Влез

View Full Version : Какво да правя?

monii18
07-06-2012, 07:39
Просто майка ми е много бъзлива.Днес я помолих да ходя на басейн с една приятелка, за която знам, че почти през цялото време ще се печем, а тя НЕ МИ ДАДЕ.Моля я да изляза да се возим с колелета с приятели тя пак НЕ МИ ДАВА.Лишена съм от нормални неща за един тинейджър (ако мога да се нареча такъв)!Какво да правя?

antineutral
07-06-2012, 08:11
Приеми за изходна позиция факта, че не можеш да промениш кой знае колко вижданията на майка си. Затова я помоли ако е удобно примерно да дойде с вас някой по-свободен час на басейна. Да види, да се убеди лично, че и той е нормално обществено място(даже далеч по-безопасно от училище или градския транспорт) и да не се притеснява повече, така ще помогнеш и на нея. Колкото до велосипедите, можеш най-напред да го ползваш в града, в крайна сметка колелото е за каране не за красота. Или да речем да я питаш да се поразходиш за нещо от сорта на половин час, 10 минути, колкото даде. Ако откаже, след известно време говори пак и пак за малко време. Предварително обаче говори с приятелите си дали ще ти влязат в положението, защото е добре да си спазиш времето, поне първите 3-4 пъти които те пуснат. Нормални са тези неща при родителите, те са възпитани по комунизма и ги притесняват нещата които са естествени днес, а тогава са били табу. Но и те се научават все някога, нищо че са на по 40 и кусур години :)

DisappointedDreamer
07-06-2012, 08:17
И басейна си е опасно място също толкова колкото училището и градския транспорт. Едно че има опасност да се удавиш, дори спасителя да е там, второ че ако си момиче можеш да хванеш инфекции, които според мен притесняват майка ти.

antineutral
07-06-2012, 08:49
И басейна си е опасно място също толкова колкото училището и градския транспорт. Едно че има опасност да се удавиш, дори спасителя да е там, второ че ако си момиче можеш да хванеш инфекции, които според мен притесняват майка ти.
Всяко едно място е потенциално опасно по тази логика(то си е така де :)) Ама и прекалената предпазиливост не е идея. Който играе печели дето вика Камата :)

Anonyss
07-06-2012, 09:31
Ако говорим за опастносности, то всяко едно нещо, създадено от човека е опасно..

Hayashi
07-06-2012, 09:55
Ти си на 12, какво очакваш?
Повечето родители не биха пуснали децата си на басейн без възрастен на тази възраст.
Това с колелото е интересно. Има ли някаква причина, поради която майка ти не ти вярва?

ThEvErOnIcAs
07-06-2012, 10:36
[size=3] [b] Просто обясни на майка ти, че няма нищо опасно да ходиш на басей, пък камоли да караш колело.. ако паднеш от колелото спокойно, нищо няма да стане.. просто падане и това е .. не вярвам, че пък ако караш колело ще се отплеснеш и няма да видиш ако кола минава, а и колата не знам но със сигурност няма да те сгази, а направо ще спре рязко .. но не мисля че това изобщо ще се наложи. А за басейна, там има много хора и няма нищо да ти стане, от инфекции не се безпокой, но все пак гледай да не влизаш чак толкова много .. а когато се печеш, нищо няма ти стане, и да изгориш какво от това на всеки му се случва.. ;)

Smile.
07-06-2012, 10:45
Според мен, майка ти не те пуска да караш колело и да ходиш на басейн, заради мнението, което си е изградила за теб. Колкото и да я увещаваш с приказки, не вярвам да си промени мнението. Въпрос на отговорност е. Покажи й, че можеш да се грижиш за себе си. Не знам какъв пример да ти дам, но не вярвам да ти е трудно да приготвяш вечерята понякога, да ходиш до магазина, да изхвърляш боклука, ако вече не го правиш и т.н. Така ще изградиш чувството в майка си, че си самостоятелна и, че на теб може да се разчита. Разбира се, тук не става дума само за колелото или пък басейна. Ще ти помогне и за по-късно, когато ще искаш да ходиш на дискотеки или на кино до късно.
:)

monii18
07-07-2012, 11:10
Попринцип не създавам неприятности и не съм човек, който може да направи нещо опасно!А и тя ми има пълно доверие. Все пак на 32 опитва се да бъде готин родител, но страха я спира от това. Иначе не е някой родител, който ме наказва и бие и се разбираме идеално, но простое дразнеща понякога!

SmilezZz
07-09-2012, 13:48
Обясни й просто, че няма от какво да се притеснява. Казваш й как стоят нещата и така. Ако говорим за опасности - то навсякъде го има.

Amore-Mio*
07-10-2012, 06:39
Макар да се опитвам да я разбера, изцяло не мога да го направя. Та, просто поговори с нея и я увери, че няма от какво да се притеснява. Отговорна си и знаеш какво правиш: ще внимаваш и това е.

mMemories
07-10-2012, 18:33
за басейна, помоли майка ти да дойде с теб първия път, да види че не е толкова страшно... а за тва с колелото не мога да ти помогна, 'щото и на моята й причернява като ме види че излизам със скейта :ДДДДД