PDA

View Full Version : Уж всичко е перфектно...



dolly
07-11-2012, 10:32
Не знам от къде да започна..С приятеля ми сме заедно от около 5 месеца.Аз съм на 16,а той на 18.Всичко започна с чатове във фейсбук и след това се пренесе на живо/учим в едно училище/.7 месеца след като започнахме редовно да си пишем/говорим тръгнахме и всичко беше меко казано перфектно.Просто..малко са думите,с които мога да опиша това което съм преживяла с моето момче ..и продължавам да преживявам.Почти всеки ден сме заедно/е има случаи,в които не се виждаме по за 2-3 дни/.И така казвам ви всичко върви като по вода-страшно много се разбираме,уважаваме се ,имаме си доверие,прекарваме си уникално когато сме заедно,той ме кара да се чувствам специална...на кратко казано -мечтаех за такава връзка от много време и ето че вече я имам ^_^.През тези 5 месеца,в които сме заедно много момчета ме сваляха/той не знае за това/. Но аз ги отрязвах,исках си него и това е,с него си ми е добре.Наскоро ми казаха,че и едно момиче е писало на гаджето ми...звъняла му е и го е молила той да ме остави и да тръгне с нея.Той си ми разказа всичко подробно де,разбрах,че от негова страна е нямало интерес и всичко си е ок.И това премина и продължаваме да сме си заедно-щастливи /поне така го виждам аз/.Тези дни обаче случващото се ми изглежда малко странно.Преди/от както тръгнахме с него/ той не се застояваше много много във фейсбук {преди да тръгнем,той си стоеше много до късно във фейса,знаех че си пише и с други,но това не ми е правило кой знае какво впечатление}.Отскоро обаче това стоене до късно усещам че пак започна.Пределно ясно ми е че няма как да не си пише с други-окей.съгласна съм,аз също си пиша с други.И почти винаги от тяхна страна е нещо повече от приятелски чат,а аз щом усетя такова нещо веднага режа.Така че ако е само приятелски чат без закачки и тем подобни НИЩО против нямам...обаче снощи на неговата стена се появи снима,публикувана от момиче ,на която пишеше "Обичам те тооооолкова много".Аз бях оффлайн.Реших да влезна онлайн и щом го направих той веднага ми писа.Връща му аз,при което той ме моли да му пратя моя снимка по бански.На мен ми кипна/тва са изцепки на някви смотани чикджии и недорасляци ,които не понасям/Съвсем спокойно му казах че нямам,преди имах но сега вече-не.След което го попитах:Дали тази другата дето много те обича не ти прати и търсиш от други ? ..Познавам го и знам,че това което ми писа не характерно за него ;х Той вместо да ми даде нормален отговор, ми върна следното: "аааа то ти се е сторило
тя ми е ДАЛЕЧНА приятелка и щот много я разбирам за т'ва ми казва,че ме обича.." при което аз бях ей така -> :О о_O Моля?! Стоях и си мислех ...добре де ако ще измисля нещо можеше да не е толкова тъпа,изтормозена и плоска лъжа!Поне на мен на лъжа ми заприлича.Както и да е казах му : Ааа значи ми се е сторило ...ясно!..Хубаво!..От там той ме пита дали заради един пост съм щяла да му се сърдя,при което казах Не!Всичко е ок! Не исках да го правя на проблем.Не съм от хората,който се заяждат за най малкото и реших да си замълча. И всичко беше до там :| .. Не знам какво да кажа/мисля .. Не искам да си мисля глупости.Знам че си пише и с други ,но не знам дали е само приятелски чат ... мога да му влезна в профила и да проверя.Но не искам да падам чак до там.Искам да му имам доверие...Не знам как да постъпя.....

notlike
07-11-2012, 10:36
Живеем в 21 век. Такива истории за One and Only няма никъде. Свиквай, няма как 100% от вниманието му да отива към теб....

HoBaTopka
07-11-2012, 11:06
Oh God - why :(

За на който не му се чете:
Тя знае и разбира, че той си пише и с други. Появила се е снимка, публикувана от момиче, ня която пише: обичам те тооооолкова много. Той я помолил за снимка по бански и тя още повече се разсърдила. The End!!!

Въпросното момиче може да е НАИСТИНА далечна приятелка. Нормално е да си пише и с други хора! Все неща, които ти вече знаеш ...
Извикай го да говорите очи в очи не по фейса и се разберете, тъй само се тормозиш.

TheBeliever
07-11-2012, 11:13
Уж

много се разбираме,уважаваме се ,имаме си доверие


а го следиш колко време седи в социалните мрежи и скачаш от някакъв си коментар във фейсбук. Нещо ти куца концепцията за "доверие".

xoxi
07-11-2012, 11:14
Доверието не се изгражда с искане.
Говори с момчето, кажи му как виждаш ти нещата, как се чувстваш, в какво се съмняваш, какво те притеснява.
С такива кратки и режещи разговори като вашите, нищо няма да направите, най-много да се скарате в близкото бъдеще.
Една връзка се развива с говорене, говорене, говорене, споделяне и търсене заедно решение на проблемите.

Още нещо. Сигурна ли си, че това е връзката, за която мечтаеш? Не ми отговаряй, просто помисли.
Прекалено много място отдели в темата си за да разказваш колко ти е добре с него и че не си ревнива и не му държиш сметка. На мен повече ми се струва, че се самонавиваш, за да можеш сама да повярваш на всичко това.
Дано греша.

Amore-Mio*
07-11-2012, 12:07
Първоначално излезте и поговорете с него. Очи в очи и да намерите решение на проблема заедно.
Или:

Въпреки, че не искаш да го правиш: най - добре е да видиш и да се увериш какво всъщност става между него и въпросното момиче. О'кей, идеално разбирам какво ти е и се поставям на твое място, а аз най - вероятно това бих направила, защото ти си говорила вече с него. А това "тя ми е далечна приятелка" ми се струва тъпо и абсурдно. Далечна приятелка, а го обича много - дрън дрън. Ох, повече те обърквам и те вкарвам във филма, така че ти сама реши какво да направиш.

dimitar_ak
07-11-2012, 12:13
Ревността никога не е добър съветник. Май търсиш под вола теле.

