View Full Version : Безболезнено обезкосмяване?
SirTrYaLot
07-24-2012, 12:45
Има ли такова нещо у нас? Такъв епилатор, такава ..кола маска, които могат да се закупят и да се ползват в домашни условия?
Давайте линкове, адреси, информация, уреди, цени..
Нямам си понятие, просто ми трябва информация.
nepowtorima
07-24-2012, 12:55
С крем депилатоар е безболезнено и евтино..
http://www.bgdrogeria.com/images/3401_5100/4072.jpg
много съм доволна от този..
3-4 лева максимум..
С крем депилатор е безболезнено, да, ама ама космите поникват пак за 2 дена максимум и после ти загрубява кожата и космите стават черни >.< Същият ефект има и самобръсначката. Авторе/авторке, препоръчвам ти кола маската на Bully :)
SirTrYaLot
07-24-2012, 14:47
Автор, благодаря, мога ли да получа линк за този.. продук?
Summer..lov3
07-24-2012, 16:53
Колата не боли толкова , само в началото , но се свиква :)
SirTrYaLot
07-24-2012, 17:22
Е.. не искам да свиквам..
Първия път като ми я правиха ми се насълзиха очите от болка и на няколко пъти щях да извикам и да спукам нечий тъпанчета.
Не ме кефи тая работа, затова питам за нещо безболезнено, но по-ефикасно от самобраснъчка, която само загрубява повече космите..
Rebirthing
07-24-2012, 17:35
Фото/лазерна епилация.
Зависи дали търпиш на болка :D Аз използвам епилатор и съм доволна, първоначално боли, но се свиква, аз вече не усещам нищо :D Друг вариант е с крем, но той има почти същия ефект като самобръсначката
SirTrYaLot
07-24-2012, 19:07
Лазер у нас си нямам, написал съм да се използва в домашни условия.
Писна ми всяка седмицада бръсна само, а за кола маска дори не може да стане на въпрос, аз да не съм психопат?
Краката - хубаво, бедрата - ще го премълча някак си, но слабините? Пф.. я бягайте бе, вие сте нечовеци, как можете да я търпите тая болка изобщо не знам..
К'во значи кола маска.. направо да ходя да се самоубия?
п.с А има ли някакъв по-специален епилатор? Не ме интересува цена всъщност, само да върши работа...
Alisha28
07-24-2012, 19:12
http://valmarket.net/sistema-epilirane-sundepil
Ето. Но не съм го ползвала и никъде няма отзиви, така че не е гаранция дали не е някакъв боклук.
Ти си мъж, така ли? Дори не си й помисляй за епилатор на слабините....... :D Seriously, DON'T.
Чудя се откъде да започна .... Постът ми ще е дълъг, но изчерпателен, и се надявам да съм ти полезна.
Като за начало да разясня, че не може и така, и иначе. Ти искаш всичко. Не може хем да не те боли, хем ефектът да е дълготраен, хем да е евтино, в домашни условия, па това, па онова.
Има компромисни варианти и трябва да избираш.
Като цяло ще разделя методите за епилация на болезнени, но ефикасни и на безболезнени, но неефикасни (които не траят дълго).
Кола-маската, използването на епилатор (машина), и в известен смисъл фото/лазерната епилация са болезнени процедури, защото косъмът се изтръгва директно от фоликула. Ако разгледаш употребявана кола-маска, ще забележиш, че тя вади космите от самия корен. Тези методи са болезнени, но ефектът им е доста дълготраен. След кола-маска и епилация космите поникват отново чак след седмица-две (а може и повече, зависи от процесите в тялото ти), което осигурява дълготраен комфорт. И епилатора, и кола маската болят по еднакъв начин. И двете оставят раздразнение по кожата, което отминава в рамките на час, час и нещо, но може да продължи цял ден. Споко, няма нищо страшно. Просто червени точки на мястото, на което е имало косми. После минава само'. На някои хора много бързо им минава.
