Влез

View Full Version : Кучета

krisi_2000
07-20-2012, 10:27
Искам да ви задам един въпрос! Какво кученце да си взема? Първо исках лабрадор или голдън ритрийвър, но сега се чудя за джак териер. Помогнете ми. Не знам какво да е прекалено много видове са...

Sh@d0w
07-21-2012, 18:23
Местя темата в подходящ раздел.

kitty02
07-22-2012, 20:25
http://petvet.bg/Articles/kucheta-2/koa-poroda-e-za-teb-1-chast
http://petvet.bg/Articles/kucheta-2/koa-poroda-e-za-teb-2-chast
http://petvet.bg/Articles/kucheta-2/koa-poroda-e-za-teb-3-chast
http://petvet.bg/Articles/kucheta-2/koa-poroda-e-za-teb-4-chast

Но не забравяй, че каквото и куче да си вземеш то ще ти бъде верен приятел. Няма да съжаляваш ;)

malkasladka
07-23-2012, 14:32
Такам...жълта тениска ли да си взема или кафява? Въпросът ти звучи точно по този начин, за съжаление обаче става въпрос за живи същества...куче, което ще бъде до теб в близките 13 години..аз имам голдън и още две овчарки и мога да ти разкажа как се грижим за тях ииии как всъщност сме ги избрали! За да си вземеш куче от някаква порода, ти трябва да се влюбиш в нея, да изчетеш всичко за нея, стандарт, болести, развъдници!!! Не се пита по тийн форуми какво куче да си вземеш, защото това не е играчка! Отваряш интернета, гледаш обява "кученце с вносни родители, чистокръвно и т.н.", да ама не! Нито е породисто, нито е здраво, породисто кученце се взима от развъдник, който работи с клуба, това ти гарантира един истински голдън, без болести, които се пренасят по рождение и могат да бъдат доста фатални! Дисплазия? Да ти говори нещо? Български голдън ретривър клуб? Ако не, изчакай, попрочети, информирай се добре, ако искаш, с удоволствие бих ти помогнала, в момента има кучила в 4 развъдника! Не си избирай куче, всякаш избираш нов телелфон, влюби се в него и тогава, да не се озове след 6 месеца като порасне на улицита!

HollyGolightly
07-25-2012, 00:24
Каквото и да решиш, никога ама никога не си взимай кокер, ужасно неблагодарни същества са :D

druzilla
07-25-2012, 01:43
Преди време и аз се чудех каква порода искам.Бях решила да си взема померан,но трябваше да чакам половин година,за това накрая си взех йорки и пак го обичам ужасно много,а и то мен.Каквото и куче да си избереше,ще си го обичаш,важното е да го вземеш от лицензиран развъдник,както каза malkasladka.Избора ти зависи и от обстановката,в която ще го отглеждаш.Ако е в апартамент,трябва да се ориентираш към по-малките породи.
П.с.: Когато си избереше какво куче искаш - добре се информирай за породата и какви грижи изисква :)

xoxi
07-25-2012, 06:07
За какво точно искаш да си взимаш куче? За да има с какво да се хвалиш пред приятели или за да имаш верен приятел до себе си, който да обичаш и да те обича?

Bloody Red
07-25-2012, 07:39
Аа как може да говорите така за кокерите. Вярно, пристрастна съм, понеже имам един, но дори и да нямах познавам достатъчно, за да мога да ви уверя, че кокерите, въпреки че са малко своенравни са една прекрасна порода. Обучават се лесно, изключително бързо разбират какво се иска от тях, това че често не изпълняват ако нямат някаква изгода е друг въпрос ;д Те са толкова радостни, игриви и енергични, че дори и най-лошият ти ден да е, пак ще те развеселят. Дружелюбни и обичливи са към всички (хора и животни) и въпреки това ако някой се закача с тях, дори и да става въпрос за три пъти по-голямо куче, те отвръщат. Те са едни умни, любвеобилни, винаги енергични и щастливи кучета и не разбирам как може да кажете на някого "никога, ама никога не си взимай кокер, ужасно неблагодарни същества са". Как може да наричате което и да било куче "неблагодарно същество"?! Ако цялата радост, с която те дарява и готовността да скочи на три пъти по-голямо куче не е достатъчно, то какво е? Да не говорим и че с правилното обучение стават и чудесни ловци. И освен това доколкото знам никой не си взима куче компаньон за да му се отплаща. Такива кучета се взимат, за да те веселят и да ти бъдат приятели. Е ако кокера не прави това, то не знам кой го.