Zaharinka
07-11-2012, 12:15
Ако някой иска да ти е верен и да е само с теб,ще бъде,ако не иска,ти нищо не можеш да направиш.Край

SisiStrange
07-11-2012, 12:35
Аз пък я разбирам. Не всичко е само до ревност. Понякога просто е унизително на стената на гаджето ти да върлуват някви кифли с лигавите си статусчета към него. Това значи, че не е изяснил достатъчно ясно, че е обвързан и вече не е "на пазара". Как на моята стена или на стената на приятеля ми досега за година и отгоре не е имало такива своеволия нито един единствен път? Ми много просто. Хората знаят на 100%, че сме заедно и че такова поведение от тяхна страна нито ще бъде толерирано, нито ще се гледа с добро око. При него явно това го няма. Казвам всичко с ясната идея, че иде реч за интернет общуване, а не за реални неща. За жалост, обаче, мрежата е навлязлва прекалено дълбоко вече, че да бъде напълно игнорирана. И мен би ми станало неприятно, ако ми се случи същото и получа такова жалко подобие на отговор.
Съгласна съм с xoxi. Говорете по въпроса и говорете сериозно. Не да си правите напук и само да наежвате ситуацията. Може и нищо да не е, дори е по-вероятно да не е. Нека ти го изясни ТОЙ този въпрос. Ама като човек, не като "пичага".

LadyDi
07-11-2012, 12:59
16-18...
Хм. Вероятно другата девойка ревнува и затова е сложила снимката на стената му, с ясното съзнание да те подразни. А това, че той не може правилно да понесе ситуацията е друг въпрос. Не е задължително да е заради това, че не те обича. Може просто да не знае как. А и мъжете си им е кеф да ги ласкаят. То си важи и за двата пола де.
Оф, главата ми се свари, пиша глупости.
Point is... наистина говори с него. Ако всичко между вас наистина е окей, не би трябвало да е проблем да проведете нормален разговор.

marilyn
07-11-2012, 18:16
Остави го да диша малко де! Много ясно, че ще си пише с други хора, нормално е. Не му влизай в профила, долно е. Това, което казваш че те притеснява и си ни написала- кажи му го и се изяснете. А това, че ти е искал снимка по бански.. ми кво толкова?!?!?

mal4oty
07-11-2012, 18:43
Защо стои до късно - може би защото сме ваканция, има време и няма за каде да бърза.Влез и виж какво си пише с др те.Явно не си му пуснала щом ти иска снимка по бански .. хора като тръгвате с по големи от вас имайте едно на ум че и на техните нужди и желания трябва да угодите..

draid
07-11-2012, 18:51
В целият пост, който така търпеливо изслушах не видях да има някакъв проблем, освен че ти му нямаш доверие.

Fluffu
07-11-2012, 19:50
Помоли го да ти разкаже малко за нея, но го подпитай по такъв начин че да не си помисли че се заяждаш :) И моето гадже има такива приятелки и никога не съм го повдигала като проблем , напротив говорим си съмсем свободно за тях :) Все пак не съм единственото момиче което познава..

anonymous708973
07-12-2012, 07:22
скачаш от някакъв си коментар във фейсбук. Нещо ти куца концепцията за "доверие".

НЯКАКЪВ си коментар? "Обичам те" за мен е повече от коментар, вярвам, че и за теб е така.
Авторката е в пълното си право да е неприятно изненадана, възмутена, ядосана и всички възможни емоции от палитрата.

Това с банския не го разбрах, но снимка и коментар "Обичам те" от далечна приятелка... забрави тая работа.


Това значи, че не е изяснил достатъчно ясно, че е обвързан и вече не е "на пазара". Как на моята стена или на стената на приятеля ми досега за година и отгоре не е имало такива своеволия нито един единствен път? Ми много просто. Хората знаят на 100%, че сме заедно и че такова поведение от тяхна страна нито ще бъде толерирано, нито ще се гледа с добро око.
Точно така.

TheBeliever
07-12-2012, 09:10
"Обичам те" на снимка във фейсбук Е просто коментар. Особено след като е единичен случай от момиче, което явно не е в ежедневието му. А като се има предвид как пиклите ги бълват тея две думички за щяло и нещяло - моля ви се, чак такава драма?

SisiStrange
07-12-2012, 09:31
Е, ако беше някаква лигла, която просто му спами без да имат нещо помежду си, защо не разкара тоя пост от стената си, най-малкото от уважение към приятелката си? Мен би ми било супер обидно на стената на гаджето ми да киснат любовни послания от разни пикли.

И начинът, по който и е отговорил, е откровено тъп. Да и обясни като хората. "Някаква ми пише "Обичам те", защото и помогнах да се събере с нейния/обясних и задачата по математика/дадох и назаем билетче...", а не "щото много я разбирам." и "Ти си се объркала нещо." Що за отговор е това въобще?

Доверието не е някаква константа, която просто си живее във връзката. То се печели и доказва.

TheBeliever
07-12-2012, 09:59
Да, отговорът му е риторичен и неподробен, но защо да е тъп? Или той е длъжен да дава подробни доклади за взаимоотношенията си с всичките си познати от женски пол?

Доверието се печели и губи. Аз не виждам в описаната ситуация нещо, което да дава поводи за разклащане на доверието, ако такова е имало. Ако на мен утре някой хубостник реши да ми се обяснява в любов из социалните мрежи аз ли ще съм виновна? Това дали би означавало, че не обичам половинката или че "не съм изяснила достатъчно ясно, че не съм на пазара"? Наистина не успявам да ви схвана логиката в този случай.

А даже въпросната госпожица да има намерения към момчето, с какво е виновен той? Има момичета, на които им е през центъра на гащите дали момчето е обвързано - ако са му хвърлили око ще си действат в тази насока (Пантерке, поправи ме ако греша, но мисля, че ти подкрепяше тази идея из други теми). Та според вас ако някоя тръгне да ви сваля гаджето значи вината е в него?

bloodyF
07-12-2012, 10:06
предефинирай за себе си 'доверие'
виж му профила, виж кво са си писали
въпреки, че ако има нещо после как ще му обясняваш как си разбрала не знам..
и поискай да ти даде конкретна причина за това 'обичам те'

SisiStrange
07-12-2012, 10:14
Нищо такова не съм казала. Вината не е негова, ако тя го сваля, естествено. Но се очаква някаква малко по-зряла реакция. Пак казвам, то е до отношението му към нея пред другите. Той, ако е показал ясно, че е обвързан и не ще свалки, нямаше да има въобще такива неща. Но дори да приемем, че хората са си нахални (вярно), пак не виждам причината да си го държи на стената това посланийце, което очевидно ще подразни авторката. Неуважително е. Несериозно е. Неразбираемо е, освен ако не му е кеф да го оспамват мацки, което само по себе си не говори добре за тях двамата. Откакто съм обвързана, ми се е случвало да има тук таме някакви хора с намерения (при него също), но никога не съм обръщала внимание и не ми е било необходимо да получавам такъв род излияния, за да си вдигам егото. Достатъчно ми е неговото внимание.

