View Full Version : Рухвам с всеки изминал ден...
anonymous849184
06-30-2012, 11:55
Здравейте на всички! Не съм се обръщала към форума за помощ, но вече наистина не знам как да постъпя. Въобще не знам дали това което правя е правилно или не... И така, нека започна: харесвам един мой приятел. Миналата година му казах, че го харесвам, но той предпочете да си останем приятели. Тогава злизахме редовно и сега продължаваме да го правим. Говорим си по телефона, ходим на кино, звъни ми за да ме покани на разходка... С него ми е много добре, но започнах да се разкъсвам отвътре. Мисля, че съм силен човек и бих го преодоляла. Но в последно време май се обеждавам в противното. Знам за ниякои момичета, който харесва. Понеже сме приятели и си споделяме, той ми разказва колко харесва някоя и как би тръгнал с нея. Всичките ми мечти и надежди се разбиват след някое от неговите подобни изказвания. Когато се разождаме заедно и срещнем едно момиче, което харесва (харесва, защото слага много грим и се облича като леко момиче) виждам как я гледа и колко разпалено си говорят. Но понеже момичето е т.нар. "златотърсачка" тя също се обръща с интерес към него, гледа миличко, прави се на сладка, а всъщност е изключително подмолен човек, който имам нещастието да познавам от доста години. Тя се интересува само от къщата, в която живее приятелят ми, от изграждането на високото си реноме в очите на хората. Тя пуши, пие и се друса, но явно той предпочита такива "готини" момичета. Аз го обичам и ценя, винаги съм готова да му помогна, не бих го предала и не ме интересува нито финансовото му състояние, нито дрехите, които облича, нито къщата му и другите глупости, които интересуват момичетата, които го харесват и той харесва, защото им се връзва на лъжитие. Всяко от момичетата, което ми казва, че харесва е пълна противоположност на мен. Явно той продпочита момичета, които показват много, много плът, поведение на "лошо момиче" или "гадна кучка", момичета който слагат повече грим по лицето, отколкото мозък имат в главата, които ходят на безобразно високи токчета. Аз не съм такава. Обичам себе си, обличам се така, че на МЕН да ми е удобно, не слагам почти никакъв грим и уважавам хората, за това какви са отвътре. И добре сега, къде сбърках? В мен ли е проблема или просто той не оценява привързаността ми към него, доброто чувство и нуждата да бъда поне малко ценена и уважавана, както се отнасям аз към него? Инат съм и се опитвам да не показвам какво чуствам или поне не пред него. Всеки ден очаквам вечерта, за да ми се обади, да излезем и всеки ден се прибирам с още повече болка в себе си. Правя се, че нищо не е станало, дори се шегувам понякога с него за тези неща, но усещам как нещо вътре в мен се разпада и разпада, с всеки изминал ден...
Furious?
06-30-2012, 11:59
Гадна история.Няма нищо , което може да ти се каже , за да ти се помогне.Всичко зависи от самата теб.Мрънкането не поражда привързаност и любовни чувства
anonymous849184
06-30-2012, 12:04
Аз не му мрънкам, дори му казвам много точно това, което мисля.
neverlookback
06-30-2012, 12:09
Толкова добре те разбирам... за кратко и аз се върнах в моята подобна история. За съжаление няма как да очакваш да го забравиш при положение, че се виждате всеки ден. Това е единствената истина, ако го обичаш наистина, няма да го забравиш, виждайки го всеки ден. Трябва да се отдръпнеш от него, първоначално бавно и така докато почти спрете да се виждате. А има и друг момент, когато види, че те губи може да осъзнае, че той също изпитва нещо към теб.. това е начина. :)) Просто няма какво друго да направиш. А това, което казваш по какви момичета се заглежда ме кара да се замисля, че още не е пораснал. Повечето зрели и сериозни мъже си търсят жени точно като теб. :))
neverlookback - много съм съгласна с теб. Но все пак си мисля, дали ако не му "избълва" всичко в лицето няма да е по-добре? Поне така ще сложи край на самозалъгването и на самонараняването. Пък той като разбере какво изпитва тя към него може да се усети, че и той изпитва същото. Някак си ми изглежда правилно да му каже. Тя така или иначе ще страда, както страда и сега. Пък ако се изяснят нещата може да се случи нещо хубаво, знае ли човек?