Бръснене със самобръсначка и епилиране с крем са безболезнени процедури, тъй като на практика нищо не се изважда от тялото ти => кожата ти не страда и рядко ще получиш раздразнение от тези процедури (освен ако кремът не е некачествен). Косъмът де факто се изрязва до такава степен, че да не личи. Няма вадене от корен => тези процедури са безболезнени. Лошото е, че не са дълготрайни. До два-три дена вече има нови наболи косми. Подстриганото расте, това е логиката. А това, което е отскубнато, трябва наново да се заформи, затова и резултатите са по-трайни. При бръснене с бикче или с крем няма раздразнение на кожата, освен ако кремът не е некачествен или не го използваш както трябва. На повечето опаковки с кремове пише как да се използва правилно, за да не изгориш кожата си.
Всичко изброено без фото/лазерна епилация можеш да си правиш сам вкъщи и е сравнително евтино. Фото/Лазерната епилация са скъпи процедури, и относително болезнени, доколкото се говори - аз лично не съм пробвала.
Друг е въпросът кое за какво е подходящо. Ти си мъж. Твоят праг на болката е по-нисък, отколкото на жените. Мъжете по някаква причина въобще не търпите на болка. В никакъв случай не се епилирай с епилатор на слабините, особено тестисите ... ще има да оревеш света! Кола маска сам също не е много препоръчително да си правиш. На краката и гърдите - да, но на слабините отново по-добре недей. Или недей сам. Но при всички положения ще те боли.
Изборът ти би следвало да се колебае между 3 опции:
1. Да избереш метод за епилиране, от който да те боли, но да имаш дълготраен резултат.
2. Да избереш метод за епилиране, който да е безболезнен, но да трябва често да го повтаряш (резултатът не е траен)
3. Да отидеш на лазерна/фото епилация, където няма да те боли чак толкова, резултатът ще е траен, но е скъпо и не се прави в домашни условия.
Но не може всичко наведнъж...
Фото и лазерната епилация траят с години. Просто ти трябват няколко процедури, като не се правят всяка седмица, а поне през 3/4 седмици.
SirTrYaLot
07-25-2012, 09:37
...
Значи - първо искам да те поздравя за поста, рядко ставам свидетел на умен човек от женския пол, а контактувам с много хора.
Нямам претенции за цена, просто досега не съм се интересувал, на 19 години съм, не ми е било проблем, и затова питам по този начин - кое е най-подходящото и какви са останалите варианти.
Благодаря ти за изчерпателния пост, разбрах всичко и се радвам, че установих контакт с интелигентно същество от женски пол, благодаря за информацията.
п.с За прага на болката обаче не съм съгласен! :D
Търпял съм неща, които други хора не могат и да си представят дори, просто защото една година се занимавах с електрически/бензинови машини, ремонт/продажба и.. най-скорошния пример - миналата седмица се допрях до метал нагрян на 250 градуса за 2 секунди и дори не присвих очи, ПРИМЕРНО. (Но да ми махат космите от слабините с кола маска - уААААААААААААААААААу - несравнимо :D)
Благодаря отново, приятен ден :)
Rebirthing
07-25-2012, 11:17
Лазер у нас си нямам, написал съм да се използва в домашни условия.
Ти искаш хем вълкът да е сит, хем агнето да е цяло. Няма как да стане. Може да пробваш с обезболяващ лосион/крем/гел, махайки космите с епилатор или кола. Друг начин няма.
SirTrYaLot
07-25-2012, 11:19
Как така го искам това?
Просто казвам, че у нас лазер нямам, а съм написал, че искам да е продукт, който да се ползва в домашни условия, тъй като време да се размотавам по жегите нямам.
Благодаря ^
Amore-Mio*
07-25-2012, 17:20
Аз съм доволна от кола маската на Jankar. Максимум 2 лева да струва, не помня вече за колко я бях взела. Принципно , ако искаш дълготраен ефект, то ще се наложи да потърпиш болката. Най - ефективни са кола маската, ленти и епилатор.