Такаа по темата: malkasladka е права, въпросът наистина звучи така. Два реда, в които не даваш никаква информация за себе си, начина си на живот, жилището.. Как очакваш да ти помогнем? Дай повече информация за това какво куче търсиш, какво очакваш от него. Защо се чудиш между тези породи, изобщо интересувала ли си се за тях? Защото ако си, то аз намирам за доста странно да се колебаеш между толкова различни кучета. И по характер, и по големина, и по нужните грижи, изобщо.. Така че първо дай повече информация и тогава може би ще можем да ти помогнем. И самата ти се разрови, прочети за тези породи, поинтересувай се за характера им, необходимите грижи и болестите, които ги застрашават. И ако тогава все още не си сигурна, пиши какво ти допада, с какво можеш да се справиш, с какво не. И в никакъв случай не си взимай куче така, на сляпо, защото на съседката братовчедката имала и тя ти казала че били хубави. Защото ако не си информирана, накрая и най дружелюбната, търпелива и/или здрава порода ще свърши зле. 10-20 години ще прекараш с това куче (ако не го изхвърлиш или то не се разболее, което вероятно би станало при твоята неинформираност), така че си помисли много добре. Ии съжалявам ако греша и ако си се информирала добре, но честно казано като гледам поста ти не ми се вярва особено..

HollyGolightly
07-27-2012, 03:51
Аа как може да говорите така за кокерите. Вярно, пристрастна съм, понеже имам един, но дори и да нямах познавам достатъчно, за да мога да ви уверя, че кокерите, въпреки че са малко своенравни са една прекрасна порода. Обучават се лесно, изключително бързо разбират какво се иска от тях, това че често не изпълняват ако нямат някаква изгода е друг въпрос ;д Те са толкова радостни, игриви и енергични, че дори и най-лошият ти ден да е, пак ще те развеселят. Дружелюбни и обичливи са към всички (хора и животни) и въпреки това ако някой се закача с тях, дори и да става въпрос за три пъти по-голямо куче, те отвръщат. Те са едни умни, любвеобилни, винаги енергични и щастливи кучета и не разбирам как може да кажете на някого "никога, ама никога не си взимай кокер, ужасно неблагодарни същества са". Как може да наричате което и да било куче "неблагодарно същество"?! Ако цялата радост, с която те дарява и готовността да скочи на три пъти по-голямо куче не е достатъчно, то какво е? Да не говорим и че с правилното обучение стават и чудесни ловци. И освен това доколкото знам никой не си взима куче компаньон за да му се отплаща. Такива кучета се взимат, за да те веселят и да ти бъдат приятели. Е ако кокера не прави това, то не знам кой го.

Еми и аз имам кокер у нас и всеки ден се чудя къде ми беше акъла да си го взема. Да, обичам го, но за съжаление е едностранно. Всеки ден съм по форумите да търся нови начини да се справям с него. Страшно много грижи изисква, и имам предвид, че се изхожда където и когато си поиска. На 2 години и полувина е имам го от както беше на 4 месеца, до тук аз съм му 5тият собственик. Да игрив е, но е и неконтролируем, не е първото ми куче, но определено е последният ми кокер. Умен е , но е и много лош и злопаметен, мрази всички, постоянно ме хапе и ме напада ей така без нищо. Пробвах всичко, училища, специалисти, хапчета, нищо не помага.Мислех си да го продам, даже не, просто да го подаря на някого ей така понеже училище, работа и куче като него ми идват в повече , ама няма как то като види чужди хора и имам чувството, че ченето и очите му ще паднат. Представяш ли си как изглежда един такъв сладък пухчо с наморник по улиците , и всеки път някой като го погледне той се хвърля. Мислех си , че просто не съм случила на куче, че такъв му е характера, ама не е , всичките ми познати които са имали кокери, казват, че това е типично за тях. Така че не ми се обеснявай твоя как е , явно си изкарала късмет.

