Влез

View Full Version : Нямам пари...

LuFlee
06-21-2012, 20:36
Момиче на 18 години съм.Имаме ужасни финансови проблеми в нас и живея само с майка ми.Гледам да взема стипендия (не ,че парите са много де) и да си намеря работа за през лятото,за да помагам на майка ми.
Вече нямам самочувствие,защото не мога да си позволявам супер много неща...приятелите ми ме канят насам натам,но не искам да излизам с тях,защото се чувствам много гадно от положението ми. Майка ми постоянно ми повтаря да спра да се притеснявам и иска да ми дава пари да излизам ,но знам,че и без това са ни малко и е глупаво да ги харча по този начин. Просто ... положението е много лошо и нямам желание за нищо,искам да се махна от този свят направо...
Имам отношения с едно момче,което ми е бивш. Още не сме обявили,че ходим,но се срещаме и има нещо между нас. Всичко беше супер до преди малко,когато той реши да отидем на кино и аз му казах ,че нямам пари за нищо такова. Момчето работи,но не взима много пари ... и някак си щеше да ми е неудобно да ми плати билета и побързах да откажа. Поне си помислих,че ще ми предложи да плати той или нещо от сорта след като все пак ме кани... А той почна да ме утешава и да казва 'е споко, тогава просто ще се разходим някъде' -стана ми ... противно. Смисъл разбирам, че и той няма много пари и положението и при него не е розово,но ... ми стана гадно ,че не направи този жест.Някак си много е лесно просто да кажеш хайде да отидем еди си къде (при положение ,че си момче) и всеки да си плаща сам. Още повече ,че преди като ходехме пак нещата бяха обърнати и аз имах повече пари от него и много често съм плащала аз по-голямата сума или цялата,а той все се упрекваше,че нямал достатъчно,за да плаща той като мъж и тн . Нормално де,тогава бяхме и по-малки ,НО все пак... Та през деня като се чухме и той каза "Мислех да те заведа на кино" ,а вечерта разбирам,че под това има предвид всеки да си плаща.Тогава е трябвало да каже "Мислех да отидем на кино". Разбирате разликата,нали?
И не ме разбирайте погрешно,че си търся чичко паричко или постоянно да ми плащат всичко,просто ми е гадно от положението ,в което съм ,че самата аз не мога да си позволя такива нормални неща,а и ... някак си от тая постъпка също не ми стана приятно.
Просто нямам желание нито да излизам,нито да се занимавам с някой,нито нищо...чувствам се супер нищожно...

jghgh
06-21-2012, 20:43
Абе, аре стига. Неписано правило е мъжът да глези жената. Много ясно, че е по-добре мъжът да ти плати киното. Поне в началния стадий на зарибявки е препоръчително.
В днешните времена на криза и еманципация вече се приема за напълно нормално да не те черпят и всеки сам да си плаща, но класиката си е класика, и който казва, че не му е по-приятна .. е просто странен : )

Имам предвид, в правото си си да мислиш, че тоя си пада малко .. неосъзнат. Не е казано да не се занимаваш с него, не е и казано, че е постъпил тъпо, щом няма финансови средства, но все пак е можел да постъпи и по-добре, дето се вика. Не се бичувай.

По другия проблем не знам как да ти помогна. Много са лоши нещата, дето казваш. Не се бичувай за нищо само, и вярвай, че един ден нещата ще са много по-различни - разбира се, работи за това. Ако ще те успокои, много велики хора са тръгнали от нищото, много успешни хора отначало са си брояли стотинките...
Състави си план за успех, стриктно го следвай, положи всички усилия и мотивация и ще се измъкнеш от тази глупава ситуация.
И знаеш ли какво - напълно права си да си имаш приоритети за какво да харчиш и какво не. В твойто положение е нормално да не се глезиш непрекъснато, но не забравяй, че и ти си човек, и трябва да живееш нормално, да си позволяваш някои неща.

Хм.. Не знам какво да кажа. Чувствам колко е несправедлив света, и извинявай, ако коментарът ми е по-скоро неадекватен и непомагащ по никакъв начин.

LuFlee
06-21-2012, 21:16
Благодаря ти за коментара! Ще последвам съвета ти относно плана за успех.
А колкото се отнася до момчето...трябва да кажа,че той в много други отношения е супер.Девет месеца бяхме разделени и не можахме да се забравим,винаги ми е липсвал...но все пак и двамата сме се променили до някъде за това време. Още не знам със точност какво е различното в него,но има нещо...
Мисля,че по какъвто и да е начин парите не трябва да бъдат водещи в една връзка и за това си казвам,че този негов гаф е напълно простим ,защото той ме задоволява духовно.
НО...се надявам и за напред нещата да не са по същия начин ,защото честно казано,това ще бъде гадничко. Иначе разбирам,че в днешно време всеки си плаща за себе си и съм на мнение,че една жена трябва да бъде независима и да се грижи сама за себе си.
А за проблемът ми... надявам се още повече да се амбицирам и да намеря начин да следвам висше образование, да успея ... и да помагам на майка ми. Просто чувството да си нищожен точно по този начин ме убива бавно и мъчително,а виждам,че и при майка ми е нещо такова...

Goddess
06-21-2012, 21:56
Напълно те разбирам, на мен също би ми станало тъпо, изключително НЕмъжкарско е. За мен мъжът е този, който трябва да плаща сметките, когато излиза с жена, поне в началото. Така съм свикнала и би ми направило много лошо впечатление, ако не го направи. Не защото не мога да си я платя, а защото показва отсъствие на всякакво кавалерство. И не става въпрос да е така винаги - в една сериозна връзка, нормално е хората да си делят сметките или да се редуват кой да плаща.
Колкото до проблема ти с парите - сега идва лято, с една сезонна работа можеш да си стъпиш на краката. :) Ако не друго, то поне да имаш пари за твоите нужди, така няма да натоварваш майка ти и за джобни. Особено ако си от по-голям град, няма как да не си намериш..успех. :)

Alabalaportokala
06-21-2012, 23:29
Имате право донякъде, но. Не помислихте ли, че момчето е много вероятно да няма пари да оправи нейния билет? След като работи за малко пари.

Айде сега... никой мъж няма да пропусне възможността да влезе в ролята на супер спасителя. Това са бонус точки пред момичето и ние добре го знаем. Ако имаше 100 кинта в джоба едва ли би изалчнял до толкова, че да не я заведе на кино. Като под заведе означава- да и оправи билета и консумативите- пуканки, чипс етц...

Остава варианта да е имал парите, но да не се е усетил. Това наистина би било глупаво и не говори никак добре за него.

Mo6no
06-21-2012, 23:39
Не ти е длъжен да ти плаща сметките, а пък и на тази тийн възраст, когато никой няма пари, не може да очакваш това от него. Липсата му на пари не означава и ниска стойност на момчето, тъй като, ако ги имаше, това щяха да са парите на мама и тати...

Виж при по-възрастните.. ако ти си на 24-25, а даден пич е на 30-32 може да очакваш по-често да те черпи затова и онова. Тогава този акт би означавал повече, защото означава, че е успял в живота.

Mitity
06-22-2012, 00:16
За пореден път се обеждавам че във българиа ако нямаш пари и влиятелни познати е много трудно да постигнеш нещо или да живееш нормално и ми е гадно да го кажа но във българиа добрите и честни хора нямат бъдеще. И аз помня когато семейството ми нямаше никакфи пари и майка ми я беше страх да ме вземе с нея във магазина случайно да не поискам нещо. И моя съвет е ако успееш да събереш пари някой ден да се махнеш от там, имаш голям шанс да живееш много по добър живот. Гадно ми е че го казвам но това е самата истина!

Mo6no
06-22-2012, 00:26
Мититу, пиши "България" ;)

И навсякъде, ако нямаш пари, си за никъде. Факт! ;)

Mitity
06-22-2012, 00:58
Извинявам се за грешката но за първи път пиша на български от много време и не съм се осетил :)

А към авторката искам да и пожелая късмет и всичко да се оправи.

