View Full Version : Ужасно се чувствам
evilgirl95
07-15-2012, 20:19
Здравейте на всички.. :) .. Искам да ви споделя че напоследък много се карам с приятеля си.. и много често си мисля че вината е във мен... но после се обръщам на другата страна и обвинявам него.. аз съм много припряна и е вярно, че повечето разпри стават заради мен.. но това за което се скарахме последно ме накара да се замисля и да усетя, че нещо липсва.. нашата разлика е 3 години.. той от няколко месеца е работещ човек.. а аз все още уча.. и нали сега сме във ваканция и все нещо не ми достига... аз искам да излизам насам-натам, да се забавлявам.. а той иска да стои на едно място, защото все е изморен (ама ок не е на 100 години).. той си изживя бурно 17-18-те години.. а аз чувствам, че това ми липсва.. преди да се срещнем бях съвсем друга.. промених се коренно.. много го обичам.. но намирам вината в него.. а не искам да е така.. притискам го и се караме... дайте ми съвет как да подходя.. искам консенсус някакъв..
DisappointedDreamer
07-15-2012, 20:24
на 17 си, а той е на 20. Купонясвал и излизал е когато е трябвало, в момента работи и след един изтощителен работен ден е нормално да не иска да се шляе из дискотеките.
Ти пък си на 17 и искаш забавление, купони, драми и екшън.
Ми, няма как да се получи освен ако:
- той вземе в предвид твоите желания и излиза с теб да купонясвате (малко вероятно)
- ти вземеш в предвид неговото изтощение и желание за почивка (малко вероятно)
- се разделите (силно вероятно)
sweetycherry33
07-15-2012, 20:27
По - добре не бъди толкова припряна, като почнеш да се ядосваш за нещо си кажи на ум "Стига, нищо няма да променя с една караница, даже може да стане и по - зле.Не трябва да нараняваме хората, които обичаме." (омг, кой го казва)...
Ако това не ти помогне не знам.
Иначе не си права да търсиш вината в него - той не е виновен, че е по - голям от теб.Може би те разбира, но не знае как да ти помогне.Затова - наживей се ! Кой ти пречи ? Ходи по купони, излизай насам - натам, то не може само с него да излизаш.Излизай с други хора, приятели, а ще излизаш с него когато поиска, не можеш да го караш на сила.Надявам се да съм помогнала.....
evilgirl95
07-15-2012, 20:32
Ходим от 3 години.. не искам да се разделям с него.. когато прочетох "..се разделите (силно вероятно)" сякаш сърцето ми се скъса.. усещам, че той е човека... просто не мога да го обясня.. никога в нищо не съм била по-сигурна.. усещам, че ако изгубя него.. губя всичко.. и не ми се ходи по дискотеки мразя ги... но аз съм романтичка.. мечтателка.. не искам дискотеки.. а нещо лудо.. да се шлая.. да не се спирам на 1 място.. и тогава се сещам, че това няма да стане с него.. и може би сама трябва да си задам въпроса- кое е по-важно.. Да пренебрегна най-добрия за мен.. или себе си.. не знам..
SisiStrange
07-15-2012, 20:57
Еее, такива сложни избори. Айде де. Имай малко изобретателност. 5 дена в седмицата ли работи? Вечер се разхождайте, говорете си. Съботата теглете един филм, сготви му, нека си почине. Направи така, че да му е по-лесно. Да види, че го обгрижваш и искаш да му е добре, да е отпочинал. После и той ще поеме същата инициатива към теб. Имате 2 дена уикенд всяка седмица. Нека си почивате заедно единия, а после да излизате насам натам другия. Ти как си мислиш, че ще е, когато започнеш университет, примерно? И ние с моя сме така. Аз съм в сесия в момента все още, а той е на работа. И ние нямаме време или сили за бесня чак сега, но си знаем, че като ни се отдаде възможност ще се шматкаме, ще разнообразяваме и така. Трудни времена са. Трябват пари. Разбери го.
evilgirl95
07-15-2012, 21:05
Ами всъщност аз му помагам и с домакинската работа(родителите му не са в страната и живее сам), и съм му готвила (колкото мога).. и той си почива като не е на работа.. по цял ден.. но за мене.. за моите желания сякаш не идва ред.. не ходим от вчера, че да си помисля, че е просто период.. и си спомням например когато бяхме на море и аз му казвам- мило хайде да влезем във водата много е хубава.. а той цял ден спи на плажа и ми отговаря: "иди сама.. направи това сама.. онова сама"
SisiStrange
07-15-2012, 21:07
Какво толкова работи? Нещо зверски изморително? Може би като характер е по-флегматичен тип?
DisappointedDreamer
07-15-2012, 21:09
Може би просто така разпуска.
Оня ден бях на басейн с 2 приятелки. Не спряха да ме карат да вляза във водата и да се питат що не искам, и защо не оставя книгата, която четях. Причината е проста - аз разпускам като си седя на шезлонга под чадъра с книжка в ръка, а те като плуват. Толкоз.