Тези неща може да са дреболии, но именно те променят отношението на човек (а.к.а и доверието). За какво говори това, че някакви му се обясняват в любов, а той си ги пази, че и толкова рязко заявява на приятелката си: "Нещо ти се е сторило."?
Такива картинки дават отзвук. Смешно е един мъж да е моят сериозен приятел, с когото градим нещо сериозно и да си чета любовните мисли на разни момиченца към него в профилите му или където и да било. И при запитване да ми се отговаря така... плоско. Ако иде реч за пуберска връзка тип иди ми доди ми, колкото да не е без хич, бива. Но не мисля, че авторката приема връзката им така.

TheBeliever
07-12-2012, 10:21
Ние не знаем той дали си го държи на стената. По думите на авторката тя му е писала малко след появата на въпросната публикация. Как е отговорил той на обяснението в любов и дали го е изтрил не се знае. А и въобще не е ясно дали е обяснение в любов или приятелско/лапешко/кифленско "Обичам те тоооооолкова мно000У".

Големи филми и страшна драма от едно коментарче във фейсбука.

Niakoitam
07-12-2012, 11:05
Може пък да го обича много просто приятелски. :)

dolly
07-12-2012, 11:11
Усетих,че най добре успя да ме разбере SisiStrange ,за начина,по който се чувствам./благодаря/.Той си остави публикацията на стената и като коментар беше написал само "(засрамване)".!?Не казвам,че той е виновен за това.Обаче малко или много можеше да покаже,че въпросната снимка не го интересува и да не пише коментар,или да напише нещо,с което да покаже че това едва ли не не го вълнува.Значи аз мога да показвам на хората,че той е този който ме интересува/говоря за тези който ме свалят(същата вечер още едно момче започна да ми се обяснява в чата колко много ме харесвал,от много време...,не знаел как да ми го каже и т.н...ама аз успях по възможно най-милия начин да не го отразя и всичко да си е както трябва)/,а той си оставя такива снимки и ми отговаря по доста малоумен начин..

Niakoitam
07-12-2012, 11:12
Да, отговорът му е риторичен и неподробен, но защо да е тъп? Или той е длъжен да дава подробни доклади за взаимоотношенията си с всичките си познати от женски пол?

Доверието се печели и губи. Аз не виждам в описаната ситуация нещо, което да дава поводи за разклащане на доверието, ако такова е имало. Ако на мен утре някой хубостник реши да ми се обяснява в любов из социалните мрежи аз ли ще съм виновна? Това дали би означавало, че не обичам половинката или че "не съм изяснила достатъчно ясно, че не съм на пазара"? Наистина не успявам да ви схвана логиката в този случай.

А даже въпросната госпожица да има намерения към момчето, с какво е виновен той? Има момичета, на които им е през центъра на гащите дали момчето е обвързано - ако са му хвърлили око ще си действат в тази насока (Пантерке, поправи ме ако греша, но мисля, че ти подкрепяше тази идея из други теми). Та според вас ако някоя тръгне да ви сваля гаджето значи вината е в него?
+1

dolly
07-12-2012, 11:13
Niakoitam
По принцип познавам най добрите му (и по-близките) приятели.Има момичета с които е доста близък ,знам го и си е съвсем нормално.Но знам,че са само приятели,дори не се е налагало да говорим за това,никога не съм се съмнявала в него или в тях.Личи си когато е чисто пряителски.А това честно казано, не ми приличаше на "приятелско"...

Niakoitam
07-12-2012, 11:24
Усетих,че най добре успя да ме разбере SisiStrange ,за начина,по който се чувствам./благодаря/.Той си остави публикацията на стената и като коментар беше написал само "(засрамване)".!?Не казвам,че той е виновен за това.Обаче малко или много можеше да покаже,че въпросната снимка не го интересува и да не пише коментар,или да напише нещо,с което да покаже че това едва ли не не го вълнува.Значи аз мога да показвам на хората,че той е този който ме интересува/говоря за тези който ме свалят(същата вечер още едно момче започна да ми се обяснява в чата колко много ме харесвал,от много време...,не знаел как да ми го каже и т.н...ама аз успях по възможно най-милия начин да не го отразя и всичко да си е както трябва)/,а той си оставя такива снимки и ми отговаря по доста малоумен начин..

Голямо доверие му имаш на приятеля ти. Няма що. И какво като е оставил снимката и е постнал засрамено човече.Ако му е приятелка приятеството си с нея ли трябва да крие пред теб за да ти е перфектно.Ами ако разбереш че го крие.Наскоро ми стана малко неприятно как една мацка, с която не се познаваме много, а я добавих най-вече покрай една нейна приятелка,която ми се стори че проявява някакъв интерес към мен триеше на поразия незнайно защо публикациите си, които коментирах аз.Писах и в ask. fm.Да я попитам има ли някакъв проблем и ако има да ми напише може и на ЛС какъв е за да не и коментирам публикациите вече изобщо.Написах си и инициалите си.Не ми отговори.Поне засега вече коментира неща, които съм писал или просто ги харесва.Някакси убидно е като си приятел с някои да те пренебрегва постоянно така.В противен случай по-добре изобщо да не те добавя да му пълниш само бройката.Малко егоистично гледаш на ситуацията. :)
Приеми че може и да има по емоционални хора :)

dolly
07-12-2012, 11:39
Доверието трябва да си го заслужи.То се изгражда.Не мога ей така да му го дам.Ако аз постъпя по същия начин,по който той постъпи той ще подивее(ама буквално).При условие,че стават такива неща /вярно,че не е кой знае каква драма,но не е и нещо на което да не обърна внимание/, не мога да го подмина ей така с безразличие.Подразни ме.Гледам да не го показвам пред него,но..Сега е това..след време може да е нещо друго/по-сериозно/..