DS
06-22-2012, 01:37
До авторката:
Ако нещата м/у вас вървят не позволявай на това, че не ти е платил билета за кино да ви отдалечи един от друг!
Не го защитавам и не съм на ясно с всичко, но може и той да има проблеми, въпреки че работи!

Относно мнението на..., че трябва момчетата да плащат сметките... Аз лично винаги съм предлагал да платя сметката на 1ва среща, но ако момичето ми позволи това говори лошо за нея!

Иначе съм съгласен, идва лято отварят се доста работни места! Каквато и работа да почнеш, ще можеш да се издържаш сама, та и да спестиш някой лев!
Успех!

LuFlee
06-22-2012, 06:51
Има и едно друго нещо,което забравих да добавя.Той няколко пъти ме караше да ходим до Мак Доналдс,защото искал да си вземе меню и да спечели чаша. Не ,че нещо ,но... аз какво да правя там с него? Той да си вземе да яде,а аз да седя до него на масата и да се правя,че не забелязвам? Имам предвид,не знам дали просто не се е усетил или е станал скръндза , или наистина няма пари(макар,че за Мак Доналдс.... ) ,но аз и тогава му отговорих,че не искам да ходя,защото нямам пари. Той не отговори нищо конкретно.Поне да се беше усетил и въобще да не ме беше канил,защото според мен поканата от мъж към жена означава най-малкото да каже "Спокойно, не се притеснявай ,че нямаш пари". Разбирате ли? Аз ако исках да съм с някой богаташ,сега нямаше да се занимавам с него,защото знам,че и техните нямат кой-знае колко,но ...етикецията и възпитанието в тая ситуация липсват.
Едно време,когато той имаше по-малко пари съм му казвала да не се притеснява ,дори съм му купувала някви неща и тн (бяхме на средно ниво в семейството), таа... поне поради тая причина да се беше усетил какво ми е на мен.
Иначе отначало като започнахме отново да излизаме тези дни и първите пъти ме питаше постоянно дали искам нещо,аз отказвах,нищо не съм искала ,а и ми е било неудобно да поискам. Просто ми е приятно да знам,че ме пита ,а не ,че ще приема . Тогава му се ядеше сладолед и ме попита дали искам,аз пак отказах и той си взе само за него, после се усети нещо и вика 'Е..ма аз май повече трябваше да взема ама нали знаеш,че аз не ям сладолед попринцип, искаш ли да го доизядеш' ...
Оправдава се с това,че бил забравил какво е да е с мен и за това правил еди какви си неща.Бил свикнал да не му пука толкова и да е непокист ,нещо такова каза.Между другото е на 20 години.

Ilikeliljon
06-22-2012, 07:07
Споко, аз преди време съм бил на този хал. Приятелите ми излизат и имат пари, па аз немам. При това бях малък, за да работя, а ти сега имаш тази възможност. За тоя пич не знам какво да кажа, да вземеш да му набиеш в главата, че не ти е приятно така, щото се чувстваш зле, като те кани на разни места където не можеш да си позволиш по финансови причини. Ама така в прав текст без да се чувстваш зле и виновна от този факт. Па той, ако е човек ще чуе, ко не дузпата и бай, бай май лав!

assd
06-22-2012, 09:00
тоя е калъф. заеби го.
по принцип е нормално момчето да плаща, стига да не се възползва момичето от това постоянно.
аз пък си намерих много готина мацка, бачка си, не ми даде да платя нейната половина и ми направи много силно впечатление, освен, че е супер готина и красива. така може да впечатлиш някого, щото другите са ебати кифлите, не че ми липсват пари, добре съм си даже, ама ежедневен шопингтур дьо франс е нахалство!

jghgh
06-22-2012, 09:25
Пълен мизерник е тоя : D
Не е въпроса да имаш, а да даваш.
Виж, много е лесно като си богат да се раздаваш - голямата щедрост, голямото нещо, а много по-трудно е като нямаш, да отделиш и да споделиш.

Ставам досадна да пиша за настоящия, но в това отношение съм впечатлена от него. За момента имат разходи по ремонти и др. задължения и съответно парите не са в изобилие. Но винаги споделя нещата с мен, ако хапва нещо ме пита дали и аз съм гладна и т.н. Редовно като се виждаме в почивките му от work споделя храната с мен или поне изявява желание да я сподели. И това е миличко.
Не ме черпи по кафета и съм свикнала с това. Аз съм човек, проявявам човечно отношение към него. Ще ми е по-приятно да се чувствам глезена, но това не може да е водещото в една връзка - отношенията между хората трябва да са човечни. На първо място сме хора и би било жалко такива неща да са водещи в една връзка.

Т'ва обаче не оправдава тоя мизерник. Тоя май изобщо не знае как да се държи възпитано. Ако ще си стиснат и нетактичен, не го демонстрирай поне. Като знае, че нямаш пари, а няма желание да те почерпи, защо те води по МакДоналдси и т.н. ... Дз, мизерник е.

Лошото е, че както и да го въртим, парите са фактор да ви вървят нормално отношенията. Бедността е порок. Който ще го отрече, явно просто има достатъчно. Но всички знаем, че липсата на пари дразни неимоверно много, и за съжаление пречи и на любовта. Имаше една много мъдра мисъл - "Животът пречи на любовта" - аз бих допълнила ".. да е като в приказките".
Обществото ни е такова, съвремието ни е такова, че трябва да оцеляваме и т.н. В такива условия е трудно да си много добър и възвишен, ама какво пък, пробвай се да не ти прави впечатление, че е бедняк и на всичкото отгоре и нетактичен.
Да си признаем - парите са фактор. И между хората, по-осъзнатите такива, я има борбата между ин и ян - дали да си материалистичен или да си духовен. Ще говоря за себе си, добре.. Мен безпаричието ме дразни, защото ограничава, но в мен винаги се обажда някакъв глас на човешкото, че $$$ не са всичко. Все пак можеш да си намериш богаташ, но той би ли ти дарил любов и прекрасно отношение, което би получила от някой по-беден? Зависи от какво имаш нужда.
Аз като човек пълен с противоречия достигам до извода, че на мен ми е по-важно да съм обичана, отколкото глезена. А и в крайна сметка по някаква причина мразя богатите хора, и предпочитам беден с добро отношение, отколкото богат без такова. Само с едни голи пари не става... Но е факт, че безпаричието дразни егото.

Хубавото е, че проблемът да нямаш пари може да се тушира, ако имаш подходящото отношение. А твоя човек май няма такова отношение, предвид нетактичността му?
А и, за Бога, ти го каза. Приятно е да ти се предлага - почерпка, споделяне, етц. Не да се възползваш. Жените не сме чак такива кучки.

///философства ми се. объркана съм. 0.0

DarkTemplar
06-22-2012, 10:43
Пича явно е сериозен егоист и не умее да се съобразява с друг човек. Тея оправдания, че бил забравил как да се държи с теб и то за подобни елементарни неща са супер детски. Стиснатостта е сериозен порок. Не знам защо въобще продължаваш да му се връзва на акъла, при положение, че случващото се в тези отношения не те устройва.

Намери си работа и се запознай с някой по-свестен, тоя не го бива.

3oPuTy
06-22-2012, 11:26
Като звънна на приятел за кафе,кино,кръчма и т.н. винаги му казвам "Айде да те водя еди-си-къде".По логиката на авторката аз трябва да плащам сметките,защото съм казала "да те водя",а не "да отидем" :?

Не знам к'во ми е сбърканото,но за мен е недопустимо да позволя на момче да ме почерпи просто ей така :? Ако ми е близък приятел и сме се разбрали,че днес ще черпи той,а утре ще съм аз - окей,но ей така щот' било неписано правило ... :?