neverlookback
06-30-2012, 12:22
Luidgie, аз точно това мислех още да напиша, но забравих. Хубаво е да му каже всичко, което чувства и, че за това иска да се отдръпне от него. Идеята ми е той да знае много добре защо не иска да го вижда.
Според мен и да не подейства ще страда доста повече, но поне ще мине. Времето и подходящите приятели настина лекуват такива рани.
anonymous849184
06-30-2012, 12:25
Ще се опитам да се отдръпна от него, но просто не знам как да му кажа за всичките неща, с които ме наранява... Не знам, не ми го побира главата... С какви думи да си послужа и кой ще бъде подходящият момент или дали въобще тялото ще ми позволи да кажа нещо? Когато ми казах, че го харесвам едвам си помръднах устните, цялата се разтреперих и всяка частица от мен ме стягаше силно. Мисля си, че той май усеща как се чувствам по отношение на привличанията му към други момичета.
Furious?
06-30-2012, 12:27
По това , което си казала , си мило ,но непопулярно момиче.Щом си влязла стабилно във фриендзона и той си пада , макар и съвсем нормално , по хубави кифли , няма надежда за теб в сегашното ти положение.Трябва да се промениш изцяло , но тогава вече не би била честна към самата себе си.Приличаш на свястно момиче , намери си друг
anonymous849184
06-30-2012, 12:29
Luidgie, аз точно това мислех още да напиша, но забравих. Хубаво е да му каже всичко, което чувства и, че за това иска да се отдръпне от него. Идеята ми е той да знае много добре защо не иска да го вижда.
Според мен и да не подейства ще страда доста повече, но поне ще мине. Времето и подходящите приятели настина лекуват такива рани.
Да времето определено, но подходящите приятели... За съжаление май само той ми остана в списъка на тези-с-които-мога-да-споделя. За съжаление останалите ми приятели постъпват точно като него и ме предават, защото се надуват прекалено много и акциите им се качват, когато получат малко повече внимание.
Виж TalkThatTalk просто го направи. Много ще страдаш, но ще ти мине. Сега за какъв дявол си причиняваш тези неща? Не са ти нужни, риба в морето колкото искаш. А и е по-добре да си кажеш всичко. Той може и нищо да не подозира, хората са много вглъбени в себе си и рядко се интересуват от околните. За това ти недей да чакаш "прекрасният" ден в който той ще забележи, че ти имаш нещо към него. Просто му го кажи когато го видиш, няма смисъл да се гърчиш и маеш дали някога ще се усети, дали някога ще забележи и дали някога ще ти кажа това, което искаш да чуеш.
А това за популярността са пълни простотии. Имала съм приятели, които от както са станали "популярни" са се превърнали в тотални боклуци и не мога да ги позная, аз и не искам да познавам такива хора. По-добре да си никой от колкото да си надуфвка без ценностна система и човшка същност.
anonymous849184
06-30-2012, 12:32
По това , което си казала , си мило ,но непопулярно момиче.Щом си влязла стабилно във фриендзона и той си пада , макар и съвсем нормално , по хубави кифли , няма надежда за теб в сегашното ти положение.Трябва да се промениш изцяло , но тогава вече не би била честна към самата себе си.Приличаш на свястно момиче , намери си друг
Благодаря, ще се опитам да си намеря друг. Някой с когото няма да има нужда да се променям, да ме харесва такава, каквато съм и да не се налага да изневерявам на себе си.
