Влез

View Full Version : Сложен въпрос за отношенията(и в общочовешки план)

fight_only_in_your_head
06-24-2012, 19:34
Здравейте, преди изобщо да почнете да четете този пост, нека ви помоля само за градивни мнения - понеже най-лесното е да сме негативни и да критикуваме, защото няма човек, който да е безгрешен. Надявам се да се получи интересна тема

Аз започвам мислите си с представата, че човекът е единственото живо същество, което е способно целенасочено да се променя напълно(това го вярвам, но не съм виждал доказателство - така че коментирайте)

Та след това адски натруфено въведение, малко по-човешко казано - за първи път обикнах момиче. Не защото тя беше изключително успешна в живота си(много приятели и принципно хората я харесват по първи впечатления), нито защото е едно от най-умните и красиви момичета, които познавам. Даже не се държеше толкова добре спрямо мен. Но заради цялата съвкупност не можех да си представя и секунда без нея. Интересното в случая е, че отношенията ни всъщност изобщо не се получаваха - нито тя се чувстваше адски щастлива, нито аз. Което беше защото може би нямахме какво да си кажем, не като теми разбира се, а имам предвид, че разговорите ни не бяха гладко изливане на думи, а се накъсваха нон-стоп и ту единия говореше, ту другия, даже по-скоро предимно тя. Заради което се замислих да не би проблемът да е в мен. Никога не съм бил част от групичката на "готините" в която и да била среда - училище, университет, квартал, уроци. Никога не съм имал много приятели, но за сметка на това тези, малкото, са ми били адски близки и наистина са можели на 100000% да разчитат на мен. Просто не съм популярния "парти енимъл" мъжкар, какъвто си го представят момичетата с много високи критерии. Даже по-скоро мога да се опиша като темерут понякога... обичам вместо да говоря нон-стоп, глупости да си мълча.

Резултатът е, че аз съм почти убеден, че за да можеш да имаш сърцето на някое момиче, то трябва да и задържаш вниманието - чрез смях и изживявания. Но какво следва да прави човек, когато по природа не е такъв? Според мен всеки трябва да се бори до последен дъх, най-клиширано казано, но как от затворен и леко неадекватен тип можеш да се превърнеш в някой, който хората харесват или дори някой от тях се възхищават? Всъщност, на какво се възхищават хората? На успехите, на ценностите, на физическите дадености или на умението да правиш и казваш правилните неща в правилния момент?

Знам че адски объркано описах всичко, но цялостната идея е, дали е възможно от лагера на меланхолика да минеш в лагера на сангвиника - или изначално мечтите ти са обречени, ако не можеш да ги съобразяваш с заложените ти дадености?

По-простовато казано - можеш ли да се научиш да бъдеш нещо, което не ти идва отвътре? Когато това е единственото и най-важно нещо за теб, когато наистина смяташ, че целта си заслужава средствата и ти искаш да се промениш, за да можеш да си с момичето на своите мечти?

Естествено, че най-лесното е да кажеш - има адски много момичета, тази не беше за мен. Но истината е, че човек "за" човек няма, има хора, които могат да изгладят несъвършенствата. Заради което ви моля да не ми казвате - намери си друга. Нито пък да ме съветвате да я оставя на мира, защото изобщо не съм се засилил да тормозя някой, който обичам. Искам мнения, които не ме определят като пълния глупак, само защото авторите им не могат да разберат моя начин на мислене :) Особено пък ако имате примери за хора, които са се променили от "загубеняк" към "парти-жувотно" сте добре дошли :)

NqkfaNikakva21
06-24-2012, 20:10
Първо е много добре, че искаш да промениш това в себе си. Но искаш да се промениш заради нея или заради себе си? Моята идея е да почнеш да се забавляваш повече. Организирайте си домашни купони с приятели, разказвайте си вицове, създайте си приятни спомени, отпусни се .. Все трябва да има нещо, което те забавлява и развеселява ..

Rebirthing
06-24-2012, 21:37
Сори, но просто не мога да се стърпя и да не ти кажа, че е ебахти тъпото да се променяш заради някои друг и то особено ако не ти идва отвътре. Е, да, хората се променят, но това става с времето, под определени обстоятелства, а не за една нощ. Най-добрият съвет който тук някои може да ти даде е да бъдеш себе си и да си намериш някоя ДРУГА. И да, света е толкова интересен, защото хората са различни, ако бяхме еднакви щяхме да си умрем от скука, не всички жени си падат по мъже тип 'парти-енимъл'.

fight_only_in_your_head
06-24-2012, 21:50
Ами според мен е доста клиширано мнението "намери си друга" както вече написах. Човек се бори за това, което си заслужава, а не се отказва.

Rebirthing
06-24-2012, 22:05
Сериозно ли мислиш, че си заслужава ? Или си твърде малък, или си твърде заблуден... Кое си заслужава, какво ще получиш от всичко това ? Популярното момиче ще ти обърне внимание, ще получиш своята 15 минутна слава, след което ще те замени с някой друг, може би с някой който е естествен и неподправен. Колко време ще издържиш да бъдеш този който не си ? Ден, два, седмица, месеци, а може би години ? Живота си трябва да го живееш като себе си, а не като някой друг.

fight_only_in_your_head
06-24-2012, 22:11
А къде точно съм споменал за играене на роли? Става дума за промяната като необходимост. И не е само за едното момиче, много по-дълбоко и сериозно е

FuckedUp
06-24-2012, 23:02
По-простовато казано - можеш ли да се научиш да бъдеш нещо, което не ти идва отвътре?

