Влез

View Full Version : Как да помогна на баща си

closeenough
06-30-2012, 20:29
Баща ми пуши, пие и е със свръхтегло. Опасявам се за здравето му. Има високо кръвно, случвало се е и да го водим до болницата. Опитвала съ се да говоря с него, но той го взема на шега. Страх ме е, че някой ден просто ще му стане нещо и ще си отиде. Не знам какво ще правим аз и мама тогава.Ако някой може да ми помогне и да ми каже как да го накарам поне да намали тези си лоши навици, ще съм благодарна.

princesk1
07-02-2012, 20:24
казвала ли си му, че те е страх за живота му?

Зайче..
07-02-2012, 20:37
баща ти е голям човек и може да си преценя сам, ти не можеш да го накараш да направи нищо против волята му.
тъжно, но истина. :)

closeenough
07-02-2012, 20:43
казвала ли си му, че те е страх за живота му?
Не, защото сигурно ще ми каже, че е глупаво. Веднъж си говоррехме и той каза искам да стана два пъти по - голям от теб ( родила съм се като е бил на 40) и аз му казах, че ако продължава така не е сигурно дали ще успее, а той отвърна, че ще стане.
Зайче.. може по документи да е голям, но се държи като дете.Много е егоистично да си прави кеф сега, но да не мисли какви последствия може да доведе на семейството си с тоя кеф.

iziskanmladej88
07-02-2012, 21:11
по-добре седнете с майка ти и хубаво си поговорете с него (даже и роднини доведете), че моя беше същия, но аз си мислех че ще се осъзнае сам и рано или късно ще спре да се налива...уви не стана така и си замина. та ако не искаш да се случи същото и с твоя, по-добре вземи нещата в свой ръце и действай

prosto_chovek
07-03-2012, 09:32
опитай да поговориш по - сериозно, започни с нещо като "татко, моля те да поговорим, притеснявам се" ала бала, обясни му, че си загрижена за него, какво чувстваш, когато виждаш какво той прави и така нататък :)

Alksndrv13
07-03-2012, 10:16
Трябва наистина да го убедиш, че си сериозна и да го накараш да не го приема като на шега това. Покажи му, че наистина се притесняваш. :)

scrooper
07-03-2012, 12:23
Решението го взима той, но любимите хора винаги влияят.
Кажете му, че го обичате твърде много, за да го оставите да умре от глупост. Излизайте заедно на някакъв спорт. Или може някой негов приятел да се обзаложи на еди какво си, че не може да отслабне/ да спре цигарите и др. Подарете му карта за фитнес. Майка ти да почне да готви пълноценна храна (ако не го прави). Ако трябва крийте вредните храни от него ;р Издирете стара снимка, на която е по- слаб и пред него почнете да се превъзнасяте колко е бил як преди. Лепнете му прякор (дундьо, прасчо). Майка ти може да му обещае повече секс, ако намали пиенето... Варианти безброй :)

princesk1
07-03-2012, 15:02
Трябва наистина да го убедиш, че си сериозна и да го накараш да не го приема като на шега това. Покажи му, че наистина се притесняваш. :)

+1 ;)

SmilezZz
07-03-2012, 18:13
Поговори наистина сериозно с него. Ако ти идва да се разплачеш - направи го пред него, поне така ще разбере, че наистина си сериозна и се притесняваш за неговото здраве. Ако трябва заедно с майка ти проведи този разговор, но час по - скоро трябва да го накарате да се замисли за това, което прави.

D3NG3rZ0N3
07-05-2012, 16:45
Всеки сам носи отговорност за живота си! Не е ли по-важно да се чувства щастлив от начина си на живот?

ledenakrasota
07-05-2012, 16:48
Моят е заклет пушач. Не яде по цял ден. Тоест забравя, защото непрекъснато работи нещо и вниманието му е там. Аз съм същата, но когато огладнея по-добре да не си около мен. ;D

Освен един бой а му теглиш...Помисли как би могла а го стреснеш. :)

glam_girl
07-12-2012, 16:52
Поговори с него, обясни, че искаш да приеме думите ти сериозно... Покажи му статии за вредите от лошите му навици, потърси и му разкажи за случаи като неговия, които обаче са свършили лошо... Опитай се да го стрешнеш и да му помогнеш да се окопити. Не се отказвай и УСПЕХ! :)

New_Teen_Mashine
07-12-2012, 23:00
баща ти е голям човек и може да си преценя сам, ти не можеш да го накараш да направи нищо против волята му.

Едва ли по тази логика баща ми преценява 20 години

mirki4a
07-12-2012, 23:38

+1

fenkaaa
07-13-2012, 02:34
По добре му кажи,че се страхуваш за него и не искаш един ден просто да го загубиш,заради вредните му навици.Баща ти е все пак,дано успее да види колко се страхуваш за него.Нали все пак знаеш,всеки родител живее за детето си..