Влез

View Full Version : Вадена на лична карта за първи път

Brook
06-19-2012, 17:00
За първи път ми е да си вадя лична карта по принцип трябваше още миналата година да си я извадя но по стечения не обстоятелствата не успях.Та преди известно време като бях отишла в районото да си вадя уж карта ми кажаха че нямам постоянен адрес при това много се очудих при положение че откакто съм на една година живея на един и същ адрес не сме се местили или нещо такова.Бях отишла в общината и ми бяха казали че ми трябва да им дам акт за апартамента за да докажа че апартамента е на майка ми а не живеем под наем или нещо такова.Проблема е че майка ми не си е извадила такъв документ а сега е невъжмоно понеже за да се извади документа за апартамента се иска доста пари и в момента съм в задънена улица.Знаете ли друг начин по който може да се докаже че апартамента е на майка ми чрез примерно сметки които сме платили за вода или ток или нещо такова.Говореше се за някакъв такъв закон който се казва че собственика на жилище който няма такъв документ да докаже чрез платените си сметки че е собственика но май трябва да мине второ четене че да го приемат не съм сигурна дали този закон е приет дали е минало второто четене или не.Някой ако може да ми каже как стоят нещата за някакъв начин по който мога да разреше проблева си ще съм благодарна

marin4itu
06-19-2012, 17:23
Трябва нотариален акт иначе няма друг начин. Излиза доста соленичко около стотина лева, ходи се по нотариуси и т.н...

bloodyF
06-19-2012, 18:05
как така няма нотариален акт?
то няма как да сте получили апаратмента без такова чудо
а пък трябва да има уверение за постоянен адрес, което се вади от общината

`мuмс`
06-19-2012, 18:12
Аз като ходих да си вадя лична карта също ме връщаха, защото родителите ми се водят на различни адреси. Ходихме до общината да си вадя адресна регистрация. Дадоха на мама да попълни някаква бланка и това беше. Но пък после трябваше кварталния да идва у нас, за да потвърди, че наистина живея на този адрес. Не са ни искали никакви документи, за да докажем, че жилището е наше.

marin4itu
06-20-2012, 08:18
Случва се да няма нотариален акт. Баба ми и дядо ми живеят от 20 години в един апартамент и преди няколко месеца хубаво, че се сети баща ми им изкара. Трябваше ми да се пиша на техния адрес (от друг град са), но не можеха да докажат, че апартамента е техен, т.е. същата работа като при авторката.

Brook
07-18-2012, 03:42
Чувала съм че при нотариус може да искаш пълномощно да ти издаде че живееж и си грижеш примерно за старата си баба и след като си извади това и се попълни да се представи в съвета вместо акта за жилището и ще го приемат.Вярно ли е и каква е цената за такова пълномощно?