Не.
От това, което прочетох, мога да ти кажа, че мисленето ни е сходно и аз съм си мислил за това, за което ти пишеш в темата.
И аз ще ти го кажа това.
По-добре си намери друго момиче, което да обикнеш.
Все пак... всеки с мнението си.

п.п. ако си решил, че няма да се откажеш каквото и да става, по-добре да не беше пускал тема.
п.п2. и няма да е лошо поне да кажеш на колко години си..

Tvoita lelq Gosho
06-24-2012, 23:31
Dude, fuck her a few times and move to the next.
Значи... това, което изпитваш не е любов.... Това, което тя евентуално изпитва, не е любов.
Бил съм в твоята ситуация, опитах се да се променя заради мацката, която "обичах", а тя ме зарязя заради друг след месец.

Та ... ето ти полезен съвет: Порасни, стани мъж ( не говоря за мачо или играч ), намери си някоя и друга за секс от време на време и не я мисли тая любоф. Или ще те фрасне яко и няма да ти е неловко да си мадамата и да си мълчите, или няма да стане.

SisiStrange
06-25-2012, 05:31
Бъди си себе си. Щях да се съглася, ако се мъчеше да се промениш към по-добро. Повярвай, сега си много по-ценен, отколкото би бил като някой купонджия. Умееш да говориш. Имаш фантазия. Убедена съм на 100%, че четеш много. Този тип момчета са самотни само някъде в началото. После се ценят повече от всеки льольо. Няма много смисъл да се променяш в посока надолу вместо да се развиваш. Мога отсега да ти кажа, че винаги ще бъдеш в пъти по-щастлив с момиче, което споделя твоя свят и възгледи, и те разбира идеално такъв, какъвто си.

babity
06-25-2012, 08:46
'Що се излагате? Защо затворените хора винаги олицетворяват добрия, "точния", пък парти енимълите да са няк'ви прости и повърхностни. Да, представителната извадка показва точно това, но аз не го смятам за правило. Умението да общуваш с всякакви хора и да се нагаждаш донякъде е много важно. За работата най - вече.

Момче, възможно е наистина с въпросното момиче да не сте един за друг, но това ти трябва да си прецениш и да решиш как да се справиш с проблема, ако е така. Глупаво е да се промениш само, защото един човек не те възприема по начина, по който искаш. Но не е глупаво, ако го правиш защото усещаш нуждата от промяна, макар и да е към по - лошо според хорското мнение. Аз имах тежък пубертет от гледна точка на безбройните ми несподелени любови, много реване, умишлена изолация и всички съпътстващи простотии. Постоянно се депресирах, че около мен няма обожатели, че съм сама и бла бла бла. Отделих си доволно време за самосъжаления и когато училището свърши седнах и помислих какво да направя по въпроса. Да, срамежлива съм, да, некомфортно ми е в големи непознати компании, смущавам се понякога когато говоря с няк'ви хора, които не познавам, но се постарах да не е така. Избягвам да темерутствам, защото пречи.

Съвета ми е да започнеш да излизаш повече. Веднъж в месеца се заставяй да излизаш с някой далечен познат или с човек, с който си се запознал наскоро. В началото ще се насилваш да понасяш непознатата компания, а после ще започнеш да се чувстваш все по - в свои води. А най - простия съвет, който мога да ти дам е да слушаш. Слушай и задавай въпроси за това, което хората ти говорят. Те обичат да говорят за себе си, а това че видимо ги слушаш, ще те издигне в очите им. Това е на прима виста...

Rebirthing
06-25-2012, 10:20
Умението да общуваш с всякакви хора и да се нагаждаш донякъде е много важно. За работата най - вече.

Не оспорвам това в никакъв случай, но не на всеки му се отдава.

към автора

Когато се правиш на някой друг без да ти идва отвътре как се нарича това ?
Нека отново прочета първият ти пост - искаш да се промениш заради някакво си момиче, което дори не се държи добре спрямо теб. Ти си мислиш, че едно момиче може да задържиш като го разсмееш, а представите за мъжа мечта на повечето момичета са 'парти енимъл, мъжкари'. Съжалявам, но всичко това са пуберски глупости.
И тъй като питаш на какво се възхищават хората, ще ти кажа, че аз лично се възхищавам на интелигентността и добрият външен вид, но съседката ми може би се възхищава на китаристи с татуси, Пенка се възхищава на 'лошите момчета' с мотор, а Иванка на такива които се седят кротко и не са 'парти животни', но пък имат някакви други качества и приоритети. Надявам се разбираш какво се опитвам да ти кажа.

horacio
06-25-2012, 10:39
Няма как да се промениш ако не ти дойде отвътре. Както казаха ако се насилиш да го направиш ще си такъв месец - два и после кво? Разбирам да си някакъв ужасен човек с отвратителен характер и да искаш да се промениш към по-добро, но не виждам никакъв проблем в теб. Няма да е лошо да станеш малко по-разговорлив и общителен, но не е нужно да си парти енимъл и център на внимание. Аз те разбирам относно момичето... уж не сте един за друг и сте различни, но има нещо което ви дърпа един към друг, някакво влечение и нещо повече. Не се отказвай от нея. Ако и тя има чувства към теб разбира се. Не се отказвайте един от друг и ще се нагодите евентуално. И както каза babity - изслушвай. Това хората го оценяват много. Но не само да слушаш и мълчиш, ами задавай и по някой въпрос, покажи им че се интересуваш.

babity
06-25-2012, 10:44
Аз останах с впечатлението, че това казах, но явно не се е разбрало така.