anonymous849184
06-30-2012, 13:17
Виж TalkThatTalk просто го направи. Много ще страдаш, но ще ти мине. Сега за какъв дявол си причиняваш тези неща? Не са ти нужни, риба в морето колкото искаш. А и е по-добре да си кажеш всичко. Той може и нищо да не подозира, хората са много вглъбени в себе си и рядко се интересуват от околните. За това ти недей да чакаш "прекрасният" ден в който той ще забележи, че ти имаш нещо към него. Просто му го кажи когато го видиш, няма смисъл да се гърчиш и маеш дали някога ще се усети, дали някога ще забележи и дали някога ще ти кажа това, което искаш да чуеш.
Ще се опитам да му кажа. Само ще гледам да си подбера думите добре, така че да не стане двусмислица. Дано да разбере...
betty-dimitrova
06-30-2012, 13:24
Успех и дано нещата се развият добре...
LadyTerrible
06-30-2012, 14:16
Момичетата,по които си пада...вкусът му към жените...говорят за него като човек.Харесва момичета с "леко" поведение,ти не си такава и няма смисъл да ставаш такава.Според мен той просто не е за теб.Намери си някое момче,което ще те харесва за това,което си.
anonymous849184
06-30-2012, 15:25
Успех и дано нещата се развият добре...
Благодаря!
bilqnavod
07-01-2012, 12:23
Ако не ме цени човек за това което съм. Изключено няма да се срещам с него или да го търся повече. Ще прекъсна контактите си. Наистина не мога да разбера толкова ли е красив. Какво харесваш в него. Явно е, че той си пада по други и ти отдавна си разбрала,че той няма да погледне на теб като жена. Идват ми и други мисли, но няма да ти ги кажа, за да не те нараня. В случая ставаш жалка с поведението си към теб. По дяволите защо не се оцениш. Огледай се наоколо. Светът е пълен с момчета. Не знам как стоят нещата с обкръжението ти, но смятам, че трябва да си потърсиш друг в който да се влюбиш няма друго решение според мен...
anonymous849184
07-01-2012, 21:20
Ако не ме цени човек за това което съм. Изключено няма да се срещам с него или да го търся повече. Ще прекъсна контактите си. Наистина не мога да разбера толкова ли е красив. Какво харесваш в него. Явно е, че той си пада по други и ти отдавна си разбрала,че той няма да погледне на теб като жена. Идват ми и други мисли, но няма да ти ги кажа, за да не те нараня. В случая ставаш жалка с поведението си към теб. По дяволите защо не се оцениш. Огледай се наоколо. Светът е пълен с момчета. Не знам как стоят нещата с обкръжението ти, но смятам, че трябва да си потърсиш друг в който да се влюбиш няма друго решение според мен...
Не го харесвам заради външния му вид. Не съм сигурна защо го харесвам, просто ме кара да се чувствам различно когато съм с него. Наистина е гадно да знам, че никога няма да гледа на мен по-различно от на приятелка и с времето се надявам чувствата ми към него да се изпарят. Но докато това стане не знам какво да правя...
Никога не се променяй заради някой,ако ти самата не го желаеш.След като не може да оцени какво има до себе си,негов проблем.Повечето момчета са такива,явно не му допадаш на външен вид ,но си добре дошла да бъдеш неговата приятелка с която да споделя всеки проблем и нещо което го дерзае.Не бъди кошче за душевни отпадъци,започни да се цениш.Иначе ще се превърнеш точно в онова момиче,което описа в разказа си-рано или късно ( за да се почувстваш харесана).Помисли си.
bilqnavod
07-02-2012, 20:25
Не го харесвам заради външния му вид. Не съм сигурна защо го харесвам, просто ме кара да се чувствам различно когато съм с него. Наистина е гадно да знам, че никога няма да гледа на мен по-различно от на приятелка и с времето се надявам чувствата ми към него да се изпарят. Но докато това стане не знам какво да правя...