SisiStrange
07-12-2012, 11:51
Ох, широко скроените. Престанете като латерни с това "Нямаш му доверие, нямаш му доверие." Това е като някакъв призив, който чета вече във всички теми. Да де, ясно е, че една връзка не може без него, но всяка ситуация си е различна и по различен начин показва нещата. То пък бива бива да си заравя човек главата в пясъка с идеята да се показва над нещата, но понякога имам чувството, че не се поставяте на мястото на хората в тези теми. Доверието се гради и пази. Кога според вас е приемливо да се разклати? При изневяра ли? Или при въртене с още едно момиче/момче? Обикновено в зрелите отношения се съди по малки неща. И не, аз лично не бих приела моя, примерно, да си държи по стените коментарите с любвеобилните излияния на разни пикли и да им пише засрамени личица. Това би било първо зверски унизително за мен, второ, че въобще не е повод да му имам доверие. Още малко да започне да им праща целувчици пред всички? Това не ви ли се вижда като демонстрация, която все едно заявява: "Да де, имам гадже. Горе/долу. Общо взето. Ама ми е кеф да си се посвалям и със странични, тъй че сте добре дошли." В една сериозна връзка НЯМА такива неща. Не и, ако хората наистина се обичат и познават.

Момичето явно не е някоя откачена ревнуваща змия, пречеща му на общуване с момичета. Защо все изкарвате нещата толкова крайни? Явно няма проблем с това той да има приятелки, да си излиза с момичета, да си говори с тях и тн. Няма против, когато иде реч за приятелство. Нормално, когато вече има намеци на друго, да не и стане приятно. То на кой нормален човек би му станало приятно?

Niakoitam
07-12-2012, 12:42
Ох, широко скроените. Престанете като латерни с това "Нямаш му доверие, нямаш му доверие." Това е като някакъв призив, който чета вече във всички теми. Да де, ясно е, че една връзка не може без него, но всяка ситуация си е различна и по различен начин показва нещата. То пък бива бива да си заравя човек главата в пясъка с идеята да се показва над нещата, но понякога имам чувството, че не се поставяте на мястото на хората в тези теми.

Да,точно така..няма му доверие.И доверието не значи да си заравя главата в пясъка.То или е придобито или пък не, а понякога може дори и да се изгуби.Идеално се поставям на мястото на авторката и я разбирам напълно.Само че имам усещането че вие гледате само от собствената си камбанарийка без да се опитате да разберете че понякога нещата не са чак толкова прости колкото ви изглеждат.



Доверието се гради и пази. Кога според вас е приемливо да се разклати? При изневяра ли? Или при въртене с още едно момиче/момче?

Да точно така е.И да при споменатият пример е най-приемливо да се разклати че даже и да се изгуби доверието.При филми и директна проява на показване на недоверие на човека отсреща няма как да запазиш и неговото.А ако някои е гузен при положение че има опит това си е вече само и единствено негов проблем.



Обикновено в зрелите отношения се съди по малки неща. И не, аз лично не бих приела моя, примерно, да си държи по стените коментарите с любвеобилните излияния на разни пикли и да им пише засрамени личица. Това би било първо зверски унизително за мен, второ, че въобще не е повод да му имам доверие.

Ти го каза.Съди се по малките неща.В това влиза и постоянното съмнение от отсрещната страна.На мен лично може би в началото би ми станала приятно от такава ревност ако продължи ще започне да ме нервира и в един момент най-вероятно ще рефлектира и на отношенията ни в лоша насока.Унизително може да е,защото може да се чувстваш недостойна да се мериш с другата и защото си започнала да му губиш доверие не за друго.



Още малко да започне да им праща целувчици пред всички? Това не ви ли се вижда като демонстрация, която все едно заявява: "Да де, имам гадже. Горе/долу. Общо взето. Ама ми е кеф да си се посвалям и със странични, тъй че сте добре дошли." В една сериозна връзка НЯМА такива неща. Не и, ако хората наистина се обичат и познават.

Това вече е малко прекалено,макар че представяш ли си как задължително ще спрат ако са правили нещо подобно още преди да станат гаджета с другото момиче.Гадно е да имаш приятелски отношения с някои и в един момент в живота му да се появи любовта и той да хване да те пренебрегне,защото на другият не му харесвало това.

dolly
07-12-2012, 12:54
Niakoitam

1.Не съм казала,че трябва да пренебрегва някого,заради това,че двамата сме заедно.Нека си поддържат контакт,но всичко да е в рамките на нормалното.

2.Ако ти видиш такава снимка на стената на приятелят ти и не знаеш нищо за това момиче/освен,че не са се виждали/,как би реагирала,какво би си помислила?

3.И не мога да заявя,че му нямам доверие.Силно казано е.В дадената ситуация просто не знам какво да си мисля...Нито неговата реакция е подобаваща,нито на мен самата ми обясни за какво иде реч.


П.П. Днес,по-късно, сигурно ще се видим за малко и нито знам как да се държа,нито как да реагирам,нито какво да му кажа....като цяло съм много объркана ..

mechone
07-12-2012, 12:58
... мога да му влезна в профила и да проверя.

Няма смисъл да ти давам съвети, сама можеш да се увериш дали те лъже или не. Падни ниско, но се увери, че е само с теб. Нищо не губиш, опитай и виж какво ще стане.

SisiStrange
07-12-2012, 12:58
Ти чуваш ли се?

"Постоянни съмнения"? Ти къде видя постоянни съмнения? Момичето не му пречи да има приятелки. Не го ревнува и не се съмнява в действията му с обикновените момичета, с които дружи. Не е съгласна на тези, които не са с приятелски чувства. Това е меко казано нормално.

Един човек трябва да е способен да се доказва, че заслужава нечие доверие. Значи, ако ти ходиш с някоя, а тя примерно се сваля с всеки, натиска се с който и падне и НЕ ти е изневерила, значи всичко е наред? И заслужава същата доза доверие, колкото момиче, което се вълнува само от теб? Това е встрани от темата, просто поставям хипотетичната ситуация.