И к'во като си го черпила?!Ами имала си - дала си.От къде знаеш,че той е имал пари за 2 билета или за 2 менюта в МакДоналдс та се сърди,че не е предложил да те почерпи?!Сама казваш,че момчето изкарва малко и сигурно до никъде не му стигат.Замисляла ли си се,че може това момче да се е лишило от нещо за да успее да спести 10лв. за билет за да може да разнообразите малко ... ?!А за МакДоналдс - от къде знаеш,че щеше да стои и да яде докато ти го гледаш?!Можеше да си разделите нещата,или да те черпи нещо макар и по-малко?!(от думите ти останах с впечатлението,че не сте отишли за това така отговарям)

И аз съм черпила приятели,но никога не съм смятала,че те са длъжни да отвръщат със същото,когато съм зле с парите,например :?

dimitar_ak
06-22-2012, 11:35
Струваш ми се прекалено меркантилна. Момчето не ти е длъжно. Ако иска ще почерпи, ако не иска няма. Аз като мъж често плащам, но за мен е нормално при излизане да имаш пари минимум да си платиш сметката и за такси, ако не те изпратят. Я си представи че се скарате докато сте на вечеря и той си тръгне. Какво правим тогава? Оставаш сама на масата с глупав поглед. Темата за парите трябва да е открита и да се говори честно по нея. При двама души, които са двойка това не трябва да е пречка. Нормално е повече да харчи този, който изкарва пари. Намери си работа и се опитай да промениш статуквото си.

notlike
06-22-2012, 12:39
От живота научих много неща и едното от тях е - винаги гледай позитивните неща. Преди бях (или по-скоро родителите ми) много по-състоятелен от сега, бях глезен и това не ми помагаше да мисля трезво - чувствах се нещастен, че нямам всичко, което искам, а имах доста работи. Сега съм ограничен в бюджета - научих се да си правя сметката, да знам кога да играя и кога да съм пас. И като се замисля, много успели хора са тръгнали от кота 0, а доста синове на милионери, та дори милиардери се провалят. Парите са до време - днес ги имаш, утре ги нямаш. Има ценности, които са доживот - не можеш да съдиш момчето, защото няма. Да, по твои думи той не е кавалер и прочие, ама нали разбираш, че ако тръгне да те черпи, може и да не му останат пари да си покрие едните битови разходи. По-добре ли ще ти е тогава? Да го виждаш как се мъчи. Замисли се. Приемаш твърде дребнаво нещата - дала си, значи трябва да вземеш. Какво означава това? Че аз съм помагал на сума ти народ, дали съм очаквал отплата за това? Не! Понякога и едно благодаря не получаваш, но не ти пука. Правиш го, защото мислиш, че така трябва. И един ден някой друг като теб ти връща услугата. Да обичаш един човек далеч не значи да имаш изгода от него, макар и нерядко това да си е точно така. Ако обичаш това момче, продължете. Останеш ли си с тези деструктивни мисли в главата, по-добре се разделете.

SmilezZz
06-22-2012, 12:46
Не ти е длъжен да ти плаща сметките, а пък и на тази тийн възраст, когато никой няма пари, не може да очакваш това от него. Липсата му на пари не означава и ниска стойност на момчето, тъй като, ако ги имаше, това щяха да са парите на мама и тати...

Напълно съм съгласна. Щом негово е липса на стойност, това означава ли и същото за теб? И двамата нямате пари, но ти искаш той да оправи твоя билет? Тогава оправи ти неговия. Пф, разсъждаваш тъпо. Осъзнай се. И вместо да хленчиш по форуми си намери някаква работа, за да изкараш достатъчно пари и да не създаваш излишни разходи на майка ти.

assd
06-22-2012, 13:58
Я си представи че се скарате докато сте на вечеря и той си тръгне. Какво правим тогава?

е трябва да е много голям бастун просто да стане и да си тръгне, много по-гадно е да стане и да хвърли малко пари на масата. веднъж така съм правил, щото много ме ядоса една

bloodyF
06-22-2012, 16:44
значи първо вие не сте женени или не е толкова сериозно , та да плаща той задължително
може да му обясниш като човек, че сте в затруднено финансово положение и нямаш възможност да ходиш на кафе или кино и просто да ходите в парка, да се разхождате, да си правите пикник или просто да прекарвате време заедно
кво ти е станало противно? човека работи, той има разходи все пак и не е длъжен да ти плаща квото и да било , ако ще и 1 вафла да е

Просто ми е приятно да знам,че ме пита ,а не ,че ще приема . Тогава му се ядеше сладолед и ме попита дали искам,аз пак отказах и той си взе само за него, после се усети нещо и вика 'Е..ма аз май повече трябваше да взема ама нали знаеш,че аз не ям сладолед попринцип, искаш ли да го доизядеш' ...
ми щото си елементарна и затова ще си на тоя хал
питат те, отказваш, мрънкаш че не ти е дадено
ми кво очакваш?
да седне и да ти се моли да ти купи сладолед или квото там..? бил си взел само за него- а, не бе, ще вземе 2, другият пак той ще го яде..

абе много си заблудена,..

xoxi
06-22-2012, 16:51
Темата за парите трябва да е открита и да се говори честно по нея. При двама души, които са двойка това не трябва да е пречка.

Това е.

Авторке, ти въобще говорила ли си с момчето относно финансовото състояние на двама ви? Не просто да му кажеш, че нямаш пари, а да му обясниш точно как стоят нещата, той на теб също.
Всичко, което си разказала ми се струва някак... нереално. Може би ти пропускаш или спестяваш нещо.
Ако все пак положението наистина е такова, каквото го описваш, по-добре го остави за известно време това момче. Знам какво е да не можеш да си позволиш нещо, минала съм през това. И мога да си представя какво е чувството някой въобще да не се съобразява.
Лично аз не бих го търпяла.

SuzanFletcher
06-22-2012, 19:05
Ти си една елементарна разглезена пикла,която вместо да си потърси работа и да се опита да улесни по някакъв начин живота на майка си,е тръгнала да хленчи из форумите как приятелят и не и е купил сладолед.Да не очакваш да ти падне на колене ,да ти се моли да ти купи сладолед??Много ми са смешни кифли като тебе ,които хем се оплакват ,че нямат пукната пара,хем се правят на мнооого важни и искат хората да им падат в краката.Грешката не е в приятеля ти.Иди се прегледай ти с тези 12-годишни разсъждения на вманиачена лигла!

Стига да притежава някакви умствени качества,човек винаги може да намери работа,особено в града.Има ли желание,има и начин.Щом не ти се работи,не се оплаквай,че нямаш!

Furious?
06-22-2012, 19:08
Само мрънкаш и не правиш нищо.Етикецията ли повелява така хаха.

Към момчетата - братя , много сте заблудени ако плащате сметки на момичетата винаги.

bloodyF
06-22-2012, 19:49
Към момчетата - братя , много сте заблудени ако плащате сметки на момичетата винаги.

момиче съм и не мога да съм по-съгласна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
1ва среща-1 кафе, сокче, водичка-окей, 2ра среща-пак окей, обаче по-натам освен,че на момичето й е неудобно (поне при мен е така), и той се оръсва, при положение че повечето в тоя форон разчитат на тати и мама и едва ли не баща му й плаща соковете и вечерите
абе я..
такива меркантилни същества-ако търсела пари нямала да е с него-ми ай ходи да те видя къде ще намериш някой будала да те търпи и да ти задоволява капризите

horacio
06-22-2012, 20:00
Напълно съм съгласна. Щом негово е липса на стойност, това означава ли и същото за теб? И двамата нямате пари, но ти искаш той да оправи твоя билет? Тогава оправи ти неговия. Пф, разсъждаваш тъпо. Осъзнай се. И вместо да хленчиш по форуми си намери някаква работа, за да изкараш достатъчно пари и да не създаваш излишни разходи на майка ти. Оф, ти се осъзнай. Не казва, че иска той да й плаща задължително. За нея е важен жеста. Тя сама го каза "Просто ми е приятно да знам,че ме пита ,а не ,че ще приема . " Схвана ли? Притеснява я отношението, а не тва че не я черпи и няма пари.

kolegata88
06-22-2012, 20:28
Аз не мога да си представя да не платя сметката на момичето.Работим и изкарваме достатъчно за да почерпим 10 лева.Още повече лично аз съм такъв че днес ако не почерпя някой приятел не се чувствам човек :)

DS
06-23-2012, 01:52
Към всички манекенки... които искат да им плащат-млащааат... Митьо Пищова е насреща!... Джакузита-Макузитааа... Кино-Мино... Сладоледи-Младоледи... Дрешки-Мрешки...

