото си искаш и почти няма значение, че си учила физика, тъй като и английски си изучаваш първата година по 18 часа на седмица все едно си в езикова.
Еми не знам колко съм ти била полезна, но ако имаш някакви въпроси можеш да питаш на ЛС или в темата. :)
Успех.
др. мислят,че е добра - била най-задружната,ходело се на международни състезания ,много ученици са успели в чужбина и т.н.
Задружността на класа не зависи от това в коя паралелка си и какво учиш, а успеваемостта зависи само от човека.
Избери това, което на теб ти харесва, за да не съжаляваш по-късно. :)
Реших да го запиша на първо желание...
П.С Мерси на отговорилите на темата..:)