PDA

View Full Version : Как да се спася от миналото?

limoncho
06-24-2012, 15:28
Здравейте! Моля Ви посъветвайта ме!

Преди няколко дни завърших 7-ми клас и СЛАВА БОГУ! Две седмици преди да завърша едно момиче от моя клас, което уж ми се водеше приятелка, започна да пуска слухове, че съм крадла. Преди това с нея се бяхме скарали )явно искаше да ми го върне). Всички ѝ повярваха и целият ми клас (без 1-2ма човека) се обърна срещу мен. :( Постоянно ме хулеха и ми се смееха, бягаха от мен (за да не им открадна нещо)... дори започнаха да ме бият. Стана по-лошо когато наближи да връщаме учебниците. Учебникът на един мой съученик изчезна. Разбира се, аз трябваше да съм виновна и заради това класа ми се събра, и започна да къса мойте учебници, защото не си признавах, че съм крадла. :( :( :( Не ходех много често на училище последните дни и нарочно реших да не отивам на последните прощални срещи на класа...
До някъде постигнах целта си да не ми остават много спомени от новия начин, по който се държаха всички.
Когато завършихме училищш аз изхвърлих нещата, напомнящи ми за ужасния клас, изтрих профила си във Facebook,със него и част от спомените ми, но винаги когато се сетя за злощастната си съдба избухвам в рев. Опитвам се да се сдържам, но не мога - на мога да проумея как всички излязоха толкова двулични. :( Най-лошото е, че най-двуличните хора живеят близо до мен, и почти не излизам заради тях. Баба ми и майка ми постоянно наливат масло в огъня, като разпитват, защо не излизам с никого от класа ми, и най-вече защо не излизам с тогавашната ми най-добра приятелка (въпросна виновничка за съсипването на живота ми). Ако им кажа истината, те ще кажат, че това са глупости и трябва да се сдобрим... иска ми се да беше толкова просто... аз не искам повече да съм приятел на такива хора ... предпочитам да забравя за всичко това :( :( :( Въпросите ми са следните:

Как да забравя по-лесно за бившия ми клас?

Какво да кажа на баба ми и на майка ми за да спрат да повдигат постоянно темата? (Ако някой смята, че с истината нещата ще се оправят...е няма :D )

Как да се държа, ако видя някого от класа ми, когото изляза и той започне да ме обижда?

Какво да кажа на бъдещия ми клас в гимназията, ако започнат да разпитват за миналото ми?

Много Ви благодаря предварително :)

xoxi
06-24-2012, 15:56
Няма как да го забравиш класа. Аз бившия си клас не можех да го търпя. Всеки си беше вълк единак там, повечето от вълците бяха и кръвожадни. След 7ми клас тухла ми падна от сърцето. Това, че не ги виждах всеки ден ми беше достатъчно, за да спра да мисля за тях.
На роднините си няма нужда да казваш нищо. Може да споменеш, че сте се скарали за нещо и не ти се говори.
А ако видиш някой от класа ти, не му обръщай никакво внимание. Ако ей така от нищото започне да обижда, просто защото те е забелязал на улицата, това говори много лошо за пълнежа в главата. Не си заслужава да се тормозиш заради такива хора.
Не тръгвай с вярата, че в гимназията е нещо коренно различно. Едва ли някой ще тръгне да те разпитва подробно за миналото ти. И в гимназията ги има същите изчадия, просто повечето са малко по-цивилизовани. Но това е от годините, не от смяната на училището.

k0rn
06-24-2012, 16:11
Просто ги игнорирай и като те питат (роднините ти) кажи, че просто сте се скарали за глупости. Наистина е гадно, аз ако бях веднага щях да им скокна на бой, но ти си момиче и си по-чувствителна. Нямало е смисъл да си триеш фейсбука. Просто ги блокирай и толкова. Колкото за излизанията, по-добре излизай. Те знаят, че така се натъжаваш и за тях твоята болка е хубаво за тях. Излизай си като хората. Без да ти пука за тях. Така тях ще ги е яд, че ти си щастлива, защото твоето щастие е болка за тях.

Tvoita lelq Gosho
06-24-2012, 16:23
Здравейте! Моля Ви посъветвайта ме!
Въпросите ми са следните:

Какво да кажа на баба ми и на майка ми за да спрат да повдигат постоянно темата? (Ако някой смята, че с истината нещата ще се оправят...е няма :D )

Как да се държа, ако видя някого от класа ми, когото изляза и той започне да ме обижда?

Какво да кажа на бъдещия ми клас в гимназията, ако започнат да разпитват за миналото ми?