Аз ти казвам какво да правиш. Създавай си нови контакти. Нови приятелства. Все нещо може да излезе, да се появи човек, който да те заинтригува дори много повече> Наистина от сърце успех ти желая :)
bilqnavod
07-02-2012, 20:25
Никога не се променяй заради някой,ако ти самата не го желаеш.След като не може да оцени какво има до себе си,негов проблем.Повечето момчета са такива,явно не му допадаш на външен вид ,но си добре дошла да бъдеш неговата приятелка с която да споделя всеки проблем и нещо което го дерзае.Не бъди кошче за душевни отпадъци,започни да се цениш.Иначе ще се превърнеш точно в онова момиче,което описа в разказа си-рано или късно ( за да се почувстваш харесана).Помисли си.
+1 съгласна съм с момичето
SmilezZz
07-03-2012, 18:26
Гадно е , но няма какво да правиш, щом той те има просто за приятел и си пада по друг тип момичета. И не, в никакъв случай недей мисли да се променяш , заради него - не си заслужава. Или продължавай да поддържаш приятелски отношения с него или просто спри да се занимаваш с него, поне докато не го преодолееш. Не знам , всъщност, какво да ти кажа.
Tyler The Creator
07-03-2012, 21:35
От твоята гледна точка е такава и той харесва такива. Ти пречупваш нещата през твоята призма, на влюбена в него...
anonymous849184
07-11-2012, 20:41
От твоята гледна точка е такава и той харесва такива. Ти пречупваш нещата през твоята призма, на влюбена в него...
За съжаление наистина е така и харесва такива. То е очевадно. Не го забелязвам само аз. Опитвам се да съм максимално обективна и да напиша нещата точно такива, каквито са.
DesireToFire
07-11-2012, 21:18
Един доста близък за мен приятел с подобен на твоя проблем реши да не ми говори цяло лято за да си даде време да обмисли всичко и подобни. Само дето аз не съм му говорила за други момчета и подобни :Д И аз не знам какво стана, но само знам, че в момента се чувствам супер отвратително, цял ден не съм в състояние да правя нищо, хем съм бясна, хем знам че нямам право да се сърдя за каквото и да било.. Така че просто поговори с него, той държи на теб, но не е виновен, че харесва други и не съзнава че те наранява.
MarkKnight
07-11-2012, 22:46
Евала за правописа,личи си,че си интелигентно момиче,а по темата ще ти кажа,че това момче прави така,защото някоя му е разбила толкова гадно сърцето,че се пуска по течението с курвите и не може да те оцени...това го правят и момичетата като теб,просто е един безкреан кръговрат,който никога няма да спре
Shiiverss
07-11-2012, 23:09
Не знам, но според мен никой мъж не харесва леки жени, освен за еднократен секс. Моето мнение е, че той е срамежлив и както някои момчета правят, казват на момичето (естествено, че си измислят) кой си харесват и искат дори съвети, за да видят как ще реагира даденото момиче. Един вид я стимулират тя да направи първия ход. Не се отказвай, бъди силна. Кой знае, може би съм прав!
iliqn4e12
07-12-2012, 07:11
Кажи му всичко, което чувстваш и за момичетата и за...душата ти. Ще ти олекне, но може и да стане по-тежко. Но му го кажи,отвори му очите поне за едното нещо.Той или е най-заблудения или ти си прекалено чувствителна, не знам, но трябва да му го кажеш. Ако искаш му се разкрещи, или плачи или шепни, както искаш, но му отвори очите. Направи всичко, за да си останете приятели, но за какво ти е приятел, който постоянно те наранява със всяко едно свое действие ? Това не е приятел, това е убиец. Обмисли всичко добре и реши дали искаш да страдаш още, или поне ще пробваш да му отвориш очите. :)
anonymous849184
07-12-2012, 07:58
Чудя се ако наистина съзнава, че ме наранява и аз му кажа няма ли да изглеждам прекалено отчаяна, за да настоявам толкова много?
iliqn4e12
07-12-2012, 08:31
:|
NomNomNom
07-12-2012, 08:34
Намери си работа/курсове/ходи да тичаш, занимавай се с нещо ново и ще срещнеш хора, и ще го забравиш.