Айде моля без глупости за чистото приятелство и отхвърлянето при появата на гадже. Няма нищо приятелско в тоя тип изяви. Това си е натискане, на което той отговаря. Истинските приятели са хората, които им пука за теб, познават те и се радват, когато си добре и са готови на всичко, за да ти помагат във връзките ти. Не да дразнят гаджето ти с някакви лигави съобщенийца. Имам верен най-добър приятел момче, който се е доказвал години наред по какви ли не уникални начини, че си струва и е истински приятел. Никога не си е позволявал да ми плещи такива неща най-вече, когато съм обвързана. Щото иска да имам спокойна връзка, иска да са приятели с моето момче и знае, че такива неща са неприятни.

Приятелството се вижда в хилядите действия един към друг. Имам 3-4 приятели, които са с мен почти целия ми живот и са 100% качество доказано и проверено и за всичкото време да сме си казали 2-3 пъти "Обичам те." и то в специални моменти. Ако иде реч за приятелство, то се вижда. Аз съм убедена по постовете на момичето, че тя от такива приятелки не ревнува. Даже вероятно ги познава и няма против да общува с тях. Авторке, поправи ме, ако бъркам. Но някакви натрапници, позволяващи си тоя тип излияния, не са приятелки. Те се надяват на нещо. И вероятно ужасно им харесва идеята, че призивите им за внимание получават отговор.

Авторке, като се видите се дръж спокойно. Не му се карай. Не се опитвай да го караш да се чувства виновен. Разпитай го най-кротко за какво иде реч. По отговорите му всичко ще се види. Опитай се да го предразположиш да говори, не да се прави на мъж и да се защитава. Да си каже какво мисли.

ПП. Случайно да си му разказвала много за тези, които ти пишат на теб? Може би се е почувствал зле от идеята, че теб все те свалят и да разиграва тази сценка? Помислила ли си над това?

dolly
07-12-2012, 13:09
Споменах,че той не знае нищо за това,че някой ме е свалял.Не искам да знае,защото това ще го подразни,а всъщност няма абсолютно никакъв смисъл от това след като аз НЕ отговарям на техните закачки.Излишни интриги и сплетни във връзката си не искам.

Посъветва ме да се държа спокойно.-Окей,ще се опитам.Но ако той не повдигне темата ?Тогава?

SisiStrange
07-12-2012, 13:19
Ами повдигни я ти. Просто поговорете кротичко. Повдигни я лековато и си задай въпросите ясно и сякаш не влагаш прекалено голяма емоция в това. Така ще го предразположиш да говори откровено. Иначе, ако види, че за теб е проблем и в твоите очи е сгафил, ще мине в отбранителна позиция и може да те излъже или да не ти отговори въобще.
Стискам палци всичко да мине добре и да те успокои. :)

LadyDi
07-12-2012, 13:20
Много мисъл, твърде много и то излишна мисъл вкарваш в тази връзка.
Емоционална си, докривяло ти е, разбираме. Но ако не му го кажеш, ако не му го обясниш, ще му накривиш шапката дет' се вика. Той нито ще разбере, нито нищо.
Не трябва да му подхвърляш намеци, мъжете не ги схващат. Бъди директна. Когато можеш да си позволиш да разговаряш с него за всичко (и нищо), тогава можеш да твърдиш, че връзката ви е зряла. За момента ми се струва, че ти виждаш отношенията ви по един начин, а той по друг. И в случая ти не си правата.

mechone
07-12-2012, 14:13
Прекалено много се тормозиш! Аз съм същата и знам много добре какво ти е.... Опитай се да не мислиш за това, знам , че е трудно и е много лесно някой да ти го каже, но просто опитай. Ако не се оправят нещата седни и си поговори хубаво с него, знам , че е трудно и може би не ти достига смелост, но опитай, нищо не губиш, все пак от доста време сте заедно. Предполагам, че ще те разбере, но моето лично мнение, е че няма смисъл да мислиш, че те лъже при положение, че е с теб и имате прекрасни отношения и с нищо не ти е показал, че не ти е верен. Съвета ми е да проведете сериозен разговор без лъжи, изяснете си нещата около връзката ти и спри да се тормозиш за глупости. Това рано или късно ще съсипе връзката ти ... От личен опит ти ги казвам тия неща. Всичко , което написа вече съм го преживяла, знам как се чувстваш и единственото решение (за трети път) - сериозен разговор. Големи хора сте, мисли за бъдещето и не се излагай. Кажи му всичко , което написа тука.
П.П: Не съм чела другите мнения, реших , че няма смисъл :D Успех ти желая с разговора (дано ме послушаш)! :)

dolly
07-12-2012, 15:13
Преди малко бях с него.Обикновено на ден се виждаме за около 20-30 мин./просто се налага да е така/. И отидох ...той дойде,седна,питаше ме к'во правя,к'во става с мен,съответно и аз го питах и до там.След тва той ми каза: Мило аз ще влизам щото.../каза ми причината/ и след тва веднага ще си тръгвам. И аз-втрещена.просто казах добре и това е .Целуна ме и тръгна.Имам чувството,че ме отбягва ли,не знам вече.И на всичкото отгоре само ми мълчи.Аз не мога така.След като не ми дава възможност да го питам очи в очи,мисля още тази вечер да му пиша и да се разберем,щом не може да ми каже каквото има да ми казва в очите...Ще го питам направо ... не мога вече .. и това не е само днес.. предишните дни,в които успяхме да се видим пак беше така..Уф много ми е нервно.Мразя този тип хора :@ Да не могат да си кажат каквото имат в очите :@ .. Според Вас правилно ли постъпвам? /искам странично мнение/

SisiStrange
07-12-2012, 17:35
Ако сега седнете да говорите, ще сбъркаш. Набрала си му, ще започнеш спокойно, той ще реагира тъпо, ще избухнеш и ще стане мазало. Дай си малко време да се успокоиш. Я 1-2 дена не го търси. Да се усети малко, че не е гадже за пример. Ама направо не сядай в скайпове/фейсбуци и тн. Гледай някой комедиен сериал, почети си книжка, излез с приятелки. Постарай се да се разсееш малко. Хем ще се поотпуснеш ти, хем той ще се сепне. И тогава вече се вижте очи в очи и го проведете тоя разговор като хората. Явно има за какво да говорите и освен момичето. Щом в последно време има промяна в държанието му и е по-дръпнат, тамън имаш причина да започнеш темата. Не чакай на него.

dolly
07-12-2012, 17:50
Вече му писах..Не се сдържах.А за времето..Мисля,че след като в понеделник се видяхме само за 5 мин и той побърза да си тръгне,а вторник и сряда не сме се виждали и той не ме потърси нито веднъж...Днес е четвъртък..видяхме се за 3 мин ...и сякаш си му е все едно ...сервира ми и че 1 месец няма да можем да се виждаме /за това знам,че е неизбежно,съгласна съм знаех го от отдавна...все някак щяхме да го преодолеем/,но ми го каза така сякаш въобще не му пукаше...все едно едва чакаше да кажа :да знам ..мислила съм за това и няма какво да се направи,ще мине ;) ...

