View Full Version : Жалба срещу учител
Аз мисля, че учителят ми по математика не изпълнява длъжността си добре. Също така не съм оценен правилно (срочни и годишни оценки). Искам да подам жалба срещу него. Родителите ми напълно ме подкрепят. Имам няколко въпроса относно жалбата.
Към кой трябва да бъде адресирана? (мисля да напиша към директора)
Какъв формат трябва да е? (дайте ми някой примерен вариант)
Досега не възнамерявах да напиша жалба, но поредната двойка, която ми написа промени моето мнение. Ще съм ви много благодарен, ако ми предоставите малко информация относно жалбата.
Може и да си си заслужил двойката ;)
LoupGarrou
06-15-2012, 13:38
Може и да си си заслужил двойката ;)
A може и да не е, нали ?! Не е като да няма кретени в учителската професия, както и сред учениците. Знам колко грозно звучи, но понякога вината не е в учиниците.
JungleJaguar
06-15-2012, 13:52
Жалба срещу учител заради оценка !
ТИ КЪВ СИ БЕ ?
ЦАР ЛИ СИ,ПРИНЦ ЛИ СИ,КРАЛ ЛИ СИ ?
lolipoop1
06-15-2012, 14:31
Обади се на 911 и сподели какъв ти е проблема
perry_the_platypus
06-15-2012, 16:47
Говори с класния ръководител и после с директора. За срочните и годишните оценки и аз съм съгласен, не смятах да споря, въпреки, че извадих чл. от правилника и там пишеше съвсем различно, различно от това, което каза класния, както и да е. За двойката, да наистина може да си я заслужил.
Опитай се да поговориш с учителя, наистина може да си има основателна причина за написването на оценката. Иначе определено си има учители инати, аз съм се хващал за петици, за двойки не, щото иначе щях да помета цялото училище с въпросния учител, хаха. УСПЕХ! :)
Нищо няма да направиш.
Ще отидеш при директора и ще се оплачеш, че учителят не си върши работата като хората, като в резултат ще получиш отговор, че щом не ти изнася, можеш спокойно да отидеш в частно училище, където ще си плащаш и може да решаваш кой да ти преподава. Ще ти кажат, че в държавното училище могат да ти предложат това, а ако не ти изнася ще ти покажат вратата.
Училищните правилници никой не ги гледа, не са се спазвали и няма да се спазват, затова не се хаби въобще да им ги цитираш.
Дори при фрапантни нарушения, когато учител го покажат по национална медия в голяма издънка, много рядко се стига до уволнение - най-много да го смъмрят, понижат или да го накажат с "последно предупреждение".
Разбери, това е България, а не нормална държава - когато си ученик, служител, обикновен работник ти нямаш нито глас, нито право на избор. А когато нещо не ти харесва ти показват вратата. За съжаление така стоят нещата. Най-добре опитай да се помириш с учителят ти или се помири със себе си, защото и до МОМН да отидеш нищо няма да се получи, даже по-скоро последствията после ще са на твой гръб.
Я кажи от какъв вид изпитване са ти оценките? Защото ако имаш двойки от писмено там всичко си е черно на бяло пич и няма как да се изкараш ощетен. Другото което е по какво определяш, че не си изпълнява задълженията - закъснява, не спазва учебния план (пропуска, прескача уроци), уронва достойнството на учениците, не установява дисциплина, не изнася урока като хората, не позволява да си поправиш оценката? Нали разбираш колко ще е смешно да пуснеш жалба - той е лош, защото ми пише ниски оценки. А ти сигурен ли си, че ако те изпита комисия може да изкараш повече?
жалба, ако пишеш е най-добре до инспектора по предмета в регионалния инспекторат
Lucho каза всичко.
Ако имаш някакъв проблем за решаване с този учител, решавай го на 4 очи с него.
Не се занимавай с жалби и глупости. Никой няма да ти обърне внимание.
scrooper
06-16-2012, 16:09
Съучениците ти на какво мнение са? Ако се съберете, да речем, два цели випуска, недоволни от него, и направите подписка срещу него, съпроводена от няколко дузини недоволни родители, то ще имаш успех. Ако си само ти- никъв шанс.
А сега отговори честно: за колко се оценяваш сам по предмета?
rumbapsi
03-25-2013, 14:51
Мисля че това е просто недопостимо да се разголват госпожите в час много я мразя една г-жа по български разголва се а момчетата така не може да учат писнало ми е от такива курви и чекнежи само се чекне пфффффффффффф ох ох боже НЕ Я ИСКАМ В ДАСКАЛОТО
anonymous708973
03-25-2013, 16:45
На какво мнение са съучениците ти?
Защото ако един единствен двойкаджия тръгне да се оплаква от учител... нали знаеш какво ще последва?
Една съученичка миналата година беше недоволна от тогавашния учител, техните говориха с директора и ни го смениха. Ама мадамата е бетон по математика.
pifiella
03-25-2013, 17:03
Както каза Пантерка, ако си бетон по математика говори, иначе не бих те посъветвала.Хубаво ти ще се оплачеш,ще направиш проблем, ще дойде една комисия, ще те изпитат, ще изкараш една 2 и ще се изложиш.
Аз бих писал до медиите. Една антиреклама едва ли ще е малко. :)
Your.Passion
03-25-2013, 20:09
Аз бих писал до медиите. Една антиреклама едва ли ще е малко. :)
По медиите да ходи за една оценка? Не знам..
Инъче напълно съм съгласна с scrooper и Lucho. :)
По медиите да ходи за една оценка? Не знам..
Инъче напълно съм съгласна с scrooper и Lucho. :)
Не заради самата оценка, а компетентността на учителя.
vikenceto1212
03-25-2013, 21:26
Аз съм потресена от това, колко е незаинтересован нашия директор...Класната ми удари шамар на едно момиче от класа ми(а тя абсолютно нищо не правеше, просто искаше да мине)защото си помислила,че я имитира зад гърба и. Оплакахме се целия клас на директора и нищо не стана. По принцип за посягане над ученик не се ли наказва с дисциплинарно уволнение, не знам .... ПОТРЕСЕНА СЪМ!!!!
whatTheHell
09-23-2015, 07:06
Pomognete mi ne znam kakvo da napravq zapisax se v edno uchilishte i uchex tam cqla godina i za tazi uchebna godiina sauchenicite mi me podigravaxa prez cqloto vreme iztarpqx i kato otidox septemvri za da se mestq direktora ne mi davashe da se mestq v drugo uchilishte.
Ако за срочни и годишни оценки ти пише по ниски от действителните, спокойно можеш да се явиш на изпит пред комисия.
Ако за срочни и годишни оценки ти пише по ниски от действителните, спокойно можеш да се явиш на изпит пред комисия.
Да, обаче сам прецени дали знаеш предмета, понеже изпита пред комисия е на целия материал през годините... А относно ЖАЛБАТА няма смисъл, директора ще му направи забележка, а след тва той ще почне още повече да се заяжда с теб...