Обсесиите са излишни.
А ако той те види, че умираш за него, и му играеш по свирката - няма да те приема като нищо повече, от фрд.
Виж, ако ти се играят игрички - може да спреш да му вдигаш тел-а вечер, да се ангажираш с други момчета, и да не му споделяш - да се държиш леко потайно. Така ще предизивкаш интерес.
На вашата възраст хората се впечатляват от тази потайност, защото търсят приключение.
Да си споделяте всичко не е вариант в този случай, защото той не иска такава връзка.
Но ти си преценяваш каква искаш ти.
Оле мале!!! Човек, ти си яко friendzoned, явно не го привличаш, съжалявам, но не виждам смисъл да те залъгвам... Ти вече си му казала веднъж, че си падаш по него, той е предпочел "да си останете приятели" - ако те харесваше, такъв филм с приятелите няма. Той как да знае, че те ранява и т.н. - всички тия неща са в главата ти, нали се сещаш, че той едва ли дори подозира... единственият начин да ти мине, е да се отдръпнеш от него. В противен случай само се мъчиш, действай така, че на теб да ти е добре! :) Ако след време ще се чудиш "какво би станало, ако му бях казала", казвай му и да се свършва. Но по това, което описваш не ми се струва кой знае колко на вълна сериозна, задълбочена връзка (каквато явно ти искаш)...
anonymous849184
07-16-2012, 09:38
единственият начин да ти мине, е да се отдръпнеш от него.
Проблема е, че всеки път когато се опитвам да се отдръпна от него, той идва с гръм и трясък то някъде. Вече съм му казала веднъж, ако му кажа втори път може да си помисли, че съм много нахална. Боли ме когато седи до мен, а всъщност е толкова далеч, но може би много повече би ме заболяло, когато и физически е далеч от мен, защото аз съм развалила приятелството си с него...
А къде отиде оптимизма в тоя форум ?! Защо приемате казаното от него за чиста монета ? Да багаш от проблема (него) е само временно решение, а като му кажеш какво чувстваш - гаранция няма да се случи нищо хубаво - любов не се казва, а показва! Авторке, смятам че имаш огромни шансове с тоя човек, само не разбрах защо си се отчаяла толкова? Това че той говори за кифлите, които "харесва",( а ти бъди убедена, че никой себауважаващ себе си индивид не харесва кифли - казвам го от мъжка гледна точка ) трябва да ти говори само едно - че ти има някакво доверие! А това че "идва с гръм и трясък" и не се отлепя от теб дори и да си му направила забележка какво ти говори ? Че иска да си му поредната приятелка ?! Приятелство между момче и момиче няма! Това че той е путьо и не прави the fuckin 1st step си е изцяло негов проблем и ще му изиграе лоша шега когато ти си намериш човека за теб. Тогава гаранция той ще страда много повече, отколкото ти до сега и ще се самообвинява, самосъжалява и секви такива глупости .... , а на теб няма да ти пука ;) . В такъв случай се налага ти да действаш, но аз имам някакъв опит при зарибяването на момичета, с момчета до сега не съм пробвал така че нема се правя на всезнаещ - оставям фантазията ти да те води (ако усещаш на къде бия). Действай, това е твоето момче! Успех !
ПП - пиша поста за 2-ри път заради сбозен комп, благодари за което :)
anonymous849184
07-16-2012, 20:12
Много се надявам да си прав, за това да не ми пука. Благодаря за поста, наистина. Само вече не знам на какво да се надявам - дали да си търся друг "точен" човек или да се боря за този човек?