Та шегата на страна, ако едно момиче не прояви характер относно плащането ми на сметките, ми по-добре и евтино ми е да ида на курва! Мога да съм кавалер, мога и да съм простак! :D
Като няма дами - няма да има и кавалери!

Aвторке, не се засягай - нямам теб в предвид! Ако пък се засегнеш... може би има защо! ;)

Niakoitam
06-23-2012, 09:11
Пълен мизерник е тоя : D
Не е въпроса да имаш, а да даваш.
Виж, много е лесно като си богат да се раздаваш - голямата щедрост, голямото нещо, а много по-трудно е като нямаш, да отделиш и да споделиш.

Ставам досадна да пиша за настоящия, но в това отношение съм впечатлена от него. За момента имат разходи по ремонти и др. задължения и съответно парите не са в изобилие. Но винаги споделя нещата с мен, ако хапва нещо ме пита дали и аз съм гладна и т.н. Редовно като се виждаме в почивките му от work споделя храната с мен или поне изявява желание да я сподели. И това е миличко.
Не ме черпи по кафета и съм свикнала с това. Аз съм човек, проявявам човечно отношение към него. Ще ми е по-приятно да се чувствам глезена, но това не може да е водещото в една връзка - отношенията между хората трябва да са човечни. На първо място сме хора и би било жалко такива неща да са водещи в една връзка.

Т'ва обаче не оправдава тоя мизерник. Тоя май изобщо не знае как да се държи възпитано. Ако ще си стиснат и нетактичен, не го демонстрирай поне. Като знае, че нямаш пари, а няма желание да те почерпи, защо те води по МакДоналдси и т.н. ... Дз, мизерник е.

Лошото е, че както и да го въртим, парите са фактор да ви вървят нормално отношенията. Бедността е порок. Който ще го отрече, явно просто има достатъчно. Но всички знаем, че липсата на пари дразни неимоверно много, и за съжаление пречи и на любовта. Имаше една много мъдра мисъл - "Животът пречи на любовта" - аз бих допълнила ".. да е като в приказките".
Обществото ни е такова, съвремието ни е такова, че трябва да оцеляваме и т.н. В такива условия е трудно да си много добър и възвишен, ама какво пък, пробвай се да не ти прави впечатление, че е бедняк и на всичкото отгоре и нетактичен.
Да си признаем - парите са фактор. И между хората, по-осъзнатите такива, я има борбата между ин и ян - дали да си материалистичен или да си духовен. Ще говоря за себе си, добре.. Мен безпаричието ме дразни, защото ограничава, но в мен винаги се обажда някакъв глас на човешкото, че $$$ не са всичко. Все пак можеш да си намериш богаташ, но той би ли ти дарил любов и прекрасно отношение, което би получила от някой по-беден? Зависи от какво имаш нужда.
Аз като човек пълен с противоречия достигам до извода, че на мен ми е по-важно да съм обичана, отколкото глезена. А и в крайна сметка по някаква причина мразя богатите хора, и предпочитам беден с добро отношение, отколкото богат без такова. Само с едни голи пари не става... Но е факт, че безпаричието дразни егото.

Хубавото е, че проблемът да нямаш пари може да се тушира, ако имаш подходящото отношение. А твоя човек май няма такова отношение, предвид нетактичността му?
А и, за Бога, ти го каза. Приятно е да ти се предлага - почерпка, споделяне, етц. Не да се възползваш. Жените не сме чак такива кучки.

///философства ми се. объркана съм. 0.0

Винаги са ми харесвали мненията ти.В доста голяма част съм съгласен и с това.Въобще обаче не съм съгласен с частта за мизерника.Може пък да изкарва малко и постоянно да си прави някакви сметки.
Авторке това че и сама каза че ти е предлагал показва че не е чак такъв егоист.Но след като ти си му отказвала няколко пъти...примера със сладоледа може да го е навело на мисълта че се чувстваш неудобно,когато иска да те черпи и подбива самочувствието ти и да се е отказал.А изобщо не е и длъжен.Не пропускай че това че се е отказал от киното и ти е предложил да се разходите също си е един вид жест.Хем се тказва от това дето иска да направи заради теб,хем не те кара да се чувстваш гадно и нещо по-малко като ти предлага да ти плаща сметките при положение че видно му показваш че ти е неудобно от това.Хем сърби,хем боли-хем да ти предложел ама нямало да приемеш. :)

П.П. jghgh имам две приятелки от Годеч,може някоя да те познава :)

AnzaRe
06-23-2012, 09:18
С моята приятелка когато стане дума за плащане,всеки си плаща отделно.Има моменти когато аз я черпя и тя ме черпи.
А относно парите,разбирам те авторе.

БЛАГОДАРИ НА СКЪПАТА ни политика :)
Гордея се,че съм българин,но не се гордея с България.

Hayashi
06-23-2012, 09:23
Повечето там какво се засилихте, че е меркантилна и иска той винаги да ѝ плаща.
Доколкото прочетох проблема беше, че той иска да я води на скъпи места, но същевременно тя да си плати. И ако си наясно, че някой няма възможност да си го позволи е меко казано просташко да предлагаш да отидете някъде.
Аз почти никога не съм позволявала да ми плащат сметката. И ако знам, че приятел/ка няма възможността да си позволи нещо, но аз настоявам да отидем заедно естествено, че се има в предвид, че аз ще платя.

Наистина мисля, че трябва сериозно да поговориш с приятеля си и да му обясниш, че не ти е удобно и, че предпочиташ да се разходите из парка/гората отколкото да ходите на кино.

Аз просто не мога да си представя какъв човек ще знае, че някой има финансови затруднения и ще го поставя в такива ситуации.

DarkTemplar
06-23-2012, 11:27
Сега като се позамислих над темата и леко си коригирам мнението. Според мен и двамата подхождат доста лекомислено. Авторката се хваща за 1-2 негови лафа и го обвинява в некоректност и стиснатост, а въпросното момче просто не знае как да се държи с една жена и да я предразположи да споделя с него проблемите и душевните си дилеми. Има някакво неразбиране помежду им и вероятно не парите са проблема. Те са по-скоро конкретният повод, който провокира авторката да се усети, че всъщност има проблем.

Четейки втория й пост ми прави впечатление и друго. Никога не съм разбирал женската практика да се оплакваш от някого на трети човек и когато третия човек изкаже отрицателно мнение за въпросния, оплакващата се да тръгне да го защитава с "ама не, той всъщност е еди си какъв и има много други положителни качества". Какъв изобщо е смисъла да се оплакваш, щом човекът явно цялостно те устройва? Или тва е някакво "изливане на мъката" пред рандом аудитория?

error92
06-23-2012, 11:35
Нормално е да се чувства обидена, не заради това, че няма пари да й плати, а заради това, че се скатава като мишка...самата реакция от страна на момчето, след като тя му казва, че няма пари

Изходът от ситуацията е лесен на думи и според зависи на действия: Намираш си работа, едва ли ще е някоя за много пари, но гледаш да е прилична заплата...в твоето положение е малко спорно дали е задължително да е нещо, което те влече, всичко опита до човека (аз лично не бих се захванал с нищо, което не ме влече, ако ще и да гина ^^ :D камо ли тук в България...)

