View Full Version : Любов - помощ! :S
Здравейте! Ето моята история - много харесвам едно момче и то вече доста време. Смятам, че и той мен, защото ме гледа много особено (виждам в очите му).. Престраших се и направих първите крачки - запознахме се, имам му скайпа и фейсбука. Писах му, но той не ми отговаря. Често се засичаме но нищо не става :X Работата е там, че аз танцувам, той също. Участвахме заедно на фестивал по танци (в различни групи - аз хип хоп, той - народни танци), убедена съм, че ме видя като танцувах и после зад кулисите пак ме гледаше странно (в добрия смисъл). Докато той танцуваше аз бях най-отпред и се усмихнах, той също на мен. Но само това... А аз искам повече от погледи, искам да говорим, да се опознаем, и знам, че ще си допаднем, защото слушаме една и съща музика и др., имаме общи интереси. Но не сме говорили пряко... Не искам да намесвам моите приятели или неговите (предлагали са ми да му кажат за мен) но мисля, че нещата ще се объркат. Вече не знам какво да правя (а не спирам да мисля за него), според мен е просто срамежлив. Моля Ви помогнете ми! Мисля, че имам две опции - да му кажа какво изпитвам но не знам как, или нищо да не направя (но искам да направя нещо). Благодарна съм ако ми дадете съвет ;) :)
DisappointedDreamer
06-24-2012, 11:38
Тъпи са ти опциите, и далеч не са всички възможни.
1. Ако му кажеш какво изпитваш той меко казано ще се изплаши. Вие не сте говорили, не сте излизали заедно, как може да реагира той освен да ти откаже?
2. Втория вариант ти самата отписа.
Третия е просто отново да поемеш инициативата, но не и по скайп или фейсбук. Ти си направила най-трудното досега - запознала си се с него. Просто следващия път като го видиш завържи някакъв разговор с него. Може да му кажеш че много си падаш по народните танци, и би искала да се научиш на някои стъпки. Щом имате много общо интереси, просто започни и подходи с един от тях.
ми явно е по-срамежлив
другият вариант е да е скрита лимонка и като си около него да си казва "офф,пак ли тая" (ама това в най-лошия случай)
значи не почвай с обясненията в любов че съвсем се шашардисаш момчето :D излизайте,сближете се,станете приятели,не мисля че пречи да го заговориш първо ти (щот ако чакаш на него може и да ти мине мерака за него)
За едно си права - че явно е срамежлив. Обаче плана ти не струва. Каво да му признаеш? Та вие почти не сте си говорили, ти ще му се обясняваш в люоб едва ли не...
По - скоро като виждаш, че той няма да направи първата крачка, направи я ти. Заговори го, зачестете контакта на живо и вече ако той проявява интерес нещата ще се наредят.
Знам, че трябва да започнем разговор, но не ми стиска, това е проблема.. :X Благодаря ви за съветите :) Ще ви послушам ;) трабва да рискувам...
burlesque
06-24-2012, 11:51
Най-добре ще е, ако следващия път, когато се засечете, ти отидеш при него и го заговориш. Кажи му, че ти е интересно да разбереш повече неща за него и след това му предложи да излезете. Разбира се, ако си по-срамежлица това не е най-добрия съвет за теб.
PLEYGIRL
06-24-2012, 12:18
хах ... не знам на колко години си ,но тези историйки ми навяват много приятни спомени от времето в което аз също харесвах момчета свързани с танците... (колко беше хубаво) таа така ... по твоят въпрос казвам ти от личен опит не пречи ама никак даже ти да го заговориш... давай кажи му здравей как си какво правиш как вървят танците нещо такова ... ,но ти препоръчвам да започнеш първо с само едно здравей примерно като се видите. И постепенно да стигнете до разговор с повече от 5 думи. Иначе много ще се стресира ;)
SmilezZz
06-24-2012, 12:53
Щом виждаш, че ако оставиш нещата в неговите ръце - няма да се получат или не на тоя етап. Явно е от по - срамежливите и го е страх да действа. Тогава действай ти. Направила си най - трудното - запознала си се с него, от тук нещата стават по - лесни. Заговори го просто. Каза, че имате много общи интереси - действай с тях, помоли го да те запознае с някои стъпки в народните танци и така лека - полека ще станат нещата. Важното е да се сближите, да излизате заедно и да се опознаете. Не е уместно в случая да му се обясняваш в любов - при условие, че не знаеш що за човек е и дали като цяло ще си допаднете.
DisappointedDreamer
06-24-2012, 12:56
Смайлз, да копираш думите на другите някакъв твой навик ли е? Мнения ли черпиш по този начин?