PDA

View Full Version : Как да постъпя и към кого да се обърна!

danielbonev
06-25-2012, 07:48
Здравейте!Аз съм на 14 и моите родители са разведени!Живея при майка си с "вторият" ми баща.Не мога да го понасям.Преди ме беше набил жестоко защото се беше напил и не разбрах защо и не ходих на училище 1 седмица за да не ме видят какъв съм в белези!Също така беше ударил майка ми и и беше скъсал тъпанчето (или нещо подобно) та ходи да я оперират,но тя все още не иска да се разделя с него.Той като почне от обяд да пие та седне на компютъра и на другият ден е мъртво пиян не лягал да спи и продължава да пие,казвам му с добро,че ще му стане лошо,а той ми казва,че като му стане лошо ще отиде знаете къде!Постоянно се кара за глупости (примерно защо майка ми ми е дала да налея вода в това шише,а не в онова и защо е сложила плика за боклук в който си носи дрехите за работа) и вчера взе та удари котката сило без нищо да му е направила и аз го питам защо я удря и той ме блъсна.Направо искам да да се махне и да го пребие некой, не мога да го издържам повече.Майка ми уж ходи до трето районно,но пък от там и казаха да отиде някъде другаде и тя така и не отиде!Просто като пие и става ужасен човек и усилва музиката и не може да спи цяла нощ.Кажете ми как да постъпя за да се махне понеже не искам да живея с него,но не знам на кой да се обадя.

П.П-лесно ми е ще отида до 15 септември при истинският ми баща ама после нали почвам училище и не мога вечно да седя при него.

Благодаря предварително!

lia98
06-25-2012, 08:03
Доста гадно за теб и за майка ти, но ти не можеш да изгониш втория си баща сам. Поговори с майка ти и я убеди да действа по-сериозно - щом е ходила до районното и са и казали да отиде другаде, да не се отказва и да отиде където трябва. Истинският ти баща знае ли за това, което се случва във вас? Все пак си му дете и би трябвало да направи нещо и да помогне, ако всичко е толкова сериозно. Не знам какво друго да предложа....Оплачете се в полицията за тормоз и физическо насилие (ако не сте го направили вече де) и би трябвало да ви помогнат....не знам...

danielbonev
06-25-2012, 08:26
Ммм баща ми не знае съвсем какво става.Един път майками му каза и той щеше да оправи нещата,ама майка ми го спря.
Ужж майка ми обещава че ще отиде ще направи каквоо трябва ама не го прави,а аз не искам да казвам на баща ми,че тогава ще стане лошо.Един път е идвала полищия,но нищо не му направиха.

Your.Passion
06-25-2012, 09:36
Майка ти как може да търпи подобно нещо ?! Да бият нея и най - вече синът и .Не се отказвай ! Отиваш при истинския си баща и му разказваш всичко .Ако искаш остани при него може би ще е по-добре . Или отиди при баба си и дядо си .Те няма да приемат такова отношение към дъщеря си и внука си ! Не оставяй нещата така !

shmatarok
06-25-2012, 10:35
Сядаш и говориш с майка ти, когато онзи го няма - обясни й, че не може да продължава това така и трябва да се вземат мерки. Говорете с роднините да ви помогнат по някакъв начин, изнесете се от тази къща, щом се налага. Майка ти как може да позволява такъв тормоз? Обясни й, че се тревожиш много за нея и за себе си и че искаш да се махнете.

danielbonev
06-25-2012, 12:56
Сядаш и говориш с майка ти, когато онзи го няма - обясни й, че не може да продължава това така и трябва да се вземат мерки. Говорете с роднините да ви помогнат по някакъв начин, изнесете се от тази къща, щом се налага. Майка ти как може да позволява такъв тормоз? Обясни й, че се тревожиш много за нея и за себе си и че искаш да се махнете.

Хмм не може да се изнесем понеже апартамента е на майка ми,което значи че той трябва да се изнесе не ние!Баба ми и дядо ми от страната на майка ми починаха одавна,а от страната на бащи ми имам само баба (той живее с нея).Ще поговоря с майка ми пък дано стане!

Когато не е пил мога да го издържа,но почне ли да пие просто става нагъл и гаден!Пие много,не си ляга по над 30 часа някой път и не мога повече така.От 1 клан още не мога да го понасям!
Благодаря за помощта!

Your.Passion
06-25-2012, 12:58
Хмм не може да се изнесем понеже апартамента е на майка ми,което значи че той трябва да се изнесе не ние!Баба ми и дядо ми от страната на майка ми починаха одавна,а от страната на бащи ми имам само баба (той живее с нея).Ще поговоря с майка ми пък дано стане!

Когато не е пил мога да го издържа,но почне ли да пие просто става нагъл и гаден!Пие много,не си ляга по над 30 часа някой път и не мога повече така.От 1 клан още не мога да го понасям!
Благодаря за помощта!