До колкото приятеля ти, казваш че има много положителни качества в него...във всеки можеш да намериш положителни качества, обаче се замисли дали в него намираш това, което търсиш...ако не - знаеш какво да правиш : ))

jghgh
06-23-2012, 11:35
П.П. jghgh имам две приятелки от Годеч,може някоя да те познава :)
Как реши, че съм от Годеч?
Този град нищо не ми говори, дори не знам къде е на картата.

error92
06-23-2012, 11:46

От София на горе в ляво...хоуп ай хелпд :D

notlike
06-23-2012, 12:21
Мале! Начетох се на коментари от сорта "като не ти отърва, намери си работа" и щях да се попикая от смях. Да си млад човек и да си намериш работа в България не е трудно, а е почти НЕВЪЗМОЖНО. В САЩ безработицата сред младите е почти 50%, а къде е Америка, къде сме ние. И нека мине без клишетата "Има ли желание, има ли начин". Досега съм пробвал да си намеря работа на доста места, но засега само с връзки се е получавало. Животът не е филм, лесно е да кажеш нещо, съвсем друго е да го изпълниш. А тези кавалерските истории от 16-17 век нямат реално приложение в днешно време. Да, хубаво е да се прави жест отвреме-навреме и да купиш един шоколад или нещо малко, което наистина се цени, но да плащаш сметките - НЕ! Можеш да почерпиш, ако имаш повод, но никъде не пише, че трябва мъжът постоянно да дава от собствените си пари.
1 - живеем в България и не всеки може да си позволи да харчи като шейх
2 - в днешно време истинските жени си имат достойнство и не обичат да се чувстват зависими от някого
3 - любовта не е пари

vampire_girl_
06-23-2012, 12:54
Нормално е да се чувства обидена, не заради това, че няма пари да й плати, а заради това, че се скатава като мишка...самата реакция от страна на момчето, след като тя му казва, че няма пари

Това,че не и плаща билета,трябва ли да означава,че се скатава като мишка? Не мисля. Ако нямаш пари,просто не излизаш /кино,ресторанти и т.н./,защото никога не знаеш какво точно ще стане.

Ermic
06-23-2012, 17:10
само аз ли забелязах че при всеки случай само му натякваш "нямам пари, не ща" та така че той да се чувства неловко

windowlicker
06-23-2012, 18:01
само аз ли забелязах че при всеки случай само му натякваш "нямам пари, не ща" та така че той да се чувства неловко

И аз много мразя като някой непрекъснато се оплаква. Просто казваш, че не ти се ходи и това е, иначе наистина им става нелокво на хората. И какво да кажем този ти купи билет след това направо ще му се качиш на главата на момчето ако не дай си Боже ти откаже за нещо.

error92
06-23-2012, 22:55
Това,че не и плаща билета,трябва ли да означава,че се скатава като мишка? Не мисля. Ако нямаш пари,просто не излизаш /кино,ресторанти и т.н./,защото никога не знаеш какво точно ще стане.

Не съм казал, че се скатава като мишка заради това, че не й плаща билета, казах нещо съвсем различно и май някой ще трябва да слага очила...

И по-добре че не мислиш, защото ич не те бива :D

Hilary_
06-24-2012, 00:19
Толкова гнусни и лишени от мисъл мнения, отдавна не бях чела.

Към авторката:
За това момче имам само една описваща дума - п*тка. Много правилно си усетила грешката в поведението му, а това че си му обяснила как стоят нещата и това, което описваш е била реакцията му, мога само да потвърдя гореспоменатото. Прекалено много се измести мисленето на днешните "мъже" и това, че не могат да предложат едно кино или кафе за тяхна сметка е повече от противно. Преди време ухажването спрямо жена, поведението им, жестовете им са били нещото, чрез което са впечатлявали. Един мъж, който се стиска за кафе, си остава такъв и в много други отношения, които не са свързани с пари. ;) Сама си направи изводите дали заслужаваш такъв човек до себе си?

Отсносно личния ти проблем - знам, че е трудно намирането на работа, но колкото и откази да получиш в никакъв случай не се отчайвай. Всичко опира до това да си упорита и да не се отказваш. Приеми това, като тежък период, който ще отмине рано или късно .. а погледнат от друга страна е възможност да направиш планове за себе си и за това какво искаш да промениш в бъдеще.

Sh@d0w
06-24-2012, 05:52
Проблема му е, не че няма пари, а че не иска да ги харчи за теб. Когато каня приятелката ми да излезем някъде, било кино или прочие, го правя с ясната идея, че щом аз я каня значи съм готов да поема разноските. И не само, винаги когато има нужда от пари, за каквото и да е, съм готов да и помогна. Авторке смятай колко държи на теб, колко те приема на сериозно, колко вярва във връзката ви, щом гледа да мине метър при първата вероятност да му се откъснат 10 лева от сърцето.

А по - лошото е че му е стар навик, доколкото разбирам. Бившите за това са си бивши - най - тъпото нещо което можеш да направиш е да им дадеш втори шанс.

DarkTemplar
06-24-2012, 06:18
Hilary_, а какво могат да предложат повечето момичета на днешните мъже? Защото аз виждам едни разглезени и постоянно оплакващи се дечица, с "колосални проблеми" като "оле за кво да си похарча парите" (които мама и тати им дават) или "в кой мол да оитда". Лошият човекоматериал го има и от двете страни на барикадата, if you know what I mean.

JungleJaguar
06-24-2012, 06:45
Когато съм на среща с непозната жена по ангажименти,винаги всеки си плаща сметките.Когато съм ей така с някаква френдка или позната винаги всеки сам си плаща сметката.Когато съм с моето си момиче никога е нямало цупене,мръщене и т.н.,защото да,и аз съм плащал и тя е плащала,но почти винаги всеки отделно си плаща.
И в това няма нищо срамно.

Много американски филмчета гледате !

Hilary_
06-24-2012, 07:50
Hilary_, а какво могат да предложат повечето момичета на днешните мъже? Защото аз виждам едни разглезени и постоянно оплакващи се дечица, с "колосални проблеми" като "оле за кво да си похарча парите" (които мама и тати им дават) или "в кой мол да оитда". Лошият човекоматериал го има и от двете страни на барикадата, if you know what I mean.
Разбира се, че ги има и от наша страна (не го отричам), но в случая авторката не е от тях.

Niakoitam
06-24-2012, 07:55

Прочетох го от прфила ти :)

Niakoitam
06-24-2012, 09:21
Прекалено много се измести мисленето на днешните "мъже" и това, че не могат да предложат едно кино или кафе за тяхна сметка е повече от противно. Преди време ухажването спрямо жена, поведението им, жестовете им са били нещото, чрез което са впечатлявали.
Да, както и прекалено много се измести мисленето на днешните "жени" как някои им е длъжен да им плаща сметките и да ги глези постоянно,НО да не ги купува, че мъжете трбва да са едвали не някакви богаташи,НО да им тичат по гъзовете и по възможност да не се държат като такива с другите.Че трябва да ги печелят едвали не с пари,НО да не са трофеи и т.н.Жестовете са едно,парите са съвсем друго.И това че я е поканил, а след като не е искала е предложил да ходят на разходка също си е жест.Е,нематериален,но все пак жест.Той и е дал себе си и част от свободното си време, а може би и цялото.Но иначе много жени обичат да се правят на скромни,.Да не решиш сега че съм имал предвид теб.Не е така.
Иначе да...и на мен ми е гнусно от такива дето се правят на супер моралните нематериалистки обаче като видят някой с някои лев повече,който даже ще ги и почерпи им потичат лигите.Иначе изобщо тези не им правели впечатление.По-добре да си го кажат директно за да се знае какви са и да имат повече успех в търсенето на такива каквито търсят, а не да овъртат и да се чудят защо не им се получава.Е, ще си навлечат хорската омраза,но пък защо ли да им пука.Е,често пари и любов се случва да се самоизключват,защото пари и секс по си отиват,но ще го преодолеят.Нали ще се заблуждават че най-вероятно човека срещу тях много ги обича,купува им парцалки,води ги по скъпи ресторанти и т.н всичко за негова сметка.Какво да искат повече.Нали ги уважава и прави жестове за тях въпреки че те ама хич не искат,но той почти насила ги кара.Нищо че след време може да уважава съвсем друга по точно същият начин :)

jghgh
06-24-2012, 09:40
Прочетох го от прфила ти :)

Оф, да бе, вЕрно, че си го написах ей-така рандъм... Но не съм от Годеч : )

DisappointedDreamer
06-24-2012, 09:45
Към авторката:
За това момче имам само една описваща дума - п*тка. Много правилно си усетила грешката в поведението му, а това че си му обяснила как стоят нещата и това, което описваш е била реакцията му, мога само да потвърдя гореспоменатото. Прекалено много се измести мисленето на днешните "мъже" и това, че не могат да предложат едно кино или кафе за тяхна сметка е повече от противно. Преди време ухажването спрямо жена, поведението им, жестовете им са били нещото, чрез което са впечатлявали. Един мъж, който се стиска за кафе, си остава такъв и в много други отношения, които не са свързани с пари. ;) Сама си направи изводите дали заслужаваш такъв човек до себе си?

