View Full Version : Неразбирателство с баща ми.
Здравейте.Аз съм момче на 16 години и имам много проблеми с баща ми относно доверието...
Държи се супер надменно с мен, опитва се да ми покаже "кой е шефа" и най-вече не ме пуска никъде.
Може ли да не ми дава да излизам след 22:30, това нормално ли е?
Винаги съм се оправял сам, добър ученик съм, не съм някакъв сдуханяк, голямо момче съм така да се каже, мога да се оправям.Когато и да му кажа, може ли на купон, може ли да спа в приятел, може ли да се събера с еди кой си неговия отговор е категорично не, без някаква дадена причина.Ако го питам - почва да вика.
Щом поствам тук значи положението е доста сериозно и вече не издържам и съм съвсем сериозен като казвам, че няма да търпя това още много.
Някакви съвети?
SmilezZz
07-07-2012, 16:09
А поради каква причина той ти няма доверие? И не, не ми казвай, че не знаеш или че няма причина - трябва да има обяснение за неговото отношение. Иначе може да си на 16 години, но си все още непълнолетен: след 22:00 не можеш принципно по закон да си по улиците. И да, може да не те пуска - нормално е, особено когато знае какви ли не неща се случват по пътищата по това време. И просто се опитай да поговориш сериозно с него, и се опитвай да спечелиш отново доверието му.
explosion_
07-07-2012, 18:12
Ти кво искаш бе? На 16 се мислиш за голям ли кво? До 22:00 ти е нормално да си навън.. напълно го разбирам баща ти не иска и ти да си като 60-те процента тийнейджъри на твоята възраст които пият, пушат и си провалят живота.. лягай над учебниците! Има си време за всичко.. много съм краен знам, но просто .. мнение :)
dani12398
07-07-2012, 18:50
Хаха... и мен не ме пуска никъде, но кой го слуша. Миналата седмица си взех багажа и дойдох при роднини на черноморието, пък не съм говорил отдавна с него. Моя си е чист хомофоб, този бил такъв, онзи инакъв. Имам си моите проблеми, както всички. Особено предишните две седмици, когато го питам нещо- вика. Като че ли, е от възрастта. Няма значение. Моят съвет е- не му обръщай внимание, живей си живота!
Разбира се, че ще искам да оставам след 10 навън и да се събирам с приятели.Не може за това да се говори с него, не ми дава възможност И ДА НЯМА ПРИЧИНА.
За това - толко.
За @еxplosion
Не - не се мисля за голям.Но се мисля за достатъчно зрял, че да поема някаква отговорност.Не съм като тези 60% на мойта възраст - не пуша и много рядко пия, само с приятели за наздравица , а това всеки го прави - това си е от възрастта, човек търси забавления.
И учебници не ми трябват, добре съм се ориентирал и той това го знае.
Дори и да не ми трябват пак съм отличен ученик :)
Заклевам се , все едно го казвам аз това.Аз съм буквално в същото полужение и въобще не ми е яко всеки път да ми се прави за абсолютно всичко.Ту някое купонче,ту просто , че ми се седи до по - късно навън.Ще ни дойде и на нас времето и съм убеден в това
DesireToFire
07-08-2012, 08:56
Ако питаш дали е нормално - да, нормално е. Нормалния час е 22.00. Не трябва да се питаш защо не те пуска повече, а защо те пуска до 22.30. Това няма нищо общо с доверието, просто не си се доказал като голям и зрял човек (какъвто е повече от очевидно че не си). Няма нищо общо с това че си се издънил или подобно, просто не си се доказал.
embraceme
07-08-2012, 13:03
Нормално е да не те пуска след 22:30
explosion_
07-08-2012, 13:04
Ако питаш дали е нормално - да, нормално е. Нормалния час е 22.00. Не трябва да се питаш защо не те пуска повече, а защо те пуска до 22.30. Това няма нищо общо с доверието, просто не си се доказал като голям и зрял човек (какъвто е повече от очевидно че не си). Няма нищо общо с това че си се издънил или подобно, просто не си се доказал.
Съгласен съм на 100% ! Писнало ми е от такива като тоя малкия, искат все повече, а не оценяват това което им дават! Всички са отлични ученици и примерни дечица по форумите, така че не ми обяснявай ;)
antineutral
07-08-2012, 14:05
Проблемът не е във вечерния час ами в това че за баща ти фактите са че след това време нямаш работа навън и не би трябвало имаш. Дали е защото в казармата така са им казвали или БКП са го убедили или пък неговите собствни родители са го навили на това не е толкова важно. Ама човека е забравил че нещата се менят децата също и ти пък ще поискаш друго да речем у приятел или пък някоя вечер да поостанеш и т.н. както можеш да се досетиш това пък са твоите убеждения и яко се разминавате просто. Тръгнеш ли да го пазариш резултата е ясен, траеш ли си пак не се получава тъпо е да но да те питам тебе кое толкова те спира дето вика dani12398 да не му се палиш много много и да си живееш живота?
Спира ме това, че уважавам родителите си.
Но наистина ще помоля, ако може да се изтрие темата, стига ми помощ от хора, който ми казват, че съм лъжец и недорасъл, без да ме познават :)
@еxplosion, това не е ли сайт за тийнейджъри, като ти гледам изказванията си поне 25-26 годишен?
Наистина благодаря повече не помагайте :)
prosto_chovek
07-09-2012, 09:17
когато бях по - малък, и аз не се разбирах с татко. Мислех си, че ме ограничава, че просто иска да ми прави напук, да се прави на голямата работа и че той всичко разбира. В последствие разбрах, че е бил прав, а аз съм се държал като тъпо ренде насреща му, докато той се е опитвал да направи от мен човек. В момента сме в много добри отношения и сме, да кажа, добри приятели с него. Това, че не те пуска на чалга дискотеки, примерно, или да ходиш да се ебеш с тоя и оня, не означава, че е лош, а означава, че ти искаш да се правиш на много голям, а не си :)
Amore-Mio*
07-10-2012, 06:41
Нормално е да те пуска до това време навън. Според закона, трябва да си си у вас още в 22:00. Напълно добре разбирам баща ти, особено когато самия той знае каква голяма част от децата на твоята възраст какви са и какви опасности крият улиците по това време.