View Full Version : Затворена в себе си ;х
invisible_girl
07-18-2012, 11:50
Здравейте, аз съм момиче на 15 години. Направих тази тема с цел да ми дадете съвети ..как да не съм толкова срамежлива? да говоря повече с хората независимо на каква тема, да не съм толкова затворена в себе си. Помогнете ми =)
Amore-Mio*
07-18-2012, 12:33
Каква е причината за твоята срамежливост? Ниско самочувствие, може би. Та, повярвай в себе си и възможностите си /, колкото и клиширано това да звучи/. Важното е да се приемаш първо ти такава, каквато си, за да могат и другите да гледаш по този начин.
Не се притеснявай.
Просто се отпусни и говори нормално, и съвсем спокойно със събеседника си.
howling.
07-18-2012, 16:49
напълно те разбирам. (: просто си мисли как няма начин да объркаш нещо/да се изложиш/etc, на всеки му се случват конфузни моменти.. пък и не всички са толкова самоуверени, повечето хора също се държат неловко около непознати. и както каза amore-mio*, вярвай в себе си.
invisible_girl
07-18-2012, 18:39
Blagodarq, shte poslusham suvetite vi =), puk dano da ima rezultat, to ne che sega nqma,no vse pak..
JonkataK
07-18-2012, 23:12
Мисли си, че и да се изложиш няма да стане нещо кой-знае какво. И аз бях като теб преди време, но все пак се усмелих да говоря свободно с хората и видях, че дори да объркам нещо, не е свършил светът :)
sashinka95
07-19-2012, 13:52
Здравей,
Иска ми се да те питам в какви ситуации се притесняваш. Винаги при разговори и запознанства или при разговори с определени хора?
Моят съвет е не се притеснявай толкова, не мисли как ще се издъниш. Дори да се случи-нормално е, всеки греши . Притеснението е лош съветник, то може само да те обърка още повече. Бъди спокойна и себе си.
Следвай тези тъпи съвети :D :D :D
http://www.teenproblem.net/forum/showthread.php/461743-%D0%93%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D1%83%D1%87%D0%B8%D0%BB%D0%B8%D1%89%D0%B5-%D0%9A%D0%B0%D0%BA
invisible_girl
07-19-2012, 17:54
Здравей,
Иска ми се да те питам в какви ситуации се притесняваш. Винаги при разговори и запознанства или при разговори с определени хора?
Моят съвет е не се притеснявай толкова, не мисли как ще се издъниш. Дори да се случи-нормално е, всеки греши . Притеснението е лош съветник, то може само да те обърка още повече. Бъди спокойна и себе си.
Ами притеснявам се примерно като се запозная с някое момче и не знам какво трябва да кажа, докато с момичета ми е по-лесно. И при разговори с определени хора,също. Но имам приятели с които мога да се държа свободно, не знам..с всеки различно се държа, а не искам да е така.
howling.
07-19-2012, 18:27
ако не си говорила много често с момчета, е напълно нормално да си притеснена. ;) спокойно, ще свикнеш. общо взето мисля, че се интересуваш от мнението на определени хора и за това се притесняваш как ще те приемат - и аз бях така :) просто трябва да спре да ти пука чак толкова за другите и да си живееш живота, те както искат да си те приемат.. това е най-вече, просто като мислиш по-често по този начин и вече ще спреш да се притесняваш толкова от околните.. :)
Amore-Mio*
07-19-2012, 18:33
Ами притеснявам се примерно като се запозная с някое момче и не знам какво трябва да кажа, докато с момичета ми е по-лесно. И при разговори с определени хора,също. Но имам приятели с които мога да се държа свободно, не знам..с всеки различно се държа, а не искам да е така.
Аз съм била в твоето положение. И вече съм преодоляла до доста голяма степен тая срамежливост. От време на време само си я имам, ама вече се случва рядко.
Просто недей мисли какво ще си помислят другите за теб, а си говори съвсем нормално и за това, което се сещаш. Няма смисъл да се притесняваш от изцепки - всеки ги има. Същата работа е с момчетата: това, че нямаш кой знае какъв опит с тях и не си общувала много - не означава, че са някакви извънземни същества. Не хапят!
Отпускаш се.
Вярваш в себе си и в собствените си възможности.
И след време ще видиш, че нямало нужда от това притеснение.