SisiStrange
07-15-2012, 21:14
Впрочем, ДД е права. Понякога... не може да сте нон стоп на една вълна. Може би е хубаво тук таме да си имате и личните моменти. Ти го погъделичкай малко. Разсмей го. Гушни се в него. И после си поплувай. Абе трябват компромиси във всичко. Може би наистина е преуморен или има труден период. Ако пък винаги си е бил такъв, би следвало да си свикнала.
evilgirl95
07-15-2012, 21:19
Не е флегматичен изобщо .. извън работата си е тренира бокс.. но проблемът е че кара нощни по 12-13 часа.. физически не му е тежка работата.. само психически.. но той работи два дни и почива 2.. може да ми отдели поне 1 ден в седмицата за нещо специално .. но не го прави.. и нещо не приемам работата като извинение, защото преди като нямаше такава си беше същия.. ;( .. но пък понякога се замислям може.. би много го притискам.. и той ми каза "аз не съм ли ти достатъчен.. за мен ти си искам да съм с теб, а на тебе все не ти достига нещо" .... изобщо в мене бушуват 2 крайности.. веднъж се обвинявам, че го притискам .. а в следващия момент намирам него за виновен.. нещо съм сбъркана :Д
Здравейте на всички.. :) .. Искам да ви споделя че напоследък много се карам с приятеля си.. и много често си мисля че вината е във мен... но после се обръщам на другата страна и обвинявам него.. аз съм много припряна и е вярно, че повечето разпри стават заради мен.. но това за което се скарахме последно ме накара да се замисля и да усетя, че нещо липсва.. нашата разлика е 3 години.. той от няколко месеца е работещ човек.. а аз все още уча.. и нали сега сме във ваканция и все нещо не ми достига... аз искам да излизам насам-натам, да се забавлявам.. а той иска да стои на едно място, защото все е изморен (ама ок не е на 100 години).. той си изживя бурно 17-18-те години.. а аз чувствам, че това ми липсва.. преди да се срещнем бях съвсем друга.. промених се коренно.. много го обичам.. но намирам вината в него.. а не искам да е така.. притискам го и се караме... дайте ми съвет как да подходя.. искам консенсус някакъв..
Чесно да ти кажа , радвай се че бачка пича и има желание да направи твоя и неговия живот по - добри .. все пак няма да си цял живот на 17 .. ще дойде време за сватбии .. деца (ако се стигне до там) откъде ще идват тогава парите > Едва ли ще са от дискотеките :P инъче няма да е зле от време на време поне веднъж в седмицата да ходите на дискотека или бар и да избухвате :) !
SisiStrange
07-15-2012, 21:27
Ами кажи му най-спокойно, че имаш нужда от малко повече внимание. За какво се карате чак? Кажи, че искаш да имате малко разнообразие. Да идете на зоопарк, на музей, да си направите пикник? Неща, които не искат голямо усилие и биха се харесали и на него.
А защо трябва да си нонстоп с него. Излизате виждате се за 2-3 часа след което отиваш с приятелите ти на твойта възраст и си прайш кефа...
anonymous708973
07-16-2012, 06:14
Познато ми е доста добре цялото нещо... Винаги ли сте имали различна представа за забавления?
Първо си уточни какво искаш да направите заедно, ама конкретно. След това говори с него.
Щото... работи по такъв режим, че има бол време, изобщо да не си обвинява работата.
Може би си малка да го разбереш, но успехът на една връзка се дължи на това партньорите да се чувстват удобно заедно. И никъде в Семейния кодекс, така да се каже :), не пише, че трябва да си непрекъснато с него. Колкото повече време сте заедно, толкова по-ясно ще ти стане, че е най-хубаво, когато ти имаш своя кръг от приятели, а той - неговия си. Намирайте време да сте заедно, но когато той иска да си почива, а на теб ти се излиза, не го притискай, ами се обади на някоя другарка и дим да ви няма. Двете неща са независими.
xXxPETYAxXx
07-16-2012, 08:00
1. Да - излизай и се забавлявай с твой приятели, от една страна, хем ще си прекарваш добре, хем след време момчето ти ще му доскучае самичък в тях да седи и може би ще иска да излиза от време на време(може би).
2. От началото на връзката ви е такъв, т.е. просто е такъв тип човек, не е някакъв период. Както той не се опитва да промени теб, така и ти не можеш да промениш него, а и не трябва. Хората не са заедно за да се променят, а за да се допълват.
3. Изненадай го ти него по някакъв начин. Накарай го да се почувства като твоята половинка, а не като човека на когото постоянно мрънкаш за нещо. Идеята за зоологическата градина не е лоша, но ти си избери каквото мислиш, че ще допадне и на двама ви.
Amore-Mio*
07-16-2012, 16:57
Не можеш да очакваш от него непрекъснато внимание, когато той е на работа. И е нормално след един дълъг работен ден да е уморен и да не му се ходи с теб насам - натам. А времето можеш да си прекараш перфектно и с него, но явно ти нямаш това желание. И е време да се опиташ да го разбереш.