Пълни глупости и отново едно девствено душевно мнение. Времената са се изменили, и това че преди жените са се впечатлявали от това колко пари мъжа до тях може да бръкне и похарчи за тях, си е чисти и просто материално изнудване, което въобще не може да се равнява на ухажване или любов.

Авторката е виновната в случая. Не мога да разбера как тя очаква той да и плаща всичко, когато излизат навън. Аз НИКОГА не бих го допуснала. Би ми станало неудобно, и това далеч не е начин по който един мъж може да ме ухажва и най-важното да ме впечатли. Ако за вас, Хилари и авторке, един мъж трябва да е точно такъв за да ви впечатли и за да грабне вниманието ви... Е, имам много лоши новини.

Авторката е трябвало да му обясни проблема си - все пак са гаджета. По този начин младежа щеще да се осъзнае и нямаше да яде пред теб докато стомаха ти къркори, или да се наслаждава на филм, докато ти си киснеш вкъщи. Всичко опира до споделянето на проблема ти с него. Ако той знаеше за него, съм абсолютна сигурна че щеше да се държи по друг начин.

И отново повтарям - никой мъж не ви е длъжен да плаща сметките ви, когато излизате навън, момичета.

Hilary_
06-24-2012, 09:52
Да, както и прекалено много се измести мисленето на днешните "жени" как някои им е длъжен да им плаща сметките и да ги глези постоянно,НО да не ги купува, че мъжете трбва да са едвали не някакви богаташи,НО да им тичат по гъзовете и по възможност да не се държат като такива с другите.Че трябва да ги печелят едвали не с пари,НО да не са трофеи и т.н.Жестовете са едно,парите са съвсем друго.И това че я е поканил, а след като не е искала е предложил да ходят на разходка също си е жест.Е,нематериален,но все пак жест.Той и е дал себе си и част от свободното си време, а може би и цялото.Но иначе много жени обичат да се правят на скромни,.Да не решиш сега че съм имал предвид теб.Не е така.
Всеки път ли ще се разхождат в парка? Тук не става въпрос толкова за парите, а за отношението му към нея. По мое виждане глупаво постъпва и както казах по - горе, това е пряко свързано и в другите НЕматериални отношения.

anonymous708973
06-24-2012, 09:53
Иначе да...и на мен ми е гнусно от такива дето се правят на супер моралните нематериалистки обаче като видят някой с някои лев повече,който даже ще ги и почерпи им потичат лигите.Иначе изобщо тези не им правели впечатление.По-добре да си го кажат директно за да се знае какви са и да имат повече успех в търсенето на такива каквито търсят, а не да овъртат и да се чудят защо не им се получава.Е, ще си навлечат хорската омраза,но пък защо ли да им пука.Е,често пари и любов се случва да се самоизключват,защото пари и секс по си отиват,но ще го преодолеят.Нали ще се заблуждават че най-вероятно човека срещу тях много ги обича,купува им парцалки,води ги по скъпи ресторанти и т.н всичко за негова сметка.Какво да искат повече.Нали ги уважава и прави жестове за тях въпреки че те ама хич не искат,но той почти насила ги кара.Нищо че след време може да уважава съвсем друга по точно същият начин :)

Имаш някакви комплекси, които много ти пречат в отношенията ти с жените.

Hilary_
06-24-2012, 10:11
към DisappointedDreamer

Авторката му е обяснила положението си, а неговата промяна в поведението е била утешаване с думи и отменяне от негова страна на личната му покана към нея. Що за мъж е това? След като е предложил, знаейки положението й, би трябвало да си направи сметката. Никой не говори за непрекъснато плащане на сметки. Защо винаги трябва нещата да се изместват в една крайност? Това, за което аз говоря е по средата.
Не че ти влиза в работата, но лично мен нито пари, нито поведение в днешните "мъже" ме впечатлява.
В момента имам много по - важни приоритети, които нямат нищо общо с "мъжете".

DisappointedDreamer
06-24-2012, 10:12
Жестовете са едно,парите са съвсем друго.И това че я е поканил, а след като не е искала е предложил да ходят на разходка също си е жест.Е,нематериален,но все пак жест.Той и е дал себе си и част от свободното си време, а може би и цялото.

Уау, тук съм съгласна с теб. Ти да видиш.

Иначе да...и на мен ми е гнусно от такива дето се правят на супер моралните нематериалистки обаче като видят някой с някои лев повече,който даже ще ги и почерпи им потичат лигите.

Нали ще се заблуждават че най-вероятно човека срещу тях много ги обича,купува им парцалки,води ги по скъпи ресторанти и т.н всичко за негова сметка.Какво да искат повече.Нали ги уважава и прави жестове за тях въпреки че те ама хич не искат,но той почти насила ги кара.Нищо че след време може да уважава съвсем друга по точно същият начин :)

Но за тези два абзаца не съм съгласна. Никога не съм позволявала на когото и да е било да ми плаща нещата. Аз съм ги поискала, аз ще си ги плащам.
Парите имат някакво значение в една връзка и един брак, разбира се. Но парите които играят някаква роля в една връзка, не са тези които той харчи за непотрябвалите и боклуци. Поне не за мен. Не ме интересува дали той ще ми плати кафето или яденето в един ресторант, интересува ме дали той ще плаща водата и тока, който делим.

А колкото до заблуждаването... Никога не бих допуснала мъж, който ми купува такива глезотиийки. Никога не бих го избрала. Ако все пак се случи така, че действително тръгна с такъв мъж, то след като видя колко много пари харчи за неща, без които също мога, сериозно ще се допитам дали той се опитва да купи и мен и обичта ми към него. Бих го направила на проблем, и дори бих го зарязала. Никой нищо на сила не би могъл на ме накара да направя. Нека се опита и съм му била шута.

Колкото до последното изречение - е, по същия начин можеш да кажеш "тя не ме обича, защото след време ще целува устните на друг". Такава тема имаше във форума. Ставаше дума за момиче, което разкара приятеля си. След време той си хвана друга, и тя я ревнуваше. Е, типично егоистично и глупаво нещо е това.

DisappointedDreamer
06-24-2012, 10:16
към DisappointedDreamer

Авторката му е обяснила положението си, а неговата промяна в поведението е била утешаване с думи и отменяне от негова страна на личната му покана към нея. Що за мъж е това? След като е предложил, знаейки положението й, би трябвало да си направи сметката.

Е, тук съм съгласна. Можеше след като вече и е предложил да я заведе и да и плати всичко. Може би гаджето и е неопитен, макар че това не го извинява.

Не че ти влиза в работата, но лично мен нито пари, нито поведение в днешните "мъже" ме впечатлява.
В момента имам много по - важни приоритети, които нямат нищо общо с "мъжете".

Тук ти се изхвърляш в крайности.
Беше казала че преди мъжете са плащали всичко и това било начин да ухажват жените. В момента казваш че нито това поведение на мъжете, нито поведението на "днешните мъже" те впечатлява. Е, тогава кои мъже те впечатляват? Бъдещите? И защо ги слагаш в кавички? Да не би да си била с абсолютно всеки мъж на земята, че да ги постяваш под общ знаменател? Обзалагам се, че дори не си имала гадже чужденец, и всичките ти наблюдения и изказвания са базирани на един-двама български момци, които страшно са те разочаровали.

Hilary_
06-24-2012, 10:25
Беше казала че преди мъжете са плащали всичко и това било начин да ухажват жените. В момента казваш че нито това поведение на мъжете, нито поведението на "днешните мъже" те впечатлява. Е, тогава кои мъже те впечатляват? Бъдещите? И защо ги слагаш в кавички? Да не би да си била с абсолютно всеки мъж на земята, че да ги постяваш под общ знаменател? Обзалагам се, че дори не си имала гадже чужденец, и всичките ти наблюдения и изказвания са базирани на един-двама български момци, които страшно са те разочаровали.
Не ме впечатляват днешните "мъже". Написах го вече.
За миналото не мога да говоря, защото имам представа за него, само от приказки.
Кавичките не се отнасят за всички, а за тези, над които имам наблюдения.
Какво значение има народността в случая? Не е нужно да съм имала връзка с чужденец.
Достатъчно ми е да познавам такива и определено споделят вижданията на българските момчета.