ПП: този 1 месец не започва от днес..

dolly
07-12-2012, 17:52
А за това,че избързах с писането... не можах..простоо ми е много кофти когато не всичко е както трябва и съм свикнала когато има нещо да се казва на време,а не да си мълчим...

Мисля,че достатъчно помълчахме.....

SisiStrange
07-12-2012, 18:13
Ем... не е като да не те разбирам. И аз не умея да си мълча като ме гложди нещо. Ако толкова не можеш да го хванеш на живо скоро, пробвай по телефона. Поне да се чувате, а не в чатове. Трябва да поговорите някак.

Furious?
07-12-2012, 18:49
шумът на вятъра отвън е по-интересен от тая тема

SisiStrange
07-12-2012, 18:58
Хорските проблеми рядко са интересни.

Sh@d0w
07-12-2012, 19:14
За какво спорите в тая тема, като отстрани погледнато е толкова очевидно, по държанието му, че връзката за него не е толкова сериозна, колкото за момичето. А авторката вместо да се вкопчва в тая вече загинала връзка като удавник за сламка, да вземе да си събере малкото останало самоуважение и да прекрати това подобие на връзка.

Виж сега хубаво е да искаш да имаш връзка. Човешко е да искаш да имаш до себе си някой. Но си заслужава само в случаите, в които е взаимно. На тая възръст е трудно да намериш сериозна връзка, още повече да вкараш акъл на човека до теб. Сериозни разговори се водят трудно, защото на тези години оправданието е "искам да се наживея". Приеми че просто не сте един за друг, различни неща ви вълнуват за момента. А и си личи, че не държи толкова на теб, колкото ти на него. Няма да е последната ти връзка, не се притеснявай.

sofityoy
07-12-2012, 19:55
Ако наистина се обичате толкова колкото описваш СПОКОЙНО,може просто да е казал тази плоска лъжа за да не те вбеси или да ти убие настроението,но съм сигурна,че е разкарал това момиче-а другата версия е че наистина му е една много далечна приятелка!

anonymous708973
07-12-2012, 20:44
Има момичета, на които им е през центъра на гащите дали момчето е обвързано - ако са му хвърлили око ще си действат в тази насока (Пантерке, поправи ме ако греша, но мисля, че ти подкрепяше тази идея из други теми). Та според вас ако някоя тръгне да ви сваля гаджето значи вината е в него?

Да, подкрепям идеята.
Приятелят ми не би оставил подобно нещо на стената си. Адски неуважително е.
И да, ако някоя му пише на стената нещо такова, е длъжен да даде обяснение - смислено при това, а не "Въобразяваш си".

Niakoitam
07-13-2012, 06:00
Едно мнение от вчера и после ще разгледам останалата част на темата.


Niakoitam

1.Не съм казала,че трябва да пренебрегва някого,заради това,че двамата сме заедно.Нека си поддържат контакт,но всичко да е в рамките на нормалното.

2.Ако ти видиш такава снимка на стената на приятелят ти и не знаеш нищо за това момиче/освен,че не са се виждали/,как би реагирала,какво би си помислила?

3.И не мога да заявя,че му нямам доверие.Силно казано е.В дадената ситуация просто не знам какво да си мисля...Нито неговата реакция е подобаваща,нито на мен самата ми обясни за какво иде реч.


П.П. Днес,по-късно, сигурно ще се видим за малко и нито знам как да се държа,нито как да реагирам,нито какво да му кажа....като цяло съм много объркана ..

1.Не е въпроса в това да не го казваш, а да го показваш.
2.Първо съм мъж.Иначе би ми станало леко неприятно.Всъщност може и да не ми стане,ако момичето ми разкзва и показва как я свалят пък тя не поддава,защото държи на мен.Ако ми е показала ясно че мога да и има абсолютно пълно доверие и няма да го предаде заради първият мачо,който и сваля звезди.
3.Ако си вярвахте напълно това нямаше да е така

Иначе ти го познаваш най-добре

SisiStrange има една мисъл.От ревнуването няма нужда, а ако има повод вече е твърде късно.
И не можеш да сравниш снимка и една срамуваща се иконка със натискане,което си е контакт,който колкото и да е навлязъл интернет в живота ни пак не може да се сравни с с една снимка и една срамуваща се иконка.

И всъщност авторке не е лошо да се замислиш ти пък и другите над това,което каза LadyDi, а именно:
" Когато можеш да си позволиш да разговаряш с него за всичко (и нищо), тогава можеш да твърдиш, че връзката ви е зряла."
:)

SisiStrange
07-13-2012, 06:34
Ти наистина дочети темата.

1. Ревността е тъпотия само, ако не е предизвикана. В противен случай да си затваряш очите за всичко само и само да се водиш неревнив, е просто глупаво.
2. Тя не му е казвала никога за това кой какво я е свалял, за да не му е неприятно. И винаги ги е режела.
3. Момичето не може за един разговор да го хване, толкова вече я е отписал. И не обяснявай, че е заради "постоянните съмнения", които никога не е имало до тази случка.
4. Да, да гледаш някакви такива изяви по стената на гаджето си, е неуважително и е унижение. Едно влюбено момче никога не би позволило такова нещо. Най-малкото, ако го позволи, ще се държи по-нормално с приятелката си, а няма да и дрънка как и се било сторило.

LadyDi
07-13-2012, 06:50
Сиси, не че не съм съгласна с това, което казваш, но ми се струва, че в този случай не важи. Не за друго, ами защото от всеки пост на девойката става все по-ясно, че за момчето връзката не е толкова сериозна, колкото си въобразява тя.