Много Ви благодаря предварително :)

Отговори:
-> Ммм.... бутилка текила върши работа.
-> Можеш да кажеш, че не ти е харесал секса с нея и повече няма да я търсиш.
-> Предварително си взимаш AK-47 и го ползваш при близка среща от третия вид.
-> no one cares какво си правила преди. Но можеш да разкажеш как си била стриптизьорка в Париж в продължение на години и е било много готино, защото Пиер ти събирал само 90% от бакшишите, но сега си срещнала Гошко, който те е уредил да си му метреса.
=)

limoncho
06-24-2012, 19:30
Отговори:
-> Ммм.... бутилка текила върши работа.
-> Можеш да кажеш, че не ти е харесал секса с нея и повече няма да я търсиш.
-> Предварително си взимаш AK-47 и го ползваш при близка среща от третия вид.
-> no one cares какво си правила преди. Но можеш да разкажеш как си била стриптизьорка в Париж в продължение на години и е било много готино, защото Пиер ти събирал само 90% от бакшишите, но сега си срещнала Гошко, който те е уредил да си му метреса.
=)

:D so brilliant

heartlesandfreaky
06-25-2012, 08:55
аз на твое място бих и разбила мутрите на всичките, не знам защо изобщо си ги търпяла ;д иначе не бива да се затваряш вкъщи, само заради жалките отрепки, такива винаги ще има...

the_world_around_me
06-25-2012, 23:13
Дано в новото ти училище ( поне в класа ти ) да няма хора от старите ти "приятели" . Направо ми стана много тъжно ,докато четох поста ти :( Все пак всичко свърши (или поне вече няма да ти е толкова тежко) . Едва ли майка ти пита всеки ден ,защо не излизаш .Просто може и да й кажеш ,че не ти се излиза и пр. Или ,че сте се скарали ,но я помоли да не ти се меси в отношенията :) Пък като видиш хора от стария си клас , просто ги подминаваш като пътен знак . Дано все пак някой ден да не избухнеш ,ако ти кажат нещо . Ако се сбиете или нещо такова ,това няма да реши проблемите . Просто ги забрави ...минало е вече :) Няма нужда да се занимаваш излишно . Ако толкова няма какво да правиш по цял ден започни да четеш ,да се занимаваш със спорт например . Това може да те разсее до известна степен ...Ако харесваш волейбол , тенис , запиши се :) Или ако имаш колело (най-вероятно имаш) покарай малко в парка например или на някое подходящо място . Може да идеш на почивка за няколко дена ...Повечето ходят на т.нар "село" Ако си имаш и ти е добре там , отиди :D Пък ваканцията ще изтече толкова бързо ,че няма да се усетиш.Ще дойде един нов 15-ти ,който ще посрещнеш с усмивка на лицето . Успех ! btw - Ще е добре и да завържеш и нови приятелства . :P

SmilezZz
06-26-2012, 17:25

* Просто недей мисли за това, колкото и трудно да ти е. Разбирам те, никак не е приятно да усетиш нож в гърба си, забит от хората, на които си държал и сте си прекарали толкова много време заедно. Но станалото - станало. Забравяш за всичко и продължаваш с гордо вдигната глава , смело напред.

Какво да кажа на баба ми и на майка ми за да спрат да повдигат постоянно темата? (Ако някой смята, че с истината нещата ще се оправят...е няма )

* Кажи им истината. Не можеш постоянно да бягаш от въпросите им, защото на нито един родител не му е приятно да вижда как собствената им дъщеря се е затворила вкъщи и не прави нищо, не общува с други.

* Не обръщай внимание. "Убий идиота с мълчание". Като видят, че не им обръщаш внимание - ще спрат.

* Ако смяташ за добре да споделиш какво се е случило - о'кей, ако не - не. Сама си решаваш. Според мен вече е време да да не бягаш от тях и да си излизаш напълно нормално. Не можеш цял живот да си затворена у вас, като птица в клетка и да си пропилееш времето, в което можеш да си изградиш нови приятелства, да опознаеш и видиш света в друга светлина.

Просто забрави за случилото се. Запиши се на някакъв спорт или нещо, което ще ти харесва да правиш и ще те разсейва до голяма степен. Още повече, че на такива места се печелят по - лесно приятели, тъй като имате поне една обща тема за разговор и общ интерес.

limoncho
06-29-2012, 21:33
Пък като видиш хора от стария си клас , просто ги подминаваш като пътен знак . Дано все пак някой ден да не избухнеш ,ако ти кажат нещо . Ако се сбиете или нещо такова ,това няма да реши проблемите ...

Много благодаря за всички съвети :)
Не ме е страх, че ако видя някого от бившия ми клас ще избухна.... страх ме е, че подминаващият човек може да ми налети, или да прати някого по голям/а вместо него, а аз нямам и понятие от бой... в това се състои страха ми от излизане :(
Как да реагирам и какво да правя, ако се случи нещо подобно? :(