DisappointedDreamer
06-24-2012, 10:30
Точно - нямаш никакъв опит. Определяш днешните мъже само по няколко лични наблюдения над няколко индивида. Няма нужда да казвам колко неправилно е това.
Мислех, че говориш за днешните мъже в България. Тогава грешката ти, която споменах горе, щеше да е що годе приемлива. Но сега говориш за ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят :lol: как успя толкова бързо да опознаеш всичките, че даже да им съставиш характеристики на путки?

Niakoitam
06-24-2012, 10:36
Всеки път ли ще се разхождат в парка? Тук не става въпрос толкова за парите, а за отношението му към нея. По мое виждане глупаво постъпва и както казах по - горе, това е пряко свързано и в другите НЕматериални отношения.

Да,всеки път ще се разхождат в парка щом липсата на пари е в нея. Ако беше в него и това не и харесваше вариантите са няколко. Или да го черпи постоянно,но без след това след определен период от време да му го натяква постянно или ако той не иска да остане с него както той прави в случая или да ходи сама.Това са вариантите.Другите са си просто лицемерната проява на скромност или пък да ходи да си намери някой чичко паричко
jghgh уточни някой неща.
А jghgh значи съм се подвел от информацията. :)
PinkPan7her ти нали нямаш никакви комплекси и си те свалят,какво те засяга моита коплексирана персона? А че е така е така.:)
DisappointedDreamer нещо май сънувам или бълнувам,но ти се съгласи с мое мнение?!? Ще вземе да завали градушка. :D Относно другото не се прави на гузна,защото не съм те гонил.Никъде не съм споменал нито едно име и ако правиш така нещата както казваш евала.
А относно последното...и аз съм писал в тази тема дето споменаваш.Може да я намериш и да видиш мнението ми,което е че незаменими хора няма освен ако не си го заслужат.
А иначе от културна гледна точка поне може пак да не се изтъкваш обиждайки Hilary_ колко девствено или не знам какво и било мнението.Трябва да се опиташ да избягваш личните нападки, а да говориш по темата :)

DisappointedDreamer
06-24-2012, 10:45
DisappointedDreamer нещо май сънувам или бълнувам,но ти се съгласи с мое мнение?!? Ще вземе да завали градушка. :D

Недей че не ща да вАли.

А относно последното...и аз съм писал в тази тема дето споменаваш.Може да я намериш и да видиш мнението ми,което е че незаменими хора няма освен ако не си го заслужат.
А иначе от културна гледна точка поне може пак да не се изтъкваш обиждайки Hilary_ колко девствено или не знам какво и било мнението.Трябва да се опиташ да избягваш личните нападки, а да говориш по темата :)

И с това съм съгласна. Незаменими хора няма.
Колкото до коментара ми към Хилари - беше си на място. По темата достатъчно изписах и мисля че просто и ясно заявих позицията си към въпроса на авторката.

Hilary_
06-24-2012, 10:52
към DisappointedDreamer
Не си ти тази, която ще определя какъв опит имам.
Това е форум и всеки споделя вижданията си, базирайки се на изживяното.
Задръж забележките си, не ме интересува личната ти преценка за мен.
Спорът се наклони в друга посока и не смятам, че е нужно да се продължава. :)

kindergarden
06-24-2012, 10:56
Това ли ви прави впечатление дали някой ще ви плати сметката?
В днешно време и на тази възраст, на която са повечето посетители в един тийн форум, плащането на сметката от страна на момчето като неписано правило е меко казано тъпо. Неговите пари или са дошли от мама и татко и той няма право да ги харчи за някаква си там, или ги изкарва с не толкова високо платена работа, защото на тези години не всеки може да се похвали с върховна кариера и стабилни позиции в обществото. Няма лошо един-два пъти да плати сметката, но да се прави проблем, защото не е предложил няколко пъти си е смешно. Не ме разбирайте погрешно и аз харесвам да ме глезят и да имам кавалер до себе си, но защо обръщате внимание само на това...
Ревналите мацки, желаещи мъжко отношение и галантност, защо не обръщате внимание на това дали някое момче ще ви отвори вратата, ще ви направи път да минете, ще ви издърпа стола, ще ви изпрати до вас.... ето това е кавалерството, което идва от възпитанието на момчето, не плащането на сметките с пари, които идват от джоба.
Авторката казва, че не иска да бъде черпена, но иска да и се предложи. Какъв е смисълът? Момчето те е питало няколко пъти, отказвала си му. Не го вини повече, а, ако е нямал пари за два билета, защо да рискува да ти предлага да ти купи. Не всеки може да се бръкне с 20+ лева ей така за едното кино. Мисля, че проблемът идва от там, че на авторката и е кофти, че не може да си позволи тези неща, и се чувства ограничена по някакъв начин. Това са прекалено дребни неща, за да бъдат правени на въпрос и дори забелязвани и само един човек, който има комплекси, би ги забелязал. Не виня авторката напълно нормално е да се чувства така, просто трябва да намери начин да надрасне и да погледне по философски начин на нещата и най-важното да си намери работа, за да се отърси от комплексите.

DisappointedDreamer
06-24-2012, 10:57
По математика, когато абсолютно всеки учи статистики единственото нещо, което учителя повтаря постоянно е че колкото по-малко информация имаш, толкова по-грешна ти е статистиката. Това важи точно за теб :)
Ако наистина имаше опит нямаше да скачаш като ощипена и обидена госпожица.
Но карай, да. Няма да споря.

Ревналите мацки, желаещи мъжко отношение и галантност, защо не обръщате внимание на това дали някое момче ще ви отвори вратата, ще ви направи път да минете, ще ви издърпа стола, ще ви изпрати до вас.... ето това е кавалерството, което идва от възпитанието на момчето, не плащането на сметките с пари, които идват от джоба.
Авторката казва, че не иска да бъде черпена, но иска да и се предложи. Какъв е смисълът? Момчето те е питало няколко пъти, отказвала си му. Не го вини повече,

Много точно! Браво!

Scarface_
06-24-2012, 10:59
Има една много стара приказка " Нама ли пари - няма и любов " естествено не е вярна на 100 % ... и не става въпрос за парите , а за нормални неща , които ако човек няма пари не може да си позволи ... Когато наще са се оженили не са имали и стотинка ...но са бачкали здраво и никога не са ме глезели ... аз съм започнал да работя от 11-12 годишен, имаме собствен бизнес ...зимата уча , след това евентуално работя помагам и така .Почивните дни също...имало е лета, в които съм имал около 5 почивни дни ... общо ...като по-малък събота неделя , когато съучениците ми спят аз съм ставал в 4 за да ходя на пазари... и т.н... и никога не съм искал да ми плащат заплата и винаги когато са ме питали имаш ли си пари съм казвал ,че си имам.Научил съм се да бъда много пестелив и да изкарвам пари от всичко...от много странични дейности...Както и съм научен,че винаги трябва да имам резервни пари...Както и да е , сега ако кажа че не сме доста добре финансово - ще излъжа...
Та по темата - хубаво е хората да ценят парите...аз също съм имал приятелка ,която е била в такава ситуация ... винаги съм и помагал и съм е черпел ... но когато е имала пари примерно зела е бонус към заплатата и т.н. е казвала тоя път аз ще платя ... и т.н ...самите жестове са важни. По принцип като изленеш дори да не е с момиче с приятели ... като купуваш сладолед - да купиш за всички и т.н... в мойта компания сме така ...като ходим на кафе примерно аз ще платя днеска ... но следващия път някой др казва - миналия път ти плати сега аз ще платя и така. Нормално е при една двойка мъжът да е плаща повече - но ако го прави изцяло не е правилно...Скоро имах случаи с едно момиче си писахме и така стана една нощ се чухме и тя каза ей ся идвам нали да пием по нещо-аз няма проблеми ...и идва и след като седнахме вика имаш ли повече пари , че аз нямам после като идем до нас ще ти ги върна- казах няма проблеми не се притеснявай...не че аз не пия скъпи неща , но ми стана тъпо след като няма 1 стотинка в джоба и не че ми беше проблем да ги платя - но беше грозно да поръчва коктейли по 10 15 лева ...след това се чудихме каде да ходим и тя вика на диско (беше покрай баловете) отиваме и минаваме 1 по 1 ама тя 1ва и стои и чака да и платим входа... и така ест след като с моя фр е изпратихме до тях - тя каза колко пари да ти донеса и т.н и аз викам не са притеснявай , споко ... ся покрай плажовете се бяхме разбрали да ходим и един ден бях до тях на плаж и и се обадих ако иска да дойде. тя каза че не може...после ми беше звъняла , но не съм видял .Та прибирам се вечерта и ми пише,що не ми вдигна а у - колко мразя ...щях да ви черпя събота и неделя плажове , че имам да ви връщам ... а то беше петък :Д та явно щом не съм и вдигнал това била причината , нз де аз и се изсмях и толкоз...просто сигурно си е такава надута путка ,но такива хич не ги харесвам... така че , такива дирекшан изхвърчат от списъка ;)