SisiStrange
07-13-2012, 07:03
Сиси, не че не съм съгласна с това, което казваш, но ми се струва, че в този случай не важи. Не за друго, ами защото от всеки пост на девойката става все по-ясно, че за момчето връзката не е толкова сериозна, колкото си въобразява тя.
Да, с това съм напълно съгласна. Мисля си, че има някакви надежди да се оправи положението с разговор. Все пак това и е първото оплакване от неговото държание. Иначе са си изкарали 5 нормални месеца. Може би има нещо моментно, което се е случило и затова е цялата история. Това само тя може да разбере, ако той склони да говори с нея.

Niakoitam
07-13-2012, 08:15
Ти наистина дочети темата.

1. Ревността е тъпотия само, ако не е предизвикана. В противен случай да си затваряш очите за всичко само и само да се водиш неревнив, е просто глупаво.
2. Тя не му е казвала никога за това кой какво я е свалял, за да не му е неприятно. И винаги ги е режела.
3. Момичето не може за един разговор да го хване, толкова вече я е отписал. И не обяснявай, че е заради "постоянните съмнения", които никога не е имало до тази случка.
4. Да, да гледаш някакви такива изяви по стената на гаджето си, е неуважително и е унижение. Едно влюбено момче никога не би позволило такова нещо. Най-малкото, ако го позволи, ще се държи по-нормално с приятелката си, а няма да и дрънка как и се било сторило.

1.Вече мисля се изказах по този въпрос.Има и по рениви хора.И аз може би съм ревнив.Обаче ревността се получава или от съмнения или от повод.Ако има съмнения значи нещо не е точно както трябва в отношенията им.Ако има повод...нещата са тръгнали на зле.Също е от значение и то-голямо какви характери са двамата и доколко се припокриват разбиранията им за живота.
2.Огромна грешка.Както казах би ми било приятно да знам кой сваля гаджето ми и че тя подрязва всички такива мераци.Това би ме накарало да съм на 100% сигурен в нея и да и имам пълно доверие.Ако го разбера от някъде другаде ще ми стане доста неприятно и ще разклати доверието ми най-малкото защото не е счела за нужно да ми сподели нещо такова.И без оставяне на вратички.
3.Може и да е от постоянните съмнения. И това малко по-малко убива тръпката.Ти от къде точно знаеш какво точно е имало без да си била постоянно плътно до тях.Или просто така си предполагаш.Между другото точно заради подобни неща,ревност и тайни преди около месец най-много да е било приключи окончателно около 3 годишната връзка на втората ми братовчедка и гаджето и.Знам неща,които тя е прикрила от него и неща,които той е прикрил от нея,за които ако разберат може даже и приятели да не си останат.
4.Още по унизително е да те следят с лупичка и да ти правят проблеми че видиш ли не си изтрил нещо от профила си и си бил достатъчно възпитан да отчетеш поне с една емоиконка че си го видял (знам ли може пък и да е другоядче)

SisiStrange
07-13-2012, 08:47
^ Не ми трябва да седя плътно до тях. Тя си каза ясно, че той си се вижда с приятелки и тя няма против. Значи не е ревнива като характер. Не го е стиснала за врата да не поглежда други и да няма приятелки. Просто в този случай той и е дал повод. Ако ставаше дума за постоянни съмнения, нямаше въобще да има тема и нещата щяха да стоят друго яче. Само че тя си се държи съвсем нормално, в нищо не го ограничава, а той май го е приел това като възможност да и се качи на главата.

Като човек, който си казва всичко от до на половинката за всякакви такива неща, съм съгласна, че е по-хубаво да се споделя. Но, ако тя ги реже и игнорира, както твърди, че прави, едва ли е нещо толкова страшно, че премълчава. Особено, ако той е по-ревнив. Тя сама си каза, че в обратната ситуация, би подивял и би и търсил сметка. Може би не иска да го притеснява с намеренията на хора, които тъй и тъй е отхвърлила.

Не е идеята да следиш човека под лупа. Това би било отнемане на свобода. Все пак, обаче, една истинска връзка с уважение между двамата (а то е също толкова важно, колкото прословутото доверие), всякакви излияния, романтики и прочие са между тези двама души. И да, много е обидно аз да създавам нещо с някого, да сме си най-близки и по стената му да висят любовни обяснения от други. На него също не би му било приятно (хах, не просто неприятно, би бил много обиден). Това е дори повече до отношение и уважение, отколкото до изневери и ревност. Те почти нямат общо.
Приятелството не изглежда по този начин. То е изцяло в действия, в споделяне на тайни, съвети, взаимопомощ, смях и тн. Не е в излияния. Казвах го и някъде по-нагоре. Специално аз съм късметлийка с достатъчно много добре доказали се приятели. Никога не се лигавим, пишейки си: "МиииилУУУ, обичам теееее!" Омг, представих си го на стената на най-добрия ми приятел и ми стана смешно. :D Сигурно би си помислил, че най-сетне съм се забила в някой стълб.

Отгоре на всичко при нещо такова да и отговори със "Сторило ти се е." е още по-обидно. Тя да не му е нещо навлек на врата, че да и отговаря по тоя начин. Уж трябва да му е един от най-близките хора.

SisiStrange
07-13-2012, 08:51
ПП. Въпросът е точно в това, че той не я взима на сериозно, а тя него - да.

LadyDi
07-13-2012, 08:55
ЗАКРИВАЙТЕ СИ ФЕЙСБУК ПРОФИЛИТЕ! ТЕ ЩЕ ВИ УНИЩОЖАТ!!! :lol:

Съжалявам, не се сдържах...

dolly
07-13-2012, 08:57
Говорих с него най-спокойно и си изяснихме всичко.Обясни ми за момичето,както трябваше да направи по-рано и проблема в момента е никакъв.Снимката вече не ми прави впечатление,защото на мен не ми пукаше кой какво му пише/публикува по стената ,а какво точно означава за него.Те наистина са били само приятели,само,че на мен някой трябваше да ми обясни ,а не да гадая..След като на дълго и на широко ми разказа с излишни подробности за какво иде реч,вече съм спокойна.А за различното му държание също си имало обяснение,просто той си е малко по-притеснителен и не обича да говори за това което наистина чувства.Много трудно стават тези разговори и след като успях да го предразположа и да му обясня на мен какво ми е той си ми каза,че причината не е в мен.Просто всичко му идва в повече и това се отразява и на настроението /постъпките/държанието му ..