А до авторката, помисли колко свободно време имаш и с какво пространство разполагаш. Чистят ли ти се вълна с косми или не. Отговори си сама на тези въпроси и ще намериш идеалната порода за теб :)

Bloody Red
07-27-2012, 04:49
За никое куче не е типично да е агресивно. И то какво очакваш? Ако на теб ти бяха сменили родителите приятелите и дома как щеше да се държиш? Първия път може просто човекът да не е имал възможност да го гледа повече. И оттогава животното се е стресирало, нищо чудно че напада, да не говорим, че е доста вероятно да са го били. И освен това кучето вероятно усеща, че ти таиш неприязън към него и това влошава нещата още повече. Ако наистина искаш да се оправи ти трябват безгранични обич и търпение към него, но като гледам ти май не искаш. Явно и предишните му собственици са били такива и точно за това се е стигнало до тук. Докато някой човек, когото наистина го е грижа не скъса веригата (ако кучето има късмета да попадне на такъв), то ще си остане такова. Ии да, може би съм изкарала късмет, може би моят кокер е бил малко по-енергичен, дружелюбен и любвеобилен от от останалите, възможно е. Но моят златен късмет доживя три години, вчера го блъсна кола и той си отиде. Моят късмет вече го няма. Така че се радвай на своя, докато можеш.

Violenza
07-27-2012, 05:50
Но моят златен късмет доживя три години, вчера го блъсна кола и той си отиде. Моят късмет вече го няма. Така че се радвай на своя, докато можеш.
Много съжалявам. Няма такава мъка, преживявала съм го вече веднъж, но кучето почина от старост. Във всеки случай е ужасно.

HollyGolightly, не ти е виновно кучето, ти си неспособната да го възпиташ и гледаш.

Авторке, моля ти се, не си взимай куче. Такива чуденки като теб го взимат ей така, радват му се 2 месеца, писва им и го разкарват нанякъде. Още повече, че си на 12, сама не можеш да се гледаш, та за куче остава да се грижиш.

BrokenInnocence
07-30-2012, 07:50
Ии да, може би съм изкарала късмет, може би моят кокер е бил малко по-енергичен, дружелюбен и любвеобилен от от останалите, възможно е. Но моят златен късмет доживя три години, вчера го блъсна кола и той си отиде. Моят късмет вече го няма. Така че се радвай на своя, докато можеш.

Съжалявам за кученцето. :( И аз съм губила домашен любимец и знам колко е тежко.

По темата: Авторке, въпреки, че се съмнявам да ме послушаш, ако искаш куче, което просто да обичаш и то теб, си вземи безпородисто. По улиците е пълно с малки нещастни същества, които ги чака глад, бой или смърт под гумите на някой автомобил или нечия пушка. Ако искаш да си вземеш играчка, с която да се фукаш пред приятелки, тогава по-добре изобщо не си взимай животно.

marilyn
07-30-2012, 08:02
Авторке, какво куче искаш няма как да ти кажем ние във форума. Лабрадорите и голдън ретрийвърите са сладури, но ако например живееш в тесен апартамент- е кофти, ще се мъчи животинката. Джак ръсел териер също са готини, ама са толкова големи диванета, че ако не го възпиташ правилно (което е трудно!) ще останеш без мебели у вас.

don't say anything.
07-30-2012, 10:28
Фенка съм на лабрадорите, така че съм твърдо за тях.

SHPAIdURmeN
08-13-2012, 19:52
EEEEEEEEE не обиждайте КОКЕРИТЕ моля Ви... Аз имам английски кокер и е страшно умен вече е на 11 години (женски) отварям врата и го оставям само да се разхожда и само се пребира най много 1 час да се разхожда ама доста рядко ОБАЧЕ не мога да отрека че не беше диво когато беше малко до 3 му годинка енергични кучета са все пак.... ОТНОСНО лабрадор или голдън ритрийвър и двете породи са много умни и тем подобни така че няма да съжаляваш ако си вземеш едно от тях.

nymphadora
08-14-2012, 08:46
Аз имам голдън ретривър и макар да е малко луда е адски гальовна и добричка.В нас вече не прави никакви пакости,пък и си е вече на 5 години.

чакайте да се изфукамм :D http://a7.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc7/s720x720/380973_2354063531060_1181764134_n.jpg