Lysander
06-24-2012, 16:00
Опрат ли пари, иди ми говори за любов и чувства.

anonymous708973
06-24-2012, 16:03
Точно - нямаш никакъв опит. Определяш днешните мъже само по няколко лични наблюдения над няколко индивида. Няма нужда да казвам колко неправилно е това.
Мислех, че говориш за днешните мъже в България. Тогава грешката ти, която споменах горе, щеше да е що годе приемлива. Но сега говориш за ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят :lol: как успя толкова бързо да опознаеш всичките, че даже да им съставиш характеристики на путки?

Момиче, ти четеш ли?
Хилари е написала: днешните "мъже", имайки предвид пародиите на мъже, с които е имала вземане-даване. Кое не е ясно?
И... какво, всъщност, като не е имала гадже чужденец?

SisiStrange
06-24-2012, 16:20
Рядко обръщам внимание на такива неща, честно казано. И все пак си мисля, че точно първата 1-2 срещи е по-логично той да плати. Ей така заради класиката и приятното усещане да си глезена. Оттам нататък за мен не би било от голямо значение.

ПП. Това с чужденците наистина не ми хареса. Тя живее в България. Вади си нейните представи за нейния опит над момчетата, с които е била. В България. И аз не съм ходила с чужденец. И? Смея да твърдя, че имам достатъчен опит.

DisappointedDreamer
06-24-2012, 16:23
Момиче, ти четеш ли?
Хилари е написала: днешните "мъже", имайки предвид пародиите на мъже, с които е имала вземане-даване. Кое не е ясно?
И... какво, всъщност, като не е имала гадже чужденец?

ПП. Това с чужденците наистина не ми хареса. Тя живее в България. Вади си нейните представи за нейния опит над момчетата, с които е била. В България. И аз не съм ходила с чужденец. И? Смея да твърдя, че имам достатъчен опит.

Обясних всичко по-горе, но ще се повторя за неразбралите - Хилари слагаше абсолютно ВСИЧКИ мъже в ЦЕЛИЯ свят под общ знаменател. Знаех че е имала досег само с момчета от България, и затова поставих въпрос дали е била с чужденци, което щеше да оправдае до някаква степен абсурдното и твърдение.

DarkTemplar
06-25-2012, 05:51
Всъщност и нееднократно аз съм чувал от бивши съученички и познати, че има голяма разлика в отношението към момичето от страна на един българин и един чужденец (да кажем европеец от Централна/Западна Европа). Но нека не изместваме темата.

И все пак продължавам да се чудя с какво толкова допринася за връзката една средностатистическа девойка в тийн възраст, та да има толкова големи претенции към поведението на партньора си :?

Hilary_
06-25-2012, 06:06
И все пак продължавам да се чудя с какво толкова допринася за връзката една средностатистическа девойка в тийн възраст, та да има толкова големи претенции към поведението на партньора си :?

оо това нямаше как да го подмина .. :D
Това "средностатистическа, тийн" като определение/класификация ли го приемаш?
И ако да, момче със същото определение по какво би се различавало от тази девойка?

DarkTemplar
06-25-2012, 06:23
Визирам факта, че повечето тийнейджърки се впускат във връзка с по-големи и зрели от тях момчета (понякога дори мъже), а самите те не притежават особено голям житейски опит и нерядко не знаят как да се държат като жени. Голяма част от въпросните (F) обаче държат мъжката страна да е самостоятелна, материално осигурена, да умее да ги предразполага и да ги кара да се чувстват желани и "специални". Окей, изискванията са факт. А какво предоставят в замяна?

Умишлено, не коментирам сценария, в който и двамата участници във връзката са на еднаква възраст или житейски опит.

LuFlee
06-25-2012, 06:55
Така,прочетох всички мнения.
Трябва да уточня ,че никъде ама никъде не съм казвала,че искам да плаща ВСИЧКО. Някои хора са ме разбрали много добре,а други съвсем грешно. Никъде не съм написала,че той е виновен или че аз съм невинна. И ДА, това,от което ми е най-гадно е че аз самата не мога да си позволя да ходя насам натам и да се забавлявам с него без да мисля колко пари са ми останали. След като казах,че преди аз съм черпила повече и тн не ви ли светна лампичката,че НЕ искам той да плаща постоянно? И не,не става дума щом аз съм платила и той трябва да плаща. Имах конкретни случаи ,които изложих в първата страница. И продължавам да съм на мнение,че като казваш "Мисля да те заведа" означава даденият човек да плати. Има разлика между "Мисля да отидем" и "Мисля да те заведа".
Относно обидите,че съм разглезена пикла,кифла и не знам какво още- рядко са ме глезели. За ваше сведение и не,че има някво значение,но ми се наложи да порасна от рано,баща ми отключи психическа болест,когато бях в 6 клас ,разведоха се и са ми се случвали доста неща,по които си залагам главата,че определено нито съм глезена,нито чакам на готово всичко.
Още едно изяснение: казах,че си ТЪРСЯ работа. ТЪРСЯ. Т Ъ Р С Я. Не съм останала така да се жалвам из форумите...пускам си СВ-то от нз колко време вече из фирми,ходя да търся И лично из дадени обекти и тн. И както каза notlike , наистина да напишеш в някъв форум 'Като има желание има и начин" и просто да отпишеш човека,че едва ли не като не намира работа,значи е по негова вина,че не иска да намери и тн...не сте прави. Не е лесно,когато имаш висше,а да не говорим,когато нямаш предишен опит и нямаш все още средно(предстои ми да бъда 12 клас).
ТА....за това ви казах,че се боря за стипендия,за да избутам от някъде някакви пари.
Говорих с него . Обясних му и той каза,че знае много добре в какво положение съм. Както аз когато съм имала и съм давала,така той сега . Казах му,че не искам той да плаща всичко,но да прояви разбиране относно положението ми. И НЕ съм казала,че аз няма да плащам когато мога . "Ако съм решил да отидем някъде ,ще отидем. Престани да си мислиш глупости. Аз работя, за да имам излишни пари" -каза той.
Това не променя факта,че продължава да ми е неловко от факта,че все още нямам и че едва ли не като нямам ,той трябва да плати. Въпреки ,че има моменти,когато си е на място той да плати -казах кога още по-горе,но само толкова.
Благодаря за мненията,особено на тези,които са разбрали написаното от мен .

DarkTemplar
06-25-2012, 07:18
Ето, че с разговор ставало. Най-добронамерено ти препоръчвам следващия път направо да поговориш с конкретния човек, вместо да пускаш теми тук. ;)

Hilary_
06-25-2012, 09:15
LuFlee хубаво е, че си говорила с него, дано разбирането му не остане само с думи. Успех ти пожелавам и с намирането на работа. :)

DarkTemplar написаното ми прозвуча по друг начин, но така обяснено - ми харесва. :D

DarkTemplar
06-25-2012, 09:24
^То хубаво ти харесва, а имаш ли отговор на въпроса? :)