SisiStrange
07-13-2012, 08:58
Ами... в интерес на истина моя профил го ползвам главно заради групата на потока ни, за да поствам тук таме някоя буболечка и да имам обща представа как върви при бившите ми съученици. Тия глупости тип импулс са ми малко неразбираеми. Вероятно съм старомодна в случая.

SisiStrange
07-13-2012, 08:58
Говорих с него най-спокойно и си изяснихме всичко.Обясни ми за момичето,както трябваше да направи по-рано и проблема в момента е никакъв.Снимката вече не ми прави впечатление,защото на мен не ми пукаше кой какво му пише/публикува по стената ,а какво точно означава за него.Те наистина са били само приятели,само,че на мен някой трябваше да ми обясни ,а не да гадая..След като на дълго и на широко ми разказа с излишни подробности за какво иде реч,вече съм спокойна.А за различното му държание също си имало обяснение,просто той си е малко по-притеснителен и не обича да говори за това което наистина чувства.Много трудно стават тези разговори и след като успях да го предразположа и да му обясня на мен какво ми е той си ми каза,че причината не е в мен.Просто всичко му идва в повече и това се отразява и на настроението /постъпките/държанието му ..
Радвам се, че са се оправили нещата. :) Винаги хубавия разговор оправя всичко.

LadyDi
07-13-2012, 09:00
Аз пък съм крупен фейсбук ползвател :D Редовно си го проверявам, качвам си снимки и си столквам приятелите кой какво прави, кой за кого се е оженил и къде е ходил ;)

dolly
07-13-2012, 09:00
Вече се чудя ..тук повечето от вас научихте ли се да подхождате по-сериозно към нещата или предпочитате ебавките.Мисля че имаше специално място за тях :D ?Или вече всеки си говори каквото му дойде,без значение за какво се отнася темата ? :D

LadyDi
07-13-2012, 09:06
Вече се чудя ..тук повечето от вас научихте ли се да подхождате по-сериозно към нещата или предпочитате ебавките.Мисля че имаше специално място за тях :D ?Или вече всеки си говори каквото му дойде,без значение за какво се отнася темата ? :D
Темата ти се изчерпа много отдавна.

SisiStrange
07-13-2012, 09:14
Аз обичам да си сменям кориците във фб. :D Сега имам едни водни кончета, които правят 69. :d

Niakoitam
07-13-2012, 09:37
Я, чак да не повярва човек.То голяма драма било,но само в главата на авторката.Щом сте се уточнили вече екстра. А иначе в тона на SisiStrange да кажа. То по твоята логика малко излиза че човек като има гадже изобщо трябва да се изолира в общуването си от всичко що е противоположен пол за да не вземе да го/я свалят или да покаже колко уважава човека отсреща.Писнало ми е от подобни неща.Писнало ми е да се притеснявам да кажа две думи на някоя мацка,защото на ревнивото и гадже ще се сторя черен и ще ме гледа на криво...даже и да нямам повод за тези си притеснения.В момента даже ми изниква пример с една съученичка.Виждаме се рядко около веднъж годишно предимно на сбирките.Много се уважаваме и даже на сбирките понякога си танцуваме.Винаги ме поздравява където и да ме види и то почти мигновено...когато е сама.Тя обаче е женена.Попринцип не и личи много да се притеснява от реакциите на мъжа и.Но си има голяма разлика,когато е покрай нея и когато не е.За сравнение веднъж когато не беше с нея на заведение два пъти ми вдигна ръка,ходих да се чукна два пъти с нея и една друга съученичка,даже и с песен ме поздравиха двете.Следващият път като беше с мъжа си..първо че половин час се гледахме без да си кажем нещо че даже и да си вдигнам ръка,след което тя ми вдигна доста по несигурно и аз го направих, а да ходя да се чукна с нея изобщо и не съм си помислих за всеки случай...да не вземе на някои да му се стори че я свалям и да ме гледа лошо.Въпреки че тя веднъж му е споделяла, че един съученик я харесваше и доста дълго се гледаха накриво.Писнало ми е и разни хора да се оттеглят,защото вече си имали гаджета и аз съм ебати и голямата заплаха,.Но все пак всеки си има своите разбирания.Ако един човек си няма акъл гаджето му и с фунията да се опитва да му го налее няма как да стане.Ако не е един ще е друг без значение дали ще е по тайно или по явно.Но нали въпросът е да се вкарваме в разни филмчета.

А пък като сте заговорили за Facebook, аз не съм си сменял снимката сигурно от една година,разглеждам си редовно стената...вече малко по рядко,коментирам си,харесвам неща,поствам снимки иииии...новата визия на профилите нещо не ми харесва и затова си седя на старата. :D

SisiStrange
07-13-2012, 10:25
^ Винаги много изопачаваш нещата. В която и тема да се заспори с теб. Айде сега пък да се изолират от външния свят хората. Глупости. Никой не иска това. Всичко си седи в някакви нормални граници. Ако приятелката ти те е отписала за най-обикновен тост и поздравяване, при тях с нейния ИМА проблем. Но ти не си седнал да и пишеш: "Обиииичаааам тееее" наляво надясно, нали? Държал си се приятелски с нея или? Няма нищо лошо в приятелските отношения, напротив. Но си има граници, след които просто си личи, че има нещо повече. Пример и аз да дам. Една приятелка тръгна с момче от съседния клас. Той си имаше една приятелка, която го целуваше постоянно по бузите и все не и беше точен мерника та го нацелваше в устата. Седеше му в скута навсякъде. Звънеше му в 3 през нощта да идел да се видели. Разказвала му беше еротичните си сънища с него. Еми, можеш да предположиш, че с моята приятелка набързо се разделиха за щастие, тя е умно момиче и не хаби много нерви. После той смени още сигурно поне 5 момичета по абсолютно същия начин. Еми... приятели, приятели, ама...? Да си имаме уважението.
Имам си приятели момчета и сме много близки, ама никога не биха се държали така. И аз не бих ги отписала. И моя няма нищо против тях. Защото всичко е в реда на нещата.