Може да поговориш и с родителите на пияницата .. Не мисля ,че те няма да се намесят ..Все пак това е синът им .

sweetycherry33
06-25-2012, 13:10
Дам, поговори с родителте на "втория" си баща.
Поговори с майка си, кажи и че просто не можеш да го понасяш и че нещата не може да продължат така.

MaReNs
06-25-2012, 19:24
Намери начин да кажеш на истинският ти баща, а ако не намираш една бухалка или един дебел прът скриваш го някаде и когато посегне на майкати бой-бой-бой !!! Говоря съвсем сериозно неетрябва да позволяваш да се отнася така със майкати тя ти е майка бе човек, ако я обичаш ще направиш всичко възможно пък ако не искаш да го биеш с прът го причакайте с някои приятели и го причукайте !!!!

Your.Passion
06-25-2012, 19:49
Намери начин да кажеш на истинският ти баща, а ако не намираш една бухалка или един дебел прът скриваш го някаде и когато посегне на майкати бой-бой-бой !!! Говоря съвсем сериозно неетрябва да позволяваш да се отнася така със майкати тя ти е майка бе човек, ако я обичаш ще направиш всичко възможно пък ако не искаш да го биеш с прът го причакайте с някои приятели и го причукайте !!!!

Ей т'ва се казва план :D Макар ,че и това е вариант . :D

MaReNs
06-25-2012, 19:55
Ей т'ва се казва план :D Макар ,че и това е вариант . :D

Eми какво, ако някой посегне на майка ми ще му строша главата даже съм готов да го застрелям..

sweetycherry33
06-25-2012, 19:56

+ 10000000000000000000000
Много добро. :D

MaReNs
06-25-2012, 19:59
+ 10000000000000000000000
Много добро. :D

Ама вие май го приемате на базик 'тва :D говоря съвсем сериозно бе човек...

Your.Passion
06-25-2012, 20:04
Eми какво, ако някой посегне на майка ми ще му строша главата даже съм готов да го застрелям..

И аз така . Бих убила за майка ми .

Sladichkoto0
06-26-2012, 06:50
Виж ... аз може би я разбирам майка ти ... Тя също вижда как стоят нещата и повярвай ми на нея и е много гадно (както и на, който и да е било), че се държат така с нея и с детето й ... Но в крайна сметка може би тя не прави нищо от страх ... Може би си мисли, че, ако онзи разбере, че тя се е оплакала или е направила нещо против него ще и направи нещо или пък на теб ще ти направи нещо ... Може и да не е така де, не познавам майка ти и как мисли тя, но според мен това е отговорът при положение, че тя най-добре вижда нещата ... Надявам се да си ме разбрал какво имам в предвид ...

danielbonev
06-26-2012, 09:49
Говорих с нея.Тя написа жалба за тези неща който се случват,но първо щяла да ходи до кварталният да му го покаже и чак тогава ще ходи да подава жалбата и дано стане.А пък майка му знае какъв е пред нея е изпивал 1 литър ракия и още толкова вино и го знае какъв е ама тя също нищо не може да направи.

Дано се получат нещата!Ако има напредване ще пиша.
Благодаря на всички писали!!!

MaReNs
06-26-2012, 12:16
Говорих с нея.Тя написа жалба за тези неща който се случват,но първо щяла да ходи до кварталният да му го покаже и чак тогава ще ходи да подава жалбата и дано стане.А пък майка му знае какъв е пред нея е изпивал 1 литър ракия и още толкова вино и го знае какъв е ама тя също нищо не може да направи.

Дано се получат нещата!Ако има напредване ще пиша.
Благодаря на всички писали!!!

Няма защо много се надявам да се оправите...

jghgh
06-26-2012, 12:37
Аз не мога да разбера, ти казваш че си на 14, сиреч 8ми клас. От 1ви клас не можеш да го понасяш. Това значи че от 8 години майка ти е с него?
Тя ИСКА ли да е с него или просто от страх стои с него цели 8 години?
Иска ли тя да го зареже?

Изглежда ми много пасивна и примиряваща се. Обича ли го?
Според мен трябва да го изритате със сила, никакви жалби, никакви чудеса. Имам предвид, пишете жалби де, но не само това. Нека влязат ченгета в дома ви, нека майка ти не просто се оплаква от насилието, ами иска да го разкара окончателно и безкомпромисно от дома ви. Какъв е тоя прошляк нещастен?
Ала ми се струва, че по-скоро майка ти не иска да е сама и се примирява с този нещастен боклук...

И да кажеш ВСИЧКО на татко си, от игла до конец! Не спестявай нищичко. Както за това, че ти посяга, така и за щетите, които оказва върху майка ти.

SmilezZz
06-28-2012, 07:13
Поговори с майка си - обясни й как стоят нещата и как се чувстваш. Можеш да го споделиш и на истинския ти баща - убедена съм, че той ще ти помогне.